Deprem bölgesinde yeni dönem başlıyor! 500 bin TL hibe, 500 bin TL kredi desteği
Deprem bölgesinde yeni dönem başlıyor! 500 bin TL hibe, 500 bin TL kredi desteği Deprem bölgesinin ihya ve inşasında yeni bir dönem başlıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 17 Temmuz’da başlatacağı ‘Yerinde Dönüşüm’ projesiyle 11 şehri yeniden ayağa kaldırıyor.
14.07.2023 Ekonomi
‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm kampanyasına talep yağıyor! Ödemeler nasıl olacak?
‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm kampanyasına talep yağıyor! Ödemeler nasıl olacak? İstanbul’daki riskli yapıların yenilenmesi için hazırlanan ‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm kampanyasına talep yağıyor. Dün itibarıyla başvuru sayısı 560 bin bağımsız birime (konut ve işyeri) ulaştı.
7.05.2023 Ekonomi
Bakan Kurum: İstanbul’da tek bir riskli yapı bırakmayacağız
Bakan Kurum: İstanbul’da tek bir riskli yapı bırakmayacağız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Beykozlularla ‘Dirençli İstanbul Buluşmaları Mitingi’nde buluşarak, "İstanbul’daki riskli 1.5 milyon yapı stoğunu yenileyeceğiz. Bunun için 500 bini Anadolu’da olacak. 500 bini Avrupa yakasında yer alacak. Kalan 500 bin konutu da yerinde dönüştürüp, İstanbul’da tek bir riskli yapı bırakmayacağız” dedi.
25.04.2023 Ekonomi
Bakan Kurum: Ataşehir’deki kentsel dönüşüm sorununu çözüyoruz
Bakan Kurum: Ataşehir’deki kentsel dönüşüm sorununu çözüyoruz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “İstanbul’umuzun 39 ilçesi 964 mahallesini karış karış gezeceğiz. Çalmadık kapı bırakmayacağız. Başta kentsel dönüşüm olmak üzere tüm sorunları dinleyip, hepsine çözüm üreteceğiz. Seçim bölgemizden, Anadolu yakasından Ataşehir ilçesi ile Yenisahra ve Barbaros mahallelerinden başladık” dedi.
13.04.2023 Ekonomi
İstanbul depreme ne kadar hazır?  'Sefer görev emri' çağrısı
İstanbul depreme ne kadar hazır? 'Sefer görev emri' çağrısı KİPTAŞ eski Genel Müdürü, Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım, 1999 öncesi yapılan yapıların yüzde 65’nin yenilendiğini belirtti. Sefer görev emri için çağrıda bulunan Yıldırım, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kentsel dönüşüm başvurularının beş kat arttığını dile getirdi.
5.04.2023 Gündem
Dolandırıcıların yeni yöntemi ifşa oldu: Google'a yazınca en üstte çıktı, 10 bin TL ödedim
Dolandırıcıların yeni yöntemi ifşa oldu: Google'a yazınca en üstte çıktı, 10 bin TL ödedim İnternet sitelerine dikkat. Dolandırıcıların yeni oyunu ortaya çıktı. Vatandaşları bu yöntemle kandırıyorlar. Bir apartmanın yöneticisi Fesih Atik, dolandırıcılara 10 bin TL kaptırdı. Atik yaşadıklarını, “Google’dan arayınca site en üstte çıktı" diye anlattı. İşte haberin detayları...
18.03.2023 Gündem
Bakan Kurum: 9 Mart'a kadar toplamda 27 bin 849 konutumuzun yapımını başlatmış olacağız
Bakan Kurum: 9 Mart'a kadar toplamda 27 bin 849 konutumuzun yapımını başlatmış olacağız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya’da yapımına başlanan ve devam eden proje alanlarına yönelik Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde Koordinasyon Toplantısına katıldı. Bakan Kurum, “Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut yapım seferberliği kapsamında da afet konutlarını yapma sürecini başlattık, ilk kazmalarımızı ellerimizle vurduk. Deprem bölgesini ihya edene kadar burada olacağız, vatandaşımızla el ele olacağız. Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman Osmaniye ve Kilis'imizde 5 ilimizde hasar tespit çalışmalarını bugün itibariyle tamamlamış durumdayız. İnşallah bir kaç gün içerisinde 6 ilimizde de hasar tespit çalışmalarını tamamlamış olacağız. 21 Şubat'ta başladığımız yapım seferberliğine 9 Mart'a kadar toplamda 27 bin 849 konutumuzun yapımını başlatmış olacağız, 85 milyon vatandaşımız tek yürek bir ve beraber olacağız ve hep birlikte bu zorluğu süreci atlatacağız. 2 ay içerisinde 11 ilimizde 244 bin 343 konutumuzu, 50 bin civarında köy konutumuzla birlikte 309 bin konutumuzun yapım sürecini başlatmış olacağız. Ellerimizi depremzede kardeşlerimizin elinden hiçbir zaman çekmeyeceğiz. El birliğiyle Malatya'mızı, tüm şehirlerimizi yeniden kalkındıracağız.” dedi. Bakan Kurum, 24 Ocak 2020 depremi sonrasında söz verdiklerini hatırlatarak, “Hamdolsun sözümüzü tuttuk, Malatyalı afetzede kardeşlerimiz için 8 bin 246 konutumuzu bitirdik ve bugün baktığınızda, burada milletimiz huzur içerisinde yaşıyor.” diye konuştu.
7.03.2023 Ekonomi
Bakan Kurum: 5 ilimizde hasar tespit çalışmalarımız tamamlandı
Bakan Kurum: 5 ilimizde hasar tespit çalışmalarımız tamamlandı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Malatya'da konteyner kent uygulamamız devam ediyor. İnşallah sıcak sularımız akacak bu kentimizde. Bir yandan hasar tespit çalışmalarımızı da yönetiyoruz. Orta hasarlı, az hasarlı ve hasarlı binalara ekibimiz bir kez daha baktı. 5 ilimizde hasar tespit çalışmalarımız bugünden itibaren tamamlandı" dedi.
7.03.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan vatandaşa kentsel dönüşüm çağrısı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan vatandaşa kentsel dönüşüm çağrısı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda alınan yeni kararları açıkladı. Deprem konutlarıyla ilgili bilgi veren Erdoğan, "Amacımız 2 ay içerinde 244 bin konutun inşasına başlamaktır. Bugün kadar 22 binin inşasına başlanmıştır. Toplamda 488 bin yeni hane yaparak vatandaşlarımıza teslim edeceğiz." dedi. Vatandaşlara kentsel dönüşüm çağrısı yapan Erdoğan, "Bir kez daha vatandaşlarıma 6 Şubat acılarını tekrar yaşamamak için eski ve riskli binalarını kentsel dönüşüme sunmalarını rica ediyorum." ifadelerini kullandı. Öte yandan Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde toplamda 46 bin 104 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.
6.03.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Güçlendirme diye bir mantık yok, hepsini sıfırdan yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Güçlendirme diye bir mantık yok, hepsini sıfırdan yapacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan deprem bölgesi Hatay'da açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Hatay'da yaptığı açıklamada, "Kalıcı konutlar için TOKİ hazırlığını yapıyor. Konutlarımızın hiçbiri zemin artı 3 ya da 4 katı geçmeyecek. Güçlendirme diye bir mantıkla inşa ve ihya çalışmaları yapmayacağız. Hepsi sıfırdan yapılacak. Yerleşim yerlerimizi mümkün olduğu kadar ovalardan dağlara doğru kaydırarak, zemin sıvılaşmalarının yol açtığı felaketlerden uzak tutmak istiyoruz" dedi. Hatay'ın ardından Kahramanmaraş'a geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada da açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Kahramanmaraşlı kardeşlerime sesleniyorum 'Kahramanmaraş için hemen şimdi' diyerek bu şehre sahip çıkalım. Geçici barınma için nereye giderse gitsin önümüzdeki yılın ilk baharında kendi memleketindeki hayatına başlamış olsun. Bu afet birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi asla parçalayamaz." dedi.
20.02.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan depremzedeler için atılacak yeni adımları açıkladı: Yakınlarını kaybedenler için 100 bin TL yardım
Cumhurbaşkanı Erdoğan depremzedeler için atılacak yeni adımları açıkladı: Yakınlarını kaybedenler için 100 bin TL yardım Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında AFAD Merkez Binası'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 35 bin 418 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Erdoğan, "Milletimizin şüphesi olmasın, devletimiz bakanlıkları kurumlarıyla tüm imkanlarıyla deprem bölgesine bir an önce ulaşmak için canla başla mücadele etmiştir" dedi. "Amacımız konut ihtiyacını 1 yılda tamamlamaktır" diyen Erdoğan, "Kaybedecek tek bir dakika olmadığı bilinciyle hasar tespiti biten yerde inşaat çalışmalarına geçeceğiz. Mart başı 30 bin konut inşasına başlayabiliyoruz. Yakınlarını kaybedenler için 100 bin TL yardım yapıyoruz" şeklinde konuştu.
14.02.2023 Gündem
Bakan Kurum: 23 bin 59 arama kurtarma personelimizle mücadele veriyoruz
Bakan Kurum: 23 bin 59 arama kurtarma personelimizle mücadele veriyoruz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Toplam 23 bin 59 arama kurtarma personelimizle bir kardeşimizin, bir vatandaşımızın daha hayata tutunabilmesinin mücadelesini veriyoruz." dedi.
12.02.2023 Gündem
Erdoğan son durumu açıkladı! Depremzedelere kira ve taşınma desteği
Erdoğan son durumu açıkladı! Depremzedelere kira ve taşınma desteği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Adıyaman'da ve Malatya'da açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya'da yaptığı açıklamada, "Kayıplarımızın sayısı arttıkça üzüntümüz de katlanarak artıyor. Hayatını kaybedenlerin sayısı 19 bin 388'e yaralı kurtulanların sayısı 77 bin 711'e ulaştı." dedi. Erdoğan, Adıyaman'da yaptığı açıklamada ise, "Şunu özellikle ifade etmek isterim; 1 yıl içinde yıkılan binaları yeniden elimizdeki projelerle inşa edecek ve sahiplerine teslim edeceğiz. 10'ar bin lira vatandaşlarımıza vereceğiz. Çadırlarda kalmak istemeyen vatandaşlarımızın da kira bedelini ödeyerek konutlarda yaşamalarını sağlayacağız" dedi.
11.02.2023 Gündem
Aydın TOKİ kura sonuçları 2023 isim listesi! Aydın TOKİ kura çekilişi sonuçları toki.gov.tv (Merkez, Söke, Buharkent, Karacasu, Nazilli, Kuyucak, Çine, Bozdoğan) sorgulama
Aydın TOKİ kura sonuçları 2023 isim listesi! Aydın TOKİ kura çekilişi sonuçları toki.gov.tv (Merkez, Söke, Buharkent, Karacasu, Nazilli, Kuyucak, Çine, Bozdoğan) sorgulama Aydın TOKİ sonuçları ne zaman açıklanacak, Aydın TOKİ sonuçları isim listesi belli oldu mu? TOKİ Aydın kura sonuçları listesi için aramalar hızlandı. TOKİ sosyal konut projeleri kapsamında Aydın’da Merkez, Söke, Buharkent, Karacasu, Nazilli, Kuyucak, Çine, Bozdoğan ilçelerinde inşa edilecek binalar için kura çekimleri canlı olarak gerçekleştirilecek. Aydın TOKİ kura sonuçları isim listesi çekilişin ardından e-Devlet toki.gov.tr duyurular üzerinden sorgulanabilecek. TOKİ sonuçları, YouTube canlı yayın ekranı üzerinden de takip edilebiliyor. İlk olarak şehit ailesi, gazi, engelli, emekli, genç kategorisi, asil ve yedek TOKİ başvurusu kabul edilenler listesi açıklanıyor. İşte Aydın TOKİ kura sonuçları 2023 ve isim listesi sorgulama…
31.01.2023 Ekonomi
TOKİ Denizli kura sonuçları 2023 isim listesi! Denizli TOKİ kura çekilişi canlı izle ile Denizli TOKİ kura sonuçları nasıl sorgulanır, Denizli TOKİ kura sonuçları açıklandı mı?
TOKİ Denizli kura sonuçları 2023 isim listesi! Denizli TOKİ kura çekilişi canlı izle ile Denizli TOKİ kura sonuçları nasıl sorgulanır, Denizli TOKİ kura sonuçları açıklandı mı? Denizli TOKİ kura sonuçları günün en çok araştırılan konulardan biri oldu. 26 Ocak 2023 Acıpayam, Çivril, Honaz, Merkez, Sarayköy ilçelerinde yapılacak TOKİ kuralarıyla hak sahipleri belli olacak. 1646 Sosyal Konut TOKİ Denizli kura çekimi canlı izle ekranı üzerinden takip edilecek kura çekilişi saat 10.00’da EGS Kongre ve Kültür Merkezi'nde çekilen kuralar noter huzurunda başladı. Peki, TOKİ Denizli kura sonuçları isim listesi belli oldu mu, Denizli TOKİ kura sonuçları açıklandı mı?
26.01.2023 Ekonomi
TOKİ Bursa Nilüfer kura sonuçları sorgulama! Bursa Nilüfer TOKİ kura sonuçları isim listesi belli mi, toki.gov.tr Bursa Nilüfer kura sonuçları açıklandı mı?
TOKİ Bursa Nilüfer kura sonuçları sorgulama! Bursa Nilüfer TOKİ kura sonuçları isim listesi belli mi, toki.gov.tr Bursa Nilüfer kura sonuçları açıklandı mı? Nilüfer kura sonuçları merak ediliyor, gözler TOKİ Nilüfer sonuçları için TOKİ sayfasında. Bursa'da 8560 konutun kura çekimi süreci devam ediyor. Bursa'da Nilüfer'de inşa edilecek 1400 2+1 3+1 kura çekimi sonuçları için gözler TOKİ’nin resmi internet sitesine çevrildi. e-Devlet tok.gov.tr duyurular üzerinden de TOKİ isim listesini sorgulanabiliyor. İşte Bursa Nilüfer TOKİ kura sonuçları isim listesi açıklandı mı, toki.gov.tr Bursa Nilüfer kura çekilişi sonuçları nasıl sorgulanır? Sorularının yanıtı…
26.01.2023 Ekonomi
Giresun TOKİ çekilişi canlı yayın izle! TOKİ Giresun kura çekiliş sonuçları nasıl sorgulanır? 2+1 3+1 nihai isim listesi sorgulama ekranı...
Giresun TOKİ çekilişi canlı yayın izle! TOKİ Giresun kura çekiliş sonuçları nasıl sorgulanır? 2+1 3+1 nihai isim listesi sorgulama ekranı... Giresun TOKİ kura çekimi sonuçları canlı yayın ileme ve 2+1 3+1 TOKİ kura sonuçları nihai isim listesi sorgulama ekranı merak ediliyor. Giresun TOKİ kura sonuçları isim listesi 2022 toki.gov.tr üzerinden ilan edilecek. Giresun Alucra, Bulancak, Görele ilçelerinde kura sonuçları belli olacak. Peki, TOKİ Giresun kura çekimi ne zaman? TOKİ Giresun kura sonuçları nasıl sorgulanır? Giresun TOKİ çekilişi canlı yayın ile TOKİ 2+1 3+1 nihai isim listesi sorgulama ekranı...
17.12.2022 Ekonomi
Mardin TOKİ kura sonuçları 2022! TOKİ Mardin kura sonuçları açıklandı mı, isim listesi belli oldu mu?
Mardin TOKİ kura sonuçları 2022! TOKİ Mardin kura sonuçları açıklandı mı, isim listesi belli oldu mu? Sosyal Konut Projesi kapsamında TOKİ kura çekimlerinin ilki 7 Kasım’da başladı. Peki, TOKİ Mardin kura sonuçları açıklandı mı, isim listesi belli oldu mu? İşte Mardin TOKİ kura sonuçları 2022…
10.11.2022 Gündem
Iğdır TOKİ kura sonuçları 2022 açıklandı mı, kura çekimi canlı yayın nasıl izlenir? TOKİ Iğdır 550 konut kura sonuçları isim listesi sorgulama…
Iğdır TOKİ kura sonuçları 2022 açıklandı mı, kura çekimi canlı yayın nasıl izlenir? TOKİ Iğdır 550 konut kura sonuçları isim listesi sorgulama… Sosyal konut projesi kapsamında TOKİ kura çekimlerinin ilki 7 Kasım’da başladı. TOKİ kura çekimi bugün Iğdır ve Batman için gerçekleştiriliyor. TOKİ kura sonuçları canlı yayında YouTube sayfası üzerinden yayınlanacak. Peki, Iğdır TOKİ kura sonuçları 2022 açıklandı mı? TOKİ Iğdır 550 konut kura sonuçları isim listesi nasıl sorgulanır?
9.11.2022 Ekonomi
Bakan Muş: 10 aylık ihracatımız 209,5 milyar dolar oldu
Bakan Muş: 10 aylık ihracatımız 209,5 milyar dolar oldu Ticaret Bakanı Mehmet Muş "İhracatımız 2022 yılı Ocak-Ekim döneminde, geçtiğimiz yıla göre yüzde 15,4 oranında artarak 209,5 milyar dolar olmuştur" dedi.
7.11.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazianteplilere müjdeyi verdi: Gaziray yılbaşına kadar ücretsiz olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazianteplilere müjdeyi verdi: Gaziray yılbaşına kadar ücretsiz olacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep İstasyon Meydanı'nda Gaziray, Büyükşehir yatırımları, 70 fabrika ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki göstererek "Birileri kıta kıta geziyor. Amerika olmadı, İngiltere, İngiltere olmadı, Almanya. Temiz para arıyormuş ama gittiği yer tüm dünyanın iliğini kemiğini sömürenlerin kapısı. Nere gittiğinin farkında mısın?" ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Türkiye ekonomi noktasında dünyaya örnek bir hale geldi" dedi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışı yapılan Gaziray'ın yılbaşına kadar ücretsiz olduğunu açıkladı.
5.11.2022 Siyaset
TOKİ kuraları ne zaman çekilecek? TOKİ kura çekilişi ne zaman, hangi tarihte başlıyor?
TOKİ kuraları ne zaman çekilecek? TOKİ kura çekilişi ne zaman, hangi tarihte başlıyor? TOKİ’nin Sosyal Konut Projesi başvuruları tamamlanıyor. e-Devlet üzerinden başvurular sona ererken 31 Ekim’e kadar bankalar üzerinden başvurular alınmaya devam edecek. Başvuru işlemlerini tamamlayan vatandaşlar da TOKİ’nin kura çekilişinin ne zaman yapılacağını merak ediyor. Peki, TOKİ kuraları ne zaman çekilecek? TOKİ kura çekilişi ne zaman, hangi tarihte başlıyor? İşte TOKİ ev çekilişi ile ilgili detaylar…
30.10.2022 Ekonomi
TOKİ başvuru iptali e-Devlet’ten yapılabiliyor mu? TOKİ iptali nasıl yapılır? TOKİ iptalinde başvuru ücreti iade edilir mi?
TOKİ başvuru iptali e-Devlet’ten yapılabiliyor mu? TOKİ iptali nasıl yapılır? TOKİ iptalinde başvuru ücreti iade edilir mi? TOKİ Sosyal Konut başvurularında son günlere girilirken, daha önce başvurusunu gerçekleştirmiş ancak başvurusunu iptal etmek isteyenler sıklıkla iptal işleminin nasıl yapılacağını araştırıyor. Başvuru şartlarını taşımayan ve aynı haneden birden fazla başvuruda bulunanlar da başvuru iptali gerçekleştirmek istiyor. İptal işleminin e-Devlet üzerinden yapılıp yapılmayacağını ve başvuru ücretinin de nasıl iade alınacağı merak ediliyor. Peki, TOKİ başvuru iptali e-Devlet’ten yapılabiliyor mu? TOKİ iptali nasıl yapılır? TOKİ iptalinde başvuru ücreti iade edilir mi? İşte detaylar…
25.10.2022 Ekonomi
Arsa fiyatları artacak mı, takvim nasıl işleyecek? Bakan Kurum kafa karışıklığını giderdi
Arsa fiyatları artacak mı, takvim nasıl işleyecek? Bakan Kurum kafa karışıklığını giderdi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal konut projesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, arsa fiyatlarının artıp artmayacağı konusunda vatandaşları bilgilendirerek, "Konut projesine başvuranlar arsaya da başvurabilirler. İkisi de çıkarsa birini tercih etmek durumundalar. Arsalarda taksitlerde fiyat artışı olmayacak. Taksitler sabit olacak. Aynı anda başvuran çiftlerden biri müracaat ettikleri bankaya gidip başvurusunu çekmek durumunda. Başvuru ücreti de tarafına iade edilecek." dedi. Takvimle ilgili de Kurum, "Mart 2023’e kadar kuralar çekilecek. Noter huzurunda, adaletli bir şekilde yapılacak. Dileyenler yerinde görecek, dileyenler de canlı yayından takip edebilecek. İlk gün ya da son gün başvuran arasında bir fark olmayacak. Kura sonrasında da gerekli işlemler gerçekleştirilecek." diye konuştu.
17.10.2022 Ekonomi
TOKİ İstanbul Merkez arsa neresi, İstanbul Merkez nerede? TOKİ arsa İstanbul’un hangi ilçesinde?
TOKİ İstanbul Merkez arsa neresi, İstanbul Merkez nerede? TOKİ arsa İstanbul’un hangi ilçesinde? İstanbul Merkez neresi, TOKİ arsa İstanbul’un hangi ilçesinde? TOKİ Sosyal Konut projesi kapsamında 10 Ekim itibarıyla arsa satışları başladı, 7 Kasım’a kadar devam edecek. TOKİ arsalarının yapılacağı şehirler ve ilçeler belli olunca vatandaşlar arsa satışlarının İstanbul’da hangi semtlerde olduğunu sorgulamaya başladı.
11.10.2022 Ekonomi