Bayraktar Akıncı, ASELFLIR-500 ile vurdu
Bayraktar Akıncı, ASELFLIR-500 ile vurdu Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen AKINCI Projesi kapsamında Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA (Taarruzi İnsansız Hava Aracı), ASELFLIR-500 ile ilk atış testinde deniz üstünde seyreden hareketli hedefi başarıyla imha etti.
22.02.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Gabar'da yeni petrol keşfettik
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Gabar'da yeni petrol keşfettik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da Karapınar Güneş Santrali, Bozkır Barajı ve Abdülhamit Han Caddesi ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde konuştu. Gabar'da yeni petrol bulunduğunu duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cudi Gabar'da günlük 100 bin varil üretime sahip petrol bulduk. Bu ne demek ey teröristler, sizi o petrol kuyularına gömeceğiz. Cizre'ye 20 km mesafedeki rezerv güçlü kaliteye sahip. 100 kuyu ile 100 bin varil kapasitesine ulaşacağız. Günlük tüketimin 10'da 1'ini karşılayacak rezervin milletimizin hayrı olacağına şüphe yok" ifadelerini kullandı.
2.05.2023 Gündem
İzmir- İstanbul- Bakü Mega Teknoloji Koridoru açıldı! Bakan Varank: Başvuracaklardan ücret almayacağız
İzmir- İstanbul- Bakü Mega Teknoloji Koridoru açıldı! Bakan Varank: Başvuracaklardan ücret almayacağız Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun katılımıyla, İzmir'in Urla ilçesindeki Bilişim Vadisi İzmir Kampüsü'nde yapılan törende, İzmir-İstanbul-Bakü Mega Teknoloji Koridoru açıldı. Bakan Varank, konuşmasında, "Sene sonuna kadar buraya başvuracak ön kuluçka ve kuluçka firmalarından hiç ücret almayacağız" dedi.
2.05.2023 Bilim ve Teknoloji
Ukrayna'da 'Bayraktar Efsane Kanatlar' belgeseli! Selçuk ve Haluk Bayraktar'la söyleşi yapıldı
Ukrayna'da 'Bayraktar Efsane Kanatlar' belgeseli! Selçuk ve Haluk Bayraktar'la söyleşi yapıldı Ukrayna'nın en büyük televizyon kanallarından olan 1+1'de Bayraktar TB2 SİHA'lar hakkında belgesel hazırlanıp yayına sunuldu. Belgeselde Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve Genel Müdürü Haluk Bayraktar ile yapılan söyleşiler de yer aldı.
28.01.2023 Gündem
Savunma Sanayii Başkanı Demir açıkladı!  'Marlin' ilk kez CNN TÜRK'te görücüye çıktı
Savunma Sanayii Başkanı Demir açıkladı! 'Marlin' ilk kez CNN TÜRK'te görücüye çıktı Savunma Sanayii Başkanı (SSB) Prof. Dr. İsmail Demir, CNN TÜRK canlı yayınında savunma sistemleri ve projelerle ilgili son gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Demir, "Savunma sanayiinde dünyanın sayılı ülkeleri arasındayız. Milli muharip uçak devreye girdiğinde havacılık alanında da dünyada ilk 5'e gireceğiz" dedi. Türkiye'nin insansız suüstü aracı 'Marlin' ilk kez CNN TÜRK'te görücüye çıktı.
24.09.2022 Ekonomi
Bayraktar AKINCI TİHA'dan tarihi rekor geldi! Türkiye için sevindiren gelişme...
Bayraktar AKINCI TİHA'dan tarihi rekor geldi! Türkiye için sevindiren gelişme... Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA, kendisine ait milli havacılık irtifa rekorunu 45 bin 118 feet’e (13 bin 716 metre) taşıyarak üçüncü kez kırdı.
22.06.2022 Gündem
Erdoğan: Yerli ve milli gözetleme uydumuz İMECE'yi Ocak 2023'te uzaya fırlatıyoruz
Erdoğan: Yerli ve milli gözetleme uydumuz İMECE'yi Ocak 2023'te uzaya fırlatıyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türksat 5B Uydusu Hizmete Alma Töreni’nde konuştu. Erdoğan, "Yerli ve milli gözetleme uydumuz İmece'yi Ocak ayında Türksat 6A'yı da 2023 ortalarında uzaya fırlatıyoruz. Böylece uzaydaki uydu sayımız Bay Kemal 10'a yükselecek. Uzaydaki çıkarlarımızı da savunmak bizim namus borcumuzdur." dedi
14.06.2022 Siyaset
Selçuk Bayraktar ABD'li firmaya meydan okudu: Bakalım kim önce yapacak
Selçuk Bayraktar ABD'li firmaya meydan okudu: Bakalım kim önce yapacak Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde öğrenciler ile Milli Teknoloji Hamlesi söyleşisinde bir araya geldi. Burada konuşan Bayraktar, dünyanın kısa pistli deniz platformlarına iniş ve kalkış kabiliyetine sahip olacak ilk SİHA’sı olması planlanan Bayraktar TB3’e değinerek, "Dün bir Amerikalı firma, 'kısa pistli gemiler için biz ilk yapacağız' diye yayında bulundu ancak bakalım kim önce yapacak” ifadelerini kullandı.
11.05.2022 Gündem
Ukrayna - Rusya savaşında son dakika gelişmesi! İşgalde Rusları şok eden gelişme...
Ukrayna - Rusya savaşında son dakika gelişmesi! İşgalde Rusları şok eden gelişme... Ukrayna - Rusya savaşında 6'ncı günde de kan dökülmeye devam ediyor... 'Kağıtların gücü bitti, insanlar ölüyor' diyen Zelenski, AP'ye seslendi ve 'Artık siz Ukrayna'yı seçmelisiniz' dedi. Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İsviçre'de düzenlenen 'Silahsızlanma Konferansı'nda önceden kaydedilmiş bir video mesajıyla katıldı. Lavrov'un konuşması başlar başlamaz büyükelçiler ve diplomatlar salonu terk etti. Rusya, Kiev'deki sivillere çağrıda bulundu. Açıklamada vurulacak alanlara ait bilgi verildi ve sivillerin bölgeden ayrılması istendi. Rus RIA haber ajansı ise Ukrayna ile Rusya arasındaki görüşmelerin ikinci turunun yarın yapılacağını duyurdu. Rusya, Kiev'deki TV kulesine yönelik füze saldırısı gerçekleştirdi. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, kulenin olduğu bölgenin 29-30 Eylül 1941'de Naziler'in 33 binden fazla Yahudi'yi katlettiği yer olduğunu belirterek, "80 yıl sonra bugün Rus Nazileri, Ukraynalıları yok etmek için aynı yeri vurdu" dedi. İşte dakika dakika bölgede yaşananlar...
1.03.2022 Dünya
HİSAR O+  yüksek hızlı hedefi anında imha etti! 'Tam kapasite görevinin başında'
HİSAR O+ yüksek hızlı hedefi anında imha etti! 'Tam kapasite görevinin başında' Son dakika haberi... Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, milli hava savunma füze sistemi HİSAR O+'nın envantere giriş öncesi son kabul atışında yüksek irtifadaki yüksek hızlı hedefi imha ederek, göreve hazır olduğunu duyurdu.
27.12.2021 Bilim ve Teknoloji
Roketsan personel alıyor! Roketsan'a nasıl başvuru yapılır? İşte Roketsan iş ilanları
Roketsan personel alıyor! Roketsan'a nasıl başvuru yapılır? İşte Roketsan iş ilanları Türkiye'nin ilk milli ve özgün Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) Bayraktar TB2'nin, Polonya'ya ihraç edilmesi Roketsan'ı da gündeme getirdi. Milli SİHA'larda kullanılan akıllı mühimmatlar Roketsan tarafından üretiliyor. Bu haberlerin ardından pek çok kişi de Roketsan'ın prestijli projelerinde yer almak ve Roketsan'da kariyer yapmak istiyor. Sıklıkla Roketsan iş ilanları merak ediliyor. Peki, Roketsan iş başvurusu nasıl yapılır? İşte Roketsan İnsan Kaynakları personel alımı ilanları!
25.05.2021 Personel Alımı
TÜBİTAK SAGE Türkiye'nin yeni füzelerini hazırlıyor
TÜBİTAK SAGE Türkiye'nin yeni füzelerini hazırlıyor TÜBİTAK SAGE, yüksek teknoloji ürünü bir dizi füze ve mühimmatı güvenlik güçlerinin kullanımına sunmaya hazırlanıyor.
22.05.2021 Bilim ve Teknoloji
23 milyar dolarlık F-35 anlaşması! Gözler Joe Biden'da!
23 milyar dolarlık F-35 anlaşması! Gözler Joe Biden'da! Birleşik Arap Emirlikleri, ABD ile imzalanan F-35 tipi savaş uçağı ve SİHA'ların yer aldığı "savunma paketi" anlaşmasının değerinin 23 milyar dolar olduğunu açıkladı. ABD Başkanı Joe Biden ise söz konusu anlaşmayı gözden geçireceğini söylemişti.
22.01.2021 Dünya
Bayraktar ve Anka çok yakın zamanda Avrupa semalarında! Bakan Varank açıkladı
Bayraktar ve Anka çok yakın zamanda Avrupa semalarında! Bakan Varank açıkladı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, özellikle son 5 yılda yapılan yatırımların çok kısa sürede Türkiye'yi savunma sanayisinde devler ligine çıkaracağını belirterek, "İnanıyorum ki Avrupa semalarında da Türkiye'den satın alınan 'Bayraktar'ların ve 'Anka'ların uçtuğunu göreceğiz." dedi.
21.01.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Libya mesajı: Kimse heveslenmesin izin vermeyeceğiz!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Libya mesajı: Kimse heveslenmesin izin vermeyeceğiz! Cumhurbaşkanlığı Hükümet Kabinesi iki yıllık değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Libya'da Trablus'u tehdit eden darbecileri gerilettik. Libya halkının yanında olmayı sürdüreceğiz. Son günlerdeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz, kimse heveslenmesin ona da prim vermeyeceğiz." dedi.
21.07.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Meclis'e geliyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Meclis'e geliyor! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2019 yılı değerlendirme toplantısında önemli açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan, canlı yayında öğrencilere müjdeyi vererek, "Bu yılın ilk yarısında 13 bin 750 yatak kapasiteli 21 adet yurdu daha hizmete açıyoruz." dedi. Erdoğan ayrıca infaz düzenlemesiyle ilgili konuşarak, "İnfaz düzenlemesini de içeren ikinci yargı paketinin hazırlıklarını tamamladık, birkaç hafta içinde Meclis gündemine getiriyoruz." ifadelerini kullandı.
16.01.2020 Gündem
Bayraktar Deniz Kuvvetleri için uçmaya başladı
Bayraktar Deniz Kuvvetleri için uçmaya başladı Baykar Makina tarafından tasarlanan Bayraktar TB2 tipi Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA), Deniz Kuvvetleri adına ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Deniz Kuvvetleri’ne ait olan Çanakkale Havalimanı’ndan kalkan Bayraktar TB2, bölgedeki ilk görevine çıktı.
16.12.2018 Gündem
Teslimat için gün sayıyor
Teslimat için gün sayıyor TEKNOFEST’in son gününde Türk mühendisleri tarafından geliştirilen ilk milli hava aracı Hürkuş’un teslimatlarının başlayacağı müjdesi geldi. İlk Hürkuş kasım ayında teslim edilecek. Toplam 15 eğitim uçağının teslimatı 2019’un 6’ncı ayına kadar tamamlanacak
23.09.2018 Gündem
Savunmada altın çağ
Savunmada altın çağ Türk savunma sanayii altın çağını yaşıyor. Türkiye yerli ve milli olarak tankından korvetine, helikopterinden tüfeğine tüm savunma ihtiyaçlarını kendi karşılayabilir hale geliyor. Savunma Sanayii Başkanlığı’nın öncülüğünde dev projeler aralıksız sürüyor.
30.08.2018 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri