MSB'den F-35 ve Eurofighter açıklaması: KAAN'a odaklanmamız lazım!
MSB'den F-35 ve Eurofighter açıklaması: KAAN'a odaklanmamız lazım! Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından Türkiye’nin F-35’e geri dönüp dönmeyeceğine ilişkin soruya yanıt verildi. Yanıtta KAAN vurgusu yapılırken İngiltere'den talep Eurofighter uçaklarıyla ilgili de son durum paylaşıldı.
14.03.2024 Gündem
Yerli ve milli firkateyn geliyor! İmzalar resmen atıldı
Yerli ve milli firkateyn geliyor! İmzalar resmen atıldı Türkiye'nin Mavi Vatan'daki gücüne güç katacak 3 milli fırkateyn için imzalar atıldı. Fırkateynler, üç ayrı özel tersanede eş zamanlı olarak 36 ayda inşa edilecek.
6.04.2023 Ekonomi
'KIZILELMA'dan nefes kesen görüntüler geldi! Devrim gerçekleştirecek: 'Zor tutuyoruz'
'KIZILELMA'dan nefes kesen görüntüler geldi! Devrim gerçekleştirecek: 'Zor tutuyoruz' Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar 'KIZILELMA'nın testinden ilk görüntüler geldi. O anları sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan Selçuk Bayraktar, "Zor tutuyoruz" ifadelerini kullandı. KIZILELMA'nın iniş kalkış kabiliyeti ile ilgili detayları ise merak uyandırdı.
3.12.2022 Bilim ve Teknoloji
Düşmana korku salacak! MİDLAS, ilk testinde HİSAR'ı ateşledi
Düşmana korku salacak! MİDLAS, ilk testinde HİSAR'ı ateşledi Türkiye başardı. Düşmana korku salacak. Tamamen yerli ve milli imzası taşıyor. Roketsan tarafından üretilen MİDLAS'ın ilk test atışına ilişkin görüntüler paylaşıldı. Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yapıldı.
3.12.2022 Ekonomi
İsmail Demir: “Tam Bağımsız Savunma Sanayii hedefimizde kararlıyız”
İsmail Demir: “Tam Bağımsız Savunma Sanayii hedefimizde kararlıyız” Milli Fırkateyn ‘İstanbul’un denize indiriliş töreninde konuşan Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, “Savunma sanayiimizin hiçbir alanında yurt dışına bağımlı kalamayız. Özellikle kritik teknolojiler ve stratejik alanlarda yüzde yüz yerli ve milli olma hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 'Tam Bağımsız Savunma Sanayii' hedefimizde kararlıyız” dedi.
23.01.2021 Gündem