Tan Kodu Nedir, Ne İşe Yarar? E Nabız Tan Kodu Nasıl Alınır?
Tan Kodu Nedir, Ne İşe Yarar? E Nabız Tan Kodu Nasıl Alınır? Tan kodu, işlem doğrulama numarası demektir. Tan kodu aynı zamanda sağlık pasaportu olarak da ifade edilebilmektedir. İşlem doğrulama sistemi olarak E-Devlet üzerinden yapılması gereken işlemlerde kullanılan bir güvenlik sistemidir. Elektronik araştırmalarda sıklıkla karşılaşılan tan kodu araştırmalarında işlem doğrulama sistemi olduğu görülmektedir.
4.02.2024 Gündem
Adres değişikliği bildirimi nasıl yapılır, oy kullanmak için adres değişikliği bildirimi süresi nedir? Adres değişikliği bildirimi sorgulama ve oy kullanmak için adres değişikliği son tarih
Adres değişikliği bildirimi nasıl yapılır, oy kullanmak için adres değişikliği bildirimi süresi nedir? Adres değişikliği bildirimi sorgulama ve oy kullanmak için adres değişikliği son tarih 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçim için hazırlıklar sürüyor. Adresi değişenler adres bildirimini 1 Ekim 2023’e kadar yapmak zorunda. Yapmazlarsa oy kullanamayacaklar. Özellikle 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerden etkilenen 11 ilde yaşayan milyonlarca kişi başka illere yerleşmek zorunda kaldı. Bu vatandaşların adres bildirimi yapmaları gerekiyor. Yapmayanların 9 gün içinde işlemleri tamamlamaları gerekiyor. Peki, Adres değişikliği bildirimi nasıl yapılır, oy kullanmak için adres değişikliği bildirimi süresi nedir? Adres değişikliği bildirimi sorgulama ve oy kullanmak için adres değişikliği son tarih…
21.09.2023 Gündem
e-Devlet'ten adres değişikliği bildirimi nasıl yapılır? İşte yanıtı
e-Devlet'ten adres değişikliği bildirimi nasıl yapılır? İşte yanıtı Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra ikamet adresi dışında bir il veya ilçeye taşınan ya da konteyner, çadır kent, yurt gibi geçici barınma yerlerinde bulunan afetzede vatandaşlar, birlikte yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde seçme ve seçilme hakkını kullanabilmek için adres değişikliklerini 17 Mart Cuma günü saat 23.59'a kadar e-Devlet Kapısı üzerinden yapabilecekler. 18 Mart 2023 tarihinden itibaren adres beyanına dair işlemler ise ilçe seçim kurullarının kararı ile yapılacak.
15.03.2023 Gündem
KYK bursu ve kredisi geri ödemeli mi, geri ödemesiz mi? 2022-2023 KYK burs ve kredi başvuru tarihleri!
KYK bursu ve kredisi geri ödemeli mi, geri ödemesiz mi? 2022-2023 KYK burs ve kredi başvuru tarihleri! KYK burs ve kredi başvuruları başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu, 2022-2023 KYK burs ve kredi başvurularının başladığını duyurmasının ardından öğrenciler KYK bursu geri ödemeli mi, KYK kredisi geri ödemesiz mi? sorularına yanıt aranmaya başlandı. Peki, KYK bursu ve kredisi geri ödemeli mi, kimler alabilir?
16.11.2022 Eğitim
Bakan Kirişci: Her şehir kendi ihtiyacını yerelden örtü altı ile karşılayacak
Bakan Kirişci: Her şehir kendi ihtiyacını yerelden örtü altı ile karşılayacak Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, “Türkiye, istese de istemese de tarihin kendisine yüklediği bu misyonun gereği olarak global bir oyuncu olmak ve bunun gereklerini yerine getirmek zorunda. İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere diğer illerde de jeotermal kaynakları olan bölgelerimizi önceleyerek örtü altı yetiştiriciliğini teşvik edeceğiz. Böylelikle de kendi üretimimizle ilgili kendi ihtiyacımızı yerelden karşılıyor olacağız” dedi.
15.09.2022 Ekonomi
Arabuluculuk Sınavı başvurusu nasıl yapılır? Arabuluculuk sınavına kimler girebilir?
Arabuluculuk Sınavı başvurusu nasıl yapılır? Arabuluculuk sınavına kimler girebilir? Adalet Bakanlığı duyurdu! Arabuluculuk Sınavı'na ön başvurular başlıyor. Başvurular 20 Eylül Salı gününe kadar elektronik ortamda alınacak. Peki, Arabuluculuk Sınavı başvurusu nasıl yapılır? Arabuluculuk sınavına kimler girebilir? Arabuluculuk kimler yapabilir? Arabulucu nasıl olunur? İşte Arabuluculuk sınav ilanı!
23.08.2022 Personel Alımı
Yurt başvuruları ne zaman başlıyor? KYK yurt başvurusu nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar?
Yurt başvuruları ne zaman başlıyor? KYK yurt başvurusu nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar? KYK yurt başvuruları için yapılan aramalar YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından arttı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kredi Yurtlar Kurumu işbirliğinde Yükseköğretimde eğitim gören öğrencileri desteklemek için verilen yurt ve burslar yoğun bir şekilde araştırılıyor. Peki, Yurt başvuruları ne zaman başlıyor? KYK yurt başvurusu nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar?
15.08.2022 Eğitim
Sahte evrak mağdurlarını sevindirecek gelişme! İmza sahteciliğini bitirecek...
Sahte evrak mağdurlarını sevindirecek gelişme! İmza sahteciliğini bitirecek... İmza sahteciliğini bitirecek proje! Bilgisayar Mühendisliği Bölümü yüksek lisans mezunu Taylan Akbaş, tezi için hazırladığı biyometrik imza projesini iş fikrine dönüştürdü. Proje, imza sahteciliğini neredeyse imkansız hale getiriyor ve uzaktan imza imkanıyla belge ve onay işlemlerini kolaylaştırıyor.
24.07.2022 Bilim ve Teknoloji
Fenerbahçe öğrenci kombine fiyatları ne kadar? Fenerbahçe kombine fiyatları belli oldu! Fenerbahçe kale arkası, maraton, fenerium kombine fiyatları (FB kombine fiyatları 2022)
Fenerbahçe öğrenci kombine fiyatları ne kadar? Fenerbahçe kombine fiyatları belli oldu! Fenerbahçe kale arkası, maraton, fenerium kombine fiyatları (FB kombine fiyatları 2022) Fenerbahçe kombine fiyatları aramaları arttı. Fenerbahçe 2022-2023 futbol sezonu kombine satış dönemi 8.06.2022 Çarşamba günü saat 09.00'da yenileme süreci ile başlıyor. Bu kapsamda Fenerbahçe 2022 - 2023 futbol sezonu kombine yenileme, genel satışlar ve öğrenci tribünü kombine satışları hakkında bilgilendirme yayınladı. Peki, Fenerbahçe kale arkası, maraton, fenerium kombine fiyatları ne kadar, FB kombine satışı kaç TL? Fenerbahçe kombine fiyatları 2022-2023…
7.06.2022 Şampiy10
Ehliyet ve kimlikte yeni dönem! Resmen başladı, tamamen değişti, 5 yıl detayı...
Ehliyet ve kimlikte yeni dönem! Resmen başladı, tamamen değişti, 5 yıl detayı... Ehliyet ve kimlik ile ilgili son dakika açıklaması! Kritik tarih yaklaşıyor. Detaylar belli oldu. Kimlik kartlarında yeni bir dönem başlıyor. 1 Ocak 2016 tarihinden önce ehliyet alan ve henüz yeni ehliyete geçmeyen herkesi doğrudan ilgilendiriyor. Ehliyette yenileme süresi 31 Aralık 2022 tarihinde sona eriyor. Bu tarihe kadar ehliyetini yenilemeyenlere idari para cezası uygulanacak. Ehliyet başvuruları ile ilgili önemli bir yenilik hayata geçirildi. Başvurular artık e-Devlet kapısı üzerinden de yapılabiliyor. Nüfus cüzdanlarının yenilenme işlemleri ise süre kısıtlaması olmaksızın devam ediyor. Ancak önemli bir detay dikkat çekiyor. Yeni çipli kimlik kartının kullanım süresi 10 yıl. Sürenin ne zaman dolacağı da kimliğin üzerinde yazıyor. Geçerlilik süresinin bitiminde, kart sahibinin tekrar başvuru yaparak kartını yenilemesi gerekiyor. Öte yandan çipli kimlik kartlarının kullanım alanları da genişletildi. Yeni kimlik kartları artık kredi kartı gibi de kullanılabilecek. Ayrıca yeni nesil sürücü belgelerindeki bilgilerin, çipli kimlik kartlarına entegre edilmesiyle vatandaşların, yanlarında ayrıca ehliyet bulundurma zorunluluğu ortadan kalkıyor. ‘İki işlev tek kart’ sistemi için hem ehliyetin hem de kimlik kartının çipli olması gerekiyor. İşte ehliyet ve kimlikte yeni dönemin tüm detayları...
18.05.2022 Gündem
Burs ücretleri en az 6 bin liraya çıkarıldı! 'Sanayi Doktora Programı' açıklaması
Burs ücretleri en az 6 bin liraya çıkarıldı! 'Sanayi Doktora Programı' açıklaması Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 'Bilişim Vadisi İzmir'in temel atma töreninde, büyük ve güçlü Türkiye hedefinin köşe taşının teknoloji olduğunu söyleyerek, "Bugün, Türkiye'nin asıl hazinesi olan insan kaynağına yönelik yeni bir müjdeyi ilan etmek istiyorum. Üretimde çalışacak derinlemesine uzmanlaşmış beyaz yakalıların üniversite-sanayi iş birliğiyle yetiştirilmesini sağlayan 'Sanayi Doktora Programı'nı iyileştiriyoruz. Doktora öğrencilerine eğitimleri süresince sağladığımız burs miktarını aylık minimum 6 bin liraya çıkartıyoruz. Bu miktar performansa göre 7 bin 500 liraya kadar çıkabilecek" dedi.
29.03.2022 Ekonomi
İnternet hızının sağlanamaması halinde sözleşme feshedilebilir mi? Telefon ve internet abonelikleri nasıl yapılacak?
İnternet hızının sağlanamaması halinde sözleşme feshedilebilir mi? Telefon ve internet abonelikleri nasıl yapılacak? Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) duyurdu! Elektronik haberleşme sektörüne yönetmelik yayınlandı. Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni yönetmeliğe göre, internet hızından, aboneliğe, kampanya ve tarifelerin duyurulmasından, taahhütname süresine kadar pek çok konuda değişiklik yapıldı. Peki, İnternet hızının sağlanamaması halinde sözleşme feshedilebilir mi? Kampanya ve tarifelerde üyelik nasıl olacak? Telefon ve internet abonelikleri nasıl yapılacak? İşte detaylar...
18.01.2022 Gündem
Ev alacak, araba kiralayacak, abonelik hizmetinden yararlanacak, taksitli alışveriş yapacak milyonları kapsıyor! Yeni dönem
Ev alacak, araba kiralayacak, abonelik hizmetinden yararlanacak, taksitli alışveriş yapacak milyonları kapsıyor! Yeni dönem Taksitli alışverişten abonelik hizmetine, konut alımından devre tatil satışına kadar Tüketici aleyhine olan birçok başlık için teklif hazırlanıyor. Taslak üzerindeki çalışmalar başladı. Edinilen bilgiye göre, Ticaret Bakanlığı, bu alandaki eksik ve hatalı uygulamaları saptadı. Tüketiciden gelen şikâyetler ve dava konusu olan alanlarda yapılması planlanan yasal değişiklikler, AK Parti kurmaylarıyla masaya yatırıldı. Öte yandan Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan 'Elektronik Haberleşme Sektörüne İlişkin Tüketici Hakları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' ile; elektronik haberleşme abonelikleri e-imza, T.C. Kimlik Kartı veya İnternet Bankacılığı bilgileri ile e-Devlet kapısı üzerinden başlatılabilecek.
18.01.2022 Ekonomi
Ocak ayı bordrosu 2022! 15 Ocak 2022 tarihli zamlı maaş bordroları nasıl görüntülenir?
Ocak ayı bordrosu 2022! 15 Ocak 2022 tarihli zamlı maaş bordroları nasıl görüntülenir? 2022 Ocak ayı Maaş bordrosu yayınladı. Maaş Bordrosu E-Devlet sistemine giriş yapılarak öğrenilebilir.
14.01.2022 Memur
Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi sözleşmeli subay alacak! İşte Sözleşmeli subay başvuru kılavuzu!
Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi sözleşmeli subay alacak! İşte Sözleşmeli subay başvuru kılavuzu! Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı sözleşmeli muvazzaf subay alımı yapacak. Jandarma Genel Komutanlığının muvazzaf/sözleşmeli subay ve Sahil Güvenlik Komutanlığının sözleşmeli subay ihtiyacına yönelik başvurular bugün başladı. Peki, Muvazzaf sözleşmeli subay alımı başvurusu nasıl yapılır? 2022 Yılı Sahil Güvenlik Komutanlığı Sözleşmeli Subay Başvuru Kılavuzu!
24.12.2021 Personel Alımı
KYK burs başvurusu ne zaman? 2021- 2022 KYK kredi ve burs başvuru tarihleri belli oldu mu?
KYK burs başvurusu ne zaman? 2021- 2022 KYK kredi ve burs başvuru tarihleri belli oldu mu? KYK burs başvuru tarihleri binlerce üniversite öğrencisi tarafından merak ediliyor. KYK başvuruları e- Devlet üzerinden gerçekleştirecek. Lisans ve önlisans öğrencileri Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtları Kurumu tarafından açıklanacak tarihlere odaklandı. Geçtiğimiz yıl KYK başvuruları Ekim ayında başlamıştı. KYK burs başvurusu için ise gözler Kasım ayına çevrildi. Peki, KYK burs başvurusu ne zaman? 2021 2022 KYK kredi ve burs başvuru tarihleri belli oldu mu? İşte KYK başvuru süreci ile ilgili tüm ayrıntılar...
30.10.2021 Eğitim
KYK burs ve kredi başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? YURTKUR burs başvuruları…
KYK burs ve kredi başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? YURTKUR burs başvuruları… KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak? Kredi Yurtlar Kurumu tarafından verilecek burs başvuru tarihleri üniversiteliler tarafından merakla sorgulanıyor. Burs başvuruları her yıl Ekim ayında e-Devlet sistemiyle alınıyor, başvuruların değerlendirilmesinin ardından öğrenciler geri ödemeli olan öğrenim kredisi veya geri ödemesiz burs alıyor. Peki, KYK burs ve kredi başvuruları başladı mı? YURTKUR burs başvuruları…
26.10.2021 Eğitim
GSB burs başvurusu ne zaman 2021, KYK burs başvurusu başladı mı? Gözler 2021- 2022 KYK burs ve kredi başvuru tarihleri için GSB’ye çevrildi!
GSB burs başvurusu ne zaman 2021, KYK burs başvurusu başladı mı? Gözler 2021- 2022 KYK burs ve kredi başvuru tarihleri için GSB’ye çevrildi! Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs başvuru için gözler GSB’ye çevrildi. YKS ek tercih sonuçlarının açıklanmasıyla öğrenciler KYK burs başvuruları hakkında yaptıkları araştırmalar arttı. 2020 yılında 28 Ekim- 3 Kasım tarihleri arasında alınan KYK burs başvurusu, ekim sonu geldikçe daha çok sorgulanmaya başlandı. Peki KYK burs başvurusu ne zaman? 2021- 2022 KYK burs ve kredi başvuru tarihleri açıklandı mı? GSB burs başvurusu hakkında son durum…
25.10.2021 Eğitim
2021 burs başvuruları ne zaman başlayacak, KYK burs başvuru tarihi açıklandı mı? KYK burs başvurusu…
2021 burs başvuruları ne zaman başlayacak, KYK burs başvuru tarihi açıklandı mı? KYK burs başvurusu… KYK burs başvurusu ne zaman, burs başvuruları başladı mı? Ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencileri Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilan edilecek olan KYK burs ve kredi başvuru tarihlerini merak içinde bekliyor. Geri ödemeli olan kredi imkanı ile karşılıksız olarak verilen burs imkanından yararlanmak isteyenler öğrenciler arama motorlarına yönelerek KYK burs başvuru tarihi ne zaman sorularına yanıt aranıyor. İşte detaylar…
23.10.2021 Eğitim
KYK burs başvurusu ne zaman? 2021- 2022 KYK burs başvuru tarihleri belli oldu mu?
KYK burs başvurusu ne zaman? 2021- 2022 KYK burs başvuru tarihleri belli oldu mu? Ekim ayının sonuna yaklaşırken KYK burs ve kredi başvurusu için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Kredi Yurtlar Kurumu yurt başvurularının ardından kredi ve burs için de öğrencilerin gözü Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan gelecek açıklamaya çevrildi. Lisans ve önlisans öğrencileri KYK başvuru işlemlerini e-Devlet üzerinden tamamlayacak. Peki, KYK burs başvurusu ne zaman? 2021- 2022 KYK burs başvuru tarihleri belli oldu mu? KYK burs başvurusu ne zaman açıklanacak? KYK bursu ne zaman başlıyor? İşte KYK bursu ile ilgili tüm detaylar...
21.10.2021 Eğitim
Ekim ayı memur maaş bordrosu yayımlandı! e bordro öğrenme, nasıl bakılır?
Ekim ayı memur maaş bordrosu yayımlandı! e bordro öğrenme, nasıl bakılır? 657 sayılı devlet memuru kanununa tabii olan (bazı bakanlıklardaki sözleşmeli personeller dahil) kamu görevlilerinin 2021 yılı Ekim ayı maaş bordrosu yayımlandı. Memur maaş bordrosu e-devlet üzerinden sorgulanabilecek. Peki, e bordro nasıl bakılır? e bordro öğrenme…
15.10.2021 Memur
Kimlik kartlarıyla ilgili flaş gelişme! 31 Aralık itibarıyla...
Kimlik kartlarıyla ilgili flaş gelişme! 31 Aralık itibarıyla... Kimlik kartlarıyla ilgili son dakika açıklaması! 31 Aralık itibarıyla başlıyor. E-imza alımlarında kimlik doğrulama işlemleri uzaktan gerçekleşecek. 31 Aralık itibarıyla başlayacak süreçle birlikte e-imza süreçleri yüz yüze kimlik kontrolü yerine uzaktan kimlik doğrulama yöntemleriyle yapılabilecek. Ayrıca E-imza çipli kimlik kartlarına yüklendiğinde su, elektrik, doğalgaz, GSM operatörlüğü aboneliği gibi işlemlerde kullanılabilecek.
4.10.2021 Gündem
Bakan Karaismailoğlu'ndan 5G açıklaması
Bakan Karaismailoğlu'ndan 5G açıklaması Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 5G'nin, ileri teknolojilerin ve veri güvenliğinin kilit noktası olması nedeniyle tüm gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler tarafından yakından takip edildiğini belirterek "Şunu net olarak söyleyebilirim; 5G teknolojisine yerli ve milli imkanlarla geçmeye emin adımlarla ilerliyoruz" dedi.
13.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Kimliklerde yeni dönem! İçişleri Bakanlığı resmen duyurdu ve başladı 15 yaş altı...
Kimliklerde yeni dönem! İçişleri Bakanlığı resmen duyurdu ve başladı 15 yaş altı... Milyonlarca kişiyi ilgilendiren düzenleme. Bakanlık resmen duyurdu. 15 yaşını tamamlamayan çocukların Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (TCKK) başvuruları, velisi ya da vasisi tarafından e-Devlet Kapısı üzerinden elektronik imza veya mobil imza kullanılarak gerçekleşebilecek. Vatandaşlar nüfus müdürlüğüne gitmesine gerek kalmadan, velisi veya vasisi olduğu 15 yaşını tamamlamamış çocuklarının kimlik kartı başvurusunu e-Devlet üzerinden yapabilecek.
11.09.2021 Gündem
Yurt başvuruları ne zaman 2021? KYK yurt başvurusu e devletten nasıl yapılır, KYK yurt ücretleri ne kadar?
Yurt başvuruları ne zaman 2021? KYK yurt başvurusu e devletten nasıl yapılır, KYK yurt ücretleri ne kadar? KYK yurt başvuruları yoğun bir şekilde sorgulanıyor. YKS sonuçlarının ilan edilmesi sonrası birinci sınıf öğrencileri ile üniversiteye devam eden ara sınıf öğrencilerinin yurt başvuruları ÖSYM’den gelecek haber bekleniyor. Peki, Yurt başvurular ne zaman 2021? KYK yurt başvurusu e devletten nasıl yapılır, KYK yurt ücretleri ne kadar?
31.08.2021 Eğitim