5 yaşındaki Deniz dişi çekildikten sonra ölmüştü! O klinik hakkında flaş karar
5 yaşındaki Deniz dişi çekildikten sonra ölmüştü! O klinik hakkında flaş karar Bursa'da diş ağrısı nedeniyle götürüldüğü özel diş kliğinde genel anestezi yapılarak 1 dişi çekilip, 1'i kanal tedavisi olmak üzere 4 dişine dolgu işlemi uygulanan, eve geldikten sonra fenalaşıp, kaldırıldığı hastanede 3 gün sonra oksijen azlığına bağlı çoklu organ yetmezliğinden hayatını kaybeden Deniz Sönmez’in (5) ölümüyle ilgili soruşturma sürerken, İl Sağlık Müdürlüğü diş kliniğini mühürleyip 1 ay süreyle kapattı.
18.11.2023 Gündem
Özel klinikte skandal! 5 yaşındaki Deniz Diş çekimi sonrası hayatını kaybetti
Özel klinikte skandal! 5 yaşındaki Deniz Diş çekimi sonrası hayatını kaybetti Bursa'da diş ağrısı nedeniyle götürüldüğü özel klinikte 1 dişi çekilip, 1'i kanal tedavisi olmak üzere 4 dişine dolgu işlemi uygulanan Deniz Sönmez'in (5) ölümüyle ilgili Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma sürüyor. İl Sağlık Müdürlüğü özel diş kliniği ve operasyonu gerçekleştiren hekimler hakkında inceleme başlatırken, Deniz Sönmez'in annesi ve babası, bugün polis merkezine gidip ifade verdi. Oğlunu özel diş kliniğindeki ihmal ve ilgisizlik nedeniyle kaybettiğini söyleyen Aydın Sönmez, "Bir hayvan bile yerde inlerken insan bakıyor. Oğlumun canı bu kadar ucuz olmamalıydı. Bir kere baksalardı ben buna eminim ki oğlum şu an yanımda olacaktı" diye konuştu.
15.11.2023 Gündem
Göz çevresi sarkmaları tedavi edilebilir mi?
Göz çevresi sarkmaları tedavi edilebilir mi? Göz çevresinde oluşan sarkmalar kişilerin olduğunda daha yaşlı gözükmesine sebep olabilir. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu genç göz çevresine sahip olmak için sıklıkla tercih edilen cerrahi yöntemleri sizler için detaylarıyla anlatıyor.
22.07.2022 Sağlık
Kolon kanseri önlenebilir
Kolon kanseri önlenebilir Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Servet Yetgin, kolon kanserinin dünyada giderek sıklığının arttığını ve kanserden ölüm sebepleri arasında giderek üst sıralara yükseldiğini söyledi.
24.03.2022 Sağlık
Yumurtalık ve sperm dondurma ne zaman düşünülmelidir?
Yumurtalık ve sperm dondurma ne zaman düşünülmelidir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gürkan Bozdağ, yumurtalık ve sperm dondurma bilinmesi gerekenleri sizler için anlattı.
4.03.2022 Sağlık
Labioplasti işlemini kimler tercih edebilir?
Labioplasti işlemini kimler tercih edebilir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Barış Korkmaz, labioplasti ameliyatı nedir, nasıl yapılır sizler için anlattı.
23.02.2022 Sağlık
Başarılı bir tüp bebek tedavisi nasıl planlanmalı?
Başarılı bir tüp bebek tedavisi nasıl planlanmalı? Kadın Hastalıkları ve Doğum Prof. Dr. Ercan Baştu, başarılı bir tüp bebek tedavisinin nasıl planlanması gerektiğini sizler için anlattı.
16.02.2022 Sağlık
Tüp bebek tedavisinde PRP’nin faydaları nelerdir?
Tüp bebek tedavisinde PRP’nin faydaları nelerdir? Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, tüp bebek tedavisinde Platelet-Rich Plasma (PRP)’nın faydalarını sizler için anlattı.
17.10.2021 Sağlık
Dünyada böylesi görülmedi!  10 yıllık jinekoloğu biyolojik babası çıktı...
Dünyada böylesi görülmedi! 10 yıllık jinekoloğu biyolojik babası çıktı... Jinekoloğun yaptığı pes dedirtti! Doğum yapmak isteyen hastalara kendi spermini veren doktor dünyada ses getirdi.
18.09.2021 Dünya
Entübasyonla hastaya güvenli ve uzun süreli oksijen sağlanıyor!
Entübasyonla hastaya güvenli ve uzun süreli oksijen sağlanıyor! Covid-19 pandemisiyle beraber sıkça duyulan entübasyon işlemi, bu alanda eğitim almış uzmanlar tarafından yapılıyor. “Endotrakeal tüp adı verilen ince bir tüpün ağızdan solunum yoluna konularak solunumun bu tüp aracılığı ile olması” olarak tarif edilen entübasyon, kalp ve solunum durması ve solunum yetmezliği başta olmak üzere acil durumlarda uygulanıyor. Uzmanlar, “Entübasyonla endotrakeal tüp ile havayolu kontrol altına alınarak, hastanın akciğerlerine aspirasyonun önlenmesi ile hastaya güvenli ve uzun süreli hava yolu ve oksijen sağlanır.” dedi.
25.08.2021 Sağlık
Mini yüz germe operasyonu zamanı 10 yıl geri alıyor!
Mini yüz germe operasyonu zamanı 10 yıl geri alıyor! Minik bir yüz gerdirme işlemiyle yüzdeki bu yaşlanma etkilerini yaklaşık 10 yıl geriye almak mümkün. Mini yüz germe operasyonu 10 yaş daha genç görünmek isteyenler için en kısa sürede yapılabilecek işlemlerden biri. Peki, Mini Yüz Germe işlemi nasıl yapılır? Ameliyatsız genç görünmek mümkün mü? Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Sarper Mete anlattı.
10.08.2021 Sağlık
Hemoroitte lazer tedavisiyle aynı gün taburcu olunabilir
Hemoroitte lazer tedavisiyle aynı gün taburcu olunabilir Lazer ile hemoroit, anal fissür (anüs çatlağı) ve kıl dönmesinde tedavi başarısının oldukça yüksek olduğunun altını çizen Op. Dr. Bilgin Ünsal Avcıoğlu, “İşlem çoğu zaman genel anestezi gerektirmez, lokal anestezi veya sedasyon anestezisi ile çözümlenmektedir. Lazer ışının etkisi hastalıklı bölgeye olduğu için, sağlam dokular hasar görmez, komplikasyon oranları da çok düşüktür. Lazer ile 20 dakikalık işlemden sonra hasta aynı gün taburcu edilir” dedi.
5.08.2021 Sağlık
Mide botoksu diyet ve egzersizle desteklenmeli
Mide botoksu diyet ve egzersizle desteklenmeli Mide botoksunun tek başına diyet ve egzersizle yeterli kilo veremeyen hastalara kilo verdirdiğini belirten Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İlker Özel, “Kişiler, psikolojik olarak kendilerini daha iyi hissettikleri için diyet ve egzersiz programlarına daha rahat ve istekli uyar. İşlem sonrası daha uzun süre tokluk hissi elde edilerek diyete uyumları kolaylaşır. İşlem, diyet ve egzersizle desteklendiği takdirde daha iyi sonuçlar alınabilir” dedi.
15.07.2021 Sağlık
Kadınlar neden dolgun dudak sever?
Kadınlar neden dolgun dudak sever? Çok eski dönemlerden bu yana, dolgun ve hacimli dudaklar, kadınsılığın ve çekiciliğin sembolü oldu. Son yıllarda pek çok kişi dolgun dudakların hayalini kuruyor. Estetik bir yüz görünümüne sahip olmak, hoş ve çekici görünmek için kullanılan öne çıkan uygulamalardan biri ise liplift yöntemi. Peki, Liplift nasıl yapılır? Liplift kalıcı mı? Liplift ameliyatının avantajları neler? KBB Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ozan Seymen Sezen anlattı.
21.06.2021 Sağlık
35 yaş üstü kadınlara 'yumurtalık rezervi' uyarısı
35 yaş üstü kadınlara 'yumurtalık rezervi' uyarısı Tüp bebek tedavilerinde başarıyı etkileyen en önemli kriterlerden birinin kadının yumurtalık rezervi ve kalitesi olduğuna dikkat çeken Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Yavuz Aydın, "35 yaş üzerindeki kadınlarda yumurtalık rezervi hızlıca azalıyor. Bu durumda tüp bebek tedavisini desteklemek için PRP’den yararlanıyoruz" dedi.
14.06.2021 Sağlık
Gençlerde kolon kanseri arttı mı?
Gençlerde kolon kanseri arttı mı? Kalın bağırsak kanserinin gençlerde görülme sıklığının arttığını söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ayhan Kuzu, kolon kanseri risk faktörlerini ve ne yapılması gerektiğini açıkladı.
30.03.2021 Sağlık
“Kovid-19 geçirmek, EBUS yöntemi ile teşhise engel değil”
“Kovid-19 geçirmek, EBUS yöntemi ile teşhise engel değil” Akciğer kanserinin ölüm oranın çok yüksek olduğunu ve en çok erkeklerde görülebildiğini kaydeden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ali Metin Görgüner, Endobronsiyal Ultrasonografi (EBUS) yöntemi ile erken evrede teşhisin mümkün olduğunu söyledi. Görgüner, Kovid-19 geçiren hastaların da bu yöntem ile teşhis edilebileceğini dile getirdi.
20.03.2021 Sağlık
En çok erkeklerde görülüyor! Engel değil
En çok erkeklerde görülüyor! Engel değil Akciğer kanserinin ölüm oranın çok yüksek olduğunu ve en çok erkeklerde görülebildiğini kaydeden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ali Metin Görgüner, Endobronsiyal Ultrasonografi (EBUS) yöntemi ile erken evrede teşhisin mümkün olduğunu söyledi. Görgüner, Kovid-19 geçiren hastaların da bu yöntem ile teşhis edilebileceğini dile getirdi.
19.03.2021 Sağlık
Trinity lift uygulaması gençleştiriyor!
Trinity lift uygulaması gençleştiriyor! Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, Trinity lift ile genç ve canlı bir yüze sahip olunabileceğini belirtti.
18.03.2021 Sağlık
Hastalıkların teşhisinde 'Video Kapsül Endoskopi' yöntemi
Hastalıkların teşhisinde 'Video Kapsül Endoskopi' yöntemi ANKARA'da Gastroenteroloji Bölümü Uzman Dr. Tevfik Ali Küçükbaş, video kapsül endoskopinin sindirim sisteminin milimetrik değerlendirmesini sağladığını söyleyerek, "Sindirim sistemindeki hastalıklarının teşhisinde değerli bir tetkik olarak ön plana çıkıyor. Günlük yaşantıyı etkilemeyen sedasyon yani uyutma işlemi, damar yolu açılması, ışın etkisinde kalmayı ve işlem süresinde hastanede yatmayı gerektirmeyen kolay bir inceleme yöntemidir" dedi.
17.03.2021 Sağlık
20 yaş dişlerinizi ihmal etmeyin!
20 yaş dişlerinizi ihmal etmeyin! Ağızda en son süren dişler 20 yaş dişleridir. Çenenin sonunda, iki tarafta, ikisi üstte ve ikisi altta olmak üzere toplamda dört 20 yaş dişi vardır. Çoğunlukla 18-24 yaş aralığında çıkan bu dişler, bazı kişilerde geç yaşlara kadar çıkmaz ya da gömük kalır. 20 yaş dişleri ile ilgili problem yaşayanlar genellikle bu dişlerin çektirip çektirmeme konusunda kararsız kalır. Peki, 20 yaş dişleri çektirilmeli midir? 20 yaş dişleri neden gömük kalır? Gömük kalan 20 yaş dişlerinin tedavisi nedir? Çekilmez ise nelere yol açabilir? Hangi durumlarda bu dişleri ihmal etmemeli? Çene Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Serhat Yalçın 20 yaş dişleri ile ilgili merak edilenleri anlattı.
14.03.2021 Sağlık
“Kronik hastalıkların gebe kalmasında sakınca yok”
“Kronik hastalıkların gebe kalmasında sakınca yok” Kronik hastalıklara sahip anne adaylarının yakın takip ve tedavileri düzenlendikten sonra gebe kalmalarında sakınca olmadığını söyleyen Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Arık, gebelikte takip sıklığının diğer gebelere göre daha fazla ve daha özellik göstermesi gerektiğinin altını çizdi.
5.03.2021 Sağlık
Göz kapağı estetiği hangi durumlarda yapılır?
Göz kapağı estetiği hangi durumlarda yapılır? Doğuştan veya yaşa bağlı olarak sonradan oluşan göz kapağı düşüklüğü farklı sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor. Göz kapağı estetiği ile doğuştan gelen üst göz kapağı düşüklüğü, üst göz kapağının işlevini yitirmesi, yaşlılığa bağlı gelişen kırışıklıklar ve sarkmalar ile göz çevresinde meydana gelen kırışıklıklar kurtulmak mümkün. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hakan Yüzer konu hakkında bilgi verdi.
15.02.2021 Sağlık
Alzheimer ve demans hastalarında bu soruna dikkat!
Alzheimer ve demans hastalarında bu soruna dikkat! Diş ve ağız sağlığı, genel sağlığın önemli bir parçasıdır. İhmal edilen ağız ve diş bakımı, uzun vadeli sağlık sorunlarına neden olabilir. Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı, Prof. Dr. Serhat Yalçın, özellikle demans ve alzheimer hastalarında, hastalığın ilerlemesinin ardından, diş tedavilerinin gerçekleşmesinin zorlaşabileceği konusunda uyardı.
3.02.2021 Sağlık
Erken menopoz döneminde PRP uygulanabilir mi?
Erken menopoz döneminde PRP uygulanabilir mi? Kök hücreler, uygun biyolojik uyarıyla vücudumuzdaki herhangi bir hücreye dolayısıyla yumurta hücresine de dönüşme yeteneğine sahip olağanüstü hücrelerdir. Bu dönüşümü sağlayan da kişinin kendi kanından elde edilen ve PRP (platelet rich plasma) adı verilen özel sıvının yumurtalıklara verilmesidir.
21.01.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri