Konut satışları 8 yılın en düşük seviyesinde
Konut satışları 8 yılın en düşük seviyesinde Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER)'in Ziraat GYO'nun katkılarıyla hazırladığı 'GYODER Gösterge' 2023 4. Çeyrek Raporu’na göre, 2023 yılı dördüncü çeyrek konut satışları bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yaklaşık yüzde 23,9 oranında gerileme kaydederek son sekiz yılın en düşük seviyesine indi.
22.03.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon vurgusu: Yeniden tek haneye çekilecek
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon vurgusu: Yeniden tek haneye çekilecek Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi kapsamında Meclis'te konuşuyor. Yılmaz "Dezenflasyon politikalarımızın devamlılığı sağlanarak 2025 yılında istikrar dönemine geçilecek; enflasyondaki gerileme hız kazanacak, öngörülebilirlik artacak ve 2026 yılında enflasyon yeniden tek haneye çekilecektir" dedi.
11.12.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere ikramiye müjdesi: Hesaplara yatıracağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere ikramiye müjdesi: Hesaplara yatıracağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM grup toplantısında konuştu. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösteren Erdoğan, "Netanyahu adını tarihe şimdiden Gazze kasabı olarak yazdırdı." dedi. Öte yandan Erdoğan 'Çalışan tüm emeklilerimize tek seferlik ödemelerini yapacağız. Kararın yasalaşmasının ardından 4 milyon 689 bin emeklimizin hesabına yatıracağız' ifadelerini kullandı.
29.11.2023 Gündem
Bakan Nebati ve Bakan Kurum kentsel dönüşüm için Yeni Finansman Modeli'ni açıkladı
Bakan Nebati ve Bakan Kurum kentsel dönüşüm için Yeni Finansman Modeli'ni açıkladı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Şanlıurfa’da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile birlikte Kentsel Dönüşümü desteklemek amacıyla hayata geçirilecek olan Yeni Finansman Modelleri üzerine bilgilendirmede bulundu. Bakan Nebati, çok uygun koşullarda kredi kullandırarak kentsel dönüşümü teşvik edeceklerini söyledi.
11.03.2023 Ekonomi
Kredilerle ilgili flaş açıklama! Alt ve orta gelirliye müjde gibi haber
Kredilerle ilgili flaş açıklama! Alt ve orta gelirliye müjde gibi haber Kredilerle ilgili son dakika açıklaması. BDDK'nın kredilerle ilgili kararı sonrası önemli değişlikler gerçekleşti. Kredi çekip ev almak isteyen vatandaşlı ilgilendiren açıklama geldi. Konut satışları açısından 2022 yılı hareketli geçiyor. Bu yılın ilk beş ayında konut satışları 2021’in ayını dönemine göre yüzde 37.7 oranında artarak 575 bin 889 olarak gerçekleşti Yıl sonunda satış adetlerinin geçen yılın üstüne çıkarak 1.5 milyon adete ulaşması bekleniyor. Sektörde satış hareketliliği sürerken, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından konut kredilerine yönelik kısıtlama devreye alındı. Yeni uygulama kapsamında fiyatı 10 milyon TL'nin üstünde olan konutlara kredi verilmezken, fiyatı 5 ila 10 milyon TL olan A enerji sınıfı yeni konutlarda 3.5 milyon lira, ikinci el konutlara ise 2.5 milyon TL kredi imkanı sağlanacağı belirtildi. Düzenlemede fiyatı 2 milyon TL’nin altında kalan yeni konutlara verilen destek ise artırıldı. Birinci el konutlarda verilen kredi desteğinin yüzde 90’a çıkarılmasıyla sektörde ikinci yarıdan itibaren üretimin alt ve orta gelire yönelik projelere kayabileceği ifade ediliyor.
30.06.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında resmen duyurdu: Faizi düşürmeye devam edeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında resmen duyurdu: Faizi düşürmeye devam edeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan kararları canlı yayında açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm kamu çalışanlarının ek göstergesinin 600 puan artırıldığını duyurdu ve 3600 ek göstergenin yılbaşından itibaren yürürlüğe gireceğini belirtti. Erdoğan enflasyon ve faiz ile ilgili olarak, "Kimse bizden şunu beklemesin bu iktidar faizi artırmayacaktır. Tam aksine biz faizi düşürmeye devam edeceğiz." dedi.
6.06.2022 Gündem
Başlıksız
Başlıksız İhtiyaç, konut, taşıt kredisi faiz oranları değişti. Ziraat Bankası, İş Bankası, Vakıfbank, Garanti BBVA, Akbank, Halkbank ve diğer bankalar tek tek duyurdu. Araba almak isteyen, çeşitli ihtiyaçları için nakit para gereksinimi olan ya da ev alacak vatandaşlar krediye yönelmeye başladı. Konut sahibi olmak isteyen kişiler için yüzde 0.89 ile 0.99 faiz oranlı kredi paketleri açıklansa da, ikinci el konutta şartları taşımayan vatandaşlar, bankalar tarafından sunulan kredileri tercih etmek durumunda kalıyor. Konut ve araç fiyatları yükselse de almaya karar vererek kredi çekmek isteyen vatandaşlar taksitleri, geri ödemesi ve faiz oranlarında kendilerine en uygun bankayı araştırıyor. Bankalar faiz oranlarını güncelleyerek müşterilerine duyuruyor. Peki güncel konut, ihtiyaç, araç kredisi faiz oranları ne? İhtiyaç, konut, araç kredi faiz oranlarında en uygun olan banka hangisi? İşte güncel kredi faiz oranları...
6.06.2022 Ekonomi
Kiracı milyonlara ev sahiplerinden yeni tuzak! Şok eden olay! Hülle ile satış
Kiracı milyonlara ev sahiplerinden yeni tuzak! Şok eden olay! Hülle ile satış Kiracı milyonları ilgilendiriyor! Milyonlarca kiracıya ev sahiplerinden yeni tuzak. Kiracılara konu ile ilgili peş peşe uyarılar geldi. 'Yasal oranın üstünde zam', 'Ara zam' gibi yasa dışı talepleri reddedilen fırsatçı ev sahiplerinin son metodu ise 'tanıdığına evini satma' yani 'hülle ile satış' yöntemi. Birçok ev sahibi, evlerini daha yüksek meblağlara kiraya verebilmek amacıyla mevcut kiracılarını evden çıkarmak için 'hülle ile satış' yöntemine başvuruyor. Öte yandan kira fiyatlarına gelen zamlar ise kiracıları zor durumda bırakmaya devam ediyor. İşte kiracı milyonları ilgilendiren tüm detaylar...
14.05.2022 Ekonomi
İhtiyaç kredisi faiz oranları tamamen değişti! Bankalar resmen duyurdu, başvuran alıyor...
İhtiyaç kredisi faiz oranları tamamen değişti! Bankalar resmen duyurdu, başvuran alıyor... Son dakika kredi açıklaması! Ziraat Bankası, İş Bankası, Vakıfbank, Garanti BBVA, Akbank, Halkbank ve diğer bankalar tek tek duyurdu. Ramazan Bayramı öncesinde nakit para ihtiyacı olan ve çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak isteyen çok sayıda vatandaş banka kredilerine yönelmeye başladı. Kredi çekmek isteyen vatandaşlar taksitleri, geri ödemesi ve faiz oranlarında kendilerine en uygun bankayı araştırıyor. İhtiyaç kredileri için bankalar faiz oranlarını güncelleyerek müşterilerine duyurdu. Bayram öncesi birçok bankanın sunduğu faiz oranı, 1,70 seviyesinin altına düşmüş durumda. Peki güncel kredi faiz oranları ne? Kredi faiz oranlarında en uygun olan banka hangisi?
26.04.2022 Ekonomi
Yapı Kredi resmen duyurdu! Flaş kredi kararı, 3 ay ödeme yok
Yapı Kredi resmen duyurdu! Flaş kredi kararı, 3 ay ödeme yok Yapı Kredi'den ihtiyaç kredisi kararı! 3 ay geri ödemesiz kredi fırsatından başvuranlar yararlanıyor. Avantajlı faiz oranları ile kredi kullanımı mümkün. Acil nakit paraya ihtiyacı olanlar için Yapı Kredi harekete geçti. İhtiyaç kredisi kampanyasının detayları banka tarafından paylaşıldı. İşte 3 aya kadar ertelemeli kredi kampanyasının detayları...
19.04.2022 Ekonomi
Banka faiz oranlarıyla ilgili son dakika açıklaması! Tek tek açıklandı! İhtiyaç kredisi, ticari kredi...
Banka faiz oranlarıyla ilgili son dakika açıklaması! Tek tek açıklandı! İhtiyaç kredisi, ticari kredi... Banka faiz oranlarıyla ilgili son dakika açıklaması! Kredilerle ilgili flaş gelişme. 28 Ocak 2022 tarihli Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre toplam Türk lirası kredi büyüklüğü 4 trilyon 972 milyar TL, toplam mevduat 5 trilyon 429 milyar TL oldu. Mevduat ile kredi arasında 457 milyar liralık fark hesaplandı. Merkez Bankası düşük faiz ile kredi kullandırılması için politika faizini yüzde 14 seviyelerine düşürdü. Ancak bu indirim piyasaya yansımadı. Bankalar kredilerde oranları yüksek tutuyor. İhtiyaç kredisi ortalama yüzde 25 faiz oranıyla tüketicilere sunulurken ticari krediler yüzde 33 oranla veriliyor.
4.02.2022 Ekonomi
Kredi fırsatı! Hemen hesaplara geçiyor, 50 bin TL kefilsiz ve teminatsız...
Kredi fırsatı! Hemen hesaplara geçiyor, 50 bin TL kefilsiz ve teminatsız... Kredi kararı! 50 bin liraya ve 36 ay vadeye kadar kredi verilecek. Onaylandıktan sonra hemen hesaplara geçiyor. İş Bankası resmen duyurdu ve kullanıma sunuldu. Çiftçilere yönelik dijital kanallar üzerinden sunulan 'Anında Tarım Kredisi' kefilsiz ve teminatsız olarak veriliyor. Başvurular şubeye gitmeden bankanın İşCep veya İnternet Şubesi üzerinden yapılıyor.
15.11.2021 Ekonomi
Bakan Elvan'dan büyüme ve döviz kuru açıklaması!
Bakan Elvan'dan büyüme ve döviz kuru açıklaması! Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, yaptığı açıklamada "2021 yılında büyümenin dengeli bir görünüm ile yüzde 9’un üzerinde gerçekleşmesini bekliyoruz. Büyümenin en az yüzde 65’i yatırımlar ve net dış taleple desteklenecek. Hükümetimizin ihracatı desteklemek amacıyla yüksek döviz kuru hedeflediğine yönelik iddialar doğru değil" ifadelerini kullandı.
12.11.2021 Ekonomi
Emekliye müjde! Zam geldi, bugün başladı, 1.750 TL ödeniyor, ek koşul yok, başvuran...
Emekliye müjde! Zam geldi, bugün başladı, 1.750 TL ödeniyor, ek koşul yok, başvuran... Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Belli oldu, başvuran alıyor! Ek koşulsuz 1.750 TL’ye varan büyük fırsat! Emekli, dul ve yetim... Hepsi yararlanıyor. Bankaların emekliye verdiği promosyon tutarında yarış devam ediyor. Bankalar tek tek açıkladı! Bankalar emekli promosyonu için harekete geçti ve ödemeleri arttırdı. Bankalar emekli vatandaşlar için promosyon dışında da çeşitli fırsatlar sunuyor. Son olarak ING’den koşulsuz emekli promosyonu adımı geldi. Emekli maaşını 3 yıl ING’den alma taahhüdü veren ve nakit promosyon ödemesi alan emekliler kampanyadan yararlanıyor.
9.11.2021 Emekli
Kredi faiz oranları düşecek mi?
Kredi faiz oranları düşecek mi? Kredi çekecek herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararı sonrasında kamuoyunda kredi faizlerinin düşeceği yönünde bir beklenti oluştu. İhtiyaç, konut ve taşıt kredi faizlerinde düşüş olacak mı? İşte detaylar...
24.10.2021 Ekonomi
Bayram kredisi! VakıfBank, Yapı Kredi ve QNB Finansbank tek tek duyurdu, 3 ay ödemesiz..
Bayram kredisi! VakıfBank, Yapı Kredi ve QNB Finansbank tek tek duyurdu, 3 ay ödemesiz.. Bankalar tek tek açıkladı. Bayrama özel kredi fırsatı! VakıfBank, Yapı Kredi ve QNB Finansbank kredi çekecekler için harekete geçti. 3 ay ödemesiz kredi kampanyası başlatıldı. Kamu personeli, özel sektör çalışanları ve emekliler yararlanabiliyor. İşte detaylar...
18.07.2021 Ekonomi
Kredi hamlesi! Bankalar resmen duyurdu, 3 ay ödeme yok, faiz...
Kredi hamlesi! Bankalar resmen duyurdu, 3 ay ödeme yok, faiz... Bankalardan kredi atağı! Tek tek duyurdular. Kredi kullanacaklar için büyük fırsat... 3 ay ödeme yok. Nakit ihtiyaçlar hemen karşılanıyor, ödemeler ise 3 ay sonra başlıyor. Bankalar adeta yarışta. 3 ay ödemesiz kredi fırsatı avantajlı koşullar ile birlikte müşterilerin kullanımına sunuldu. Yapı Kredi, Akbank, QNB Finansbank, TEB, ING art arda duyurdu. Kredi fırsatının detayları belli oldu. Her banka farklı faiz oranı uyguluyor. İşte kredi kullanmayı düşünenler için 3 ay geri ödemesiz kredi kullanımı sağlayan bankalar ve kredi detayları....
27.04.2021 Ekonomi
Akbank, İş Bankası, Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halkbank, Garanti BBVA duyurdu! Yeni faiz oranları...
Akbank, İş Bankası, Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halkbank, Garanti BBVA duyurdu! Yeni faiz oranları... Bankada parası olan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Bankalar da tek tek duyurmaya başladı. Ziraat Bankası, Vakıfbank, İş Bankası, Halkbank, Garanti, Akbank gibi bankaların ihtiyaç, konut, taşıt kredi faiz oranlarında değişiklik yapıldı. İşte bankaların yeni faiz oranları...
24.04.2021 Ekonomi
Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank resmen duyurdu! Faiz oranları değişti
Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank resmen duyurdu! Faiz oranları değişti Kredi çekecek herkesi ilgilendiriyor. Banklar tek tek açıkladı. Faiz oranları değişti. Kredi çekecek herkes kredi faizlerindeki son durumu merak ediyordu. Faiz oranlarının daha düşük olması sebebiyle kredi çekmek isteyenlerin ilk tercihi kamu bankaları oluyor. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, İş Bankası, Akbank, Garanti BBVA ve diğer bankaların ihtiyaç, konut ve taşıt kredisi faiz oranlarındaki son durum belli oldu. İşte ihtiyaç, konut ve taşıt kredisinde en güncel faiz oranları...
20.04.2021 Ekonomi
Emeklilere çifte zam müjdesi! Ve belli oldu 1750 lira...
Emeklilere çifte zam müjdesi! Ve belli oldu 1750 lira... Milyonlarca emekli merakla bekliyordu ve belli oldu. Çifte zam müjdesi geldi. Açıklamalar peş peşe yapılıyor. Zam ile ilgili ilk müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi. Bayram ikramiyelerine zam yapılacağını duyurdu. Emeklilere bir zam müjdesi de bankalardan geldi. Emeklilere ödenecek promosyonlara zam yaptılar. Bayram ikramiyesinin bin 162 lira ödenmesi beklenirken, emekliye promosyon ise 1750 liraya kadar çıktı. Emekli, dul ve yetim; hepsi için geçerli. Emeklilerin temmuz ayında da enflasyon farkı alması bekleniyor. Ziraat Bankası, Halkbank, ING, Vakıfbank, Garanti BBVA, TEB, YapıKredi ve diğer bankalar tek tek duyurdu...İşte emeklilerin yaralanacağı çifte zammın detayları
17.04.2021 Emekli
6 ay ödemesiz 24 ay vadeli 100 bin TL kredi verilecek! Garanti Fonu kefaleti nedir? KGF (Kredi Garanti Fonu) kimler yararlanabilir?
6 ay ödemesiz 24 ay vadeli 100 bin TL kredi verilecek! Garanti Fonu kefaleti nedir? KGF (Kredi Garanti Fonu) kimler yararlanabilir? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomi kamuoyunun merakla beklediği ekonomik reform paketini açıklamak için kameraların karşısına geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomi reform paketini açıklıyor. Erdoğan burada yaptığı açıklamada "Firmalar, istihdama kattıkları her bir ilave kişi için Kredi Garanti Fonu kefaletiyle 24 ay vadeli, ilk 6 ayı ödemesiz 100 bin liralık kredi kullanabilecektir." dedi. Garanti Fonu kefaleti nedir? KGF ( Kredi Garanti Fonu) kimler yararlanabilir?
12.03.2021 Çalışma Hayatı
Ekonomide yeni dönem! Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeleri duyurdu...
Ekonomide yeni dönem! Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeleri duyurdu... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ekonomi reform paketini İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde açıkladı. Erdoğan, "Açıklayacağımız reformların omurgasını, makroekonomik ve yapısal politikalar oluşturuyor. Esnaf kardeşlerime müjde vermek istiyorum. Kuaför, tesisatçı, tuhafiyeci, çay ocağı işletmecisi gibi yaklaşık 850 bin esnafımızı gelir vergisinden muaf tutuyor ve beyan yükümlülüklerini de kaldırıyoruz. Firmalar, istihdama kattıkları her bir ilave kişi için Kredi Garanti Fonu kefaletiyle 24 ay vadeli, ilk 6 ayı ödemesiz 100 bin liralık kredi kullanabilecektir." dedi.
12.03.2021 Siyaset
Kredi hamlesi! 3 ay ödeme yok, faizleri…
Kredi hamlesi! 3 ay ödeme yok, faizleri… Kredi çekmek isteyen herkesi çok yakından ilgilendiren adım. Bankalar tek tek açıklıyorlar. 3 ay ödeme yok... Nakit sıkıntısı yaşayanlar için bankalar belirli dönemlerde çeşitli avantajlarla müşterilerine kredi imkânı sunuyor. Değişen faiz oranları ve vade imkanları ile nakit ihtiyacını karşılamak isteyen vatandaşlar ise sunulan kredi paketlerine yoğun ilgi gösteriyor. Bazı bankalar 3 ay ertelemeli kredi veriyor. İşte 3 ay kredi ertelemesi sunan bankalar ve faiz oranları...
9.02.2021 Ekonomi
Kredi kararı! Faizler bugünden itibaren...
Kredi kararı! Faizler bugünden itibaren... Kredi faizleri ile ilgili flaş karar! Banka kredisi kullanmayı düşünen vatandaşları çok yakından ilgilendiriyor. Kredi faiz oranları belli oldu. Bankalar uyguladıkları faiz oranlarını açıkladılar. Pandemi sürecinde özellikle nakit ihtiyacı olanların ilk tercihi bankaların ihtiyaç kredileri oluyor. Bu süreçte kredi kullanmayı düşünenler kredi faiz oranlarındaki son durumu araştırıyor. Koronavirüs salgının ilk başladığı dönemlerde ilk başta devlet bankaları sonrasında da özel bankalar kredi faizlerinde indirime gitmişti. Bu sayede birçok kişi kredi kullanarak acil ihtiyaçlarını karşılamıştı. Fakat son dönemlerde bankaların faiz oranları yükseliş eğilimindeydi. Açıklanan son rakamlar banka kredi faizlerinin yükselmeye devam ettiğini gösteriyor. Peki banka kredilerindeki yükselme devam edecek mi? Kredi kullanmayı düşünenler bir süre beklemeli mi?
3.02.2021 Ekonomi
Kredi fırsatı, 3 ay ödeme yok!  Bankalar duyurdu, faiz oranları...
Kredi fırsatı, 3 ay ödeme yok! Bankalar duyurdu, faiz oranları... Nakit sıkıntısı yaşayanlar için kredi müjdesi... Bankalardan avantajlı koşullarla kredi imkanı… Birçok banka harekete geçti. 3 ay ötelemeli kredi fırsatı sunuluyor. Değişen faiz oranları ve vade imkanları ile nakit ihtiyacını karşılamak isteyen vatandaşlar bankaların sunduğu kredi paketlerine yoğun ilgi gösteriyor. Bankalar peş peşe duyurdu. Vakıfbank, TEB, ING, İş Bankası, Yapı Kredi… 3 ay ertelemeli kredi kullanırken sizin için en uygun faizi uygulayan bankayı seçebilirsiniz. İşte 3 ay kredi ertelemesi sunan bankalar ve faiz oranları...
13.01.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri