Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 207 sözleşmeli personel alacak! İşte KPSS 2022/9 tercih kılavuzu ve başvuru şartları!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 207 sözleşmeli personel alacak! İşte KPSS 2022/9 tercih kılavuzu ve başvuru şartları! Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı personel alımı başvurusu başladı! ÖSYM tarafından KPSS 2022/9 tercih kılavuzu yayınlandı. İlana göre, Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na 48 ilde ortaöğretim mezunu temizlik görevlis alınacak. Bakanlığın personel alımı için başvurular, 15 Haziran’a kadar yapılabilecek. Peki, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı temizlik personeli alımı başvuru şartları ve KPSS 2022/9 tercih kılavuzu!
11.06.2022 Personel Alımı
Kredi kararı! Limitler iki katına çıkarıldı, faiz oranları düşürüldü, yüzde 0.88...
Kredi kararı! Limitler iki katına çıkarıldı, faiz oranları düşürüldü, yüzde 0.88... Kredi kararı! Yüz binerce kişiyi yakından ilgilendiriyor. Limitler iki katına çıkarıldı. Faiz desteği sağlanıyor. Kredi faiz oranları yüzde 0.88 ile 0.96 arasında değişiyor. 400 bin TL'ye kadar kredi desteği sağlanıyor. Artan inşaat maliyetleri nedeniyle vatandaştan gelen talepleri değerlendiren kamu, riskli olduğu belirlenen konut ve işyerinin dönüşümü için verilen ‘faiz destekli kredilerde’ limiti yükseltti. 200 bin liralık dönüşüm kredisi 400 bin liraya çıkarken, 80 bin lira olan güçlendirme kredisi ise 160 bin lira oldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın kendi binasını dönüştüren vatandaşa desteği iki katına çıkarmasıyla kentsel dönüşüm farkındalığı arttı.
3.05.2022 Ekonomi
Banka faiz oranlarıyla ilgili son dakika açıklaması! Tek tek açıklandı! İhtiyaç kredisi, ticari kredi...
Banka faiz oranlarıyla ilgili son dakika açıklaması! Tek tek açıklandı! İhtiyaç kredisi, ticari kredi... Banka faiz oranlarıyla ilgili son dakika açıklaması! Kredilerle ilgili flaş gelişme. 28 Ocak 2022 tarihli Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre toplam Türk lirası kredi büyüklüğü 4 trilyon 972 milyar TL, toplam mevduat 5 trilyon 429 milyar TL oldu. Mevduat ile kredi arasında 457 milyar liralık fark hesaplandı. Merkez Bankası düşük faiz ile kredi kullandırılması için politika faizini yüzde 14 seviyelerine düşürdü. Ancak bu indirim piyasaya yansımadı. Bankalar kredilerde oranları yüksek tutuyor. İhtiyaç kredisi ortalama yüzde 25 faiz oranıyla tüketicilere sunulurken ticari krediler yüzde 33 oranla veriliyor.
4.02.2022 Ekonomi
Kredi ile ilgili son dakika gelişmesi! Hükümetten büyük destek! Aylık 1500 lira...
Kredi ile ilgili son dakika gelişmesi! Hükümetten büyük destek! Aylık 1500 lira... Kredilerle ilgili son dakika açıklaması! Hükümetten vatandaşa yönelik büyük kredi desteği sağlanıyor. Vakıfbank'ın kentsel dönüşüm kredisi oranı 120 ay vadede yüzde 1.29. Hükümetin faiz desteği ile oran enerji verimli konutta yüzde 0.88'e, standart konutta yüzde 0.96'ya geriliyor. Yani 400 bin liralık kredi çeken vatandaş yüzde 1.29'dan kredi kullandığında aylık 6 bin 571 lira ödeyecek. Bakanlığın desteğiyle faiz yüzde 0.88'e inince vatandaşın taksidi de 5 bin 410 lira oluyor. Böylece 139 bin 276 lira vatandaşın cebine kalıyor. Ayrıca riskli yapıda maliklere aylık, kiracılara defaten kira yardımı yapılıyor. Tutar illere göre değişirken İstanbul'da 1.500 liraya kadar çıkıyor. Yardım riskli yapıda 18 ay, riskli alanda 48 aya kadar sürüyor. Vatandaş müteahhitle kat karşılığı anlaşma yapmadan evini kendi dönüştürürse yüzde 18 yerine yüzde 1 KDV ödüyor. Tapu, noter, damga vergisi gibi harçlardan muafiyet sağlanıyor. Bakanlık kullanılan kredilere yıllık 400 baz puana kadar destek veriyor. Kira ve faiz desteği birlikte kullanılamıyor. Kira yardımından faydalananlar faiz desteğinden, faiz desteğinden faydalananlar da kira yardımından faydalanamıyor.
3.02.2022 Ekonomi
Bodrum'da yağmurun bilançosu: 131 ev ve iş yerini su bastı
Bodrum'da yağmurun bilançosu: 131 ev ve iş yerini su bastı Muğla'nın Bodrum ilçesinde 3 gündür etkili olan kuvvetli yağmur nedeniyle 131 ev ve iş yerini su bastı. Kent merkezinde metrekareye 150, Turgutreis ve Yalıkavak bölgesine 160 kilogram yağış düşerken, belediye ekiplerinin bölgede temizlik ve su tahliye çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü bildirildi.
12.01.2022 Gündem
AFAD'dan Konya depremi açıklaması! Çalışmalara başlandı!
AFAD'dan Konya depremi açıklaması! Çalışmalara başlandı! İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 5,1 büyüklüğünde depremin meydana geldiği Konya'nın Meram ilçesinde elektrik ve telefon hatlarında sorun bulunmadığını, Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekiplerinin hasar tespit çalışmalarına başladığını bildirdi.
8.11.2021 Gündem
50 ilde ucuz arsa için büyük fırsat! İşte Kentsel Dönüşüm Başkanlığından ucuz arsa fiyatları ve yerleri
50 ilde ucuz arsa için büyük fırsat! İşte Kentsel Dönüşüm Başkanlığından ucuz arsa fiyatları ve yerleri Arsa almak isteyen vatandaşlar için büyük fırsat doğdu. Kentsel Dönüşüm Başkanlığı İstanbul, Ankara, İzmir dahil olmak üzere 50 ilde arsa satışı yapacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde yürütülecek olan süreçte vatandaşlar kolay ödeme imkanları ile arsa sahibi olabilecek. Bu kapsamda Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından 50 ilde 1.573 arsa satışı yapılacak. İşte arsa fiyatları, yerleri ve kolay ödeme imkanları..
17.04.2024 Ekonomi
47 ilde ucuz arsa satışı başlıyor! Bakanlık açıkladı, yüzde 25 peşin, 24 ay vade fırsatı
47 ilde ucuz arsa satışı başlıyor! Bakanlık açıkladı, yüzde 25 peşin, 24 ay vade fırsatı Ankara, İstanbul dahil 47 ilde harekete geçildi. Bakanlık resmen açıkladı. Ucuz arsa satışı başlıyor. Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, Türkiye genelindeki 47 ilde, 826 muhtelif arsayı avantajlı koşullarla satışa çıkarıyor. İşte detaylar...
13.04.2024 Ekonomi
Bakan Özhaseki'den iklim açıklaması!
Bakan Özhaseki'den iklim açıklaması! İklim değişikliği ile mücadelede 6 yıllık stratejisini belirleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, '2024-2030 İklim Değişikliği Azaltım Stratejisi ve Eylem Planı' ile 'İklim Değişikliğine Uyum Stratejisi ve Eylem Planı' hazırlandı. Özhaseki, "Ülkemizin iklim değişikliğiyle mücadelesinde bir dönüm noktası olarak görülmeli" dedi.
7.04.2024 Gündem
Bakanlıktan güvenli şehirlerin inşası için sıkı denetim
Bakanlıktan güvenli şehirlerin inşası için sıkı denetim Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, imar ve inşa faaliyetlerini çok sıkı bir şekilde denetlediklerini belirterek, “Bu anlamda yapı denetim firmalarını, şantiyeleri ve laboratuvarları sürekli denetliyoruz. Kurallar belli. Yapı denetim mevzuatının dışına çıkılmasına asla müsaade etmiyoruz. Türkiye Yüzyılı’na yakışır sağlam ve güvenli şehirlerin inşası için titiz bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.
3.04.2024 Ekonomi
Turgut Altınok, Antalya’da 600 dairesi olduğu iddiaları ile ilgili belgeleriyle açıklama yaptı
Turgut Altınok, Antalya’da 600 dairesi olduğu iddiaları ile ilgili belgeleriyle açıklama yaptı Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, Antalya'daki 600 dairesinin olduğu iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Altınok, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nden alınan resmi yazı ile cevap verdi. Altınok, 'Kimin yalancı kimin dosdoğru olduğunun belgesidir. Yavaş'ın zerre onuru varsa istifa etmesi lazım.’ dedi.
28.03.2024 Gündem
AK Parti İBB Başkan Adayı Kurum'dan İmamoğlu'na mal varlığı tepkisi: Konforları için villalar yapma derdine düştüler
AK Parti İBB Başkan Adayı Kurum'dan İmamoğlu'na mal varlığı tepkisi: Konforları için villalar yapma derdine düştüler İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Rizeliler ile iftar programında bir araya geldi.
28.03.2024 Gündem
Tüketicilerin yeni uğrak yeri Depozito İade Noktaları olacak
Tüketicilerin yeni uğrak yeri Depozito İade Noktaları olacak Türkiye’de başarıyla uygulanan ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında zorunlu olacak Depozito Yönetim Sistemi’nde(DYS) altyapı tamamlandı. Yüksek güvenlikli logoyu basacak matbaalar, üreticiler ve kapsamdaki ürünler sisteme hazır hale geldi. Şimdi sıra iade noktalarının oluşturulmasında. Türkiye, dünyaya örnek olacak Depozito Yönetim Sistemi’yle yılda 20 milyar adedin üzerinde ürünün geri dönüşümünü planlıyor.
12.03.2024 Ekonomi
AK Parti İBB  Başkan Adayı Murat Kurum: Fırınlarda ‘pazar tatili' uygulamasına geçeceğiz
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum: Fırınlarda ‘pazar tatili' uygulamasına geçeceğiz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Bağcılar’da fırıncılar ile bir araya geldi. Konuşmasında hem fırıncıların hem de vatandaşların yaşadıkları sıkıntıların çözümü için projelerinin hazır olduğunu belirten Kurum, ekmek fiyatlarında standardı sağlayacaklarının ve ruhsatsız çalışan fırınlar için harekete geçeceklerinin altını çizdi. Kurum, çalışanların yeterince dinlenebilmesi için ‘Pazar Tatili’ uygulamasına geçileceğini dile getirdi.
29.02.2024 Gündem
KPSS puanı ile personel alımı yapılacak! Başvuru süreci bugün başladı
KPSS puanı ile personel alımı yapılacak! Başvuru süreci bugün başladı Kamuda çalışmak isteyenleri ilgilendiriyor. Personel alımı yapılacak. KPSS şartı bulunuyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, personel alım ilanını Resmi Gazete'den duyurdu.
21.02.2024 Çalışma Hayatı
Erzincan'daki maden faciası! MHP lideri Devlet Bahçeli: Yeni bilirkişi raporu hazırlanmalı
Erzincan'daki maden faciası! MHP lideri Devlet Bahçeli: Yeni bilirkişi raporu hazırlanmalı Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli konuşmasında Erzincan'daki maden faciasıyla ilgili olarak "İliç'te tehlikeli bir sızıntı tespit edilmemiştir. Altın madenciliğinde kimyasallarla değerli madenlerin kazanılmasında kullanılan siyanür ve ağır metallerin olumsuz etkilerinin olduğu bilinen husustur. Tedbirlerin göz ardı edildiği çatlaklara karşı müdahalenin yapılmadığı, ikazlara karşı alanlara solisyon basılması felaketin alt yapısını hazırladığı iddiası vardır. Bilirkişi raporunu tekrar ele alması akla en uygun seçenektir." dedi.
20.02.2024 Gündem
Bakanlar İliç'te son durumu açıkladı: Maden sahasında heyelan riski yoğun
Bakanlar İliç'te son durumu açıkladı: Maden sahasında heyelan riski yoğun İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde maden ocağında meydana gelen toprak kaymasındaki çalışmalarla ilgili son durumu aktardı. Bakan Bayraktar, "Heyelan riski biraz daha yoğunlaştı. Yığının kaymamış bölgelerinde ciddi hareketlilik var. Bu risklerden dolayı sahada arama faaliyetlerini durdurmuş durumdayız." dedi.
19.02.2024 Gündem
Çevre Bakanlığı'ndan İliç açıklaması: Analizlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı
Çevre Bakanlığı'ndan İliç açıklaması: Analizlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninyle ilgili yapılan açıklamada, "Ekiplerin her gün 9 ayrı noktadan aldığı numuneler 3 ayrı laboratuvarda analize gönderiliyor. Yapılan analizlerde bugüne kadar herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı" denildi.
18.02.2024 Gündem
İliç faciasının yaşandığı maden ocağının lisansı iptal edildi
İliç faciasının yaşandığı maden ocağının lisansı iptal edildi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, Erzincan İliç’te toprak kaymasının meydana geldiği maden ocağının çevre izin ve lisans belgesi iptal edildi.
17.02.2024 Gündem
Erzincan'daki toprak kaymasında kahreden detay! Yerleri tespit edildi, son anda alana gelmişler
Erzincan'daki toprak kaymasında kahreden detay! Yerleri tespit edildi, son anda alana gelmişler İliç’te kayıp işçileri arama çalışmalarında dün bazı noktalarda metal yoğunluğu tespit edildi. Bakan Bayraktar “Kardeşlerimizin 3’ünün bir lokasyonda 6’sının diğer lokasyonda olduğunu tespit ettik” dedi. Soruşturma kapsamında Kanadalı yönetici dahil 6 kişi tutuklandı. Öte yandan altın madenindeki faciadan 5.5 saat önce alanda çatlaklar tespit edildiği, bunun üzerine bölgede çalışan 100 işçinin tahliye edildiği ortaya çıkmıştı. Toprak altında kalan madencilerden 3’ünün, çatlağı kontrol için sonradan görevlendirildiği ve daha araçlarından inemeden faciaya yakalandıkları öğrenildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'daki maden kazası hakkında düzenlediği basın toplantısında "Heyelan iki yönlü gerçekleşti, işçilerin olabileceği yerlere yoğunlaşıyoruz. Yoğun bir çalışma devam ediyor. 9 lokasyonun hiçbirinde suda halk sağlığına zarar verecek olumsuzluk yok." dedi. Bakan Bayraktar "Bu olay esnasında 9 kardeşimiz şu anda kayıp. 6'sının dere yatağına gelen toprak yığınının içinde olduğunu düşünüyoruz. 3 kardeşimizin de manganez ocağının içinde olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
17.02.2024 Gündem
Murat Kurum'dan maden ocağı açıklaması: Bakanlığımız döneminde ÇED sıkı bir şekilde yapıldı
Murat Kurum'dan maden ocağı açıklaması: Bakanlığımız döneminde ÇED sıkı bir şekilde yapıldı AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum Sarıyer'de katıldığı programda Erzincan'da yaşanan maden faciası hakkında konuştu. Kurum, "21 Haziran 2022'de işletmeye Çevre Kanunu'ndaki en üst sınırdan idari para cezası verildi. İşletmenin faaliyetinde çevre mevzuatı kapsamında görülen eksiklikler nedeniyle; işletme men edildi ve 3 ay kapısına mühür vuruldu. Bununla da kalınmayıp; işletmenin çevreyi kirletmesi nedeniyle; Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Özet olarak; biz, kanunda öngörülen bütün cezai süreçleri hiçbir müsamaha göstermeksizin kararlılıkla uyguladık. İşletmenin, tüm tedbirleri aldığı bilirkişi raporlarıyla tespit edilince faaliyetine tekrar başladı" dedi.
14.02.2024 Gündem
Erzincan'da altın madeninde toprak kayması! Bakan Yerlikaya: 9 kişiye ulaşılamıyor
Erzincan'da altın madeninde toprak kayması! Bakan Yerlikaya: 9 kişiye ulaşılamıyor Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde, istiflenen tonlarca siyanürlü toprak sel olup aktı. İlk tespitlere göre 9 kişi toprak altında kaldı. 400 kişiyle arama kurtarma çalışması başlatılırken bölgede çevre felaketi yaşanmasından endişesi ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’dan toprak kaymasıyla ilgili bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, devam eden arama kurtarma çalışmaları için tüm imkanların seferber edilmesini istedi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 400 personelle arama kurtarma çalışmasının sürdüğünü belirtirken, '9 kişiye ulaşılamıyor.' ifadelerini kullandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da “Toprak kayması sırasında akan malzemenin Fırat Nehri’ne ulaşmasının engellenmesi amacıyla Sabırlı Deresi’nin Fırat Nehri’ne ulaştığı menfezin kapaklarını kapattırdık” açıklamasını yaptı. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu CNN TÜRK'te son durumu aktarırken, 'Toprak dışarı çıkarılıp istifleniyor. O sırada bir toprak kayması gerçekleşiyor. Toprak altında kalan çalışanlar var.' dedi. Bakanı Yılmaz Tunç ise olayla ilgili 4 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini bildirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da gerekli incelemeleri yapmak üzere 3 başmüfettiş ile 1 müfettişin görevlendirildiğini söyledi.
14.02.2024 Gündem
Erzincan'da maden ocağında toprak kayması! Kurtarma çalışmaları termal kameralar yardımıyla devam ediyor
Erzincan'da maden ocağında toprak kayması! Kurtarma çalışmaları termal kameralar yardımıyla devam ediyor Erzincan'ın İliç ilçesinde altın madeni bölgesinde toprak kayması meydana geldi. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu CNN TÜRK'te son durumu aktarırken, 'Toprak dışarı çıkarılıp istifleniyor. O sırada bir toprak kayması gerçekleşiyor. Toprak altında kalan çalışanlar var.' dedi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 400 personelle arama kurtarma çalışmasının sürdüğünü belirtirken, '9 kişiye ulaşılamıyor.' ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzincan'daki madende yaşanan toprak kaymasıyla ilgili Vali Aydoğdu’dan bilgi aldı, arama kurtarma çalışmaları için tüm imkanların seferber edilmesini istedi. Erzincan’ın İliç ilçesinde meydana gelen toprak kaymasıyla ilgili olay yerinde açıklamada bulunan Binali Yıldırım, gece de termal kameralar yardımıyla arama kurtarma çalışmaların sürdüğünü belirtti.
13.02.2024 Gündem
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Kadir Topbaş'ı anma programına katıldı
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Kadir Topbaş'ı anma programına katıldı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İBB Eski Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın Fatih Camii’nde düzenlenen Mevlid-i Şerif’ine katıldı. Camii avlusunda basın açıklaması yapan Kurum “Kadir başkanımız İstanbul’un abisiydi. Duruşuyla, tavrıyla, gülüşüyle, samimiyetiyle, içtenliğiyle her zaman İstanbullu hemşerilerimiz için en iyisinin mücadelesini verdi. AK Parti’mizin sosyal belediyecilik anlayışını İstanbul’dan başlayıp tüm Türkiye’ye dalga dalga götüren en önemli temsilcilerinden bir tanesiydi” dedi.
13.02.2024 Gündem
Bakanlık açıkladı! Susuzluğa karşı yağmur bahçeleri geliyor
Bakanlık açıkladı! Susuzluğa karşı yağmur bahçeleri geliyor Millet bahçelerinde, yağmur suyunun toplanıp yer altı sularına kazandırılması ve su ihtiyacının karşılanması için “yağmur bahçeleri” oluşturulacak.
13.02.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri