Akıllı telefonunuz tatile hazır mı?

Önümüzde uzun bir bayram tatili var. Birçok insan bayram ve yaz tatilini birleştirip deniz, kum ve güneş hayalleri kuruyor. Tatilde de olsak akıllı telefonumuzu elimizden düşürmeyeceğimiz bir gerçek. Siz tatile hazırsınız, peki ya akıllı telefonunuz? Tatildeyken teknolojinin nimetlerinden faydalanırken teknoloji mağduru olmak istemeyenler için 8 tavsiye.

Telefonunuzu koruyun

Deniz, kum ve güneşi ne kadar çok severseniz sevin, telefonunuzu bu üçlüden koruyun. Suya ve toza dayanıklı olsa bile telefonunuzu sudan özellikle de tuzlu sudan korumalısınız. Kum ve güneş de aynı şekilde telefonunuza zarar verebilir. Suya dayanıklı telefonlarla su altında fotoğraf ve video çekimi yapmayın. Suya dayanıklı bir model olsa da telefonunuzu su altında kullanırsanız garanti kapsamı dışında kalacağını unutmayın.

Su geçirmez kılıf kullanın

Denizde, havuzda su altı çekim yapmak istiyorsanız uygun fiyatlara satılan su geçirmez akıllı telefon kılıflarından alabilirsiniz. Kolunuza, bileğinize ya da boynunuza takabileceğiniz modeller dışında birebir telefon modeliyle uyumlu kılıflar da mevcut. Kılıflarda yer alan şeffaf pencere sayesinde su altı kaydı yapabilir, telefon ekranını kullanabilirsiniz. Marka ve modele özel üretilen kılıflar yüzme, sörf, yelken yapanlar için de ideal. Telefon dışında GoPro, kamera gibi cihazlarınıza da su geçirmez kılıf alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Anılara yer açın

Tatildeki en mutlu anlarınızı ölümsüzleştirmek için bolca fotoğraf çekeceksiniz. Hatta fotoğraf dışında uzun videolar da çekmek isteyeceksiniz. En mutlu anınızda ‘Hafıza Dolu’ uyarısı ile karşılaşmak istemiyorsanız telefonunuzun hafızasını kontrol edin. Arttırılabilir hafıza kartı desteği varsa MicroSD kart alarak hafızasını arttırın. Hafızayı arttırma şansınız yoksa telefonunuzda tatil video ve fotoğrafları için yer açın.

Yedek pil bulundurun
Telefonunuzun pil kapasitesi ne kadar yüksek olursa olsun. Tatilde telefonunuzun pili daha çabuk bitecektir. Bunun en önemli nedeni sıcak havalar olacaktır. Tatilde yanınızda mutlaka Powerbank olarakta adlandırılan yedek bir pil bulundurun.
Güncel kalın
Telefonunuzda işletim sistemi ve yüklü uygulamaların belli aralıklarla güncellenmesi gerekir. Bu güncellemeler güvenlik ve performans açısından kritik öneme sahip olabilir. Bu güncellemelerin boyutları çok yüksek olduğunda internet paketinizi tükeytebilir. Tatilde bu güncellemeler ile uğraşmamak için telefonunuzu ve yüklü uygulamaları tatil öncesi güncellemeniz de fayda var.
İnternet paketiniz bitmesin
Tatilde her zaman ücretsiz Wi-Fi bağlantısı bulamayabilirsiniz. Tatil fotoğraf ve videolarını paylaşırken verileriniz her zamankinden hızlı akıp gidecektir. Tatil öncesi mevcut mobil internet paketinizi kontrol edin. Paket limitiniz bitmeye yakın, yenileme tarihi uzak ise ek bir paket alarak fatura sürprizi yaşamayın. Yurtdışına çıkacaksanız roaming mağduru olmamak için yurtdışı paketi alın ya da telefonunuzun yurtdışında kullanım ayarlarını değiştirin.
Şarj cihazlarını kontrol edin
Günde en az bir kez kullandığımız şarj kablosu başta olmak üzere kullandığımız tüm aksesuarları gözden geçirin. Güvenliğiniz için orijinal aksesuarları tercih edin.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR