Ukrayna Başbakanı

Ukrayna Başbakanı

Son dakika Ukrayna Başbakanı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Ukrayna Başbakanı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Ukrayna Başbakanı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ukrayna Başbakanı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ukrayna başbakanı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.072 ukrayna başbakanı haberi bulunmuştur. Tüm ukrayna başbakanı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Zelenskiy, Putin ile müzakereyi reddeden kararnameyi imzaladı
Zelenskiy, Putin ile müzakereyi reddeden kararnameyi imzaladı Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile herhangi bir müzakere yapılmamasını içeren kararnameyi imzaladı.
4.10.2022 Dünya
Zelenskiy'den Rusya-Ukrayna savaşı açıklaması: 6 bin kilometrekare alan kurtarıldı
Zelenskiy'den Rusya-Ukrayna savaşı açıklaması: 6 bin kilometrekare alan kurtarıldı Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın saldırıları karşısında karşı atağa geçerek işgal edilen toprakların geri alınmaya başlandığını söyleyerek, "Eylül ayının başından bu yana 6 bin kilometrekare alan kurtarıldı" dedi.
12.09.2022 Dünya
Avrupa Birliği'nden Zaporijya açıklaması: Ateşle oynanıyor!
Avrupa Birliği'nden Zaporijya açıklaması: Ateşle oynanıyor! Belçika’nın başkenti Brüksel’de yapılan Avrupa Birliği (AB) ve Ukrayna arasında 8. Ortaklık Konseyi toplantısı sonrası konuşan AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell, Ukrayna’nın kendi bağımsızlığı ve özgürlüğü için ve aynı zamanda Avrupa için de savaştığını belirterek, "Mücadeleniz mücadelemizdir" dedi. Öte yandan Borrell, nükleer santrallerin güvenliğine dikkat çekti.
5.09.2022 Dünya
Zelenskiy'den dünyaya Ukrayna seslenişi! 'Tüm ülkelerin ortak görevidir'
Zelenskiy'den dünyaya Ukrayna seslenişi! 'Tüm ülkelerin ortak görevidir' Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "Ukrayna Kalkınma Konferansı"nın açılış konuşmasında, "Ukrayna'nın yeniden inşası yerel bir proje değil. Bu bir ulusun projesi değil, tüm demokratik dünyanın, medeni olduğunu söyleyebilen tüm ülkelerin ortak görevidir" dedi.
4.07.2022 Dünya
Ukrayna-Rusya savaşında son dakika gelişmesi! İki uçağı birden vurdular, Zelenski itiraf etti! Çok ağır darbe, Putin bu kez...
Ukrayna-Rusya savaşında son dakika gelişmesi! İki uçağı birden vurdular, Zelenski itiraf etti! Çok ağır darbe, Putin bu kez... Ukrayna-Rusya savaşında son dakika gelişmesi. Resmen açıklandı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesine özel askeri operasyon talimatı vermesiyle başlayan Rusya-Ukrayna savaşında flaş gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bulunan bir silah fabrikasının imha edildiğini duyurdu. Bakanlık Sözcüsü İgor Konaşenkov, Mariupol'de 400'e yakın yabancı askerin kuşatıldığı bilgisini de paylaştı. Konaşenkov, “Ukrayna’ya ait 2 adet MİG-29 savaş uçağı düşürüldü” dedi. Öte yandan Mariupol kenti ile ilgili Rusya ve Ukrayna'dan peş peşe flaş açıklamalar geldi. Rusya kenti ele geçirdiğini ve Ukrayna birliklerinin tek bir bölgede hapsolduğunu duyurdu. 'Teslim olun' çağrısı yapan Moskova şartlarını açıkladı. Zelenski'den itiraf gibi sözler gelirken, Ukrayna Başbakanı Denis Şmihal, Rus ordusu kuşatması altındaki Mariupol kentinin düşmediğini ve oradaki askerlerin sonuna kadar savaşacağını söyledi. İşte Ukrayna-Rusya savaşında son dakika gelişmeleri...
17.04.2022 Dünya
5 ülkeden Rusya’ya karşı birlik mesajı: Bu bir savaş değil, terördür
5 ülkeden Rusya’ya karşı birlik mesajı: Bu bir savaş değil, terördür Ukrayna’nın başkenti Kiev’de bir araya gelen Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Polonya Devlet Başkanı Andrej Duda, Estonya Cumhurbaşkanı Alar Karis, Letonya Devlet Başkanı Egils Levits ve Litvanya Devlet Başkanı Gitanas Nausda düzenlenen ortak basın toplantısında Rusya’ya karşı “birlik” mesajı verdi.
13.04.2022 Dünya
Estonya, Polonya, Letonya ve Litvanya liderleri, Ukrayna Başbakanı Shmyhal ile görüştü
Estonya, Polonya, Letonya ve Litvanya liderleri, Ukrayna Başbakanı Shmyhal ile görüştü Estonya Cumhurbaşkanı Alar Karis, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Letonya Cumhurbaşkanı Egils Levits ve Litvanya Devlet Başkanı Gitanas Nauseda Kievde Ukrayna Başbakanı Denys Shmyhal ile görüştü.
13.04.2022 Dünya
Zelenskiy: Erdoğan ve NATO liderleriyle görüştüm
Zelenskiy: Erdoğan ve NATO liderleriyle görüştüm Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna'da yaşanan savaşı durdurmak için neler yapılabileceği konusunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve NATO liderleriyle konuştuğunu duyurdu.
25.03.2022 Dünya
Ukrayna - Rusya savaşında son dakika haberleri... İngiltere Savunma Bakanlığı duyurdu: Rus ordusunun ilerleyişi durdu...
Ukrayna - Rusya savaşında son dakika haberleri... İngiltere Savunma Bakanlığı duyurdu: Rus ordusunun ilerleyişi durdu... Ukrayna ile Rusya arasındaki kanlı savaşta 23. güne girildi. Rusya'nın Harkiv kentindeki Barabashovo pazarın saatler sonra bir kez daha hedef aldığı açıklandı.İngiltere Savunma Bakanlığı, Rus güçlerinin Ukrayna’daki saldırı gücünü korumakta zorlandığını açıkladı. Rusya'ya karşı bir dizi yaptırım kararı alan ABD Başkanı Biden bugün Çinli mevkidaşı ile kritik bir görüşme gerçekleştirecek. ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Biden'ın yarınki görüşmede Çin Devlet Başkanı Şi'ye "Rusya'ya askeri destek vermesi durumunda bunun karşılığı olacağı" uyarısında bulunacağını söyledi.
19.03.2022 Dünya
Ukrayna - Rusya savaşında son gelişmeler...  Rus ordusunun katliamı dünyayı ayağa kaldırdı: Ekmek sırası bekleyen siviller vuruldu!
Ukrayna - Rusya savaşında son gelişmeler... Rus ordusunun katliamı dünyayı ayağa kaldırdı: Ekmek sırası bekleyen siviller vuruldu! Rusya'nın Ukrayna işgalinde 22. güne çatışmalar ve bombalamalarla girildi. Rusya'nın Ukrayna’nın Çernihiv kentinde ekmek kuyruğunda bekleyen sivilleri hedef almasının yankıları sürüyor. Dün yapılan saldırı sonucunda ölenlerin sayısının 13'e yükseldiği açıklandı. Harkiv ve Chernihiv'deki hasar uydu görüntülerine yansıdı. Maxar iki kentin uzaydan çekilmiş görüntülerini kamuoyu ile paylaştı. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, müzakerelerde önceliklerinin çatışmanın sona ermesi, güvenlik garantileri, egemenlik ve toprak bütünlüğünün yeniden sağlanması olduğunu belirtti.
18.03.2022 Dünya
Rusya resmen Avrupa Konseyi’nden ayrıldı
Rusya resmen Avrupa Konseyi’nden ayrıldı Rusya Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Konseyi’nden ayrıldıklarını ve bu bildirimin Genel Sekreter Marija Pejcinovic Buric’e iletildiğini açıkladı.
15.03.2022 Dünya
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika gelişmeleri! Yaptığı eylemle Rusya'ya damga vurmuştu cezası belli oldu
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika gelişmeleri! Yaptığı eylemle Rusya'ya damga vurmuştu cezası belli oldu Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta 20. güne girildi. İşgal edilen Ukrayna topraklarında çatışmalar ve bombalamalar devam ediyor. Rusya'dan ABD'ye üst düzey misilleme geldi. Joe Biden, Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve CIA Direktörü William Burns dahil 13 ABD'li yetkilinin yaptırım listesine alındığını açıklandı. Ukrayna'nın güney komşusu Romanya'ya bir Orlan-10 drone'u düştü. Ukrayna'ya işgalin başlangıcından bu yana en üst düzey ziyaret gerçekleşiyor, Çekya, Polonya ve Slovenya başbakanları Kiev'de Zelenskiy ile buluşacak. Ukrayna lideri, Kiev'in muhtemel NATO üyeliğine ilişkin en karamsar açıklamasını yaptı. Rusya’da yayın yapan Kanal 1’de canlı yayın sırasında savaş karşıtı pankart açan editör Marina Ovsyannikov, gözaltına alınmasının ardından sorgusunun 14 saatten fazla sürdüğünü ifade ederken, editörün 30 bin ruble para cezasına çarptırıldığı aktarıldı.
15.03.2022 Dünya
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika! Avrupa kırmızı alarma geçti: Rusya NATO'nun dibindeki üssü vurdu...
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika! Avrupa kırmızı alarma geçti: Rusya NATO'nun dibindeki üssü vurdu... Ukrayna, Rus ordusuna direnmeye devam ederken bölgede sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. ABD, Rusya'nın büyük kayıplar verdikten sonra Ukrayna'yı işgalinde Çin'den silah ve yardım istediğini iddia etti. Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerin 4'üncü turu çevrim içi başladı. Moskova'nın askeri üsse gerçekleştirdiği füze saldırısı Polonya'da paniğe sebep oldu.
14.03.2022 Dünya
Rusya'yı çıldırtacak hamle geldi! AB, Ukrayna, Moldova ve Gürcistan'ın adaylığı için resmen harekete geçti
Rusya'yı çıldırtacak hamle geldi! AB, Ukrayna, Moldova ve Gürcistan'ın adaylığı için resmen harekete geçti Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinden sonra AB Ukrayna, Moldova ve Gürcistan'ın adaylığı için düğmeye bastı. Fransa tarafından yürütülen Avrupa Birliği (AB) Konseyi Dönem Başkanlığı, AB'nin Ukrayna, Moldova ve Gürcistan tarafından sunulan adaylık başvurularına ilişkin resmi aşamaları başlattığını bildirdi. Buna göre AB Konseyi’nin, AB Komisyonu’nu adaylık başvuru yapan ülkelerin dosyalarını inceleyerek görüş bildirmekle yetkilendirdiği açıklandı.
8.03.2022 Dünya
Ukrayna, gıda kıtlığı riskine karşı bazı ürünlerin ihracatını askıya aldı
Ukrayna, gıda kıtlığı riskine karşı bazı ürünlerin ihracatını askıya aldı Ukrayna hükümeti, Rusya ile devam eden savaşın ardından ülkede gıda kıtlığı riski nedeniyle, aralarında et, yulaf ve şeker dahil olmak üzere bazı gıda ürünlerinin ihracatını askıya alma kararı aldığını duyurdu.
7.03.2022 Dünya
ABD'nin Ukrayna'daki Büyükelçiliği, Rusya'nın Zaporijya Nükleer Santral saldırısını kınadı
ABD'nin Ukrayna'daki Büyükelçiliği, Rusya'nın Zaporijya Nükleer Santral saldırısını kınadı ABD'nin Ukrayna'daki Büyükelçiliği, Rus ordusunun Ukrayna'nın Energodar kentindeki Avrupa'nın en büyük nükleer santrali Zaporijya Nükleer Santrali’ne saldırısını kınadı.
5.03.2022 Dünya
Rusya bombalıyor, Ukrayna direniyor! Savaş bölgesinden son dakika gelişmeleri...  Havalimanı tamamen kullanılmaz hale geldi
Rusya bombalıyor, Ukrayna direniyor! Savaş bölgesinden son dakika gelişmeleri... Havalimanı tamamen kullanılmaz hale geldi Tüm dünyanın endişe içinde takip ettiği Ukrayna-Rusya savaşında 11. güne girildi. Çatışmalar hız kesmeden devam ediyor. Rus güçleri Ukrayna'nın başkenti Kiev'e yaklaştı. Çatışmaların şehir şehrin girişine kadar dayandığı belirtiliyor. Başkentin girişlerine beton ve çelik bloklar kuruldu. Zelenski, Rus roketlerinin Vinnytsia bölgesindeki havaalanının tamamen yok ettiğini söyledi.
6.03.2022 Dünya
Zelenskiy'den bombalar altında kritik imza!
Zelenskiy'den bombalar altında kritik imza! Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna’nın Avrupa Birliği (AB) yolunda ilk resmi adımını atarak, başvuru dilekçesini bombalar altında imzaladı.
28.02.2022 Dünya
Wagner Grubu kimdir, Wagner askerleri nedir? Rus paralı askerleri ilk ne zaman örgütlendi?
Wagner Grubu kimdir, Wagner askerleri nedir? Rus paralı askerleri ilk ne zaman örgütlendi? Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ve hükümet üyelerine suikast düzenlemek 400 kişilik bir suikast ekibini Kiev'e gönderdiği iddia edildi. Times'a göre Kremlin, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ve hükümet üyelerine suikast düzenlemek için Afrika'dan 400'den fazla paralı Rus askeri getirdi. 'Wagner Grubu' olarak bilinen özel suikastçıların, Moskova'nın doğu Avrupa komşusunu ele geçirmesine yardım etmek için Putin'den Zelenski ve diğer 23 hükümet yetkilisini öldürme emri aldığı iddia ediliyor. Peki, Wagner Grubu kimdir, Wagner askerleri nedir? Rus paralı askerleri ilk ne zaman örgütlendi?
28.02.2022 Dünya
Putin'in özel ordusuna Zelenski'yi öldürme emri! Rusya 400 kişilik suikast ekibi gönderdi...
Putin'in özel ordusuna Zelenski'yi öldürme emri! Rusya 400 kişilik suikast ekibi gönderdi... Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş tüm şiddetliyle sürerken korkunç bir iddia gündeme düştü. Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ve hükümet üyelerine suikast düzenlemek 400 kişilik bir suikast ekibini Kiev'e gönderdiği iddia edildi. Suikast listesinde Kiev belediye başkanı Vitali Kliçko ve kardeşi Wladimir de yer alıyor.
28.02.2022 Dünya
SWIFT hamlesi sonrası Rusya'da panik başladı! Ödemeleri erkenden istediler...
SWIFT hamlesi sonrası Rusya'da panik başladı! Ödemeleri erkenden istediler... Ukrayna'ya başlattığı saldırılar ile dünyanın hedefi haline gelen Rusya'ya karşı en önemli yaptırım adımı atılmak üzere. Rusya SWIFT sisteminden çıkarılabilir. Ülkede bulunan kurumlar da söz konusu ihtimalin ortaya çıkmasının ardından müşterilerinden alacakları ödemeleri erkenden istemeye başladı.
27.02.2022 Dünya
Zelenski tüm dünyaya duyurdu! Veda etti
Zelenski tüm dünyaya duyurdu! Veda etti Ukrayna’nın Rusya işgali karşısında yalnızlığı ve çaresizliği, Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin açıklamalarına net şekilde yansıdı. Öyle ki, Zelenski adeta, Ukrayna işgalinin vücut bulmuş haline dönüştü. Zelenski, bu defa Rusya’ya görüşmeye hazır olduğu mesajı verdi. İsveç medyasına konuşan, İsveç Başbakanı Magdelena Andresson, AB ülkelerinin liderlerinin Brüksel’deki toplantısında ülkesindeki gelişmelere dair konuşan Zelenski’nin “Belki beni canlı olarak son görüşünüz olabilir” diyerek vedalaştığını aktardı.
26.02.2022 Dünya
Ukrayna Rusya geriliminde son dakika gelişmesi! Tüm dünya 'yanacak' Benzeri görülmedi! NATO harekete geçti, savaş yarın...
Ukrayna Rusya geriliminde son dakika gelişmesi! Tüm dünya 'yanacak' Benzeri görülmedi! NATO harekete geçti, savaş yarın... Ukrayna - Rusya geriliminde son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Aylardır devam eden ve son günlerde giderek tırmanan gerilimde peş peşe açıklamalar geliyor. Bölgeden gelen fotoğraflar da sıcak çatışma için tarafların hazır beklediğinin kanıtı nitelediğinde. Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan flaş 'savaş' açıklaması yapıldı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "Batı, Ukrayna'da yarın savaş olacak izlenimi veriyor. Bu doğru değil" dedi. ABD Genelkurmay Başkanı Milley, Rusya'nın Ukrayna sınırındaki askeri yığınağının yakın zamanda benzerini görmediklerini, durumun Soğuk Savaş dönemindeki gibi olduğunu söyledi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 'NATO olarak siyasi diyaloga girmeye hazırız. Ancak Rusya silahlı çatışmayı seçerse de yanıt vermeye hazırız. Yani her iki seçeneğe de hazırız. En iyisi için çok çalışıyoruz' dedi. Öte yandan Uzmanlar Ukrayna'nın işgalinin küresel tedarikte fiyatların yükselmesine ve cephe hatlarından uzakta bir kargaşaya da neden olabileceğini belirtti. İşte Ukrayna-Rusya gerilimde son gelişmeler...
28.01.2022 Dünya
THY, Dalaman'a yeni uçuş rotasını duyurdu!
THY, Dalaman'a yeni uçuş rotasını duyurdu! Türk Hava Yolları (THY), AnadoluJet ile Ukrayna'nın Kiev ve Odessa şehirlerinden Dalaman'a direkt uçuş gerçekleştirecek.
26.04.2021 Ekonomi
Ukrayna'dan flaş Türkiye talimatı! Resmen başladı
Ukrayna'dan flaş Türkiye talimatı! Resmen başladı Ukrayna, Türkiye'yle turizm iş birliğini güçlendirmek için ulaşım seçeneklerini artırmak istiyor. İki ülke arasındaki düzenli ve charter uçuş seferleri artacak
22.04.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Ukrayna Başbakanı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ukrayna başbakanı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.