Kira ve ev fiyatlarını düşürmek için çarpıcı öneri geldi! "Yüksek vergi alınmalı"
Kira ve ev fiyatlarını düşürmek için çarpıcı öneri geldi! "Yüksek vergi alınmalı" Türkiye genelinde kira ve ev fiyatları yükselişe geçti. Geçen yıllara göre fiyatlarda yüzde 152 artış gerçekleşti. Bunun yanında yeni ortaya çıkan 'hayalet evler' sebebiyle fiyatlar bir miktar daha yükseldi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan emlakçı Mustafa Başaran, "Birden fazla evi olan ve evini kiraya vermeyen boş tutan ev sahiplerinden yüksek vergi alınmalı." dedi.
15.09.2023 Ekonomi
Ev alacaklara müjde! Köpük eriyor, fiyatlar düşüyor, yeni formül masada
Ev alacaklara müjde! Köpük eriyor, fiyatlar düşüyor, yeni formül masada Ev alma plannı yapan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Uzun süredir yükseliş eğiliminde olan kont fiyatları düşüşe geçti. Konutta aylık bazda satışlar frene basıyor. Haziran ayında satışlarda eylül 2021’den bu yana en düşük artış kaydedildi. Sektör temsilcileri “Fiyatlar yükseldikçe satışlar yavaşlıyor. ‘Benim malım pahalı’ zihniyeti ve ‘yüksek kazanç’ isteği fiyatları uçurdu ve sektörde köpük oluştu. Kimse 1+1 eve 2 milyon TL vermek istemiyor” diyor. Öte yandan fiyat artışındaki en büyük etken olan konut açığını kapatmak için yeni formüller masada. Şehir merkezlerine yakın kamu arazilerinde konut üretimi gündemde. TOKİ’nin kiralama amaçlı konut ve iş yeri üretimi yapması da tartışılan formüller arasında.
31.07.2022 Ekonomi
Kiralık ve satılık evler için dikkat çeken açıklama! Konut fiyatları düşebilir, 3 ay...
Kiralık ve satılık evler için dikkat çeken açıklama! Konut fiyatları düşebilir, 3 ay... Satılık ve kiralık konutlar ile ilgili açıklama geldi. Son 3 aydır resmen durdu. Konut piyasası ile ilgili son dönemde birçok yeni gelişmeler yaşanıyor. Artan konut ve kira fiyatları sebebiyle yapılacak düzenlemeler dört gözle bekleniyor. Ev sahibi ve kiracıyı mağdur etmeyecek yeni bir çalışmanın yapıldığını belirten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un bu açıklaması vatandaşın gözünü Kabine'ye çevirdi. Öte yandan konut piyasası ile ilgili fiyatların düşüp düşmeyeceği ile ilgili de değerlendirmeler geliyor. Konut alarak Türk vatandaşlığına geçişte 250 bin dolar olan tutarın 400 bin dolara yükseltilmesi sonucu satılık ev fiyatlarının tepetaklak olabileceği belirtilirken; özellikle son 3 aydır ise konutta alım satımların durduğu ve konut fiyatların düşebileceği açıklaması yapıldı. İşte satılık ve kiralık konut piyasası ile ilgili son açıklamalar ve yaşanan gelişmeler...
27.05.2022 Ekonomi
Zam yaptılar! 3000 liradan 7000 liraya çıktı...
Zam yaptılar! 3000 liradan 7000 liraya çıktı... Fırsatçılığın bu kadarı da olmaz diyeceksiniz. Savaştan kaçan Ukraynalı ve Ruslar, Antalya'daki gayrimenkulleri tercih ediyor. İlgi yoğun olunca kira bedelleri 3 katına çıktı. Ev sahipleri ise 1 yıllık kira bedelini peşin ödeyen Rus ve Ukraynalıları tercih eder oldu. Normal şartlarda ev kiralarının 3 bin - 3 bin 500 lira olduğu bölgelerde rakam 7-8 bin liraya çıkarken yerlilere bazı ev sahiplerinin ev vermediği ortaya çıktı. Ayrıca bazı ev sahipleri, savaştan önce satmayı düşündüğü dairelerini ilginin yoğun olması nedeniyle yüksek bedelden kiraya vermeyi tercih ediyor.
25.03.2022 Ekonomi
TOKİ duyurdu! Kura şartı yok! 129 konut ve 145 iş yeri açık artırma ile satılacak! TOKİ emlak müzayede başvuru ekranı!
TOKİ duyurdu! Kura şartı yok! 129 konut ve 145 iş yeri açık artırma ile satılacak! TOKİ emlak müzayede başvuru ekranı! Ev sahibi olmak isteyenlere müjde! TOKİ duyurdu! 40 ilde 129 konut ve 22 ilde 145 iş yerini satışa çıkarıldı! Konutta yüzde 25 peşinatla, iş yerinde yüzde 15 peşinatla 120 ay fırsatını duyurdu. Peki, Emlak müzayede başvuru şartları neler? TOKİ satılık ev başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar…
1.02.2022 Ekonomi
2.439 TL taksitle 3+1 satılık daire! Son gün 4 Şubat...
2.439 TL taksitle 3+1 satılık daire! Son gün 4 Şubat... Ev sahibi olmak isteyenlere güzel haber. Piyasanın altında fiyatlarla ev almak mümkün. 3+1 daire aylık 2 bin 439 lira taksitle satın alınabiliyor. Başvuru süreci devam ediyor. Son gün ise 4 Şubat olarak belirlendi. Gayrimenkul sektöründe fiyatlar yukarı yönlü hareketini sürdürüyor. Ev sahibi olmak ise giderek zorlaşıyor. Konut kredilerinde faiz oranlarının yüksek olması, döviz kurundaki yükseliş ileri sürülerek satılık daire fiyatlarına fahiş zam yapılması özellikle orta gelirli vatandaşlar için ev sahibi olmayı hayal haline getirdi. Bu noktada dar gelirli ve orta gelirli vatandaşlar için TOKİ devreye giriyor. Ucuz konut satışı TOKİ tarafından gerçekleştiriliyor. Pek çok ilde yeni projeler hayata geçiriliyor. TOKİ tarafından 15 projede başvuru dönemi başlıyor. Projelerde taksit ödemeleri 604 TL'den başlıyor. Ayrıca İstanbul Şerifali ve Güngören'de 3 proje için ihale çalışmalar yürütülürken, Başakşehir, Bahçelievler ve Arnavutköy ilçelerinde ise toplam 30 arsa satışa sunuluyor.
26.01.2022 Ekonomi
TOKİ'den 19 ilde satış! 444 arsa açık artırmayla satılacak!
TOKİ'den 19 ilde satış! 444 arsa açık artırmayla satılacak! Çevre ve Şehircilik Bakanlığı duyurdu! Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) İstanbul, Ankara ve İzmir'in de aralarında bulunduğu 19 ildeki 444 arsayı açık artırmayla satacak. Satış Emlak Müzeyede sitesi üzerinden yapılacak. Peki, TOKİ açık artırma ne zaman? TOKİ arsa satış teklifi nereden verilecek? Emlak müzayede teklif ekranı!
29.09.2021 Ekonomi
Metro-Prim hattı!
Metro-Prim hattı! Konut fiyatları metro hatlarına bakıyor
8.07.2013 Ekonomi
Bu ilçelerde fiyatlar uçuyor!
Bu ilçelerde fiyatlar uçuyor! Bu ilçelerdeki konut fiyatları uçuşa geçti
18.08.2012 Ekonomi
Bursa'da yükseliş, Antalya'da düşüş
Bursa'da yükseliş, Antalya'da düşüş Konut fiyatları Bursa’da yükseldi, Antalya’da düştü
12.11.2010 Arşiv
Sulukule kazığı
Sulukule kazığı Sulukule'de Hazine’ye ait bir arazi tam 5 katı fiyattan, açık artırma usulü ile ihaleye çıkarıldı
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri