Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere ikramiye müjdesi: Hesaplara yatıracağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere ikramiye müjdesi: Hesaplara yatıracağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM grup toplantısında konuştu. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösteren Erdoğan, "Netanyahu adını tarihe şimdiden Gazze kasabı olarak yazdırdı." dedi. Öte yandan Erdoğan 'Çalışan tüm emeklilerimize tek seferlik ödemelerini yapacağız. Kararın yasalaşmasının ardından 4 milyon 689 bin emeklimizin hesabına yatıracağız' ifadelerini kullandı.
29.11.2023 Gündem
İhracatçının günlük reeskont kredisi limiti artırıldı
İhracatçının günlük reeskont kredisi limiti artırıldı Merkez Bankası, ihracatçılara günlük reeskont kredisi limitini 3 milyar TL'ye yükseltirken, günlük limit artışı temmuza göre 10 katına ulaştı.
12.09.2023 Ekonomi
Merkez Bankası PPK toplantı özeti yayımlandı
Merkez Bankası PPK toplantı özeti yayımlandı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) Toplantı Özeti'nde, "Yumuşak bir geçiş süreci için sadeleşme politikasının kademeli olmasına karar verilmiştir" denildi.
3.07.2023 Ekonomi
52 maddelik torba yasada neler var, kabul edilen torba yasa maddeleri neler? Ekonomi torba yasa teklifi 2022
52 maddelik torba yasada neler var, kabul edilen torba yasa maddeleri neler? Ekonomi torba yasa teklifi 2022 Torba yasada neler var, torba yasa maddeleri neler? 52 maddelik torba yasa teklifi TBMM'de kabul edildi. Torba yasanın Meclis'te kabul edilmesinin ardından torba yasanın içeriği araştırılmaya başlandı. Maske cezasından, kredi borç faizine, yersiz yapılan muhtaç ve evde bakım yardımı ödemelerinden Kur Korumalı Mevduat uygulamasına kadar birçok düzenleme yeni torba yasa düzenlemesinde yer alıyor. Peki, 52 maddelik torba yasada neler var, ekonomiye torba yasa maddeleri neler?
18.10.2022 Ekonomi
Kredi ve kredi kartında yeni dönem! Dikkat çeken 14 gün kararı
Kredi ve kredi kartında yeni dönem! Dikkat çeken 14 gün kararı Kredi çeken ve kredi kartı kullanan milyonları ilgilendiren düzenleme ekim ayı itibarıyla yürürlüğe giriyor. Yeni dönem ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, kredi kullanan ve 14 gün içinde kredinin tamamını kapatan tüketiciye cayma cezası uygulanmayacağını belirterek, “Kredilerde faizler yükseltilirse 30 gün önceden tüketiciye bildirim yapılacak” dedi.
30.09.2022 Ekonomi
Ev alacaklara ucuz konut müjdesi! Ağustos ayında başlıyor
Ev alacaklara ucuz konut müjdesi! Ağustos ayında başlıyor Ev sahibi olmak isteyenleri çok yakından ilgilendiriyor. Özellikle dar gelirli vatandaşlara konut alma imkanı doğacak. Ağustosta başlıyor. Çok sayıda il ve ilçede geçerli olacak. TOKİ tarafından yeni konut kapmanyasının detayları duyuruldu. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, vatandaşların alım güçleri dikkate alınarak ağustos ayında yeni bir sosyal konut kampanyası başlatılacağını açıkladı.
29.06.2022 Ekonomi
İkinci el araba ve sıfır araba alacaklar dikkat! En düşük araba fiyatları açıklandı! Aracı satarken...
İkinci el araba ve sıfır araba alacaklar dikkat! En düşük araba fiyatları açıklandı! Aracı satarken... Sıfır araba ve ikinci el araba alacaklara son dakika uyarısı! Bayram öncesi araba fiyatları hareketlendi, en uygunu belli oldu. Otomobilde tedarik sıkıntısı devam ederken, yeni tarih verildi. Son bir yılda her şey değişti, otomobilin yatırım aracı olarak görülmesi fiyatları uçurdu. Sektör temsilcileri araba alacaklara önemli tavsiyelerde bulunurken, ikinci el otomobile olan ilginin artacağını ve fiyatlarında buna bağlı olarak yükseleceğini duyurdu. Peki sıfır ve ikinci el arabadaki fiyat artışları sürecek mi? En düşük araba fiyatı ne kadar oldu? İşte otomobil piyasası ile ilgili son dakika gelişmeleri...
22.06.2022 Otomobil
Sıfır ve ikinci el araba fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Yeni zam ve...
Sıfır ve ikinci el araba fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Yeni zam ve... Sıfır araba fiyatları ve ikinci el araba fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Otomobil piyasasında sıfır araç arz sıkıntısı sürüyor. Buna bağlı olarak sıfır otomobil fiyatlarındaki artış ikinci el arabalara da yansıyor. Araba fiyatlarındaki artış otomobili yatırım aracına dönüştürdü. Araba almak isteyenler ise sıfır ve ikinci el araba fiyatlarındaki değişiklikleri yakından takip ediyor. Araba fiyatları artık haftalık olarak değişmeye başladı. Oto galerici Yılmaz Kebapçı, araba fiyatları ile ilgili “Sıfır araçlara bağlı olarak ikinci el araç fiyatları yükseliyor. Sıfır araçlara artık haftalık zam geliyor. Sıfır araçlarda tedarik sıkıntısı da yaşanınca ikinci ele talep oldukça arttı. İkinci el araç fiyatları da sürekli tırmanış içerisinde" dedi. Peki sıfır ve ikinci el arabadaki fiyat artışları sürecek mi? İşte araba piyasası ile ilgili son dakika gelişmeleri, uzman görüşleri ve piyasasının geleceğine yönelik kritik açıklamalar...
21.06.2022 Ekonomi
Kredilerle ilgili son dakika gelişmesi! Ve değişiyor
Kredilerle ilgili son dakika gelişmesi! Ve değişiyor Kredilerle ilgili son dakika açıklaması. Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi’nin Nisan 2022 aylık bülteninde paylaşılan verilere göre, Nisan 2022 itibarıyla bankalar ve banka dışı finansal kuruluşlar tarafından kullandırılan bireysel kredilerin miktarının yüzde 26 artışla 1,1 milyar TL’yi aştığı görüldü. Öte yandan BDDK tarafından yapılan duyuruda konut ve ticari kredilerde yapılacak düzenlemelerle ilgili çalışmaların sürdüğünün belirtildiğini hatırlatan Bankacılık ve İş Geliştirme Müdürü Orhun Çağlar Atilla, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı: "Duyuruda konut kredilerinde kredi değer oranının tutar bazlı farklılaştırılması, ticari kredilerin yatırım ve ihracat gibi üretken alanlara yönlendirilmesi gibi konularda da düzenleme yapılacağına dair ipuçlarına yer veriliyor." dedi.
21.06.2022 Ekonomi
Sıfır ve ikinci el araç fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Haftalık yükseliyor, şu anda en düşük fiyatlı araba...
Sıfır ve ikinci el araç fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Haftalık yükseliyor, şu anda en düşük fiyatlı araba... Sıfır ve ikinci el araba fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Piyasada sıfır araç arz sıkıntısı yaşanmaya devam ediyor. Buna bağlı olarak hem ikinci el hem de sıfır araçlarda fiyatlar artıyor. Oto galericiler, sıfır araç liste fiyatlarına haftalık olarak artış geldiğini belirtti. En düşük fiyatlı sıfır araç şu anda 310 bin lira. İşte otomobil piyasasında son durum...
8.06.2022 Ekonomi
İkinci el araba fiyatlarına büyük zam! Haftalık olarak değişiyor, yüzde 50...
İkinci el araba fiyatlarına büyük zam! Haftalık olarak değişiyor, yüzde 50... Araba alacak milyonları yakından ilgilendiriyor. Sıfır araçlarda yaşanan tedarik sorunu 2. el arabalara fiyat artışı olarak yansıdı. İikinci el araba fiyatları haftatalık olarak değişiyor. İhtiyaç nedeni ile araba almak isteyenler değişen fiyatlar nedeniyle maduriyet yaşıyor. Sıfır araçlardaki bulunurluk sorunu, artan döviz kurları ve enflasyon ikinci el araçların fiyatlarını sürekli arttırıyor. Yaşanan fiyat artışları, ikinci el taşıt kredileri ile kasko değer listesi arasında uyumsuzluklara yol açıyor. Bu da peşinat miktarının artmasına neden oluyor.
6.06.2022 Ekonomi
Gümüş ve altın fiyatlarında dikkat çeken yükseliş yorumu! Diğerine göre daha hızlı değer kazanabilir...
Gümüş ve altın fiyatlarında dikkat çeken yükseliş yorumu! Diğerine göre daha hızlı değer kazanabilir... Gümüş ve altın fiyatları ile ilgili dikkat çeken açıklamalar... Piyasaların gözü kulağı dün açıklanan ABD enflasyon verilerindeydi. Açıklama sonrasında küresel resesyon kaygısı artarken; piyasalar negatife döndü. Ons altın ve ons gümüş fiyatları düşüş trendindeki hareketini sürdürüyor. Böyle bir ortamda altın ve gümüşün nasıl bir seyir izleyeceği gündemdeki etkisini sürdürüyor. Yatırımcılar 'Altın mıi gümüş mü?' sorusunun yanıtını araştırıyor. Altın ve gümüşteki baskı artabilir mi, yoksa şansları daha mı yüksek? Altının mı yoksa gümüşün mü yükseliş potansiyeli daha fazla olabilir? Uzmanlar konu ile ilgili değerlendirmede bulundu.
12.05.2022 Ekonomi
Ucuz kredi müjdesi! Kamu bankaları da paylaştı ve belli oldu! 0,89 ve 0,99 faizli konut kredisi detayları...
Ucuz kredi müjdesi! Kamu bankaları da paylaştı ve belli oldu! 0,89 ve 0,99 faizli konut kredisi detayları... Konut kredisi müjdesi! Ev sahibi olmak isteyen herkesi ilgilendiriyor. Yüzde 0,99 ve 0,89 faiz oranları ile konut kredisi sağlanacak. Ev almak isteyen kişiler 'İlk Evim Konut Finansman Paketi' ile 'Genişletilmiş Konut Finansman Paketi'nin detaylarını araştırmaya başladı. Ayrıntılar ortaya çıkarken, kamu bankaları da banka personeli ile kredi ürünlerinin nasıl kullandırılacağına ilişkin detayları paylaştı. Hisseli sahipliklere ilişkin de bilgi aktarıldı. Vatandaşların en çok merak ettiği, 'konut kredisi kampanyaları cebe nasıl yansıyacak' sorusu da yanıt buldu. Çekilecek kredi miktarına göre aylık ve toplam geri ödeme hesabı yapıldı. 0.89 ve 0.99 faiz oranları ile 10 yıl vadede kredi tutarına göre aylık taksit ve toplam ödeme ne kadar olacak? İşte yeni konut kredisi rehberi...
12.05.2022 Ekonomi
İhtiyaç kredisi faiz oranları tamamen değişti! Bankalar resmen duyurdu, başvuran alıyor...
İhtiyaç kredisi faiz oranları tamamen değişti! Bankalar resmen duyurdu, başvuran alıyor... Son dakika kredi açıklaması! Ziraat Bankası, İş Bankası, Vakıfbank, Garanti BBVA, Akbank, Halkbank ve diğer bankalar tek tek duyurdu. Ramazan Bayramı öncesinde nakit para ihtiyacı olan ve çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak isteyen çok sayıda vatandaş banka kredilerine yönelmeye başladı. Kredi çekmek isteyen vatandaşlar taksitleri, geri ödemesi ve faiz oranlarında kendilerine en uygun bankayı araştırıyor. İhtiyaç kredileri için bankalar faiz oranlarını güncelleyerek müşterilerine duyurdu. Bayram öncesi birçok bankanın sunduğu faiz oranı, 1,70 seviyesinin altına düşmüş durumda. Peki güncel kredi faiz oranları ne? Kredi faiz oranlarında en uygun olan banka hangisi?
26.04.2022 Ekonomi
Emeklilere 2750 TL para ödeniyor! Koşulsuz veriliyor, başvuranlar alıyor, son tarih...
Emeklilere 2750 TL para ödeniyor! Koşulsuz veriliyor, başvuranlar alıyor, son tarih... Emekli herkesi yakından ilgilendiriyor. Emeklilere 2 bin 750 lira ek koşulsuz olarak ödeme yapılıyor. E-devlet üzerinden ya da banka şubesinden işlem gerçekleştiriliyor. Bankalar emekli maaşını taşıyanlara özel, aylıklarına göre alınabilecek promosyon tekliflerini duyuruyor. Ramazan Bayramı öncesinde harekete geçildi. ING Türkiye'den de açıklama geldi. Emekli maaşını ING'ye geçiren müşteriler, en az 1850 TL, en fazla 2750 TL ödeme alıyor. Öte yandan emekli yakınlarını da bankaya yönlendirirlerse en fazla 5 kişi olmak kaydıysa 1250 TL ek promosyon kazanabiliyorlar. Yani promosyon ödemeleri 4 bin liraya kadar çıkabiliyor. Fırsattan yararlanmak için son tarih 31 Mayıs.
14.04.2022 Emekli
Sebze fiyatları ile ilgili sevindiren haber! İndirim geliyor...
Sebze fiyatları ile ilgili sevindiren haber! İndirim geliyor... Sebze fiyatlarındaki artış devam ederken, indirim müjdesi geldi. Domates, patlıcan, salatalık, sivri biber, kabak ve dolmalık biber fiyatları bir haftada yarı yarıya düştü. Sebze fiyatlarının yaklaşık üç kat arttığını belirten sektör temsilcileri, yeni mahsulle birlikte fiyatların 20 gün içinde normal seviyesine ineceğini duyurdu. 20 gün içinde fiyatların daha da düşmesini beklediklerini dile getiren üreticiler, “Bütün fiyatlar yarı yarıya düşmüş durumda. Bu düşüş devam edecek. Havaların ısınmasıyla tüketicilerimiz daha ucuza ürün yiyeceklerdir” ifadelerini kullandı.
12.04.2022 Ekonomi
Kamuda yeni dönem! Flaş maaş düzenlemesi Meclis'e sunuldu...
Kamuda yeni dönem! Flaş maaş düzenlemesi Meclis'e sunuldu... Kamuda yeni dönem. Meclis'e yeni kanun teklifi sunuldu. Kanun terör örgütleriyle mücadele kapsamında kamu görevlilerinin görevden uzaklaştırılması, ihracı, rütbelerinin geri alınması gibi birtakım tedbirlere ilişkin düzenlemelerin süresi 31 Temmuz’dan itibaren 3 yıl uzatılabilecek. Güvenlik korucularının ücreti asgari ücretin altında kalmayacak.
9.07.2021 Siyaset
İhtiyaç kredisi ile ilgili önemli düşüş! Yüzde 30 oranında...
İhtiyaç kredisi ile ilgili önemli düşüş! Yüzde 30 oranında... İhtiyaç kredisi başvurularıyla ilgili flaş rakam. Yüzde 30 düştü. Taşıt kredisi başvurularında yüzde 13 ve konut kredisi başvurularında yüzde 4’lük düşüş yaşandı. Genel Müdür Ömer Paksoy, “Haziran ayından itibaren yarım kalan harcama, tatil ve yatırım gibi planların yeniden gündeme gelmesiyle tüm bireysel kredi ürünlerine olan talebin artacağını öngörüyoruz” dedi.
28.05.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında meydan okudu: Sinsi operasyonu akamete uğratacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında meydan okudu: Sinsi operasyonu akamete uğratacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Grup toplantısında konuştu. Erdoğan, ''İçişleri Bakanımız Soylu'yu hedef alan saldırıların gerisinde ülkedeki huzur ikliminden duyulan rahatsızlık var. Terör örgütleri gibi suç örgütleriyle mücadelesinde de İçişleri Bakanımızın yanında olduk, yanındayız ve yanında olacağız. Binali Yıldırım arkadaşımızın oğlu üzerinden hedefe alınması asıl niyeti gösteren bir başka işarettir. Bu tezgahı da Allah'ın izniyle bozacağız'' dedi.
26.05.2021 Siyaset
E-Devlet'ten kontrol edin, kredi borcu olan 5 milyon kişiye büyük indirim fırsatı!
E-Devlet'ten kontrol edin, kredi borcu olan 5 milyon kişiye büyük indirim fırsatı! Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Yeni düzenleme geliyor. Yıllardır biriken faizler nedeniyle ödeyemeyenlere büyük fırsat... Yaklaşık 5 milyon kişi yararlanacak. Meclis’e sunulan 15 maddelik yapılandırma düzenlemesi ile öğrenim kredisi borçları yapılandırılıyor! Üniversitede öğrencilik zamanlarında kullanılan öğrenim kredisinin borçları yeni yapılandırma ile küçük taksitlerle ödenebilecek. Yasa yürürlüğe girdikten sonra Gelirler İdaresi Başkanlığı’nın ‘ivd.gib.gov.tr’ adresi üzerinden giriş yapılacak. Online yapılan başvuru sonucunda çıkan bu ekranda e-Devlet ile giriş seçeneği bulunuyor. Buna tıklayarak ve e-Devlet bilgilerinizle giriş yapacaksınız. Peki, Öğrenim kredisi yapılandırma ne zaman? Öğrenim kredisi yapılandırması nasıl olacak? Öğrenim kredisi yapılandırma detayları.
25.05.2021 Ekonomi
Emeklilik, maaş, hibe, indirim... Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! 1657 lira ödeniyor
Emeklilik, maaş, hibe, indirim... Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! 1657 lira ödeniyor Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. 1.657 lira para ödemesi yapılıyor, detaylarıyla tek tek açıklandı. Emeklilik, hibe, indirim, vergi avantajı, ücret desteği, ulaşım ve istihdam... Çok sayıda destek mevcut. Engelli vatandaşlar için devlet ve özel sektör birçok isim altında destek sağlıyor. 65 bin liraya kadar hibe veriliyor. Erken emeklilik hakkı tanınıyor. Ev ve araç alımında vergi avantajı sağlanıyor. Engelli bakımını üstlenenlere 1.657 lira maaş bağlanıyor. Elektrik fatura bedeli desteği sağlanıyor. Bunlar sadece desteklerden birkaçı. İşte engelli vatandaşlara sağlanan destekler
12.05.2021 Ekonomi
Akbank, İş Bankası, Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halkbank, Garanti BBVA duyurdu! Yeni faiz oranları...
Akbank, İş Bankası, Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halkbank, Garanti BBVA duyurdu! Yeni faiz oranları... Bankada parası olan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Bankalar da tek tek duyurmaya başladı. Ziraat Bankası, Vakıfbank, İş Bankası, Halkbank, Garanti, Akbank gibi bankaların ihtiyaç, konut, taşıt kredi faiz oranlarında değişiklik yapıldı. İşte bankaların yeni faiz oranları...
24.04.2021 Ekonomi
Emeklilere çifte zam müjdesi! Ve belli oldu 1750 lira...
Emeklilere çifte zam müjdesi! Ve belli oldu 1750 lira... Milyonlarca emekli merakla bekliyordu ve belli oldu. Çifte zam müjdesi geldi. Açıklamalar peş peşe yapılıyor. Zam ile ilgili ilk müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi. Bayram ikramiyelerine zam yapılacağını duyurdu. Emeklilere bir zam müjdesi de bankalardan geldi. Emeklilere ödenecek promosyonlara zam yaptılar. Bayram ikramiyesinin bin 162 lira ödenmesi beklenirken, emekliye promosyon ise 1750 liraya kadar çıktı. Emekli, dul ve yetim; hepsi için geçerli. Emeklilerin temmuz ayında da enflasyon farkı alması bekleniyor. Ziraat Bankası, Halkbank, ING, Vakıfbank, Garanti BBVA, TEB, YapıKredi ve diğer bankalar tek tek duyurdu...İşte emeklilerin yaralanacağı çifte zammın detayları
17.04.2021 Emekli
Kredi kartı aidat iadesi ile ilgili önemli detay!
Kredi kartı aidat iadesi ile ilgili önemli detay! Kredi kartı kullanan herkesi kapsıyor. Ve belli oldu. Banka müşterileri şikayetçi. Kredi kartları günümüzde hemen herkes için vazgeçilmez oldu. Kredi kartlarının sağladığı taksit imkanı, bankaların sunduğu çeşitli avantajlar kredi kartlarının tercih edilmesini sağlıyor. Kredi kartı kullananlar ise en fazla kredi kartı aidatlarından şikayetçi. Kredi kartı aidatı bankaların kredi kartı kullanımı nedeni ile her yıl müşteriden tahsil ettiği ücret oluyor. Peki kredi kartı aidatı ödememek mümkün mü?
5.04.2021 Ekonomi
Borcu olanlara müjde! Taksit tutarı düşüyor, banka kartlarıyla...
Borcu olanlara müjde! Taksit tutarı düşüyor, banka kartlarıyla... Kredi çekecek herkesi ilgilendiriyor. İhtiyaç kredisi, taksitler, faiz oranları ile ilgili açıklama geldi. ING Türkiye resmen duyurdu. Bankada hesabı olan herkes yararlanabiliyor. Nisan ayı boyunca geçerli olacak. Avantajlı kredi kampanyası ve özel faiz oranları sunuldu. İhtiyaç kredisi kullananların taksit tutarı düşüyor. Dev bankanın yaptığı açıklamaya göre müşteriler banka kartlarından 1000 lira harcama yaptıkları takdirde diğer ay nakit iade kazanıyor ve sözleşmedeki faiz oranı düşüyor. İşte ihtiyaç kredisinde düşük taksit ödemek için yapılması gerekenler...
3.04.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri