Ne altın ne de dolar! İşe Şubatta en yüksek getiri sağlayan yatırım
Ne altın ne de dolar! İşe Şubatta en yüksek getiri sağlayan yatırım Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayında yatırımcısına en yüksek reel getiriyi sağlayan finansal yatırım aracının BIST 100 endeksi olduğunu açıkladı.
8.03.2024 Ekonomi
Yabancılar 62,5 milyon dolar net hisse alışı yaptı
Yabancılar 62,5 milyon dolar net hisse alışı yaptı Yurt dışında yerleşik kişiler piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış verilerle 2 Şubat haftasında 62,5 milyon dolar net hisse alışı yaptı.
8.02.2024 Ekonomi
Altına yatıran kazandı! Külçe altın  rekor kırdı
Altına yatıran kazandı! Külçe altın rekor kırdı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ocak ayında yatırımcısına en yüksek reel getiriyi sağlayan finansal yatırım aracının, külçe altın olduğunu açıkladı.
8.02.2024 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan 'mevduat faizi' açıklaması
Merkez Bankası'ndan 'mevduat faizi' açıklaması Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, "Kredi arzında ve mevduat faizinde gözlenebilecek oynaklıklara karşın makroihtiyati kararlarla parasal aktarım mekanizması desteklenmeye devam edilecek" denildi.
1.02.2024 Ekonomi
Net UYP açığı geriledi! Kritik seviye verildi
Net UYP açığı geriledi! Kritik seviye verildi Net uluslararası yatırım pozisyonu (UYP) 2022 yıl sonunda eksi 317,1 milyar ABD doları iken 2023 Ekim sonunda eksi 295 milyar ABD doları seviyesinde gerçekleşti.
18.12.2023 Ekonomi
TÜİK açıkladı! En çok hangi yatırım aracı kazandırdı?
TÜİK açıkladı! En çok hangi yatırım aracı kazandırdı? Aylık en yüksek reel getiri, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 2,36, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 0,89 oranlarıyla külçe altında gerçekleşti.
8.11.2023 Finans
Ne altın ne dolar... İşte en çok kazandıran yatırım
Ne altın ne dolar... İşte en çok kazandıran yatırım Aylık en yüksek reel getiri, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 9,22 oranlarıyla BIST 100 endeksinde gerçekleşti.
8.08.2023 Ekonomi
Yüzde 25 zam sınırı! Piyasalarda soğuma başladı, kredi de çekilemiyor: 'Satış' uyarısı
Yüzde 25 zam sınırı! Piyasalarda soğuma başladı, kredi de çekilemiyor: 'Satış' uyarısı Yüzde 25 zam sınırı nedeniyle bazı ev sahipleri evini kiraya vermekten kaçınıyor. Bazıları ise evini boş tutmayı tercih ediyor. Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı vatandaşa uyarılarda bulundu.
5.05.2023 Ekonomi
Aralık ayında en fazla BIST 100 endeksi kazandırdı
Aralık ayında en fazla BIST 100 endeksi kazandırdı Aylık en yüksek reel getiri, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 13,47 oranlarıyla BIST 100 endeksinde gerçekleşti.
9.01.2023 Ekonomi
Ne altın ne dolar! En yüksek reel getiri BIST 100
Ne altın ne dolar! En yüksek reel getiri BIST 100 Aylık en yüksek reel getiri, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 10,34 oranlarıyla BIST 100 endeksinde gerçekleşti.
7.10.2022 Ekonomi
Aylık en yüksek reel getiri BIST 100 endeksinde oldu
Aylık en yüksek reel getiri BIST 100 endeksinde oldu En yüksek aylık reel getiri ağustos ayında BIST 100 endeksinde gerçekleşti.
8.09.2022 Ekonomi
Bakan Nebati: Dar gelirliler için iki yeni destek geliyor
Bakan Nebati: Dar gelirliler için iki yeni destek geliyor Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den dar gelirliler için son dakika açıklaması geldi. Bakan Nebati çalışmanın tamamlandığını söyleyerek, “İki yeni destek paketi yakında açıklanacak” ifadelerini kullandı.
23.08.2022 Ekonomi
Temmuzda en fazla reel getiri DİBS'te oldu
Temmuzda en fazla reel getiri DİBS'te oldu Aylık en yüksek reel getiri Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS)'de olurken, yıllık bazda Amerikan doları yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı oldu.
8.08.2022 Ekonomi
Enflasyonla ilgili son dakika! Merkez Bankası duyurdu
Enflasyonla ilgili son dakika! Merkez Bankası duyurdu Enflasyonla ilgili son dakika gelişmesi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, mecliste Enflasyon Raporu 2022-III Bilgilendirme Toplantısı sunum konuşmasını yaptı. Kavcıoğlu, "Türkiye ekonomisi 2004 yılından bu yana ilk defa ve üst üste cari fazla vermiştir" ifadelerini kullandı. Kavcıoğlu, 2022 enflasyon tahmininin yüzde 60,4'e yükseltildiğini açıkladı.
28.07.2022 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan Türk lirası hamlesi!
Merkez Bankası'ndan Türk lirası hamlesi! Merkez Bankası, TL cinsi varlıkların teminat sistemindeki ağırlığını artırıcı adımlarına devam ediyor. TÜFE endeksli kıymetlerin iskonto oranı yüzde 50’ye çıkarılırken, swap işlemlerinde DİBS teminat bulundurma koşulu da yüzde 50 oldu.
4.07.2022 Ekonomi
GES'te büyük kazanç! Bugün son gün, Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıflar Bankası ödeyecek! En az 1000 lira...
GES'te büyük kazanç! Bugün son gün, Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıflar Bankası ödeyecek! En az 1000 lira... Büyük kazanç sağlanıyor. Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıflar Bankası aracılığı ile uygulanacak. Asgari tutar 1.000 TL olarak belirlendi. Yatırım araçlarının çeşitlendirilmesi, yatırımcı tabanının genişletilmesi ve yatırımcıların Türk Lirası cinsi varlıklara yönelimlerinin teşvik edilmesi amacı ile uygulanmaya başladı. Hazine ve Maliye Bakanlığının Gelire Endeksli Senet ihracına ilişkin süre bugün bitiyor. Talepler 3 kamu bankası aracılığıyla toplanıyor. Yatırımcılar en az bin lira tutarında talepte bulunabiliyor. Gelire Endeksli Senet (GES) getirileri, DHMİ ve KEGM’den bütçeye aktarılan hasılatın paylarına endekslendi. Dönemsel getiri oranı yüzde 5.32, yıllık bileşik getiri oranı ise yüzde 23.04 olarak belirlendi. Senet, yalnızca gerçek kişilere ihraç edilecek ve talep toplama işlemleri ile kupon ve anapara ödemeleri Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası şubeleri aracılığıyla gerçekleştirilecek. Senetlerin getirileri 24 Haziran Cuma günü yatırımcıların hesaplarına aktarılacak. Senetlerin ilk kupon ödemesi ise 23 Eylül'de yapılacak.
22.06.2022 Ekonomi
GES talep toplama ne zaman sona eriyor? GES getiri hesaplama nasıl yapılır?
GES talep toplama ne zaman sona eriyor? GES getiri hesaplama nasıl yapılır? GES'te talep toplama süreci sona eriyor! Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından devreye alınan Gelire Endeksli Senet (GES) ihracına ilişkin süre doluyor. Yatırımcılar en az bin lira tutarında talep oluşturabiliyor. Peki, GES talep toplama ne zaman sona eriyor? GES getiri hesaplama nasıl yapılır? Gelir Endeksli Senet getirisi ne? GES hangi bankalarda var? İşte GES ile ilgili bilmeniz gerekenler…
21.06.2022 Ekonomi
VakıfBank ve Halkbank resmen duyurdu! Paralar hesaplara aktarılacak, en az 1.000 TL... Son gün 22 Haziran, kupon ve anapara ödemeleri...
VakıfBank ve Halkbank resmen duyurdu! Paralar hesaplara aktarılacak, en az 1.000 TL... Son gün 22 Haziran, kupon ve anapara ödemeleri... VakıfBank ve Halkbank tarafından resmi açıklama yapıldı. Büyük kazanç sağlanacak. En düşüğü 1.000 TL. Hesap işletim ücreti ödenmeyecek. Oranlar belli oldu. Gelire Endeksli Senetlerin arzı için süreç başladı. Talep toplama ilk etapta üç kamu bankası aracılığıyla gerçekleştirilecek.Konu ile ilgili VakıfBank ve Halkbank art arda açıklamalar geldi. Detaylar netleşti. Peki, GES talep toplama tarihleri ne zaman? GES nedir, getiri hesaplama nasıl yapılır? Gelire Endeksli Senet ne kadar kazandırır? İşte en çok merak edilen soruların yanıtları...
16.06.2022 Ekonomi
GES talep toplama ne zaman? GES başvurusu nasıl yapılır? İşte GES getirisi ile ilgili detaylar…
GES talep toplama ne zaman? GES başvurusu nasıl yapılır? İşte GES getirisi ile ilgili detaylar… Gelire Endeksli Senetlerin (GES) arzı başlıyor. Yatırımcının beklediği GES için talep toplanacak! Vadesi 6 ay olarak belirlenen GES ile vatandaşların gelir paylarındaki değişimlerden olumsuz etkilenmesi önlenecek. Peki, GES talep toplama ne zaman? GES başvurusu nasıl yapılır? Gelire Endeksli senet ne kadar kazandırır? GES nasıl alınır? İşte GES getirisi ile ilgili detaylar…
15.06.2022 Ekonomi
GES’te büyük kazanç! Hesaplara yatacak!  Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıflar Bankası ödeyecek!  En az 1000 lira...
GES’te büyük kazanç! Hesaplara yatacak! Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıflar Bankası ödeyecek! En az 1000 lira... Gelire Endeksli Senet (GES) getirileri, DHMİ ve KEGM’den bütçeye aktarılan hasılatın paylarına endekslendi. Dönemsel getiri oranı yüzde 5.32, yıllık bileşik getiri oranı ise yüzde 23.04 olarak belirlendi. Senet, yalnızca gerçek kişilere ihraç edilecek ve talep toplama işlemleri ile kupon ve anapara ödemeleri Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası şubeleri aracılığıyla gerçekleştirilecek. Senetlerin getirileri 24 Haziran Cuma günü yatırımcıların hesaplarına aktarılacak. Senetler için asgari talep tutarı 1000 lira olacak ve 1 liranın katları şeklinde ihraç edilecek.
11.06.2022 Ekonomi
Gelire endeksli senet (GES) ile ilgili son dakika kararı! Resmen belli oldu: En az 1000 TL ve...
Gelire endeksli senet (GES) ile ilgili son dakika kararı! Resmen belli oldu: En az 1000 TL ve... Gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi (GES) ilgili son dakika gelişmesi. Hazine ve Maliye Bakanlığı resmen açıkladı. Gelire endeksli senet koşulları belli oldu. enetler için asgari talep tutarı 1.000 TL olup 1 TL’nin katları şeklinde ihraç edilecek. Senetler, talep toplama dönemini takip eden haftada, 24 Haziran 2022 Cuma gününde, yatırımcıların hesaplarına aktarılacak. GES’lerin getirileri, Kamu İktisadi Teşebbüsleri içerisinde yer alan Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nden (KEGM) bütçeye aktarılan hasılat paylarına endeksli olacak. Bu çerçevede, söz konusu senetlerin getirilerine ilişkin ödemelerin hesaplanmasında DHMİ ve KEGM tarafından bütçeye aktarılan üç aylık hasılat payları toplamı esas alınacak. İşte son dakika haberinin detayları...
10.06.2022 Ekonomi
En yüksek reel getiri Amerikan dolarında oldu
En yüksek reel getiri Amerikan dolarında oldu Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, aylık en yüksek reel getiri, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 3,86 oranında Amerikan dolarında gerçekleşti. Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde ise Amerikan doları yüzde 1,66 oranında yatırımcısına kaybettirdi.
8.06.2022 Ekonomi
Dolar ve Türk lirasıyla ilgili flaş açıklama! Rekor...
Dolar ve Türk lirasıyla ilgili flaş açıklama! Rekor... Dolar ve Türk lirasıyla ilgili son dakika açıklaması. Kur korumalı mevduat ile dövizde sağlanan istikrar TL’ye ilgiyi arttırdı. İlk çeyrekte yerlilerin TL mevduatı 602 milyar lira arttı. Kurda sağlanan istikrarla 2021 yılı sonu itibarıyla 3.1 trilyon lira olan yerli yatırımcıların döviz tevdiat hesaplarındaki varlıklar ise yüzde 3 gibi düşük bir oranda artarak 3.2 trilyon lira oldu. Yerli yatırımcılara ait; pay senedi, varlığa dayalı menkul kıymet, varlık teminatlı menkul kıymet, özel ve kamu eurobond, devlet iç borçlanma senetleri, varant ve sertifikadan oluşan sermaye piyasası varlıklarının, toplam finansal varlıklar içerisindeki payı Mart 2022 sonu itibarıyla yüzde 39.2 oldu.
29.04.2022 Ekonomi
Otellerde yeni dönem! Hepsi değişiyor, temmuz sonuna kadar...
Otellerde yeni dönem! Hepsi değişiyor, temmuz sonuna kadar... Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2634 sayılı yasadaki değişiklikler kapsamında temmuz ayı sonuna kadar bütün otellerin bakanlık belgeli olmasını sağlayacaklarını, Güvenli Turizm Sertifikasyonu'nun da yıl sonuna kadar Yeşil Turizm Sertifikası'na dönüştürülmüş olacağını açıkladı.
8.04.2022 Ekonomi
Son dakika destek açıklaması! Bugün hesaplara yatırılıyor, bakan duyurdu
Son dakika destek açıklaması! Bugün hesaplara yatırılıyor, bakan duyurdu Paralar bugünden itibaren hesaplara yatırılıyor. Destek ödemeleri ile ilgili açıklama geldi. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci duyurdu. Kirişçi yaptığı açıklamada, "150 milyon 167 bin 123 liralık tarımsal destekleme ödemelerini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Emek veren, alın teri döken çiftçi kardeşlerime hayırlı ve bereketli olsun." dedi.
8.04.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri