Üniversite Adayları

Üniversite Adayları

Son dakika üniversite adayları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan üniversite adayları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını üniversite adayları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Üniversite Adayları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan üniversite adayları gelişmeleri de dahil olmak üzere 572 üniversite adayları haberi bulunmuştur. Tüm üniversite adayları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bilgi Sarmal TYT deneme cevap anahtarı yayınlandı mı, Bili Sarmal Türkiye Geneli deneme sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? Bilgi Sarmal Deneme sonuçları sorgulama
Bilgi Sarmal TYT deneme cevap anahtarı yayınlandı mı, Bili Sarmal Türkiye Geneli deneme sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? Bilgi Sarmal Deneme sonuçları sorgulama Bilgi Sarmal deneme sonuçları 2023 Ekim için araştırmalar yoğunlaştı, TYT Bilgi Sarmal Türkiye geneli cevap anahtarı merak ediliyor. Bilgi Sarmal deneme sınavları sona erdi. Bilgi Sarmal Türkiye geneli deneme sonuçları için de heyecanlı bekleyiş başladı. Sınava giren üniversite adayları TYT deneme sonuçları ve cevap anahtarı yayınlandı mı, Bilgi Sarmal Deneme sonuçları açıklandı mı? sorularına yanıt arıyor. Peki, Bilgi Sarmal Türkiye Geneli deneme cevap anahtarı yayınlandı mı? TYT 2024 Bilgi Sarmal Deneme sonuçları ne zaman açıklanacak?
17.10.2023 Eğitim
KYK yurtları kaç kişilik? 1, 2, 3, 4, 5, 6. TİP KYK yurdu kaç kişilik, TİP’lere göre KYK yurtlarında kaç kişi kalıyor? KYK yurtları kaç kişilik olacak? KYK tipleri ve ücretleri 2023
KYK yurtları kaç kişilik? 1, 2, 3, 4, 5, 6. TİP KYK yurdu kaç kişilik, TİP’lere göre KYK yurtlarında kaç kişi kalıyor? KYK yurtları kaç kişilik olacak? KYK tipleri ve ücretleri 2023 KYK yurt tipleri ve ücretleri ile ilgili aramalar üniversite tercih sonuçlarının açıklanıp yurt arayışına giren üniversite adayları tarafından araştırılıyor. Üniversite kayıt tarihlerinin yaklaşmaya başlamasıyla “KYK yurtları kaç kişilik?” sorusuna da yanıt aranmaya başlandı. Peki, 1, 2, 3, 4, 5, 6. TİP KYK yurdu kaç kişilik, TİP’lere göre KYK yurtlarında kaç kişi kalıyor? KYK yurtları kaç kişilik olacak? İşte KYK tipleri ve ücretleri 2023…
23.08.2023 Eğitim
Tercihler ne zaman açıklanacak 2023, YKS yerleştirme sonuçları açıklandı mı? YKS tercih sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak 2023?
Tercihler ne zaman açıklanacak 2023, YKS yerleştirme sonuçları açıklandı mı? YKS tercih sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak 2023? YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) tercih sonuç tarihi adaylar tarafından yoğun bir şekilde sorgulanıyor. Gözler YKS tercih sonuçları için ÖSYM duyurular sayfasına çevrildi. ÖSYM takvimi doğrultusunda tercihler sona eriyor. Değerlendirmelerin tamamlanmasıyla YKS tercih sonuçları açıklanacak. Peki, YKS tercih sonuçları açıklandı mı, üniversite tercih sonuçları saat kaçta açıklanır, ne zaman açıklanacak?
16.08.2023 Eğitim
En çok ataması olan 2 yıllık bölümler! 2023'te okunabilecek en iyi 2 yıllık bölümler hangileri?
En çok ataması olan 2 yıllık bölümler! 2023'te okunabilecek en iyi 2 yıllık bölümler hangileri? YKS sonuçları açıklandı. Öğrencilerin tercih maratonu başladı. Kariyer planlaması yapan üniversite adayları, en iyi üniversiteleri seçmek için bölümleri de araştırmaya devam ediyor. 2 yıllık bölümleri tercih edecek öğrenciler iş garantili, ataması en çok 2 yıllık bölümleri merak ediyor. İşte 2 yıllık olup lisanstan daha çok önü açık bölümler...
27.07.2023 Gündem
Maaşı iyi, geleceği var! Eşit ağırlıktan seçilebilecek en iyi meslekler belirlendi!
Maaşı iyi, geleceği var! Eşit ağırlıktan seçilebilecek en iyi meslekler belirlendi! En iyi eşit ağırlık bölümleri için araştırmalar sürüyor. YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrencilerin tercih dönemi başladı. ÖSYM sitesinden yapılacak tercihler öncesi eşit ağırlıktan seçilecek ve geleceği olan meslekler hakkında bilgi arayışı da devam ediyor. Biz de üniversite adayları için en iyi eşit ağırlık bölümlerini araştırdık.
23.07.2023 Eğitim
YKS sonuçları açıklandı mı, YKS ne zaman açıklanacak? ÖSYM YKS sonuçları erken açıklanır mı 2023?
YKS sonuçları açıklandı mı, YKS ne zaman açıklanacak? ÖSYM YKS sonuçları erken açıklanır mı 2023? YKS sonuçları ne zaman açıklanacak 2023, erken açıklanır mı, YKS sonuçları açıklandı mı? Üniversite adayları sabırsızlıkla YKS sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyor, gözler ÖSYM’nin sonuç duyuru sayfasına çevrildi. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebilecek. Peki, 2023 YKS sınav sonuçları açıklandı mı, ÖSYM YKS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, üniversite sınav sonuçları erken açıklanır mı?
11.07.2023 Eğitim
Bakan Özer: YKS Kampı’nı 2 haftada 230 bin aday izledi
Bakan Özer: YKS Kampı’nı 2 haftada 230 bin aday izledi Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğrencilere Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlıkta yardımcı olması için hazırlanan ‘YKS Kampı’ içeriklerinin 2 haftada 230 bin aday tarafından izlendiğini açıkladı.
1.04.2023 Eğitim
Galatasaray Üniversitesi özel mi, devlet mi? Galatasaray Üniversitesi’nde hangi bölümler var?
Galatasaray Üniversitesi özel mi, devlet mi? Galatasaray Üniversitesi’nde hangi bölümler var? Galatasaray Üniversitesi'ni ek tercih listesine yazmayı düşünen üniversite adayları üniversite hakkında araştırma yapmaya başladı. YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından yerleşemeyen adaylar, ikinci ek tercih süreci başlamadan “Galatasaray Üniversitesi özel mi, devlet üniversitesi mi?” sorusuna yanıt arıyor.
15.08.2022 Eğitim
Üniversite kayıtları ne zaman? 2022-2023 üniversite kayıtları ne zaman başlıyor ve bitiyor? Kayıt için gerekli evraklar ve tarihleri!
Üniversite kayıtları ne zaman? 2022-2023 üniversite kayıtları ne zaman başlıyor ve bitiyor? Kayıt için gerekli evraklar ve tarihleri! Üniversite kayıtları ne zaman başlıyor, bitiyor? YKS tercih sonuçları açıklanınca, öğrenciler üniversite kayıt tarihleri için araştırma yapmaya başladı. YKS tercihlerini 27 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında tamamlayan üniversite adayları YKS tercih sonucunu öğrendi. Peki, Üniversite kayıtları nasıl yapılır, üniversite kayıt için gerekli belgeler nelerdir, elektronik kayıt nasıl yapılır, üniversite kayıtları online yapılır mı?
15.08.2022 Eğitim
Üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite kayıtları ne zaman?
Üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite kayıtları ne zaman? YKS tercih maratonunun sona ermesinin ardından üniversite adayları tercih sonuçları için ÖSYM’den gelecek açıklamayı bekliyor. Üniversitelerde kayıt dönemi için süre daralırken YKS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı da merak konusu oldu. Peki, Üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite kayıtları ne zaman? ÖSYM tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih belli mi? İşte detaylar…
8.08.2022 Eğitim
Üniversite tercihlerini son günlere bırakanlar dikkat! Uzmanlar uyarıyor!
Üniversite tercihlerini son günlere bırakanlar dikkat! Uzmanlar uyarıyor! 27 Temmuz’da başlayan üniversite tercih dönemi 5 Ağustos’ta sona eriyor. Üniversite adayları tercih listelerini oluşturuyor. YKS tercihlerini son günlere bırakan adaylara önerilerde bulunan Psikolog Saime Serpil Özgül, adayları istemedikleri bölümleri yazmamaları konusunda uyarıyor. Adaylara seslenen Özgül, “En öncelikli dikkat edilmesi gereken puana göre değil, istediğin bölüm üzerine yapılan tercihlerdir” diyor.
2.08.2022 Eğitim
Öğrencilere burs fırsatı! Aylık 10 bin lira! Yemek, ulaşım, kıyafet, yurt...
Öğrencilere burs fırsatı! Aylık 10 bin lira! Yemek, ulaşım, kıyafet, yurt... Öğrencilere burs veriliyor. Üniversite adayları için tercih dönemi sürüyor. 27 Temmuz-5 Ağustos arasındaki süreçte öğrenciler okullar kadar ekonomik şartları da göz önünde bulunduruyor. Barınma ve yiyecek masraflarının arttığı son dönemde üniversite adayları için burslar koruma kalkanı olacak. Bu noktada bazı üniversiteler, maaş kadar burs veriyor. İşte üniversitelerin başarılı öğrencilere sağladığı burslar ve özel ayrıcalıklar...
30.07.2022 Eğitim
YKS’de kaç tercih hakkı var? YKS tercihi nasıl yapılmalı? İşte üniversite tercihlerinde kazandıran formül!
YKS’de kaç tercih hakkı var? YKS tercihi nasıl yapılmalı? İşte üniversite tercihlerinde kazandıran formül! YKS tercihleri başladı. Üniversite adayları tercih maratonuna girerken bu yıl baraj puanının kaldırılmasıyla birlikte bu yıl artık puanı hesaplanan tüm adaylar sisteme dahil edildi ve tercih yapabilir hale geldi. Adayların sıralamadaki durumları, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl yerleştirmelerde etkili olacak. Adaylar doğru tercih yapabilmek ve üniversitenin istenilen programlarına yerleşebilmek için eğitimcilerden tüyolar alıyor. Peki, YKS’de kaç tercih hakkı var? YKS tercihi nasıl yapılmalı? İşte üniversite tercihlerinde kazandıran formül!
28.07.2022 Eğitim
Üniversite kayıtları ne zaman başlıyor? YKS tercihleri sonrası üniversite kayıtları hemen başlayacak mı?
Üniversite kayıtları ne zaman başlıyor? YKS tercihleri sonrası üniversite kayıtları hemen başlayacak mı? YKS tercihleri başladı. Sınavdan aldıkları puan ve başarı sıralamasına göz önünde bulundurularak tercihlerini yapan üniversite adayları, üniversitelerin yeni dönem kayıtlarının ne zaman başlayacağını da sorguluyor. YKS tercihleri 5 Ağustos'ta tamamlanacak. Peki, üniversite kayıtları ne zaman başlıyor? YKS tercihleri sonrası üniversite kayıtları hemen başlayacak mı?
27.07.2022 Eğitim
2022 YKS tercih döneminde uzmanından ailelere öneriler! Tercih sürecinde ailenin rolü ne olmalı?
2022 YKS tercih döneminde uzmanından ailelere öneriler! Tercih sürecinde ailenin rolü ne olmalı? 2022 YKS tercih maratonu başladı! Üniversite adayları ileride yapacakları meslekleri ve eğitim almak istedikleri üniversiteleri seçecek. Uzmanlar ise tercih süreci ile ilgili anne ve babalara uyarılarda bulunuyor. “Meslek seçimi çocuğun tercihine bırakılmalı” diyen Uzman Klinik Psikolog Elvin Akı Konuk, aile baskısı ile seçilen meslekler ve karamsar yorumların gençlerde özgüven eksikliğine yol açabileceğine dikkat çekiyor. Peki, Tercih sürecinde ailenin rolü ne olmalı? Meslek seçiminde aile nasıl davranmalı? Psikolog Elvin Akı Konuk anlattı.
27.07.2022 Eğitim
YKS'de tercih dönemi bugün başladı! Adaylara kritik uyarı: Bunu sakın yapmayın
YKS'de tercih dönemi bugün başladı! Adaylara kritik uyarı: Bunu sakın yapmayın YKS tercihleri için heyecanla beklenen gün geldi. 2022 YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından 27 Temmuz günü itibariyle öğrencilerin tercih süreci başlıyor. Üniversite adayları TYT ve AYT sınavlarından aldıkları puanlar doğrultusunda YÖK Atlas YKS tercih robotu ile tercih listelerini hazırlayacaklar. YKS tercihleri öncesi adaylara kritik uyarılar geldi. Uzmanlar adaylara, “Okumak istemediğiniz bölümü listeye asla almayın” uyarısında bulunuyor. İşte YKS'de tercih yapmadan mutlaka bilinmesi gerekenler...
27.07.2022 Eğitim
YKS'ye geç kalınca kabusu yaşadılar! Saniyelerle içinde 1 yıl kaybettiler
YKS'ye geç kalınca kabusu yaşadılar! Saniyelerle içinde 1 yıl kaybettiler 3 milyon 243 bin 425 aday ter dökeceği Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) sona erdi. YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Sınavına geç kalanlar kapıdan döndü. Kimisi koşarak geldiği okul kapısından son anda içeri girmeyi başarırken kimisi ise saniyelerle gecikince kapıda kaldı. Sınava geç kalınca içeri alınmayan bir adayın annesi, kızının içeri alınması için görevlilere yalvararak gözyaşı döktü. Öte yandan kimlik kartlarını unuttuğunu fark eden bazı adayların yardımına motosikletli polis yetişti.
18.06.2022 Yaşam
YKS puan hesaplama 2022! TYT YKS puan hesaplama nasıl yapılır? TYT puan sıralama hesaplama 2022 ve TYT - AYT- YDT değerlendirmesi!
YKS puan hesaplama 2022! TYT YKS puan hesaplama nasıl yapılır? TYT puan sıralama hesaplama 2022 ve TYT - AYT- YDT değerlendirmesi! YKS puan hesaplama 2022 nasıl yapılır? TYT YKS sıralama hesaplama 2022 için yapılan aramalar arttı.  YKS sınavının ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) 18 Haziran 2022 Cumartesi günü saat 10.15'te başladı. YKS'nin ikinci oturum Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile Yabancı Dil Testi (YDT) ise 19 Haziran 2022 Pazar günü yapılacak. 3 Milyon adayın katılım sağlayacağı YKS ardından puan hesaplama ve sıralama hesaplama araştırmaları artacak. Peki, TYT YKS puan hesaplama nasıl yapılır? TYT puan sıralama hesaplama 2022 ve TYT - AYT- YDT değerlendirmesi…
18.06.2022 Eğitim
YKS sınavı için gerekli belgeler 2022 listesi ! YKS sınavına girerken yanımızda bulunması gerekenler nelerdir, YKS sınavına neler getirilecek 2022?
YKS sınavı için gerekli belgeler 2022 listesi ! YKS sınavına girerken yanımızda bulunması gerekenler nelerdir, YKS sınavına neler getirilecek 2022? YKS sınavına girerken gerekli belgeler 2022 nelerdir, YKS sınavına girerken hangi belgeler gerekli? Yükseköğretim Kurumları Sınavı heyecanı devam ediyor. Ortaöğretimden yükseköğretime geçiş sınavı olan YKS’nin bu yılki oturumları bu hafta sonu yapılacak. YKS sınavı öncesi üniversite adayları ise YKS sınavına neler getirilecek 2022, YKS sınavına girerken yanımızda bulunması gerekenler nelerdir? sorularına yanıt arıyor. İşte YKS sınavında gerekli belgeler…
18.06.2022 Eğitim
2022 YKS sınav yerleri ne zaman açıklanacak? YKS sınava giriş belgesi ne zaman yayınlanacak?
2022 YKS sınav yerleri ne zaman açıklanacak? YKS sınava giriş belgesi ne zaman yayınlanacak? Üniversiteye giriş sınavı için geri sayım sürüyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için başvurular tamamlandı. Üniversite adayları sınav için gün sayarken ÖSYM tarafından, YKS giriş belgelerinin ne zaman açıklanacağını araştırıyor. Milyonlarca adayın gözü ÖSYM’ye çevrildi. Peki, 2022 YKS sınav yerleri ne zaman açıklanacak? YKS sınava giriş belgesi ne zaman yayınlanacak? İşte detaylar…
8.05.2022 Eğitim
ÖSYM ek tercih kılavuzu yayınlandı! YKS 140 puanla nereye girebilirim 2021? İşte YKS ek tercih kılavuzu 2021 detayları…
ÖSYM ek tercih kılavuzu yayınlandı! YKS 140 puanla nereye girebilirim 2021? İşte YKS ek tercih kılavuzu 2021 detayları… ÖSYM YKS ek tercih kılavuzunu yayınlandı. İlk tercihlerde yerleştirmesi yapılamayan adaylar için 2. Ek tercih süreci başladı. Üniversite adayları, ek tercih kılavuzunun yayınlanmasıyla YKS ek tercihlerinin detaylarını sorgulamaya başladı. Öte yandan 140 puan alanlar da YKS ek yerleştirmede tercih başvurusu yapabilecek. Peki, YKS ek tercihler ne zaman sona erecek, ek tercih başvurusu nasıl yapılır? YKS 140 puanla nereye girebilirim 2021? İşte YKS ek tercih kılavuzu 2021 detayları…
17.09.2021 Eğitim
YKS sonuçları sorgulama! E-devlet üzerinden YKS tercih sonuçları sorgulama ekranı (ÖSYM e-devlet girişi)
YKS sonuçları sorgulama! E-devlet üzerinden YKS tercih sonuçları sorgulama ekranı (ÖSYM e-devlet girişi) Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları açıklandı. Üniversite adayının heyecanla beklediği açıklama ÖSYM tarafından yapıldı. Açıklamada yerleştirme sonuçlarına, "sonuc.osym.gov.tr" adresinden ulaşılabileceği belirtildi. İşte YKS sonuçları sorgulama ekranı…
31.08.2021 Eğitim
YKS ek tercihler hakkında merak edilen 10 soru!
YKS ek tercihler hakkında merak edilen 10 soru! Üniversite tercihlerinin bitmesine sayılı gün kaldı. ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapılan tercih işlemlerinin adından açıkta kalan adaylar için 2. ek tercih dönemi başlayacak. İşte 10 soruda ek tercihler…
18.08.2021 Eğitim
Doğru meslek seçimi hayatınızı etkiler!
Doğru meslek seçimi hayatınızı etkiler! Üniversite adaylarının tercih döneminde, ilgi alanlarını ve yeteneklerini keşfederek, kariyerleri için doğru seçimi yapmalarını sağlayacak Meslekilgi Modülü Kolay Kampüs’te!
14.08.2021 Eğitim
Resmen yürürlüğe girdi! 2021 Polislik kontenjanları... 2021 PMYO başvurusu ne zaman?
Resmen yürürlüğe girdi! 2021 Polislik kontenjanları... 2021 PMYO başvurusu ne zaman? 2021 YKS'nin açıklanmasının ardından binlerce öğrenci Polislik taban puanları ile ilgili detayları araştırıyor. Polislik Meslek Yüksekokulu başvurusu için YKS'nin TYT sınavında alınan puanlar önem taşıyor. Peki, 2021 Polislik taban puanları ve kontenjanları ne? 2021 PMYO başvurusu ne zaman? Polislik için kaç puan lazım 2021? gibi soruların yanıtı bugün yayımlanan Resmi Gazete'de yayımlanarak cevap buldu. İşte 2021 Polislik taban puanları ve kontenjanları...
8.08.2021 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Üniversite Adayları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki üniversite adayları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.