Hayvan sahiplenmek isteyenleri ilgilendiriyor! Başvurular e-devlet üzerinden yapılıyor
Hayvan sahiplenmek isteyenleri ilgilendiriyor! Başvurular e-devlet üzerinden yapılıyor Dijital değişim ve dönüşüm alanında ortaya koyduğu atılımla Türkiye’de e-devlet üzerinden en fazla hizmeti sunan kurum unvanına sahip İnegöl Belediyesi, e-devlet üzerinden hayvan sahiplenme hizmetini devreye aldı. İnegöl Belediyesi barınağındaki sahipsiz hayvanlar, e-devlet üzerinden sahiplenilebilecek.
12.12.2022 Gündem
İstanbul Anne Kart nedir? İBB Anne Kart nasıl alınır? İşte İBB Anne Kart başvurusu nasıl yapılır? 0-4 yaş annelere ücretsiz ulaşım formu!
İstanbul Anne Kart nedir? İBB Anne Kart nasıl alınır? İşte İBB Anne Kart başvurusu nasıl yapılır? 0-4 yaş annelere ücretsiz ulaşım formu! İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 0-4 yaş arası çocuklu kadınlara ücretsiz toplu ulaşım olanağı sunuyor. İstanbul il sınırları içerisinde toplu ulaşımda ücretsiz yararlanmak isteyen anneler, 0-4 yaş annelere ücretsiz ulaşım formunu ve Anne Kart başvuru şartlarını araştırıyor. Peki, İstanbul Anne Kart nedir? İBB Anne Kart nasıl alınır? İBB Anne Kart başvurusu nasıl yapılır? İstanbul Anne Kart Başvuru Merkezleri nerede? 0-4 yaş annelere ücretsiz ulaşım formu!
12.12.2022 Yaşam
Kades nedir? Kades uygulaması nasıl indirilir? Kades nasıl kullanılır? İçişleri Bakanlığı KADES uygulaması için mesaj gönderiyor!
Kades nedir? Kades uygulaması nasıl indirilir? Kades nasıl kullanılır? İçişleri Bakanlığı KADES uygulaması için mesaj gönderiyor! İçişleri Bakanlığı tarafından devreye alınan KADES uygulaması kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet ve taciz gibi durumların engellenmesi için kullanılıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan KADES uygulaması acil müdahale gerektiren durumlarda hayat kurtarıyor. İçişleri Bakanlığı, son günlerde yaşanan şiddet ve taciz eylemlerinden dolayı pek çok kadının telefonuna uygulama hakkında bilgi içeren mesaj gönderiyor. Peki, Kades nedir? Kades uygulaması nasıl indirilir? Kades nasıl kullanılır? Kades ücretsiz mi, Kades nasıl yüklenir? İşte Kades indirme linki!
12.12.2022 Gündem
Tacize sessiz kalmayın! 'İki gün içerisinde sonuçlanıyor'
Tacize sessiz kalmayın! 'İki gün içerisinde sonuçlanıyor' Cinsel tacize uğrayan çocuklar yaşadıklarını anlamlandıramıyor. Bu noktada yetişkin bireylerin davranışları büyük önem taşıyor. Bir çocuğun cinsel tacize mağruz kalması durumunda, bunun farkında olan kişilerin mutlaka şikayetçi olması gerekiyor. Savcılık çocuğa yönelik cinsel istismarı gördüğü halde şikayetçi olmayan kişiler hakkında ‘suçu bildirmeme’ suçundan soruşturma başlatıyor.
11.01.2023 Gündem
KADES uygulaması nedir, ne işe yarar? KADES uygulaması nasıl indirilir? Ücretsiz KADES uygulaması indirme linki!
KADES uygulaması nedir, ne işe yarar? KADES uygulaması nasıl indirilir? Ücretsiz KADES uygulaması indirme linki! 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele günü nedeniyle İçişleri Bakanlığı’nın KADES uygulaması gündem oldu. Türkiye’de de kadında yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı KADES uygulamasını hayata geçirdi. Düzenlenen programlar ve etkinliklerde sıklıkla KADES uygulamasından bahsediliyor. Her kadının KADES uygulamasını kullanması gerektiği dikkat çekilirken uygulama ile şiddet vakalarında daha hızlı müdahale mümkün olabiliyor. Peki, Kades nasıl indirilir? Kades uygulaması indirmek ücretsiz mi? Kades uygulaması indirme linkleri!
25.11.2022 Gündem
İçişleri Bakanı Soylu: 2016’dan bugüne ülkemizdeki terör olayı sayısı yüzde 95 oranında azaldı
İçişleri Bakanı Soylu: 2016’dan bugüne ülkemizdeki terör olayı sayısı yüzde 95 oranında azaldı İzmir’de Dokuz Eylül Üniversitesi’nin 2022-2023 Akademik Yılı Açılış Töreninde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “2016’dan bugüne ülkemizdeki terör olayı sayısı yüzde 95 oranında azaldı. Terör örgütüne katılım, geçmişteki 5 binli sayılardan 2021 itibarıyla 51’e düştü, bugün ise 41 seviyesindedir. 2016’dan bugüne toplam 2 bin 204 terörist teslim oldu, bunların da bin 168’i ikna yöntemiyle gerçekleşti” dedi.
25.10.2022 Siyaset
Bakan Soylu: Belediyelerin hangisinde kadın konukevi olup hangisinde olmadığını paylaşacağız
Bakan Soylu: Belediyelerin hangisinde kadın konukevi olup hangisinde olmadığını paylaşacağız İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, nüfusu 100 binin üstündeki belediyelerden kadın konukevi yapılması konusunda talepleri olduğunu ifade ederek, "1 Ocak 2023'ten itibaren nüfusu 100 binin üzerinde olan belediyelerin hangisinde kadın konukevi olup hangisinde olmadığını kamuoyuyla paylaşacağız" açıklamasında bulundu.
31.08.2022 Siyaset
BM Özel Raportörü: Türkiye'yi İstanbul Sözleşmesi'ni tanımaya teşvik ediyorum
BM Özel Raportörü: Türkiye'yi İstanbul Sözleşmesi'ni tanımaya teşvik ediyorum Birleşmiş Milletler (BM) Kadına ve Kız Çocuklarına Yönelik Şiddet, Nedenleri ve Sonuçları Özel Raportörü Reem Alsalem, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesini ve bu konudaki Danıştay kararını üzüntü ile karşıladığını söyledi. Alsalem, "Türkiye Cumhuriyeti Hükumetini sözleşmeden çekilme kararını yeniden değerlendirmeye ve sözleşmeyi tanıyan ülkeler arasına tekrar katılmaya teşvik ediyorum" dedi.
27.07.2022 Gündem
Şiddet uygulayan 580 kişi elektronik kelepçeyle izleniyor
Şiddet uygulayan 580 kişi elektronik kelepçeyle izleniyor İçişleri Bakanlığı'nca aile içi ve kadına şiddetin önlenmesi amacıyla kurulan Elektronik Kelepçe İzleme Merkezi'nde bugüne kadar mahkeme kararı doğrultusunda elektronik kelepçe takmakla yükümlü 1200 kişinin takibi yapıldı, hala 580 kişi takip ediliyor. Elektronik kelepçeyle izlenen vakalarda şu ana kadar şiddet olayı yaşanmadığı belirtildi.
26.05.2022 Gündem
İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı duyurdu! 80 terörist etkisiz hale getirildi
İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı duyurdu! 80 terörist etkisiz hale getirildi  İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, “Mart ayında terör örgütüne yönelik yapılan operasyonlarda toplam 80 terörist, 76’sı sağ, 4’ü teslim olmak üzere etkisiz hale getirilmiştir. Etkisiz hale getirilen teröristlerden 53’ü PKK/KCK, 27’si DEAŞ terör örgütü mensubudur” dedi.
4.04.2022 Gündem
Kadına şiddet ile ilgili harekete geçildi! İçişleri’nden 81 ile genelge...
Kadına şiddet ile ilgili harekete geçildi! İçişleri’nden 81 ile genelge... Erkeğe eğitim, elektronik kelepçe, KADES uygulaması, kadın konukevi, kolluk personeline eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! Kadına şiddet ile ilgili harekete geçildi! İçişleri Bakanlığı duyurdu, 81 il valiliğine gönderildi. 5 milyon erkeğe eğitim verilmesi, elektronik kelepçe sayısı 1500’e çıkarılması belirtilen genelgede, 5 milyon KADES uygulaması indirme sayısına ulaşılması, kadın konukevi sayısının arttırılması, 110 bin kolluk personeline eğitim verilmesi hedeflerinin detaylarına yer verildi.
2.04.2022 Gündem
Kadına şiddetle mücadelede önemli adım! Bakan Soylu duyurdu: Bu sabah itibarıyla başladı
Kadına şiddetle mücadelede önemli adım! Bakan Soylu duyurdu: Bu sabah itibarıyla başladı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede 2022 Yılı Faaliyet Planı İş birliği Protokolü'nü imzaladı. 3 bakan ile Erbaş, şiddetle mücadele vurgusu yaptı. Bakan Soylu, kadına yönelik şiddetle mücadeleye ilişkin yaptığı açıklamada "Özellikle gizlilik kararlarının, mağdurun kamusal hizmetlerden yararlanmasına engel olmamasını sağlayarak ilgili kurumlar arasında entegrasyonun hemen sağlanması gerekli. Nüfus ve vatandaşlık işleri genel müdürlüğünde bu sabah itibariyle ilk adım atılmış oldu. Verilen randevularda baş harflerinden ilk iki, soy adlarından ilk iki harfin yer aldığı süreç başlamış oldu" dedi.
23.03.2022 Gündem
Şubat ayında toplam 86 terörist etkisiz hale getirildi!
Şubat ayında toplam 86 terörist etkisiz hale getirildi! İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, "2022 Şubat ayında PKK terör örgütüne yönelik toplam 7 bin 166 kırsal operasyon ve tüm terör örgütlerinin şehirlerde faaliyet yürüten hücre yapılanması ve iş birlikçilerine yönelik bin 280 operasyon yapılmıştır. Operasyonlarda 78'i sağ, 8 teslim olmak üzere toplam 86 terörist etkisiz hale getirilmiştir." dedi.
4.03.2022 Gündem
Bakan Soylu: Mala karşı işlenen suçların çözülme oranı yüzde 59’u geçti
Bakan Soylu: Mala karşı işlenen suçların çözülme oranı yüzde 59’u geçti Antalya'da, 112 Acil Çağrı Merkezleri Eğitim Programı’na katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "15 Temmuz 2016'dan sonra mala karşı işlenen suçlardaki o olayların çözülme oranı yüzde 33-34’tü. Şu an yüzde 59’u geçti. Bu yıl hedefleri biraz daha arttırdık. 5 hırsızlıktan bir tanesinin failini bulabiliyorduk. Şimdi yüzde 46- 47’ye neredeyse yarısına çıktı. Dünya ortalamasının üzerindeyiz, verilerle çalışırsak sonuca ulaşıyoruz" dedi.
11.02.2022 Siyaset
KADES nasıl indirilir? KADES uygulaması nedir, nasıl kullanılır? Serenay Sarıkaya'dan KADES çağrısı!
KADES nasıl indirilir? KADES uygulaması nedir, nasıl kullanılır? Serenay Sarıkaya'dan KADES çağrısı! Kadına yönelik şiddetle mücadele için İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan KADES uygulaması, oyuncu Serenay Sarıkaya ile yeniden gündemde. Sosyal medya hesabından saplantılı bir hayranı yüzünden yaşadıklarını anlatan Serenay Sarıkaya, kadınlara KADES uygulamasını telefonlarına indirme çağrısında bulundu. Peki, KADES nasıl indirilir? KADES uygulaması nedir, nasıl kullanılır? İşte KADES kullanımı ve KADES indirme linki!
26.01.2022 Gündem
Vali Bilmez: 2021'de Van sınırında 120 bine yakın göçmen engellendi
Vali Bilmez: 2021'de Van sınırında 120 bine yakın göçmen engellendi Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, 2021'de kentte ele geçirilen 7 ton 369 kilo eroinin Türkiye'de ele geçen eroinin yüzde 30'una karşılık geldiğini söyledi. Jandarma ve emniyet bölgesindeki terör operasyonlarında büyük başarı elde edildiğini anlatan Bilmez, "2021 yılında bütün dünyanın gözü Türkiye'de ve Türkiye'nin gözü de Van'daydı. Afganistan'daki gelişmelerden dolayı Türkiye'ye doğru ciddi bir göç dalgasının gelebileceği ama alınan tedbirler sayesinde sınırda geçişlerin çok zorlaştığı, neredeyse imkansız hale geldiği algısı; hem Afganistan hem dünyada oluşunca göç dalgası burası yerine başka bölgelere yayıldı ve bu yıl sınırda 120 bine yakın göçmeni engelledik" dedi.
31.12.2021 Gündem
Kızlarını istismar eden eşinden şikayetçi oldu! Ölüm tehdidi sebebiyle evden çıkamıyor
Kızlarını istismar eden eşinden şikayetçi oldu! Ölüm tehdidi sebebiyle evden çıkamıyor Diyarbakır'da kızlarına cinsel istismarda bulunduğu eşi M.K.'den (47) boşanmak isteyince şiddete maruz kalan H.K. (38), aldığı tehditler nedeniyle 9 aydır evinden çıkamıyor. Adalet istediğini belirten H.K., “Şikayet ediyorum, uzaklaştırma veriyorlar. Sonra eve gidip, oturuyorum. Nereye kadar evde oturacağım? Nasıl çocuklarıma bakacağım? Ya açlıktan ya da şiddetten öleceğiz" dedi.
28.12.2021 Yaşam
Tek tuşla hayatı kurtuldu! KADES ihbarını alan polisler 3 dakikada eve geldi...
Tek tuşla hayatı kurtuldu! KADES ihbarını alan polisler 3 dakikada eve geldi... İstanbul Gaziosmanpaşa’da birlikte yaşadığı İsmail Güneş’ten şiddet görünce evi terk eden Ayşegül Geçim’in hayatını KADES uygulaması kurtardı. İsmail Güneş, evini bastığı Ayşegül Geçim’i başına silah dayayıp rehin aldı. Genç kadın, KADES ihbarını alıp 3 dakika içinde eve gelen polislerce adamın elinden kurtarıldı.
7.12.2021 Gündem
İstanbul’da rehine operasyonu! Özel harekat devreye girdi
İstanbul’da rehine operasyonu! Özel harekat devreye girdi İstanbul’da dini nikahla eşi tarafından silahla rehin alınan bir kadın, özel harekat timlerinin düzenlediği operasyonla kurtarıldı. Şiddet gören kadın, İçişleri Bakanlığı’nın Kadın Destek Uygulaması (KADES) sayesinde kurtarıldığı öğrenildi.
6.12.2021 Yaşam
KADES ile 242 bin 473 ihbara müdahale edildi
KADES ile 242 bin 473 ihbara müdahale edildi İçişleri Bakanlığı, Kadın Destek Uygulaması'nın (KADES) bugüne kadar 2,8 milyon kadın tarafından indirildiğini ve uygulama üzerinden yapılan 242 bin 473 ihbara anında müdahale edildiğini duyurdu.
24.11.2021 Gündem
KADES'e uluslararası ödül
KADES'e uluslararası ödül İçişleri Bakanlığı'nca kullanıma sunulan Kadın Acil Destek (KADES) mobil uygulaması, Akdeniz Parlamenterler Asamblesi 15'inci Genel Kurulu Toplantısı'nda 'Covid-19 salgınında ulusal yardım hatları ve akıllı telefon uygulamalarıyla aile içi şiddetle mücadele' kapsamında ödüle layık görüldü.
21.10.2021 Gündem
Kadına şiddete karşı elektronik kelepçe sayısı bine çıkarılacak
Kadına şiddete karşı elektronik kelepçe sayısı bine çıkarılacak TBMM Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Araştırılması Komisyonu Başkanı AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında 2015 yılından bu yana yürütülen elektronik kelepçe uygulamasının yaygınlaştırılacağını söyledi. Çalık, "400'e yakın elektronik kelepçe var ve bu sayı 2021 yılı sonu itibariyle bine kadar çıkarılacak" dedi.
22.07.2021 Gündem
KADES nedir? Kadına şiddet uygulaması Kades nasıl indirilir?
KADES nedir? Kadına şiddet uygulaması Kades nasıl indirilir? Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı ile gündeme gelen kadına şiddeti önleme uygulaması Kades pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından kullanıma sunulan Kadın Destek Uygulaması (KADES) şiddet veya cinsel saldırı gibi zor durumlarla karşılaşan kadınların kullandığı önemli bir uygulama olarak dikkat çekiyor. Peki, KADES uygulaması nedir? Kadına şiddet uygulaması Kades nasıl indirilir? KADES indirme linki...
1.07.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı'nı açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı'nı açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı'nı açıkladı. Erdoğan, "Tehdit altındaki kadınlarımız için ihtisaslaşmış kadın konuk evlerimizde özel güvenlik önlemleri alıyoruz. Önümüzdeki dönemde 7 ilde 9 yeni kadın konuk evi daha açılacak." dedi.
1.07.2021 Siyaset
Mayısta 81 terörist etkisiz hale getirildi
Mayısta 81 terörist etkisiz hale getirildi İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, "2021 mayıs ayında 10'u sözde üst düzey olmak üzere 81 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bunların 64'ü PKK/KCK, 17'si DEAŞ terör örgütü mensubudur" dedi.
5.06.2021 Gündem