3 bin 972 lira maaş ödeniyor! İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor! 6,8 ,10 ay ve...
3 bin 972 lira maaş ödeniyor! İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor! 6,8 ,10 ay ve... Çalışan herkes için geçerli. İşçi işveren milyonlar merak ediyor. 30 gün süresi var kaçıran yanar. Çalışana en az 1.986 lira net işsizlik maaşı bağlanıyor. En yüksek işsizlik maaşı da net 3 bin 972 lira.İşverenin haksız bir sebeple işçiyi işten çıkarması veya işçinin haklı sebeple iş akdini feshetmesi halinde devlet 10 aya kadar işçiyi koruyan bir ödeme yapıyor. Buna ‘işsizlik ödeneği (maaşı)’ deniyor. İşsizlik ödeneğine hak kazanabilmek için işçinin son 3 yılda en az 600 prim günü bulunması ve son 120 gün hizmet akdi ile çalışması gerekiyor. Ayrıca iş akdinin feshinde işçinin kendi istek ve kusurunun bulunmamasına da bakılıyor.
16.04.2022 Çalışan Hakları
Asgari ücret ve AGİ ile ilgili son dakika kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı ve değişti! İşte kuruşu kuruşuna zamlar...
Asgari ücret ve AGİ ile ilgili son dakika kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı ve değişti! İşte kuruşu kuruşuna zamlar... Asgari ücret ile ilgili son dakika kararı. Zam geldi. Resmen açıklandı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı belli oldu. Asgari ücret ne kadar oldu? Asgari ücrete ne kadar zam geldi? AGİ ne kadar oldu? milyonlarca vatandaş nefeslerini tutup bu sorulan cevabını bekliyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücret zammını canlı yayında açıkladı. En düşük asgari ücret 4 bin 250 lira oldu. Asgari ücrete yüzde 50 oranında zam geldi. Ayrıca asgari ücretten alınan gelir ve damga vergisi kaldırıldı. Öte yandan Resmi Gazete'de yayımlanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun kararında "İşçinin bir günlük normal çalışma karşılığı asgari ücretinin 1/1/2022-31/12/2022 tarihleri arasında (166,80) yüz altmış altı lira seksen kuruş olarak tespitine oy birliğiyle karar verilmiştir" denildi.
16.12.2021 Ekonomi
Asgari ücret zammıyla birlikte hepsi değişti! 2022'de kim ne kadar alacak? AGİ, kıdem tazminatı, işsizlik maaşı ve...
Asgari ücret zammıyla birlikte hepsi değişti! 2022'de kim ne kadar alacak? AGİ, kıdem tazminatı, işsizlik maaşı ve... 2022 asgari ücret açıklandı. Yeni yıldan itibaren asgari ücret 4 bin 250 lira olarak uygulanacak. Yapılan yüzde 50.54'lük zamla birlikte diğer ödemelerde de artışlar oldu. Sadece asgari ücretlileri değil, çalışan ve emeklileri de ilgilendiren değişimler olacak. AGİ, işsizlik maaşı, kıdem tazminatı, 65 yaş aylığı... Hepsi değişti ve tablo ile tek tek açıklandı. Kuruşu kuruşuna hesaplandı. Kim ne kadar alacak? Evli, bekar, eşi çalışan, eşi çalışmayan, çocuklu, çocuksuz 2022 AGİ ücretleri ne kadar oldu? İşte asgari ücret zammının ardından
16.12.2021 Çalışma Hayatı
Asgari ücret belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı
Asgari ücret belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika açıklaması! Asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı belli oldu. Asgari ücret ne kadar oldu? Asgari ücrete ne kadar zam geldi? AGİ ne kadar oldu? milyonlarca vatandaş nefeslerini tutup bu sorulan cevabını bekliyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücret zammını canlı yayında açıkladı. En düşük asgari ücret 4 bin 250 lira oldu. Asgari ücrete yüzde 50 oranında zam geldi. Ayrıca asgari ücretten alınan gelir ve damga vergisi kaldırıldı.
16.12.2021 Çalışan Hakları
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında Kanal İstanbul müjdesini duyurdu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında Kanal İstanbul müjdesini duyurdu! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında konuştu. Erdoğan, "CHP bir grup emekli amiralin buram buram darbe kokan bildirisini aklamaya çalışıyor. Çok açık, net söylüyorum. Şu anda emekli amirallerin merkezinde CHP'nin kendisi vardır. Bu 104'ün içerisinde şu anda CHP'li olanlar vardır. Bundan sonra hesabını çok ağır vereceksiniz." dedi. Erdoğan Kanal İstanbul projesi ile ilgili olarak, "Buradan bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Kanal İstanbul ile ilgili hazırlıklarımızı büyük ölçüde tamamladık. Yaz aylarında inşallah temelini atacağız. Projenin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum." dedi.
7.04.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Libya mesajı: Kimse heveslenmesin izin vermeyeceğiz!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Libya mesajı: Kimse heveslenmesin izin vermeyeceğiz! Cumhurbaşkanlığı Hükümet Kabinesi iki yıllık değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Libya'da Trablus'u tehdit eden darbecileri gerilettik. Libya halkının yanında olmayı sürdüreceğiz. Son günlerdeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz, kimse heveslenmesin ona da prim vermeyeceğiz." dedi.
21.07.2020 Siyaset
EBA TV lise yayın akışı programı: TRT EBA TV lise, ortaokul ve ilkokul  TV frekans parametreleri (TRT üzerinden EBA TV nasıl izlenir?)
EBA TV lise yayın akışı programı: TRT EBA TV lise, ortaokul ve ilkokul TV frekans parametreleri (TRT üzerinden EBA TV nasıl izlenir?) EBA TV lise yayın akışına nasıl ulaşılır? İlkokul ve ortaokul yayın akışı nerede? EBA TV frekans nasıl ayarlanır? EBA ders programı nedir? EBA TV ilkokul, ortaokul ve lise ders saatleri nasıl öğrenilir? Uzaktan eğitim nasıl oluyor? Soruları günün en çok sorulan soruları arasına girdi. Yüz yüze eğitime verilen 1 haftalık aranın ardından "uzaktan eğitim" bugün başladı. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri 23-27 Mart'ta TRT-EBA TV ve Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden eğitim görecek. Öğrenciler, TRT-EBA TV ve "eba.gov.tr" üzerinden, yayın akışı ve ders programını takip ederek, kendi sınıflarına ait ders anlatımlarının hangi gün ve saatte yapılacağını öğrenecek - Ders anlatım videoları aynı kanalda ve gün içinde 1 veya 2 kez tekrar edilecek. Peki, EBA TV frekansı nasıl ayarlanır? EBA TV canlı yayın nereden izlenir? Uzaktan eğitim ders programına nasıl ulaşılır? EBA giriş ile EBA şifre alma ve hesap oluşturma nasıl yapılır? İşte, TV frekans bilgileri, TRT EBA canlı yayın linki, EBA TV ilkokul ders programı, EBA ders saatleri...
24.03.2020 Eğitim
Çinli Huawei teknolojisi ile ABD'yi sallıyor
Çinli Huawei teknolojisi ile ABD'yi sallıyor Huawei’nin küresel akıllı telefon pazarındaki payı hızla yükselirken, 5G teknolojisinde ABD'yi geçerek yarışın en ön sıralarında yer alması ABD'de gözlerin Huawei'ye çevrilmesine neden oldu.
17.05.2019 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vatandaşım bana 'Başkanım, bu seçim yenilenmeli' diyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vatandaşım bana 'Başkanım, bu seçim yenilenmeli' diyor. MÜSİAD Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul seçimleri ile ilgili olarak "Bugüne kadar hiç konuşmadım ama artık yeter. Yolsuzluk var ve bunun ortadan kaldırılması YSK'yi aklayacaktır. Vatandaşım bana; Başkanım, bu seçim yenilenmeli' diyor. Yolsuzluk var açık ortada. Gidelim millete, milli irade nasıl bir karar veriyorsa başımız gözümüz üstüne deriz. Olay bu kadar basit" ifadelerini kullandı. "Ana muhalefetin temsilcileri YSK'yı tehdit ediyor" diyen Erdoğan, "Yüksek Seçim Kurulu'nun Sayın Başkanı kendilerine yapılan tehdit karşısında şu ana kadar niçin acaba bir yazılı açıklama yapmak suretiyle, 'Siz nasıl olur da bizi tehdit edersiniz?' demiyor?" şeklinde konuştu.
4.05.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN TÜRK-Kanal D ortak yayınına konuk oldu.
25.02.2019 Siyaset
MHP Lideri Bahçeli: Senaryo aynı hedef Erdoğan...
MHP Lideri Bahçeli: Senaryo aynı hedef Erdoğan... MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dolar başta olmak üzere para piyasalardaki hareketi 2001'e benzeterek, "senaryo aynı hedef 2001'de Ecevit'ti şimdi Erdoğan. Ekonomi batarsa hep beraber batarız" dedi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın birinci turda seçileceğini dile getiren Bahçeli, FETÖ'yü MHP'den temizlediğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı af yetkisinin Çakıcı için kullanılması konusunda "Yetki bende olsaydı şimdiye kullanmıştım" şeklinde konuştu.
24.05.2018 Siyaset
‘Ejderhayı yarı canlı bırakmayacaksın!’
‘Ejderhayı yarı canlı bırakmayacaksın!’ Afrin’de TSK’nın karşısına kimin çıktığına bakılmadan gereğinin yapılacağı mesajını veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu iş için birilerinden icazet alacak değiliz. Ejderhayı yarı canlı bırakmayacaksın. Öyle veya böyle bitecek bu iş” dedi
28.02.2018 Gündem
"İdlib'de Türkiye ve Ruslar yer alacak"
"İdlib'de Türkiye ve Ruslar yer alacak" Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın "Muhtemelen İdlib bölgesinde ağırlıklı olarak bizler ve Ruslar, Şam etrafında ağırlıklı olarak Rusya-İran, güneyde Deraa bölgesinde Ürdün'ün ve Amerikalıların içinde yer alacağı bir mekanizma üzerinde çalışılıyor" dedi.
22.06.2017 Siyaset
Google bu kez kendisini ''doodle'' yaptı!
Google bu kez kendisini ''doodle'' yaptı! Google önemli olayların yaşandığı günlerde yaptığı yaratıcı doodle'lar ile gündem oluyor. Google son olarak kendisini doodle yaptı. Peki Google ne zaman kuruldu? Tarihçesi ve merak edilenler haberimizde yer alıyor...
29.09.2021 Gündem
Hangi cemaat kime oy verecek?
Hangi cemaat kime oy verecek? Gülen Cemaati'nin yerel seçimlerde oy vereceği partinin hangisi olduğu bugünlerin merak edilen sorularından biri...
29.09.2021 Gündem
'Telefon her zaman dinleme aracı'
'Telefon her zaman dinleme aracı' TBMM Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu roporuna yansıyan
29.09.2021 Gündem
Beyin fırtınası
Beyin fırtınası TFF ve 17 kulüp mü haklı yoksa “Lig ertelensin” diyen G.Saray mı? Otoritelere sorduk
14.07.2011 Futbol