Gazete Vatan Logo

İstanbul İlahiyat’ta Ateizm Konferansı’nı ayakta izlediler

İstanbul İlahiyat’ta Ateizm Konferansı’nı ayakta izlediler

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi dün ilginç bir konferansa ev sahipliği yaptı. Din Sosyolojisi Anabilim Dalı’nın ev sahipliğinde İlahiyat Fakültesi Büyük Konferans Salonu’nda düzenlenen ‘Ateizm düşüncesi’ başlıklı konferansta Ateizm Derneği Başkanı Zehra Pala ve yardımcısı Süleyman Karan, öğrencilere ateizmi ve derneğin Türkiye’deki kuruluşunu anlattı.



‘Hassas ve gerilimden uzak’

İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Tekin’in moderatörlüğünde düzenlenen konferansa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Tamamen dolan salona sığamayan çok sayıda öğrenci girişi ve koridorları doldurdu, konferansı ayakta izledi. Prof. Dr. Tekin, konferansın amacının ‘bir meseleyi birinci elden değerlendirmek’ olduğunu söylerken, soru cevap kısmının başlangıcında öğrencilerden sorularını sorarken hassas ve gerilimden uzak olmalarını istedi. Konferans ‘Periscope’ yayınıyla da bir çok kişi tarafından takip edildi.

‘Ölünce gübre olayım yeter’

Bir süreden fazla bir süre devam eden konferansta ilahiyat öğrencileri en çok zorunlu din derslerinin kaldırılması konusunda ve ateistlerin çocuklarını hangi ahlaka göre yetiştireceği konularında sorular sordu. Konferansta ateistlere sorulan gündelik hayatta ‘inşallah’, ‘Allah razı’ olsun gibi dini kavramların kendilerine ne ifade ettiği sorusuna Zehra Pala, “Bana göre inşallahın karşılığı umarım demektir” dedi. Öğrencilerin ‘nereden geldik nereye gideceğiz’ sorusuna ise Süleyman Karan, “Akıllı bir tasarımdan gelmediğimize, rastlantı eseri var olduğumuza inanıyorum. Ölümden sonra toprak olacağıma inanıyorum. Gübre olayım yeter bana” diye cevap verdi.

Haberin Devamı