Kurban bağışında 'sahte dernek' uyarısı: Bu paraya ancak hindi alıp kesebilirsiniz
Kurban bağışında 'sahte dernek' uyarısı: Bu paraya ancak hindi alıp kesebilirsiniz Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, kurban bağışı toplama bahanesiyle, sahte dernekler kurulduğunu belirterek, "Dini vazifelerini yerine getirmek için para biriktirip kurban kesecek insanların emeğini kimse çalmasın" dedi.
22.06.2023 Yaşam
Kurbanlık küçük baş fiyatları belli oldu!
Kurbanlık küçük baş fiyatları belli oldu! Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, “Şu an itibarıyla genel anlamda kurbanlık vasfına haiz küçükbaş kurbanlıkların canlı baskül kilogram fiyatı 120-150 lira bandındadır. Küçükbaşta canlı hayvan fiyatlarına adet bazında baktığımızda ise 5 bin 500 lira ile 8 bin 500 lira arasında olacağını düşünüyoruz” dedi.
1.06.2023 Ekonomi
TÜDKİYEB Başkanı Çelik: "Yem fiyatlarında indirim ve sabit fiyat yetiştiricilerimiz adına memnuniyet verici"
TÜDKİYEB Başkanı Çelik: "Yem fiyatlarında indirim ve sabit fiyat yetiştiricilerimiz adına memnuniyet verici" Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan gübre ve karma hayvan yeminde indirim ve fiyat sabitlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu.
27.12.2022 Ekonomi
Kırmızı ette iğrenç oyun! Su katıyorlar
Kırmızı ette iğrenç oyun! Su katıyorlar Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Başkanı Nihat Çelik, ete yüzde 35 zam gerektiğine dair açıklamalara tepki gösterdi.
28.10.2022 Gündem
Kırmızı ette 'su' oyunu! Ağırlığını artırıyorlar
Kırmızı ette 'su' oyunu! Ağırlığını artırıyorlar Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Başkanı Nihat Çelik, bazı mezbağalarda karkas ete yüksek tazyikli su sıkılarak ağırlığının artırıldığını iddia etti.
28.10.2022 Ekonomi
Arpa ve mısır fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama geldi
Arpa ve mısır fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama geldi TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik, “Uygun fiyatlı arpa ve mısır satışları sektörümüz için isabetli ve memnuniyet vericidir” dedi.
7.10.2022 Ekonomi
'Et ve Süt Kurumu 88 lira olan karkas et alımlarını da 90-92 lira seviyesinde getirmiştir'
'Et ve Süt Kurumu 88 lira olan karkas et alımlarını da 90-92 lira seviyesinde getirmiştir' Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, Et ve Süt Kurumu tarafından kuzu etinde yapılan yüzde 25 indirim hakkında açıklamalarda bulundu. TÜDKİYEB Genel Başkanı Çelik “(Et ve Süt Kurumu) 88 lira olan karkas et alımlarını da 90-92 lira seviyesinde getirmiştir” dedi.
5.08.2022 Ekonomi
2022 kurbanlık fiyatları ne kadar, bu sene kurbanlık koç, koyun, keçi ve dana fiyatları kaç para?
2022 kurbanlık fiyatları ne kadar, bu sene kurbanlık koç, koyun, keçi ve dana fiyatları kaç para? Kurbanlık fiyatları 2022 için yapılan aramalar devam ediyor. 9 Temmuz'da başlayan Kurban Bayramı için hazırlıklar devam ederken, kurbanlık koç, koyun, keçi ve dana fiyatları da araştırılıyor. Kurban Bayramı arifesinde kurbanlık satışları başladı. Küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatları ise belli oldu. İşte 2022 kurbanlık fiyatları ile ilgili son gelişmeler…
28.06.2022 Ekonomi
Ete zam gelecek mi? Kırmızı etinin kilo fiyatı 150 TL çıktı, yeni fiyat artışı...
Ete zam gelecek mi? Kırmızı etinin kilo fiyatı 150 TL çıktı, yeni fiyat artışı... Gıda fiyatlarındaki artış vatandaşın gündemindeki yerini koruyor. Son günlerde özelikle kırmızı et fiyatlarına gelen zamlar tartışma yarattı. Et fiyatlarına zam olacak tartışması Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Başkanı Nihat Çelik ile Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ’ı karşı karşıya getirdi. Çelik, “Ete yeni zam gelmesi gerekmiyor. 150 TL’ye kuşbaşı satıyorlar. Fiyatı aslında 110 TL olmalı” dedi. Yalçındağ ise, “Maliyetler artıyor. Et alındığı gibi satılmıyor. Çok istiyorsa gelsin kasap olsun” diye konuştu.
20.04.2022 Ekonomi
Çiftçiye çifte müjde! İndirim...
Çiftçiye çifte müjde! İndirim... Gübre ve yem fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama! Gübre ve yem fiyatlarına gelen indirimin özellikle süt üretimi ve baharlık ekimi yapılan ürünlerde üretici üzerindeki girdi maliyeti baskısını azaltması bekleniyor. Gübre fiyatı indiriminin özellikle buğday ve arpa alanlarında üretim yapan üreticiler ve baharlık ekimi yapılacak mısır, ayçiçeği, şeker pancarı gibi alanlardaki ekimi rahatlatması bekleniyor. Hayvan yemi tarafında ise özellikle süt üreticileri indirimi oldukça olumlu karşılıyor. Bir süredir süt üreticileri, artan girdi maliyetleri nedeniyle üretimden çekiliyor ve hayvanlarını kesime gönderiyordu. Dünyada 1 litre süt karşılığı alınması gereken 1.3 kilo yem dengesini ifade eden parite 1 kilonun altını görmüştü. Bu indirim sayesinde paritenin yeniden dengeye oturacağı ifade edildi. Tarım Kredi'nin uyguladığı bu indirime tüm piyasanın da eşlik etmesi bekleniyor.
18.02.2022 Ekonomi
Et fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Yüzde 100 artış...
Et fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Yüzde 100 artış... Gıda fiyatlarına yapılan fahiş zam gündemdeki yerini korurken et fiyatları ile ilgili önemli bir açıklama yapıldı. Yüzde yüz zam yapıldığı ortaya çıktı. Üreticiden 48 lira olarak çıkan kırmızı etin kilogramı market ve kasaplara geldiğinde 140 liraya kadar çıkıyor. TÜDKİYEB Başkanı Nihat Çelik yaptığı açıklamada et fiyatlarındaki artışın ana sebebinin üretici değil, market ve kasap kaynaklı olduğunu belirtti.
31.12.2021 Ekonomi
Dijital hayvan bilgi sistemi! Tarbil hayvan pasaportu nasıl alınır? İşletme tecil belgesi ve hayvan pasaportu alma ekranı!
Dijital hayvan bilgi sistemi! Tarbil hayvan pasaportu nasıl alınır? İşletme tecil belgesi ve hayvan pasaportu alma ekranı! Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Kurban Bayramı öncesi yeni hamle... Koronavirüs nedeniyle hayvan pasaportu ve işletme tescil belgesi dijital ortama taşındı. Pasaport ve belgeye ilişkin ödemeler sanal post üzerinden gerçekleştirilecek. Peki, İşletme tecil belgesi ve hayvan pasaportu nedir? Tarbil hayvan pasaportu nasıl alınır? Dijital hayvan bilgi sistemine giriş nasıl yapılır? Tarbil hayvan pasaportu nasıl alınır? İşte detaylar...
23.05.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi! Köyüne dönene destek...
Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi! Köyüne dönene destek... Corona virüs salgını, tüm dünyaya tarımsal üretimin önemini tekrar hatırlattı. Türkiye’de de ekilmedik toprak kalmasın diye kollar sıvanıyor. Köyüne dönene, tarıma başlayacak beyaz yakalıya, gençlere ve kadın üreticilere bol teşvik var. Tersine göçe destekleri uzmanlarıyla konuştuk
28.04.2020 Ekonomi
Bayramda 900 bin büyükbaş 2.2 milyon küçükbaş satıldı
Bayramda 900 bin büyükbaş 2.2 milyon küçükbaş satıldı Kurban Bayramı’nda 900 bin büyükbaş, 2.2 milyon küçükbaş kurbanlığın satıldığı, hayvanların kilogramının ortalama 17-18 liradan satışa sunulduğu açıklandı
7.09.2017 Ekonomi
Kurban Bayramı ne zaman? Kurbanlık fiyatları ne kadar?
Kurban Bayramı ne zaman? Kurbanlık fiyatları ne kadar? Kurban Bayramı'nın 2017 yılında hangi tarihte kutlanacağı merak konusu oldu. Peki merak edilen Kurban Bayramı tatili kaç gün sürecek? Bu yıl Kurbanlık fiyatları ne kadar olacak? İşte konuyla ilgili tüm detaylar...
29.09.2021 Gündem
Kurbanlık fiyatları belli oldu
Kurbanlık fiyatları belli oldu Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, halihazırda kurbanlık şartlarına haiz, satışa hazır 3 milyon civarında küçükbaş hayvan stokunun bulunduğunu belirterek, "Halen canlı küçükbaş hayvanın kilogram fiyatı piyasada 17-19 liraya işlem görürken, kurbanlık şartlarına haiz ortalama 45-50 kilogramlık küçükbaş hayvanın fiyatı 750-950 lira arasında değişiyor." dedi
5.08.2017 Ekonomi
Artık herkes çoban olamayacak
Artık herkes çoban olamayacak Çobanlık için ulusal meslek standardı belirlendi.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri