Gazete Vatan Logo

İş hayatında estetik görünüm önemli!

Kariyer hayatını sadece bilgi ve becerilerimiz mi belirler? Bu soruyu Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, sizler için cevapladı.

İş hayatında estetik görünüm önemli!

Hepimiz kariyerin sadece bilgi ve becerilere dayalı olmadığını biliyoruz. Fiziksel görünüş, özel hayatta olduğu gibi iş hayatında da oldukça önemli bir rol oynamaktadır.

Kişilerin yüz ve beden estetiğinin toplumlarında geçerli olan kriterlerle uyumlu olması özgüven kazanmalarında oldukça etkili bir öneme sahiptir. Dış görünüşünden dolayı herhangi bir sorun yaşamayan kişiler, sahip oldukları potansiyeli daha fazla ortaya çıkararak kariyerlerinde de aynı oranda başarılı oluyorlar.

İnsanlar üzerinde bıraktığımız ilk izlenim, dış görünüşümüz ve imajımızla doğrudan doğruya bağlantılıdır. Daha estetik bir yüz daha güçlü bir görünüme sahip olabilmemizi sağlar; tıpkı iyi dikilmiş bir takım elbise gibi... Burun da yüzü tam ortalayan konumu ile estetik görüntünün temelini oluşturur, bu nedenle estetik bir burun yüz yüze insan ilişkisi gerektiren tüm mesleklerde performansı doğrudan etkiler. Örneğin daha çekici bir kişi müşterileri ile daha rahat iletişim kurabilir, bu da yeni fırsatlar ve ilerlemenin yolunu açar.

Haberin Devamı

Estetik operasyonlar sağlık için de yapılır

Burun estetiği, estetik açıdan olduğu kadar sağlık açısından da işimize ve kariyerimize önemli etkilerde bulunur. Özellikle yoğun tempolu bir iş hayatınız varsa dinç ve sağlıklı olmanız her şeyden daha önemlidir. Zinde olabilmenin yoluysa iyi ve düzenli bir uykudan geçer. Eğer burnunuzda nefes almanızı zorlaştıracak bir kusur varsa geceleri yeteri kadar dinlenemezsiniz ve bu işinize direkt olarak yansır. Uykusuzluk, kronik baş ağrılarının da içinde bulunduğu birçok rahatsızlığa neden olarak işinize odaklanmanızı güçleştirir. Enerjiniz çok çabuk tükenir, daha çabuk yorulursunuz. Ayrıca burun, nefes almanın dışında sesiniz üzerinde de etkilidir. Nefes alırken ya da konuşurken çıkardığınız kötü sesler etrafınızdakilere rahatsızlık verebilir.

Toplum içinde bakışların buruna odaklanmadığı bir görünüm özgüveni de beraber getirir. Bu yüzden burunlarından rahatsızlık duyan kişiler, estetik cerrahlardan destek alarak bu sorunlarından kurtulabilirler.

Haberin Devamı

Kişiler üzerinde iyi bir izlenim bırakmak için sadece bilgi, tecrübe ve konuşma yeterli olmayabiliyor, fiziksel görünüm de çok önemli. Fiziksel olarak çekici kişilerin, doğru olmasa bile, olumlu bir dizi başka niteliğe de sahip olarak algılanmaları yaygın bir davranış. Yani kişisel ilişkilerde olumlu bir izlenim yaratmak için öncellikle bakımlı ve çekici olunmalıdır ki diğer insanların bakış açıları da olumlu olsun. İş ilanlarında karşımıza çıkan ve aranan özelliklerde “prezantabl bir görünüme sahip olma” kriteri fiziksel görünümün ne kadar önemli olduğunun başka bir ispatıdır.

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, eğer bütün bakışların burnunuza yöneldiği konusunda kaygılar taşıyorsanız, burun estetiği alanında uzman bir doktora başvurabilir, burnunuzdaki sorundan kurtularak kendinizi daha özgüvenli hissedebilirsiniz.