Şifa kaynağı kudret narı

Üzerinde sayısız araştırma yapılan kudret narı tıp dünyasının yakın markajında. Meme kanserine olumlu etkileri ve kan şekeri düşürücü özelliği ile işte mucize bitki...

Haberin Devamı

Kudret narı mide ve bağırsak rahatsızlıklarında aklımıza gelen ilk destekleyici şifa kaynaklarından biridir.Kudret narının sağlığımız üzerinde ki etkisi sadece bununla da kalmıyor. Üzerinde sayısız araştırma yapılan kudret narı tıp dünyasının yakın markajında... En son New York Üniversitesi’nde yapılan bir çalışmada kudret narında HIV virüsünün çoğalmasını engelleyen bi protein keşfedildi. Araştırmalar sonunda belki de kudret narı birçok HIV virüsü tasıyanlara umut olacak. Bir diğer çalışmada Hindistan’dan geldi meme kanseri üzerinde kudret narının olumlu etkileri gözlemlendi. Saint Louis Üniversitesi’nden Pataloji Profesörü Ratna B. Ray, meme kanserine yakalananların hastalığın tekrarlamasını önlemek için bir gıda takviyesi olarak kullanılabileceğini belirtmiştir. Umarım yapılan çalışmalar hız kazanır ve bilimsel olarak kudret narının faydaları tıp literatüründe yer alır. Kudret narının diğer bir diğer özelliği kan şekerini düşürmesi bu özelliğinden dolayı hipoglisemi (düşük şeker) olanlar hekimlerine danışmadan kullanmamalıdır. Hamilelik ve emzirme döneminde olanlar ile kısırlık tedavisi gören kadınlarda kudret narı kullanmamalıdır.

Ülser ve gastrit için doğal macun tarifi

- 1 kg çiçek balı

- 100 gr zeytinyağında bekletilmiş kudret narı (süzülmüş)

- 25 gr toz kişniş

- 25 gr toz kimyon

- 20 gr dövülmüş damla sakızı

- 10 gr toz günlük

- 10 gr toz meyan kökü

Büyük bir cam kavanoz içerisinde tüm malzemeler iyice karıştırılır. Sabah akşam öğünlerde 20 dakika önce 1 tatlı kaşığı tüketilir. Hazımsızlık problemi olanlar ise ögünlerden 20 dakika sonra 1 tatlı kaşığı tüketmelidir. Oda sıcaklığında saklayabilirsiniz. Hamileler emzirenler kullanmamalıdır.

Diyare (ishal)

Özellikle çocuklarda da kullanılabilecek çok güvenli methodlardan biridir. Pektin bakımından zengin olan keçi boynuzu toz ve muz ishale karşı kullanılır.

- 1 büyük muz

- 1 yemek kaşığı keçi boynuzu tozu

- 1 muzu çatal ile ezin ve içerisinde keçi boynuzunu ilave edin ve iyice karıştırın.Günde 2 defa tüketin ve bol su için.

Hassas bağırsak sendromu için çay tarifi

- 1 fincan kaynamış su

- 1 tutam şerbetçi otu

- 1 tutam papatya

- 1 çay kaşığı kimyon tohumu.

Tüm bitkiler cam veya porselen bir demliğe alınıp üzerine 1 fincan kaynamış su ilave edilir. Ağzı kapalı bir şekilde 5-7 dakika arası demlenip, süzülüp, günde 2 fincan içilmelidir.

Hazımsızlığı önlemek için dört tohum çayı

- 2 yemek kaşığı kimyon tohumu

- 2 yemek kaşığı rezene

- 1 yemek kaşığı kişniş tohumu

- 1 yemek kaşığı anason

1 büyük fincan kaynamış su için karışımdan 1 tatlı kaşığı eklenir, 6-7 dakika demlenir. Günde 2 defa öğünlerden 20 dakika sonra içilir.

DİĞER YENİ YAZILAR