Afet Yeniden İmar Fonu'nun Kurulması Hakkında Kanun, Resmi Gazete'de
Afet Yeniden İmar Fonu'nun Kurulması Hakkında Kanun, Resmi Gazete'de  Afet Yeniden İmar Fonu'nun Kurulması Hakkında Kanun, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.
21.03.2023 Gündem
Bakan Nebati ve Bakan Kurum kentsel dönüşüm için Yeni Finansman Modeli'ni açıkladı
Bakan Nebati ve Bakan Kurum kentsel dönüşüm için Yeni Finansman Modeli'ni açıkladı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Şanlıurfa’da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile birlikte Kentsel Dönüşümü desteklemek amacıyla hayata geçirilecek olan Yeni Finansman Modelleri üzerine bilgilendirmede bulundu. Bakan Nebati, çok uygun koşullarda kredi kullandırarak kentsel dönüşümü teşvik edeceklerini söyledi.
11.03.2023 Ekonomi
'Afet Yeniden İmar Fonu' teklifi, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda
'Afet Yeniden İmar Fonu' teklifi, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Genel hayata etkili afet bölgesinin yeniden imarı, altyapı ve üstyapı çalışmalarına hızlı kaynak sağlanması amacıyla bağış, hibe, bütçe ödeneği, yurt içi ve yurt dışı finansmanın 'Afet Yeniden İmar Fonu'nca tek elden yönetilmesini öngören kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı. 
9.03.2023 Ekonomi
Afet Yeniden İmar Fonu teklifi TBMM'ye sunuldu
Afet Yeniden İmar Fonu teklifi TBMM'ye sunuldu AK Parti, Afet Yeniden İmar Fonu kurulmasına ilişkin yasa teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.
6.03.2023 Gündem
AK Parti'li Elitaş: 'Afet Yeniden İmar Fonu' çalışmalarına başladık
AK Parti'li Elitaş: 'Afet Yeniden İmar Fonu' çalışmalarına başladık AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın grup toplantısında açıkladığı 'Afet Yeniden İmar Fonu'nun kurulmasını öngören 11 maddelik yasal düzenlemenin çalışmalarına başladıklarını söyledi.
1.03.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim tarihi mesajı: 14 Mayıs'ta millet gereğini yapacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim tarihi mesajı: 14 Mayıs'ta millet gereğini yapacak Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Kahramanmaraş merkezli depremlerde 11 bin 400'ün üzerinde artçı sarsıntının gerçekleştiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye bir çeşit deprem fırtınasına tutulmuş durumdadır." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vakit geliyor, bu millet inşallah 14 Mayıs'ta gereğini yapacaktır. Asla böyle kuru sıkı atanlara prim vermeyecektir." ifadelerini kullandı.
1.03.2023 Gündem
Bakan Nebati'den enflasyon mesajı: Düşüş trendine girdik
Bakan Nebati'den enflasyon mesajı: Düşüş trendine girdik Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Denizli İş Dünyası Buluşması'nda Türkiye Ekonomi Modeli'ne vurgu yaptı.
8.04.2023 Ekonomi
Bakan Nebati deprem bölgesi: 3,4 milyar TL'lik destek hesaplarda
Bakan Nebati deprem bölgesi: 3,4 milyar TL'lik destek hesaplarda Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, deprem felaketine ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Nebati ekonomiye ilişkin alınan tedbirleri açıkladı ve KGF limitinin 350 milyar liraya çıkarıldığını söyledi.
27.02.2023 Gündem
TBMM’den deprem için finansman önerileri
TBMM’den deprem için finansman önerileri Dünya Bankası Türkiye’deki evleri depreme dayanıklı hale getirmenin maliyetinin 465 milyar dolar olacağı tespitinde bulunurken, TBMM Deprem Araştırma Komisyonu 2021 yılındaki raporunda, deprem risk ve zararlarının azaltılması ve dönüşüm finansmanı ihtiyacının nasıl giderileceğine ilişkin önerilerini sıralamıştı. Komisyon, sürdürülebilir bir “afet fonu” oluşturulması, Hazine’ye ait arazilerin ekonomiye kazandırılması ve uluslararası finans kuruluşlarından uygun koşullu kaynak temin edilmesi gerektiğini kaydetmişti.
27.02.2023 Gündem
2022 muhtar maaşları ne kadar oldu? Muhtar maaşlarına zam Resmi Gazete’de!
2022 muhtar maaşları ne kadar oldu? Muhtar maaşlarına zam Resmi Gazete’de! Muhtar maaşlarına zam! Resmi Gazete’de yayımlandı ve belli oldu! Resmi Gazete’de yayınlanan 7394 sayılı Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi Ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'la Muhtar Ödenek ve Sosyal Güvenlik Yasası’nda düzenleme yapıldı. Karar göre, muhtar maaşları asgari ücret seviyesine yükseltildi. Peki, 2022 muhtar maaşları ne kadar oldu? İşte detaylar…
15.04.2022 Çalışan Hakları
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Libya mesajı: Kimse heveslenmesin izin vermeyeceğiz!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Libya mesajı: Kimse heveslenmesin izin vermeyeceğiz! Cumhurbaşkanlığı Hükümet Kabinesi iki yıllık değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Libya'da Trablus'u tehdit eden darbecileri gerilettik. Libya halkının yanında olmayı sürdüreceğiz. Son günlerdeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz, kimse heveslenmesin ona da prim vermeyeceğiz." dedi.
21.07.2020 Siyaset
Milyonları ilgilendiriyor! Resmen yürürlüğe girdi
Milyonları ilgilendiriyor! Resmen yürürlüğe girdi Corona virüs tedbirlerini de içeren torba kanun yürürlüğe girdi. Önceki akşam TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen, kısa çalışma ödeneği, asgari ücret desteği, 1 Mart - 30 Haziran döneminde işyeri kiralarının ödenmemesinin tahliye sebebi sayılmaması gibi düzenlemeler içeren kanun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.
26.03.2020 Gündem
Emeklilikte yeni dönem! Meclis’te kabul edildi, Cumhurbaşkanı onayladı...
Emeklilikte yeni dönem! Meclis’te kabul edildi, Cumhurbaşkanı onayladı... Milyonlarca kişi merakla bekliyordu. Emekli olan ya da emekli olmayı planlayan kişileri yakından ilgilendiren bir kanun teklifi Meclis'ten geçti ve düzenlemeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan onayladı ve yürürlüğe girdi. Türkiye'de ikamet etmeyen vatandaşlar da artık Bireysel Emeklilik sistemi'ne (BES) dahil olabilecek. Şehir, kasaba ve köy sınırları içinde bulunan ve kanunda belirtilen yerler dışında kalan her çeşit ticaret ve sanat amacı güden iş yerlerinde çalışanlar, buralarda barındırılanlar, öğrenci yurtları ve benzeri yerlerde çalışanlar, bu yerlerde kalan öğrencilerin bildirimleri, sorumlu işleticilerce genel kolluk kuvvetlerine elektronik ortamda da yapılabilecek. İzinsiz tüfek imalathanesi kuranlara 5 yılı kadar hapis getirildi.
27.03.2020 Ekonomi
Torba Yasa 2020 | Yeni torba yasasında neler var? Torba yasa ne zaman çıkacak?
Torba Yasa 2020 | Yeni torba yasasında neler var? Torba yasa ne zaman çıkacak? Ekonomiye ilişkin "torba teklif" TBMM'de. AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan KOBİ'lerin desteklenmesi için kredi garanti kuruluşlarına sağlanan kaynağın 35 milyar liraya çıkarılması, illegal bahis ve şans oyunlarının katalog suçlar kapsamına alınmasını da içeren kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, teklifin, gazilere ikinci maaş bağlanmasını, doğal afetlerde doğal gaz ve elektrik borçlarının ertelenmesini, Vakıflar Genel Müdürlüğü taşınmazlarında kira borcu olanlara 3 ay süre tanınmasını, yivsiz tüfek, spor ve nişan tüfeği ile tabancaları izinsiz üretenlere yönelik hapis cezasının artırılmasını da içerdiğini bildirdi. Yeni torba yasasında neler var? Torba yasa ne zaman çıkacak? İşte yeni torba yasa 2020 hakkında merak edilen tüm ayrıntılar…
19.02.2020 Gündem
Ekonomiye ilişkin "torba teklif" TBMM'de!
Ekonomiye ilişkin "torba teklif" TBMM'de! AK Parti'li milletvekillerinin imzasını taşıyan Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.
17.02.2020 Siyaset
Çözüm süreci doğrudan Davutoğlu’na bağlandı
Çözüm süreci doğrudan Davutoğlu’na bağlandı Çözüm sürecini resmi olarak yürüten ‘Terörle Mücadele Yüksek Kurulu Başkanlığı’ Bülent Arınç’a bağlandı...
29.09.2021 Gündem
Yeni Yargı Paketi yasalaştı!
Yeni Yargı Paketi yasalaştı! Kamuoyunda "Yeni Yargı Paketi" olarak bilinen, Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Kanuna göre, esrar elde etmek amacıyla kenevir ekimi yapan kişiye verilen 1 yıldan 7 yıla kadar olan hapis cezası, 4 yıldan 12 yıla çıkarılıyor
29.09.2021 Gündem
Soyak, Sıfır Karbon Sponsoru
Soyak, Sıfır Karbon Sponsoru Soyak Holding CEO’su Dr. M. Emre Çamlıbel: “Dönüşümle birlikte enerji tasarruflu binalar üretilmesi kritik bir memleket meselesidir”
4.06.2013 Arşiv

Benzer Haber Etiketleri