Erciyes Üniversitesi

Erciyes Üniversitesi

Son dakika erciyes üniversitesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan erciyes üniversitesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını erciyes üniversitesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Erciyes Üniversitesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan erciyes üniversitesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.143 erciyes üniversitesi haberi bulunmuştur. Tüm erciyes üniversitesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Rize’de seçimleri resmi olmayan sonuçlara göre AK Partili Metin kazandı
Rize’de seçimleri resmi olmayan sonuçlara göre AK Partili Metin kazandı Rize’de Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti’li Rahmi Metin belediye başkanı oldu. İlçelerde ise AK Parti 7, CHP 3, MHP ise 1 başkanlık kazandı.
1.04.2024 Gündem
4. Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu Ankara'da düzenlendi
4. Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu Ankara'da düzenlendi Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu’nun 4’üncüsü, ‘Küresel ve Yerel Boyutlarıyla İslamofobi’ temasıyla düzenlendi. Forumun açılışında konuşan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, “Dünyaya İslam’ın değil, İslam düşmanlığının küresel bir tehdit olduğunu anlatmalıyız” dedi.
14.03.2024 Gündem
Kayseri'de 2 esnafın silahlı kavgası dehşet saçtı: 1 ölü, 1 yaralı
Kayseri'de 2 esnafın silahlı kavgası dehşet saçtı: 1 ölü, 1 yaralı Kayseri'de husumetli 2 esnaf arasında çıkan silahlı kavgada oto yıkamacı Osman Tüşümel (61) hayatını kaybetti, fırıncı L.T. (34) yaralandı.
4.03.2024 Gündem
Japon Deprem Uzmanı Moriwaki'den uyarı: Akdeniz, Ege ve Marmara'da tsunami meydana gelebilir
Japon Deprem Uzmanı Moriwaki'den uyarı: Akdeniz, Ege ve Marmara'da tsunami meydana gelebilir Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, "Denizin içinde bir deprem oluyorsa tsunami de oluyor. Akdeniz, Ege ve Marmara'da genel olarak 1 metre yüksekliğinde tsunaminin meydana gelebileceğini söyleyebiliriz. Denizin bazı derin yerlerinde depremle birlikte kaymada oluyorsa 3 metre yüksekliğinde tsunami olabilir" dedi.
1.02.2024 Gündem
4 kuaförden birinde alerjik cilt hastalıkları görülebiliyor
4 kuaförden birinde alerjik cilt hastalıkları görülebiliyor Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ile Ankara Üniversitesi İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Bilim Dalları ortak projesi olarak 2021 yılında başlayan, 'kuaförlerde mesleksel alerjik hastalıkların değerlendirilmesi' projesi tamamlandı. Proje araştırmacılarından ERÜ Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İnsu Yılmaz, "Kuaförler, fırıncılar, boyacılar, mobilyacılar ve inşaat işçileri hem solunumsal hem de cilt hastalıkları açısından risk grubunda olan meslek gruplarıdır. Bunların başında da kuaförler geliyor. Kabaca, 4 kuaförden birinde alerjik cilt hastalıkları görülebiliyor" dedi.
11.01.2024 Gündem
Kuzey ışıkları Türkiye'den de izlenebildi
Kuzey ışıkları Türkiye'den de izlenebildi Neden kırmızı ya da yeşil? Nasıl buraya kadar geldi? Tehlikeli mi?
7.11.2023 Bilim ve Teknoloji
Yargıtay, boşanma aşamasındaki eşini yaralayan sanığa verilen 11 yıl hapsi fazla buldu
Yargıtay, boşanma aşamasındaki eşini yaralayan sanığa verilen 11 yıl hapsi fazla buldu Kayseri'de, boşanma aşamasındaki eşi Sinem Karadeniz'i (26) sokak ortasında bıçaklayıp ağır yaraladığı gerekçesiyle 15 yıl hapse çarptırılan Ali Karadeniz'e (30), istinafın cezayı yüksek bulmasının ardından yeniden yargılandığı davada 'haksız tahrik' indirimi uygulanıp verilen 11 yıl 3 ay hapis cezası, bu kez Yargıtay tarafından bozuldu. Yargıtay, kadının, eşiyle evlilik birliği devam ederken başkasıyla ilişkisi olduğu, bu yüzden de sadakat yükümlülüğüne aykırı davrandığı gerekçesiyle sanık Ali Karadeniz'e fazla ceza verildiğini belirterek dosyada bozma kararı verdi.
3.11.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı kararı ile 'Kesin korunacak hassas alan' ilan edilen Hürmetçi Sazlığı'nın bir bölümüne sanayi bölgesi yapılmış
Cumhurbaşkanı kararı ile 'Kesin korunacak hassas alan' ilan edilen Hürmetçi Sazlığı'nın bir bölümüne sanayi bölgesi yapılmış Resmi Gazete'de 2 ay önce yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile 'Kesin korunacak hassas alan' olarak tescil ve ilan edilen Kayseri'deki Hürmetçi Sazlığı Doğal Sit Alanı'nın bir bölümünün kurutulup sanayi bölgesi yapıldığı ortaya çıktı. Erciyes Üniversitesi'nden Prof. Dr. Cem Vural, "Sazlık, geçmişte çok daha büyük sulak alanları olan bir bölgeydi. Kurutma çalışmaları sazlığa ciddi zarar verdi. Sazlığın günümüze kadar ulaşan bölümü, aslında küçük bir kesimi kapsıyor. Bu alanın korumaya alınması sevindirici olmasına rağmen çok da yeterli değil" dedi.
2.10.2023 Gündem
Perseid göktaşı yağmuru yarın başlıyor
Perseid göktaşı yağmuru yarın başlıyor Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü DOSAP Araştırmacısı Dr. Cenk Kayhan, 12-13 Ağustos’ta gerçekleşecek olan Perseid göktaşı yağmurunun Türkiye’nin her yerinden gözlemlenebileceğini söyleyerek, “Bu yıl yeni ay etkisi dolayısıyla daha net gözlemlenebilecek” dedi.
11.08.2023 Yaşam
Perseid meteor yağmurları! İstanbul'a gök taşı mı düştü? Sakın şaşırma, Bu daha başlangıç...
Perseid meteor yağmurları! İstanbul'a gök taşı mı düştü? Sakın şaşırma, Bu daha başlangıç... İstanbul'da 6 Ağustos'un kapanıp 7 Ağustos'a girilen ilk saatlerde birçok insan, ilginç bir gök olayına tanıklık etti. Bir metropol olmanın da getirdiği bir sonuç olarak ışık kirliliğine maruz kalan ve parlak yıldızları görmenin dahi zorlaştığı İstanbul'da tanıklık edilen ışık patlaması anları bazı İstanbulluların kameralarına da yansıdı. Elbette akla gelen ilk soru “Ne oluyor şimdi?” sorusu oldu. Bu soruyu peş peşe birkaç soru daha takip etmekte: Bir gök taşı yağmuruna mı tanıklık ediyoruz? Yoksa bir yerlere bir meteor mu düştü? Korkmamız gerekir mi? Nasıl bu kadar net görebildik? Ve bir daha nasıl görürüz?
7.08.2023 Bilim ve Teknoloji
Kayıp tıp öğrencisi bulundu mu, kayıp tıp fakültesi öğrencisi Ahmet Enes Tekin neden öldü?
Kayıp tıp öğrencisi bulundu mu, kayıp tıp fakültesi öğrencisi Ahmet Enes Tekin neden öldü?   Kayseri'de kayıp başvurusu yapılan ve 13 gündür aranan tıp fakültesi öğrencisi Ahmet Enes Tekin’in akıbeti sorgulanıyor. Peki, Kayıp Tıp öğrencisi bulundu mu? Kayseri'de kaybolan Tıp öğrencisi neden öldü? Ahmet Enes Tekin ile ilgili merak edilenler…
4.08.2023 Gündem
2 bin 200 metredeki yaylada çadır tatili
2 bin 200 metredeki yaylada çadır tatili Kayseri'de Erciyes Dağı eteklerindeki Tekir Yaylası'nda 2 bin 200 metre yükseklikte, şehirden uzakta kurulan çadır merkezinde tatil yapanlar, sıcaklığın 20 derece ölçüldüğü yaylada serinliyor. Tatilciler, çadırlar için günlük 100, haftalık ise 550 TL ücret ödüyor.
24.07.2023 Yaşam
Sayısı 20 bindi,  2 yılda 15'e kadar düştü! 'Bize doğanın canlılığını gösteriyordu'
Sayısı 20 bindi, 2 yılda 15'e kadar düştü! 'Bize doğanın canlılığını gösteriyordu' Erciyes Üniversitesi kampüsünde bulunan ve 'Anadolu sincabı' olarak bilinen gelengilerin 2021 yılında yaklaşık 20 bin olan sayısı 2 yılda 15'e kadar düştü. ERÜ Veteriner Fakültesi Anatomi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayhan Düzler, "Yapraklarla kapanmış yuvalar bize yuvaya girdiklerini fakat kış uykusundan uyanamadıklarını gösteriyor. Gelengiler otları yiyerek yağlanamıyorlar. Tohum yemeleri gerekiyor ama çimleri sularken aşırı sulama yapılması, çimlerin tohuma kalkmadan biçilmesi, kentleşme, mevsimsel kaymalar gibi durumlar bu hayvanların popülasyonunu sönme noktasına getirmiş görünüyor" dedi.
4.07.2023 Ekonomi
Taksicilerin 'müşteri sırası' tartışması kanlı bitti: 1 ölü
Taksicilerin 'müşteri sırası' tartışması kanlı bitti: 1 ölü Kayseri'de taksi şoförü A.D. (32), müşteri sırası nedeniyle tartıştığı R.D. (23) tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Olay yerinden taksisiyle kaçan R.D., akaryakıt istasyonunda yakalandı.
23.06.2023 Yaşam
Bilimsel rapor sunuldu: Zerin düşmüş olamaz
Bilimsel rapor sunuldu: Zerin düşmüş olamaz Zerin Kılınç’ın şüpheli bir şekilde ikinci kattan düşerek ölümüyle ilgili davada, Prof. Dr. Çağlar Özdemir’in hazırladığı ‘bilimsel mütalaa” mahkemeye sunuldu. Özdemir, genç kadının düşme şeklinin sanık Yılmaz Sazak’ın anlattığı şekilde olmadığını, baş aşağı düşmüş olabileceğini belirtti. Raporda, dosyaya giren bilgi, fotoğraflar ve ifadelerden hareketle, olayın canlandırmasına ilişkin görsellere de yer verildi.
17.06.2023 Yaşam
Şule Çet cinayetini aydınlatan uzman ekip Zerin Kılınç olayı içi devrede!
Şule Çet cinayetini aydınlatan uzman ekip Zerin Kılınç olayı içi devrede! Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde 2'nci kattaki evinin penceresinden düşen Zerin Kılınç'ın (36) şüpheli ölümüne ilişkin davada yargılanan sevgilisi Yılmaz Sazak (35), hakkındaki suçlamaları reddetti. Duruşma sonrası konuşan Zerin Kılınç'ın ailesinin avukatı Ahmet Seyhan, Şule Çet davasına 'bilimsel mütalaa' veren heyetin Kılınç'ın ölümüne ilişkin inceleme yaptığını ve talepleri üzerine mahkemeye rapor hazırladığını söyledi. Seyhan, "Şu an Şule Çet davasında ve birçok davada görev almış uzman doktorlar inceliyor, aynı zamanda adli tıpçılar inceliyor" dedi. 
12.06.2023 Yaşam
Şakalaştığı okul arkadaşını çakı ile yaraladı
Şakalaştığı okul arkadaşını çakı ile yaraladı Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde E.D. (16), iddiaya göre şakalaştığı okul arkadaşı E.D.'yi (16) çakı ile yaraladı.
8.06.2023 Yaşam
Kayseri’de AK Parti 5, CHP 2, MHP 2 ve İYİ Parti 1 vekil çıkardı
Kayseri’de AK Parti 5, CHP 2, MHP 2 ve İYİ Parti 1 vekil çıkardı Kayseri’de 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde resmi olmayan kesin sonuçlara göre AK Parti 5, CHP 2, MHP 2 ve İYİ Parti 1 milletvekili çıkardı.
15.05.2023 Gündem
17 Aralık Kayseri şehitleri isimleri! 17 Aralık 2016 Kayseri patlaması kim yaptı, 17 Aralık Kayseri'de ne oldu?
17 Aralık Kayseri şehitleri isimleri! 17 Aralık 2016 Kayseri patlaması kim yaptı, 17 Aralık Kayseri'de ne oldu? Kayseri’de 17 Aralık 2016 tarihinde meydana gelen terör saldırısında şehit olan 15 asker patlamanın yıldönümünde anılıyor. Peki, 17 Aralık 2016 Kayseri patlaması kim yaptı, Kayseri'de ne oldu? 17 Aralık Kayseri şehitleri isimleri nedir?
17.12.2022 Gündem
Eski kız arkadaşını mezarlıkta boğazından bıçakladı! Cezası belli oldu
Eski kız arkadaşını mezarlıkta boğazından bıçakladı! Cezası belli oldu Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde bulunan bir mezarlıkta buluştuğu eski kız arkadaşını bıçaklayan sanığın cezası belli oldu.
13.12.2022 Yaşam
Öğretmenlerin içinde olduğu araç kaza yaptı! 3 yaralı
Öğretmenlerin içinde olduğu araç kaza yaptı! 3 yaralı Kayseri'nin Talas ilçesinde, Öğretmenler Günü’nde 2 öğretmenin içinde bulunduğu otomobil, korkulukları yıkıp 5 metre yükseklikten düştü. İstinat duvarı ile cami duvarı arasına sıkışan otomobildeki öğretmenler ile 1 kız çocuğu yaralandı.
24.11.2022 Yaşam
Sağlık ekibine yardım için giden polisleri bıçakladı: 1'i bekçi 3'ü polis 4 yaralı
Sağlık ekibine yardım için giden polisleri bıçakladı: 1'i bekçi 3'ü polis 4 yaralı Kayseri'de psikolojik sorunları olan şahıs, sağlık ekiplerine zorluk çıkarınca takviyeye gelen polis ekiplerine saldırdı. 1'i bekçi 3'ü polis olmak üzere personeli bıçaklayan saldırgan şahıs etkisiz hale getirildi.
19.11.2022 Gündem
Tartışma sırasında başka kişiye ateş etti; babası ve kardeşini vurdu
Tartışma sırasında başka kişiye ateş etti; babası ve kardeşini vurdu Kayseri'de Özkan Ç., para meselesi yüzünden babasının tartıştığı kişiye pompalı tüfekle ateş etti. Tüfekten çıkan saçmalar, babası Mehmet Ç. ile kardeşi Furkan Ç.'ye isabet etti. Yaralanan baba- oğul hastanede tedaviye alındı.
19.11.2022 Gündem
Baba- oğul cinayetinde tutuklu 4 sanığa 37,5'ar yıl hapis
Baba- oğul cinayetinde tutuklu 4 sanığa 37,5'ar yıl hapis Kayseri'de, para meselesinden husumetli oldukları Yunus Emre Akbıyık ile soyadını değiştiren babası İbrahim Başkurtu öldürdükleri iddiasıyla 4ü tutuklu 10 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların 2 cinayetten 37,5'ar yıl hapsine, tutuksuz sanıkların ise beraatlerine hükmetti.
23.09.2022 Gündem
Baraj suları çekildi; eski mahalle ortaya çıktı
Baraj suları çekildi; eski mahalle ortaya çıktı Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde Yamula Barajı'nın su seviyesi düşünce eski Çevril Mahallesi ortaya çıktı. Erciyes Üniversitesi’nden (ERÜ) Prof. Dr. Erdal Yılmaz, "Yaz aylarında tarımsal sulama olduğu için su seviyesinde azalmalar görülüyor. Yine son zamanlarda küresel ısınma ve buharlaşmanın etkisiyle su kayıpları söz konusu" dedi.
22.09.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Erciyes Üniversitesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki erciyes üniversitesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.