İkinci tüp bebek denemesi ne zaman yapılır?
İkinci tüp bebek denemesi ne zaman yapılır? Tüp bebek neden başarısız olur ve doğurganlık kliniği ikinci bir tüp bebekte başarı şansını artırmak için ne yapabilir? Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Turgut Aydın, ilk tüp bebek denemesi başarısız olduğunda ikinci tüp tedavisinin ne zaman yapılması ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini sizler için anlattı.
8.02.2022 Sağlık
Tüp bebek tedavisinde yapay zeka projesiyle yüzde 90 başarı!
Tüp bebek tedavisinde yapay zeka projesiyle yüzde 90 başarı! Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, geliştirdiği yapay zeka yazılımı ile tüp bebekte bin 600 hastada yüzde 90 başarı elde ettikilerini açıkladı. Prof. Dr. Gökalp Öner, "Tüp bebekte bize başvuran hastalarda ilk amacımız en sağlıklı gebeliği ilk transferde yakalamaktır. Bize başvuran hastalardaki ilk transferlerde gebelik oranını yükseltmiş oluyoruz. Hem de çiftlerimizde ilk seferde gebeliği yakalamış oluyoruz. Bu yaptığımız yazılım hem bizim işimizi kolaylaştırıyor, hem de çiftlerimizi mutlu ediyor" dedi.
22.01.2024 Sağlık
Tüp bebek tedavisi ile ilgili doğru bilinen 5 yanlış!
Tüp bebek tedavisi ile ilgili doğru bilinen 5 yanlış! Bebek sahibi olmak isteyen infertilite hastalarına uygulanan tüp bebek tedavisi genellikle pek çok çiftin başvurduğu önemli adımlardan biri. Tüp bebek sahibi olmak isteyen pek çok çift kararı alma aşamasında ve uygulama aşamasında toplumda pek çok kulaktan dolma bilgiyle de mücadele ediyor. Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Numan Bayazıt Tüp bebek tedavisi ile ilgili bilmeniz gereken doğru bilinen 5 yanlışı anlattı.
22.06.2022 Sağlık
SGK’nın tüp bebek tedavisini karşılaması çiftlere umut oldu!
SGK’nın tüp bebek tedavisini karşılaması çiftlere umut oldu! Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) 40 yaşını aşmamış kadınların tüp bebek tedavisine ilişkin sağlık hizmetlerini karşılayacağını açıklaması, çocuk sahibi olmak isteyen çok sayıda çifte umut oldu. Sağlık alanındaki gelişmelerle birlikte çiftlerin birçoğu tüp bebek denemesinde çocuk sahibi olurken, tüp bebek merkezleri çiftler için birer çözüm merkezine dönüştü.
18.03.2022 Sağlık
1000 erkekte 1 görülen genetik hastalık sonrası ‘Umut’una kavuştu
1000 erkekte 1 görülen genetik hastalık sonrası ‘Umut’una kavuştu 2018 yılında hayatını Başak Diker ile birleştiren Hacım Diker, 1000 erkekte 1 görülen Klinifelter hastalığını taşıdığını öğrendi. Hacım Diker 7 aylık bir tedavi süreci ve geçirdiği operasyonun ardından sağlığına kavuştu. Genetik nedenlere bağlı olarak gelişen Klinifelter hastalığının Azospermiye (sıfır sperm) neden olduğunu söyleyen Prof. Dr. Bülent Erol, başarılı geçen operasyon sonrası çifte gebelik müjdesi verdi.
25.10.2021 Sağlık
Tüp bebekte başarıyı etkileyen 2 faktöre dikkat
Tüp bebekte başarıyı etkileyen 2 faktöre dikkat Tüp bebek tedavisinin 6 adımda uygulandığını belirten Doç. Dr. Nadiye Köroğlu, "Anne adayının yaşı ve çiftlerini sigara kullanımı tedavinin başarısını etkiler. Anne adayı ne kadar genç ise tüp bebekte gebelik şansı o kadar yüksektir" dedi.
23.02.2021 Sağlık
İkinci tüp bebek denemesi ne zaman yapılmalı?
İkinci tüp bebek denemesi ne zaman yapılmalı? İkinci tüp bebek denemesinde yapılan tedaviye ve anne adayının yaşına bağlı olarak geçmesi gereken süre değişiklik gösterir. Fakat ileri yaştaki hastalarda bu süreyi aza indirmek mümkün. Peki, İkinci tüp bebek denemesi ne zaman yapılmalı? Tüp bebek tedavisinin aşamaları nelerdir? Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, ikinci tüp bebek tedavisi hakkında merak edilenleri anlattı.
27.07.2020 Sağlık
Mikroçip teknolojisi ile baba olma şansı artıyor
Mikroçip teknolojisi ile baba olma şansı artıyor Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Erkut Attar, kısırlık yani infertilite sorununun ortaya çıkmasında erkek faktörünün kadın kadar etkili rol oynadığını söyledi. Prof. Dr. Attar, doğal fizyolojiyi taklit ederek geliştirilen ve Türkiye’de de son 5 yıldır uygulanmaya başlanan mikroçip teknolojisiyle, erkek kaynaklı kısırlık tedavisinde olumlu sonuçlar aldığını dile getirdi.
12.02.2020 Sağlık
Anne olmak için 23 yıl bekledi
Anne olmak için 23 yıl bekledi Samsun’da bir kadın, 23 yıl sonra tüp bebekte kullanılan "ımcı" yöntemiyle anne olmanın mutluluğunu yaşadı.
15.07.2015 Yaşam
Tüp bebekte yeni tedavi yöntemi
Tüp bebekte yeni tedavi yöntemi TÜP bebek tedavisi sırasında başarısızlıkla sonuçlanan her süreç çiftlerin çocuk sahibi olma hayallerine kara bulut gibi çöküyor...
12.02.2015 Sağlık
3 ebeveynli ‘kusursuz bebek’ için parlamentoda oylama
3 ebeveynli ‘kusursuz bebek’ için parlamentoda oylama Üç kişinin DNA’sı kullanılarak tüp bebek yapılmasına izin veren yasa tasarısı için İngiliz parlamenterler dün parlamentoda oy kullandı. İngiltere dünyada “3 ebeveynli bebek” tekniğine izin veren ilk ülke olacak
3.02.2015 Dünya
‘Bebeğim olmadan asla’ dediler savaşı kazandılar
‘Bebeğim olmadan asla’ dediler savaşı kazandılar Çocuk sahibi olmak için yıllarca mücadele eden ve mutlu sona ulaşan dört aile VATAN’a hem hikayelerini anlattılar hem de bu yolda mücadele eden anne ve babalara ‘Umudunuzu sakın kaybetmeyin’ diye konuştu...
29.09.2021 Gündem
İkinci deneme iki ay sonra!
İkinci deneme iki ay sonra! Sert, ikinci kez tüp bebeği deneyecek
29.09.2021 Gündem
Embriyo transferi Eylül'de
Embriyo transferi Eylül'de Bütün dünya onun rahim naklini konuştu. İngiltere ancak 5 yıl sonra yapabilecez ama o Eylül'de...
25.07.2012 Yaşam
Yatağa gelmiyor ölülerle konuşuyor
Yatağa gelmiyor ölülerle konuşuyor Erol Büyükburç'un eşi evlilik hayatlarıyla ilgili sırları anlattı
5.12.2010 Magazin