Bankalarda yeni dönem! TBB resmen duyurdu...
Bankalarda yeni dönem! TBB resmen duyurdu... TBB'den flaş karar! Tüm bankalar için geçerli. Türkiye Bankalar Birliği (TBB) yeni kararı resmen duyurdu. Önemli bir adım atıldı. Tavsiye kararı bugün itibarı ile tebliğ edildi. Bankalar kendileri belirleyecek. TBB, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ve 11. Kalkınma Planı kapsamında hayata geçirilecek değişiklikler ile ilgili tavsiye kararında bulundu.
2.11.2021 Ekonomi
Bankalarda yeni dönem! Kredi ödemeleri...
Bankalarda yeni dönem! Kredi ödemeleri... Bankalarda milyonlarca kişiyi ilgilendiren yeni dönem. Kredi ödemelerine ilişkin açıklama geldi. Önemli adımlar atıldı ve çalışmalar başladı. Yapılacak değişiklikle artık önceden müdahale edilecek. Ekonomi reformu kapsamında BDDK düzenlemelerinin sektöre önemli kazanımlar sağlaması hedefleniyor. BDDK, bankacılıkta teminata dayalı kredi tahsisinden, nakit akımlarına, projeye ve risklilik değerlendirmesine dayalı kredilendirmeye geçilmesini temel amaç olarak değerlendirdi. Erken uyarı göstergeleriyle kredilerde ortaya çıkabilecek olası ödeme sorunlarının erken tespit edilerek önceden müdahale edilmesi ile sorunlu alacaklara yeni akımların engellenmesi amaçlanıyor.
31.03.2021 Ekonomi
Bankalarda yeni dönem! Tamamen değişiyor, 1 Mart'ta başlıyor
Bankalarda yeni dönem! Tamamen değişiyor, 1 Mart'ta başlıyor Milyonları çok yakından ilgilendiriyor. Bankacılıkta bir dönem sona eriyor. Artık tarihe karışıyor. Tüm banka müşterilerini ilgilendiren karar 1 Mart itibarı ile hayata geçiriliyor. 18 yaşından büyük olan herkes yapabilecek. Müşteriler için büyük kolaylık sağlanacak. Tüketicinin artık banka ile olan ilişkisi tamamen uzaktan olacak. Şubelere gitmenin önündeki yasal tek engel olan hesap açma ve kapama işlemleri de 1 Mart’tan itibaren artık dijital olarak yapılabilecek. Böylece bir yandan şubeye gidip zaman kaybetmek sona ererken bir yandan da gereksiz israf yapılmamış olacak.
11.02.2021 Ekonomi