Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gemilerimizle donanma gücümüz artıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gemilerimizle donanma gücümüz artıyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkemiz kendi savaş gemisini tasarlayan, inşa eden ve idamesini gerçekleştirebilen 10 ülke arasında yer alıyor. Elektronik harp alanında öncü olan ülkemiz, İHA ve SİHA üretiminde de artık dünyanın ilk 3-4 ülkesinden biri. Bunu da öyle büyük güçlerin desteğini alarak değil, küresel tedarikçilerin çıkardığı zorluklara ve uyguladığı gizli açık ambargolara rağmen başardık. Hep söylediğim gibi kendi göbeğimizi kendimiz kestik. Daha önce bize silah verenler, attığımız kurşunların çetelesini tutardı. Teröre karşı yürüttüğümüz mücadelede sürekli engellerle karşılaşırdık. Kendi geliştirdiğimiz silahları kullanarak tüm bu sorunları aştık. Sınırlarımız içinde ve dışında, terörle mücadele operasyonlarını rahatça yapabiliyoruz” dedi.
19.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail tepkisi: Batı katliamlara kör ve sağır
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail tepkisi: Batı katliamlara kör ve sağır İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesinin (İSEDAK) 39. Bakanlar Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda Gazze kasabı olan Netanyahu, bir savaş suçlusu olmanın ötesinde kesinlikle Gazze kasabı olarak aynı Miloseviç nasıl yargılandıysa, bu yargılanacaktır. Gazze’nin yeniden imarıyla ilgili hazırlıklara da şimdiden başlamalıyız. İsrail’in Gazze’yi insansızlaştırma politikalarına karşı da çok net bir duruş sergilemeliyiz. Farklı hevesler peşinde koşan İsrailli yöneticilere şu gerçeği bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Gazze, bir Filistin toprağıdır. Gazze Filistinlilerindir, ebediyen de öyle kalacaktır" dedi. 
4.12.2023 Gündem
Destek limitleri artırıldı! Bakanlık duyurdu, 900 bin TL oldu
Destek limitleri artırıldı! Bakanlık duyurdu, 900 bin TL oldu Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı'nca (TEYDEB) yürütülen destek programları üst limitlerinin artırıldığını açıkladı.
20.08.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Seçim belirsizliği ortadan kalktı, elimiz güçlü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Seçim belirsizliği ortadan kalktı, elimiz güçlü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Türkiye İhracatçılar Meclisi 30. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'ne önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, enflasyonu tek haneye düşüreceklerini söyleyerek seçim belirsizliğin ortadan kalktığını ve yeni ekonomi kadrosunun birinciliği önceliğinin bu olduğunu vurguladı.
17.06.2023 Gündem
Bakan Muş: 10 aylık ihracatımız 209,5 milyar dolar oldu
Bakan Muş: 10 aylık ihracatımız 209,5 milyar dolar oldu Ticaret Bakanı Mehmet Muş "İhracatımız 2022 yılı Ocak-Ekim döneminde, geçtiğimiz yıla göre yüzde 15,4 oranında artarak 209,5 milyar dolar olmuştur" dedi.
7.11.2022 Ekonomi
Bakan Muş: İhracat yapmayan ilimiz, ihracat yapmadığımız ülke bulunmuyor
Bakan Muş: İhracat yapmayan ilimiz, ihracat yapmadığımız ülke bulunmuyor Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "İhracat, bizim göz bebeğimizdir ve Türkiye ekonomisinde büyümenin lokomotifidir. Bugün ihracat yapmayan ilimiz, ihracat yapmadığımız ülke bulunmuyor" dedi.
11.08.2022 Ekonomi
Kredi, altın ve yatırım! Yeni ekonomi destek paketi belli oldu...
Kredi, altın ve yatırım! Yeni ekonomi destek paketi belli oldu... Altın ile ilgili son dakika gelişmesi! Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirlerini canlı yayında açıkladı. Altın ile ilgili atılan adımları açıklanan Bakan Nebati, "Döviz bozdurum oranı yüzde 49’u yani 10 milyar doları geçti. Şimdi adım adım tedbirlerimizden bir ikincisinde yani altın ile ilgili tasarruf önlemimiz nedir. Onlarla ilgili birkaç şey söyleyeyim. Büyümenin finansmanında yurt içi tasarrufların geliştirilmesini yurt içi tasarruflarının etkin ve verimli alanlara yönelinmesini amaçlayan bir tasarruf sistemi modeli. Bu model yastıkaltı birikimlerini finansal sisteme kazandıracak. Yurt için tasarrufların etkin ortamlara yönlendirilmesini geliştirecek ve TL tasarruflarının cazibesini artıracaktır." ifadelerini kullandı.
12.02.2022 Ekonomi
Faizsiz 100 bin lira kredi verilecek, 2 yıl geri ödeme yok! Başvuru için son tarih...
Faizsiz 100 bin lira kredi verilecek, 2 yıl geri ödeme yok! Başvuru için son tarih... Faizsiz 100 bin lira kredi desteği verilecek. 2 yıl geri ödeme yok. Başvurular için son tarih 31 Mart. KOSGEB'den açıklama geldi. İstihdam edilecek her bir personel için KOSGEB, işletmeye faizsiz kredi desteği verecek. Destek kapsamına giren personellerin meslek lisesi mezunu, iki yıllık ya da dört yıllık üniversite mezunu olması gerekiyor. Ayrıca son üç yılda da en fazla 4A kapsamında 6 ay istihdam edilmiş, 40 yaşını aşmamış olmaları şartı bulunuyor. İşte faizsiz kredi açıklaması...
9.02.2022 Ekonomi
Her ay  1.275 TL ödeniyor! Başvurular e-Devlet'ten, son gün 31 Mart
Her ay 1.275 TL ödeniyor! Başvurular e-Devlet'ten, son gün 31 Mart Yüz binlerce kişi için geçerli. Ayda 1.275 TL ödeniyor. Başvurular 31 Mart tarihine kadar alınıyor. İsteyenler e-devlet sistemi üzerinden müracaatta bulunabiliyor. Yeni bir düzenleme üzerinde çalışılıyor. Emeklilik yaşı öne çekilecek. Sosyal Güvenlik Kurumu verilerine göre geçen yıl stajyer ve kursiyer genç sayısı 1 milyon 440 bini geçti. Staj yapan gençlerin mezun olduktan sonra işgücüne katılımı teşvik edilirken, sadece sağlık sigortası değil emeklilik sigorta priminin de başlatılması konusunda adım atılacak. Bu yıl staj yapan gençler mesleğe ilk adımda 1275 lira harçlık alırken, yirminin altında çalışanı olan işletmede bu tutarın 850 lirasını devlet karşılayacak. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nce yürütülen "Ulusal Staj Programı 2022" başvuruları da 31 Mart'a kadar sürecek.
9.02.2022 Çalışma Hayatı
İstihdama destek paketinin detayları belli oldu
İstihdama destek paketinin detayları belli oldu Destek müjdesi! Yaş sınırı ve istihdam sayısı belli oldu. Üniversite, meslek yüksekokulu, meslek lisesi mezunu ve daha önce çalışmamış olması şartı aranıyor. KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın pazartesi günü açıkladığı yeni istihdama destek paketinin detaylarını CNN TÜRK muhabiri Gülşen Coşkun'a anlattı.
5.01.2022 Ekonomi
Yapı Kredi resmen duyurdu! Flaş destek kararı, başvurular e-Devlet'ten...
Yapı Kredi resmen duyurdu! Flaş destek kararı, başvurular e-Devlet'ten... Yapı Kredi harekete geçti. İmzalar atıldı. Destek kararı resmen duyuruldu. Başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak. Yapı Kredi Leasing'den yapılan açıklamaya göre, KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt ve Yapı Kredi Leasing Genel Müdürü Fatih Torun'un imzaladığı protokol ile tarladan son kullanıcıya ulaşana kadar oluşan sebze ve meyve kaybının önlenmesi için KOBİ'lere soğuk hava depoları ve frigorifik araçlarda taşınan soğutma ünitelerinin finansmanına destek olunacak.
10.10.2021 Ekonomi
Yeni yasama yılı başladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimize en güzel 2023 hediyesi olacak
Yeni yasama yılı başladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimize en güzel 2023 hediyesi olacak Türkiye Büyük Millet Meclisi 76 günlük aranın ardından 27. Dönem 5. Yasama dönem mesaisine başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'nin 27'nci dönem 5'inci yasama yılı açılış programında konuştu. Erdoğan, "Bir süre önce gündeme getirdiğimiz ülkemize yeni anayasa kazandırma teklifinin de Meclisimiz tarafından başarıyla hayata geçirileceğini ümit ediyorum. Yeni bir anayasa milletimize vereceğimiz en güzel 2023 hediyesi olacaktır." dedi.
1.10.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: 81 ilde tüm hızıyla sürüyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: 81 ilde tüm hızıyla sürüyor! Şişecam Polatlı Fabrikası Yeni Üretim Hattı Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "TEKNOFEST 21-26 Eylül'de Atatürk Havalimanı'nda başlıyor. 81 ilde 100 dene-yap atölyesi kurulmasına yönelik başlattığımız seferberlik tüm hızıyla sürüyor. Bu atölyelerin sayısı 57 ilde 66'ya ulaştı. Önümüzdeki dönemde bunları tüm illere yaygınlaştıracağız." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli otomobil ile ilgili tarih vererek, "Elektrikli aracımızı da 2022 sonunda banttan indirmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı. Erdoğan ayrıca, "TEKNOFEST 21-26 Eylül'de Atatürk Havalimanı'ndan başlıyor." dedi.
13.09.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Dünyanın ilk 3-4 ülkesi arasındayız
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Dünyanın ilk 3-4 ülkesi arasındayız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İDEF’21 15’inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Kara hava denizde ulaştığımız seviyenin başında İHA'lar geliyor. Tasarımı üretimi satışında ilk 3-4 ülkesi arasında yer alıyoruz." dedi.
17.08.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında meydan okudu: Sinsi operasyonu akamete uğratacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında meydan okudu: Sinsi operasyonu akamete uğratacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Grup toplantısında konuştu. Erdoğan, ''İçişleri Bakanımız Soylu'yu hedef alan saldırıların gerisinde ülkedeki huzur ikliminden duyulan rahatsızlık var. Terör örgütleri gibi suç örgütleriyle mücadelesinde de İçişleri Bakanımızın yanında olduk, yanındayız ve yanında olacağız. Binali Yıldırım arkadaşımızın oğlu üzerinden hedefe alınması asıl niyeti gösteren bir başka işarettir. Bu tezgahı da Allah'ın izniyle bozacağız'' dedi.
26.05.2021 Siyaset
KOSGEB kredi başvurusu 2021! KOSGEB faizsiz kredi 2021 başvurusu nasıl yapılır, 3 yıl geri ödemesiz KOSGEB kredisi şartları nelerdir, ne zaman verilecek?
KOSGEB kredi başvurusu 2021! KOSGEB faizsiz kredi 2021 başvurusu nasıl yapılır, 3 yıl geri ödemesiz KOSGEB kredisi şartları nelerdir, ne zaman verilecek? KOSGEB faizsiz kredi başvurusu nasıl yapılır? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan KOSGEB aracılığıyla toplanda 5 milyar TL bütçeli destek programı başlatılacağını açıklayınca, KOSGEB kredi hakkında yapılan araştırmalar da hızlandı. Mikro işletmelere 30 bin liraya kadar, küçük işletmelere ise 75 bin liraya kadar 3 yıl geri ödemesiz ve faizsiz destek paketi sunuldu. Peki, KOSGEB destek kredisi ne zaman verilecek? KOSGEB kredi başvurusu 2021 hakkındaki detaylar...
Kredi müjdesi! Faizsiz, 3 yıl ödemesiz 75 bin TL... Bugün başladı
Kredi müjdesi! Faizsiz, 3 yıl ödemesiz 75 bin TL... Bugün başladı Kredi kararı! Başvurular bugün başladı. Faizsiz kredi fırsatı sunuluyor. 3 yıl geri ödeme yapılmıyor. Acil ihtiyacı olanlara 30 bin liradan 75 bin liraya kadar kredi veriliyor. Faizsiz kredi ile ilgili tüm detaylar netleşti. Başvuru süreci 21 Mayıs tarihine kadar devam ediyor. Kredi çekmeyi düşünenler e-Devet üzerinden başvuruda bulunabiliyor. Paralar haziran ayında yatırılıyor, geri ödemeler ise 2024 yılında başlıyor. KOSGEB Hızlı Destek Programı ile faizsiz, 3 yıl geri ödemesiz kredi kullanmak isteyenler için işte tüm detaylar...
3.05.2021 Ekonomi
Kredi fırsatı, faizsiz, 3 yıl geri ödemesiz! Pazartesi başlıyor e-Devlet'ten başvuru...
Kredi fırsatı, faizsiz, 3 yıl geri ödemesiz! Pazartesi başlıyor e-Devlet'ten başvuru... Kredi müjdesinin detayları belli oldu. 3 yıl geri ödemesiz ve faizsiz kredi için başvurular başlıyor. Bu kapsamda, mikro işletmelere 30 bin, küçük işletmelerin ise 75 bin liraya kadar kredi verilecek. Ödeme 2024’ten itibaren 4’er aylık dönemlerde 6 taksitte yapılacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 5 milyar liralık KOSGEB Hızlı Destek Programı'na başvuruların pazartesi gününden itibaren e-Devlet aracılığıyla yapılabileceğini belirterek, "İşletmelerimizi, girişimcilerimizi başvurmaya davet ediyorum." dedi.
1.05.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında Kanal İstanbul müjdesini duyurdu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında Kanal İstanbul müjdesini duyurdu! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında konuştu. Erdoğan, "CHP bir grup emekli amiralin buram buram darbe kokan bildirisini aklamaya çalışıyor. Çok açık, net söylüyorum. Şu anda emekli amirallerin merkezinde CHP'nin kendisi vardır. Bu 104'ün içerisinde şu anda CHP'li olanlar vardır. Bundan sonra hesabını çok ağır vereceksiniz." dedi. Erdoğan Kanal İstanbul projesi ile ilgili olarak, "Buradan bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Kanal İstanbul ile ilgili hazırlıklarımızı büyük ölçüde tamamladık. Yaz aylarında inşallah temelini atacağız. Projenin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum." dedi.
7.04.2021 Siyaset
Destek müjdesi! Flaş karar, bugün itibarı ile...
Destek müjdesi! Flaş karar, bugün itibarı ile... Bakan güzel haberi duyurdu! Devlet desteği ile ilgili önemli bir adım atılıyor. 1 milyon liraya kadar destek sağlanacağı duyuruldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) bugün itibarıyla 'İmalat Sanayinde Dijitalleşme' temasıyla 3'üncü çağrıya çıktığını belirtti. Varank, "KOBİ'lerimize 300 bin liraya kadar geri ödemesiz, 700 bin lira kadar geri ödemeli olmak üzere toplam 1 milyon liraya kadar destek vereceğiz" dedi.
7.04.2021 Ekonomi
Ekonomide yeni dönem! Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeleri duyurdu...
Ekonomide yeni dönem! Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeleri duyurdu... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ekonomi reform paketini İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde açıkladı. Erdoğan, "Açıklayacağımız reformların omurgasını, makroekonomik ve yapısal politikalar oluşturuyor. Esnaf kardeşlerime müjde vermek istiyorum. Kuaför, tesisatçı, tuhafiyeci, çay ocağı işletmecisi gibi yaklaşık 850 bin esnafımızı gelir vergisinden muaf tutuyor ve beyan yükümlülüklerini de kaldırıyoruz. Firmalar, istihdama kattıkları her bir ilave kişi için Kredi Garanti Fonu kefaletiyle 24 ay vadeli, ilk 6 ayı ödemesiz 100 bin liralık kredi kullanabilecektir." dedi.
12.03.2021 Siyaset
TEB resmen duyurdu! Faizler...
TEB resmen duyurdu! Faizler... TEB müşterilerine duyurdu. Kredi muslukları açıldı. Faiz düzenlemesi yapıldı. Faizler düşürüldü. Tüm dünyayı etkisi altına alan salgın nedeni ile tüm dünyada faizlerde düşüş görüldü. Ülkemizde de artan faiz talebi düşük faiz oranları ile karşılandı. TEB'den açıklama geldi. 2020 yılının değerlendirildiği açıklamada, Merkez Bankası’nın attığı adımlardan, faizlerdeki düşüşe, enflasyondan, KOBİ'lere sağlanan desteklere kadar pek çok konuya değinildi. 2021 ekonomisi ile ilgili de istikrarın sağlanacağı bir yıl olacağının altı çizildi.
3.01.2021 Ekonomi
Bakan Pekcan duyurdu! Perakende ticarete düzenleme geliyor
Bakan Pekcan duyurdu! Perakende ticarete düzenleme geliyor Bakan Pekcan, sektörde değişiklikler yapılmasının gündemde olduğunu belirterek, perakendeciliğin desteklenmesi, coğrafi işaretli ürünler ve yöresel ürünlere yönelik farkındalığın arttırılmasının bu çalışma kapsamında yer aldığını bildirdi.
17.12.2020 Gündem
QNB Finansbank’ta yenilik! Kullanıma sunuldu…
QNB Finansbank’ta yenilik! Kullanıma sunuldu… QNB Finansbank müşterilerini ilgilendiriyor. Huawei resmen duyurdu. Türkiye'ye özel lokal uygulamaları hızla resmi uygulama mağazasına katarak tüm kullanıcılar için kullanım deneyimi oluşturmayı sürdüren Huwai, QNB Finansbank Cep Şubesi ve Enpara.com Cep Şubesi altyapılarını Huawei Mobil Servisler'e (HMS) uyumlu hale getirilerek AppGallery'de kullanıma sunulduğunu açıkladı.
13.11.2020 Gündem
Bakan Albayrak Yeni Ekonomik Programı'nı açıkladı!
Bakan Albayrak Yeni Ekonomik Programı'nı açıkladı! Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak 2021-2023 döneminin ekonomideki yol haritasını çizecek Yeni Ekonomi Programı'nı açıkladı. Bakan Albayrak, "2019 ve 2020 yıllarında hayata geçen projelerimizle Türkiye'nin milli ekonomi temellerini atıyoruz. Yeni Ekonomi Programı'nın bu yılki ana temalarını; 'Yeni Dengelenme', 'Yeni Normal' ve 'Yeni Ekonomi' olarak belirledik. 2020 büyüme tahminimiz yüzde 0,3. 2021 büyüme beklentisi yüzde 5,8 olmasını tahmin ediyoruz. 2022-2023 büyüme beklentisi yüzde 5 seviyesinde seyretmesi ile evrilmesini öngörüyoruz. İşsizlik oranının, kademeli azalarak 2023'te yüzde 10,9 seviyesinde gerçekleşmesini bekliyoruz. Program dönemi boyunca bütçe açığının GSYH'ye oranının kademeli gerilemesini ve dönem sonunda yüzde 3,5 olmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı. Yeni Ekonomi Programı'nda enflasyon hedefleri ise 2020 için yüzde 10,5, 2021 için yüzde 8, 2022 için yüzde 6, 2023 için yüzde 4,9 oldu.
29.09.2020 Ekonomi