Gazete Vatan Logo

Hyundai'de direksiyona G.Kore'liler geçiyor!

Kibar Grubu ve Hyundai, Kibar Grubu’nun Hyundai Assan’da kalan yüzde 30 payını almak için anlaştı.

Hyundai'de direksiyona G.Kore'liler geçiyor!

Hyundai Motor Company ve Kibar Holding, 1990 yılından bu yana Türkiye’de işbirliği yapmaktaydı. Eşit ortaklık yapısı ile kurulan Hyundai Assan Motor A.Ş. otomotiv alanında yatırımları ile İzmit Alikahya’da araç üretim ve ihracatı gerçekleştiriyor. Kibar Holding’den yapılan açıklamada şunlara yer verildi:

“Türkiye’deki en büyük yabancı sermaye ortaklıklarından biri olan ve Hyundai markasının Avrupa’daki kompakt otomobil üssü konumundaki Hyundai Assan, yüzde 70 Hyundai Motor Company ve yüzde 30 Kibar Grubu ortaklığıyla yönetilmekte. Hyundai Motor Company ve Kibar Grubu, ortak stratejik değerlendirmelerin ardından Hyundai Assan’ın tek kontrolünün Hyundai Motor Company (HMC) tarafından Kibar Holding'ten hisse alımı yoluyla devralınması konusunda mutabakata varmışlardır. Hisse devir işlemi sonrasında, Kibar Holding Hyundai Assan yönetim rollerinden çıkacak ve yeni yapıda küçük hissedar olarak yer alacaktır.”

Hisse devir işleminin gerekli rekabet izni süreçlerinin sonuçlanmasına bağlı olarak 2021 birinci çeyrek sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Haberin Devamı