Bilgem

Bilgem

Son dakika bilgem haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bilgem ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bilgem haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bilgem

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bilgem gelişmeleri de dahil olmak üzere 180 bilgem haberi bulunmuştur. Tüm bilgem haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mavi Vatan’da Türk donanmasının gücüne güç katacak! Sırada Gür sınıfı denizaltılar var...
Mavi Vatan’da Türk donanmasının gücüne güç katacak! Sırada Gür sınıfı denizaltılar var... Mavi Vatan’ın koruyucusu Türk donanması gücüne güç katıyor. Donanmanın sessiz ve derin gücü denizaltıların etkisini arttırmak için süren çabalara milli ve modern sistemlerin uygulanmasıyla devam ediyor.
23.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu teknoloji ile oyun değiştiren bir ülke olacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu teknoloji ile oyun değiştiren bir ülke olacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tuzla TCG Anadolu Gemisi Teslim Töreni ve Yeni MİLGEM Fırkateynleri Sac Kesme Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bütün bu özellikleriyle TCG Anadolu sayesinde dünyada ilklerden olan oyun değiştiricilere hizmet eden bir ülke haline geleceğiz." ifadelerini kullandı.
10.04.2023 Gündem
118 çocuğun ailesini Derin GÖRÜ buldu
118 çocuğun ailesini Derin GÖRÜ buldu Tübitak yerli ve milli projeleriyle depremzedenin yanındaydı. Depremin dağıttığı aileler Derin GÖRÜ teknolojisiyle birbirlerine kavuşturuluyor. Uydudan enkaz tespiti yapıldı ve Uydu teknolojisiyle canlar enkazdan kurtarıldı.
24.02.2023 Gündem
F-16'ların yerine geçecek! Yeni gelişme, başarıyla üretildi
F-16'ların yerine geçecek! Yeni gelişme, başarıyla üretildi Türkiye’nin 5’inci nesil savaş uçağı Milli Muharip Uçak’ta (MMU) önemli bir viraj dönüldü. MMU’nun beyni olarak nitelendirilen görev bilgisayarı TÜBİTAK BİLGEM tarafından başarıyla üretildi.
23.11.2022 Ekonomi
TÜBİTAK'tan yerli sahte belge inceleme cihazı
TÜBİTAK'tan yerli sahte belge inceleme cihazı  Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojileri Araştırma Merkezi'nce (BİLGEM) yerli ve milli imkanlarla geliştirilen yeni nesil doküman inceleme cihazı 'FORDEX', sahte para ve dolandırıcılık gibi adli olayların aydınlatılmasında kullanılacak. Cihaz, 1 ay sonra Emniyet Genel Müdürlüğü başta olmak üzere birçok resmi kurum ve kulüpte kullanıma girecek.
9.07.2022 Bilim ve Teknoloji
Bakan Varank: KOBİ’lerimiz ülkemizin geleceği olacak
Bakan Varank: KOBİ’lerimiz ülkemizin geleceği olacak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Ülkemizi kritik teknolojilerin pazarı değil, üreticisi yapmak için çalışıyoruz. Bu noktada KOBİ’lerimiz ülkemizin geleceği olacak. Biz de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak KOBİ’lerimizin sonuna kadar arkasında yer alacağız" dedi.
14.06.2022 Ekonomi
TÜBİTAK KPSS’siz lise, ön lisans ve lisans mezunu 612 personel alacak! İşte TÜBİTAK başvuru şartları!
TÜBİTAK KPSS’siz lise, ön lisans ve lisans mezunu 612 personel alacak! İşte TÜBİTAK başvuru şartları! TÜBİTAK personel alımı ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan ilana göre, lise, ön lisans ve lisans mezunu 612 personel alınacak. Adaylarda KPSS şartı aranmayacak. Personel alımı SAGE, BİLGEM, MAM, RUTE, UME, ULAKABİM birimlerine alınacak. Başvurular 17 Haziran'a kadar yapılabilecek. Peki, TÜBİTAK personel alımı başvurusu nasıl yapılır? TÜBİTAK personel alımı başvuru şartları!
27.05.2022 Personel Alımı
Türk lirası için flaş gelişme! Ve düğmeye basıldı
Türk lirası için flaş gelişme! Ve düğmeye basıldı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından HAVELSAN, ASELSAN ve TÜBİTAK BİLGEM ortaklığıyla üretilecek Dijital Türk Lirası Sistemi Geliştirme Projesi devam ediyor. Proje öncelikle iş birliği yapan kurumların çalışanları tarafından denenecek.
2.05.2022 Ekonomi
Bakan Varank'tan ihracat açıklaması! 'Yüzde 90'ını sanayi ürünleri oluşturuyor'
Bakan Varank'tan ihracat açıklaması! 'Yüzde 90'ını sanayi ürünleri oluşturuyor' Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Türkiye, sanayi anlamında son 2 yılda, geçmiş dönemde yaşamadığı kadar büyüdü. 225 milyar dolara ulaşan ihracat ürünlerimizin yüzde 90'ını sanayi ürünleri oluşturuyor" dedi.
31.03.2022 Ekonomi
Türkiye’nin iftiharları BilimFest’te
Türkiye’nin iftiharları BilimFest’te Kepez Belediyesinin 31 Mart-2 Nisan tarihlerinde Dokumapark’ta düzenleyeceği BilimFest, Türkiye’nin iftiharı; T 129 ATAK, PUSAT, T-155 Fırtına Obüsü, Aksungur, ULAQ, Kuzgun Tj, Bozdoğan, Gökdoğan, SOM J ve Türksat 4B uydusunu ziyaretçilerle buluşturacak.
24.03.2022 Bilim ve Teknoloji
Antalya Bilim Merkezi, BİLİMFEST ile açılıyor
Antalya Bilim Merkezi, BİLİMFEST ile açılıyor Kepez Belediyesi’nin eski Dokuma Fabrikası’nda 12 bin 500 metrekare alana kurduğu Antalya Bilim Merkezi, BİLİMFEST ile kapılarını açıyor. Antalya Bilim Merkezi ve BİLİMFEST açılışı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımlarıyla 31 Mart Perşembe günü gerçekleştirilecek.
21.03.2022 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST 2022’de ilk kez düzenlenen özel bir yarışma: Çip Tasarım Yarışması
TEKNOFEST 2022’de ilk kez düzenlenen özel bir yarışma: Çip Tasarım Yarışması Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 5. yılında ilklere imza atmaya devam ediyor. Bu yıl ilk kez düzenlenen "Çip Tasarım Yarışması" festivalin yüksek ödüllü yarışmaları arasında yer alıyor.
9.03.2022 Bilim ve Teknoloji
İsmail Demir: Donanımsal anlamda önemli adımlar atılması gerek
İsmail Demir: Donanımsal anlamda önemli adımlar atılması gerek Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, “Biz meselelere yazılımsal olarak yaklaşırken donanımsal anlamda da ülkemizde önemli adımlar atılması gerekiyor. Bundan sonra olacak girişimlerde eğer donanım anlamında geri kalırsak belki de yazılım anlamında alacağımız tedbirlerin etkisiz kalma ihtimali çok büyük" dedi.
11.02.2022 Bilim ve Teknoloji
Denizaltılara milli savaş yönetim sistemi
Denizaltılara milli savaş yönetim sistemi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nca yürütülen Milli Üretim Entegre Savaş Yönetim Sistemi (MÜREN) projesinde gelinen aşamayı inceledi. Deniz kabul testlerinin tamamlanmasından sonra MÜREN'in 2022'de Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın kullanımına sunulması hedefleniyor. 
22.11.2021 Bilim ve Teknoloji
TÜBİTAK, SAHA EXPO'da teknolojisini sergiledi
TÜBİTAK, SAHA EXPO'da teknolojisini sergiledi Türkiye'de milli teknolojilerin geliştirilmesindeki rolü dolayısıyla "ülkenin en büyük Ar-Ge merkezi" olarak nitelendirilen TÜBİTAK, son dönemde geliştirdiği çözümleri SAHA EXPO'da vitrine çıkardı.
11.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Silahlı drone sistemi Songar'dan ihracat atılımı
Silahlı drone sistemi Songar'dan ihracat atılımı Asisguard Genel Müdürü Mustafa Barış Düzgün, "2 ülkeye Songar’ı ihraç ettik. 3 farklı ülkeyle de ciddi görüşmelerimiz var, sözleşme imzalama aşamasına geldik."dedi.
10.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Türkiye kripto para üretecek! 2022 yılında...
Türkiye kripto para üretecek! 2022 yılında... Blokzincir tabanlı dijital Türk lirasının gelecek yıl uygulamaya konulması hedefleniyor. AA muhabirinin 2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'ndan yaptığı derlemeye göre, uluslararası ticaret sisteminde kabul görecek alternatif para ve ödeme sistemleri geliştirilmesi amacıyla ülke iş birlikleri tesis edilecek ve çalışmalar sürdürülecek.
26.10.2021 Ekonomi
Aziz Sancar TEKNOFEST'te TOGG'un direksiyonuna geçti
Aziz Sancar TEKNOFEST'te TOGG'un direksiyonuna geçti Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, TÜBİTAK’ın onur konuğu olarak katıldığı TEKNOFEST’te Türkiye’nin Otomobili TOGG ile tanıştı. 2022’nin son çeyreğinde banttan indirilmesi planlanan TOGG’un direksiyonuna geçen Prof. Sancar, TOGG CEO’su Gürcan Karakaş’tan projede gelinen aşama ve ilerleyen süreç hakkında bilgi aldı.
28.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'nin yazılım ekosistemi güçleniyor
Türkiye'nin yazılım ekosistemi güçleniyor Bakan Varank, yazılımcı sayısını artırmak gerektiğini belirterek, "Çünkü ileride mesleklerin dönüşümüyle beraber açık çok daha fazla hale gelecek. Türkiye de yazılımcı sayısını artırmak için programları bire bir devreye sokuyor." dedi.
26.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Yerli kripto parayla ilgili son dakika açıklaması! Dijital TL'de...
Yerli kripto parayla ilgili son dakika açıklaması! Dijital TL'de... Yerli kripto para uygulamasıyla ilgili son dakika açıklaması! HAVELSAN duyurdu. Tasarımı, geliştirilmesi, siber güvenlik, dijital cüzdan uygulamalarından sorumlu olacak. HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar, “Yoğun işlerde her zaman olduğu gibi bu projeye de destek verecek" dedi.
24.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Bakan Varank, TEKNOFEST'te TÜBİTAK standını ziyaret etti
Bakan Varank, TEKNOFEST'te TÜBİTAK standını ziyaret etti Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Havacılık Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'te TÜBİTAK enstitü ve araştırma merkezlerinin stantlarını ziyaret etti.
22.09.2021 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST başladı! Gelişmiş hali ilk kez görüntülendi
TEKNOFEST başladı! Gelişmiş hali ilk kez görüntülendi Son dakika haberi... Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST heyecanı başladı. Sabah erken saatlerden itibaren alana akın akın ziyaretler gerçekleşti. TSK akrobasi timi SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları İstanbul Boğazı semalarında selamlama uçuşu gerçekleştirdi. BAYKAR Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, "Bu gençler sayesinde bağımsız güçlü Türkiye hedefimize her geçen gün bir adım daha yaklaşıyoruz” dedi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “TEKNOFEST'te dereceye giren takımlara 5 milyon liranın üzerinde ödül dağıtılacak” ifadelerini kullandı.
21.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Merkez Bankası resmen duyurdu! İmzalar atıldı, yerli dijital para için ilk adım
Merkez Bankası resmen duyurdu! İmzalar atıldı, yerli dijital para için ilk adım Merkez Bankası, ASELSAN, HAVELSAN ve TÜBİTAK-BİLGEM ile ikili mutabakat zabıtları imzalandığını ve “Dijital Türk Lirası İşbirliği Platformu” oluşturulduğunu duyurdu. Dijital Türk Lirası projesi birinci faz çalışma sonuçları 2022 yılında açıklanacak.
15.09.2021 Ekonomi
Savunmada büyük atılım! Türkiye’nin gurur projesi ortaya çıktı
Savunmada büyük atılım! Türkiye’nin gurur projesi ortaya çıktı ASELSAN ve TÜBİTAK birlikte geliştirdi. Yerli ve mili olarak tasarlandı. Mikro işlemciler ile ilgili dünyada büyük kısıtlamalar mevcuttu, Türkiye’de ilk kez üretildi. Başka ülkelerden savunma sanayiinde kullanmak üzere bu işlemcilerden almanın çok zor olduğunu dile getiren Bakan Varank, “Bu elimde gördüğünüz Milli İşlemcimiz Çakıl. Bizim gurur projemiz" dedi.
20.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Silahlı drone Songar, lazerle bomba imhaya hazırlanıyor
Silahlı drone Songar, lazerle bomba imhaya hazırlanıyor Asisguard ve TÜBİTAK BİLGEM, Songar'ın "yüksek güçlü lazer" sistemiyle bomba imha görevi yapabilmesine yönelik çalışmalar yürütüyor.
15.08.2021 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Bilgem ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bilgem haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.