MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş karar, yıl sonuna kadar...
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş karar, yıl sonuna kadar... Milli Eğitim Bakanlığı milyonlarca öğrenci için harekete geçti. MEB yeni kararı resmen duyurdu. Bakan Özer tüm ayrıntıları tek tek açıkladı. Flaş kararın detayları belli oldu. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 11 il ve 419 ilçede 5 yaşta okullaşma oranının yüzde 95'in üzerine çıktığını belirterek "10'u büyükşehir olmak üzere toplam 29 ilde ise yüzde 90'ın üzerinde. Yıl sonuna kadar bu yaş grubu için eğitim kurumu kapasitesini yüzde 100'e tamamlayacağız, kapasite artışıyla 5 yaşta okullaşma oranını da yüzde 100'e çıkarmayı hedefliyoruz." dedi. Öte yandan eğitimde fırsat eşitliği ilkesinden hareketle köylerde okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasına da büyük önem veriliyor. Bu kapsamda köy ve benzeri yerleşim yerlerinde ana sınıfı açılmasına ilişkin yeni bir düzenleme yapıldı. Düzenlemeye göre, bu bölgelerde ana sınıfı açılabilmesi için gerekli olan öğrenci sayısı 10'dan 5'e düşürüldü.
22.02.2022 Eğitim
MEB son dakika olarak duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı 81 ilde harekete geçti, yıl sonuna kadar...
MEB son dakika olarak duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı 81 ilde harekete geçti, yıl sonuna kadar... Milli Eğitim Bakanlığı son dakika olarak duyurdu. MEB milyonlarca öğrenci için harekete geçti. 81 ilin tamamını kapsıyor. Tarih verildi. Bakan Özer tüm detayları paylaştı. Eğitimde fırsat eşitliği için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş adım! MEB okul öncesi eğitime büyük önem veriyor. 5 yaş okullaşma oranı yüzde 90'a yükseldi. Tüm illerde anaokulları ile ilgili seferberlik başlatıldı. Okul öncesi eğitime erişim kolaylaştı. Köylerde anasınıfı açılması için gerekli olan öğrenci sayısı 10'dan 5'e düşürüldü. Böylece anasınıfı olmayan köy kalmaması hedefleniyor.
13.02.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu, 81 ile flaş talimat! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı, tamamen değişti, artık...
MEB resmen duyurdu, 81 ile flaş talimat! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı, tamamen değişti, artık... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti ve resmen duyuruldu. Yeni düzenleme yapıldı. Bakan Özer imzası ile 81 ile gönderildi. Flaş değişiklik kararının detayları MEB tarafından kamuoyu ile paylaşıldı. Yeni karar pek çok öğrenci için avantaj oluşturacak ve fırsat eşitliği sağlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı, köy ve benzeri yerleşim yerlerinde ana sınıfı açılmasına ilişkin yeni bir düzenleme yaptı. Düzenlemeye göre, bu bölgelerde ana sınıfı açılabilmesi için gerekli olan öğrenci sayısı 10'dan 5'e düşürüldü.
7.12.2021 Eğitim