İstanbul için barajlarda endişelendiren manzara
İstanbul için barajlarda endişelendiren manzara İstanbul için endişelendiren görüntü. Kırklareli'nden İstanbul'a su sağlayan iki baraj kuruma noktasına geldi. Kırklareli Vize ilçesi Kıyıköy beldesinde bulunan Pabuçdere ve Kazandere Barajları, hava yağışlarının azlığı ve sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinden dolayı kuruma noktasına geldi.
17.07.2023 Gündem
29 Eylül su kesintisi! Avcılar’da sular ne zaman gelecek, saat kaçta, sular kaç gün yok? Avcılar su kesintisi, 29-30 Eylül!
29 Eylül su kesintisi! Avcılar’da sular ne zaman gelecek, saat kaçta, sular kaç gün yok? Avcılar su kesintisi, 29-30 Eylül! İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSKİ Genel Müdürlüğü, Avcılardaki 10 mahalleden 8'ine 24 saat su verilmeyeceğini açıkladı. Kesintinin Haramidere'deki su baskınlarının önüne geçmek amacıyla sürdürülen çalışmalar kapsamında isale hatlarının deplase edilmesinden kaynaklandığı belirtildi. Peki, sular ne zaman, saat kaçta gelecek? İşte, 29-30 Eylül İSKİ Avcılar planlı su kesintisi ile merak edilen diğer detaylar…
29.09.2022 Yaşam
Avcılar’ın 10 mahallesinden 8’ine 24 saat su verilmeyecek
Avcılar’ın 10 mahallesinden 8’ine 24 saat su verilmeyecek İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı İSKİ Genel Müdürlüğü, Avcılar’daki 10 mahalleden 8’ine 24 saat su verilmeyeceğini açıkladı. Kesintinin Haramidere’deki su baskınlarının önüne geçmek amacıyla sürdürülen çalışmalar kapsamında isale hatlarının deplase edilmesinden kaynaklandığı belirtildi.
28.09.2022 Gündem
Silivri'de bir işçi göçük altında kaldı
Silivri'de bir işçi göçük altında kaldı İstanbul Silivri'de İSKİ ekiplerinin alt yapı çalışması sırasında göçük altında kalan bir işçi, itfaiye tarafından kurtarıldı.
30.08.2022 Yaşam
İSKİ sonuçları açıklandı mı, İSKİ personel alımı sonuçları isim listesi belli oldu mu? İSKİ KPSS şartsız 223 personel alımı başvuru sonuçları
İSKİ sonuçları açıklandı mı, İSKİ personel alımı sonuçları isim listesi belli oldu mu? İSKİ KPSS şartsız 223 personel alımı başvuru sonuçları İSKİ personel alımı başvuru sonuçları için yapılan aramalar arttı. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İSKİ) personel alımı başvuruları 19 Ağustos tarihinde sona erdi. Başvuruların sona ermesinin ardından gözler KPSS şartsız personel alımı sonuç gününe çevrildi. Peki, İSKİ sonuçları açıklandı mı, İSKİ personel alımı sonuçları isim listesi belli oldu mu? İSKİ KPSS şartsız 223 personel alımı başvuru sonuçları hakkında merak edilenler…
29.08.2022 Personel Alımı
İSKİ personel alımı ilanı yayınlandı! İSKİ 223 sözleşmeli personel alacak! İşte başvuru şartları!
İSKİ personel alımı ilanı yayınlandı! İSKİ 223 sözleşmeli personel alacak! İşte başvuru şartları! İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İSKİ) duyurdu! 223 sözleşmeli personel alınacak. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, İSKİ’de bulunan boş kadrolara, mühendis, tekniker, teknisyen, restoratör, mimar, kimyager, peysaj mimarı, laborant, ekonomist, biyalog ve tercüman alınacak. Başvurular 15 Ağustos’ta başlıyor. Peki, İSKİ personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İSKİ personel alımı başvuru şartları ne? İşte detaylar…
2.08.2022 Personel Alımı
Su faturasıyla ilgili son dakika açıklaması! Yüzde 120 arttı! İBB Başkanı İmamoğlu duyurdu
Su faturasıyla ilgili son dakika açıklaması! Yüzde 120 arttı! İBB Başkanı İmamoğlu duyurdu Su faturalarıyla ilgili son dakika açıklaması! İstanbulluları ilgilendiriyor. İSKİ Genel Müdürlüğü’nde su faturalarıyla ilgili konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Sadece son 1 yılda, İstanbul’umuza su temin eden İSKİ kuruluşumuzun maliyetleri yüzde 120 arttı. Kaçınılmaz olarak bu durum üzerine, İSKİ Genel Kurulu’na zam teklifimizi getirdik. Ne dedik? 10 metreküpe kadar kullanıcılara, yani dar gelirlilerde artış yüzde 50 olsun. 11-20 metreküp kullananlar için yüzde 69 olsun. Aşırı su tüketenler için de yüzde 80 artış yapalım. Arkadaşlarım, bu zamma neden ihtiyaç olduğunu da İSKİ’nin tüm gelir ve gider kalemleri ile AK Parti Grup Başkanvekiline anlattı” açıklamasında bulundu.
18.02.2022 Ekonomi
Milyonları ilgilendiriyor! Artık zorunlu oluyor, ödemeler artık...
Milyonları ilgilendiriyor! Artık zorunlu oluyor, ödemeler artık... Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Borcu olanlar, icra, iflas ve konkordato ile ilgili son dakika gelişmesi. Resmen kabul edildi. Tek seferde ödenecek. Zorunlu oluyor. Detaylar belli oldu. AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. İcra ve İflas Yasası TBMM'de kabul edildi. Kabul edilen yasa ile; konkordato kurumu daha işlevsel hale getirilecek. İflas tasfiyesi daha etkin şekilde yürütülecek. Tazminat hesaplamalarında, değer kaybı tazminatında aracın piyasa değeri, kullanılmışlık düzeyi, hasara uğrayan parçaları ile hasar tutarı dikkate alınacak. Harçlar Kanunu'ndaki düzenlemeyle, yapı kullanma izin belgesi verilmesi sırasında yapı kullanma izni harcı ile cins tashihi harcının belediyelerce tek seferde alınması öngörülüyor. Borçlu, mahkemenin izni dışında mühlet kararından itibaren rehin tesis edemeyecek, kefil olamayacak ve ivazsız tasarruflarda bulunamayacak; taşınmazını, işletmenin faaliyetinin devamı için önem arz eden taşınırını ve işletmenin devamlı tesisatını devredemeyecek ve takyit edemeyecek. Aksi halde yapılan işlemler hükümsüz olacak. Mahkeme, bu işlemler hakkında karar vermeden önce komiserin görüşü ile alacaklılar kurulunun muvafakatini almak zorunda olacak.
10.06.2021 Ekonomi
Borcu olan herkes için geçerli! Tek seferde ödenecek, zorunlu oluyor
Borcu olan herkes için geçerli! Tek seferde ödenecek, zorunlu oluyor Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Borcu olanlar, icra, iflas ve konkordato ile ilgili son dakika gelişmesi. Resmen kabul edildi. Tek seferde ödenecek. Zorunlu oluyor. Detaylar belli oldu. AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. İcra ve İflas Yasası TBMM'de kabul edildi. Kabul edilen yasa ile; konkordato kurumu daha işlevsel hale getirilecek. İflas tasfiyesi daha etkin şekilde yürütülecek. Tazminat hesaplamalarında, değer kaybı tazminatında aracın piyasa değeri, kullanılmışlık düzeyi, hasara uğrayan parçaları ile hasar tutarı dikkate alınacak. Harçlar Kanunu'ndaki düzenlemeyle, yapı kullanma izin belgesi verilmesi sırasında yapı kullanma izni harcı ile cins tashihi harcının belediyelerce tek seferde alınması öngörülüyor. Borçlu, mahkemenin izni dışında mühlet kararından itibaren rehin tesis edemeyecek, kefil olamayacak ve ivazsız tasarruflarda bulunamayacak; taşınmazını, işletmenin faaliyetinin devamı için önem arz eden taşınırını ve işletmenin devamlı tesisatını devredemeyecek ve takyit edemeyecek. Aksi halde yapılan işlemler hükümsüz olacak. Mahkeme, bu işlemler hakkında karar vermeden önce komiserin görüşü ile alacaklılar kurulunun muvafakatini almak zorunda olacak.
9.06.2021 Ekonomi
Yapılandırma kapsamına giren borçlar hangileri, yapılandırma hangi tarihleri kapsıyor?
Yapılandırma kapsamına giren borçlar hangileri, yapılandırma hangi tarihleri kapsıyor? AK Parti milletvekillerinin Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Yapılandırma kapsamına giren borçlar ve tarihi…
3.06.2021 Gündem
Yapılandırma ile ilgili son dakika gelişmesi! Kabul edildi ve...
Yapılandırma ile ilgili son dakika gelişmesi! Kabul edildi ve... Yüz binlerce kişi bekliyordu. Borç yapılandırması ile ilgili yeni gelişme! AK Parti milletvekillerinin Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.
27.05.2021 Ekonomi
Borçlular için yeni dönem! Resmen kabul edildi! İcra, iflas ve konkordato...
Borçlular için yeni dönem! Resmen kabul edildi! İcra, iflas ve konkordato... Hükümetten önemli adım. Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Detaylar belli oldu. Resmen kabul edildi. Borçluları ilgilendiriyor. İcra ve İflas Kanununda değişiklik içeren kanun teklifi Meclis Adalet Komisyonu'nda kabul edildi. Yeni teklife göre icra ve iflas kapsamındaki satışlarda işletmenin devamlılığı ve ekonomiye katkısı gözetilecek.
26.05.2021 Ekonomi
Kritik 'su' açıklaması! Şubat sonuna kadar...
Kritik 'su' açıklaması! Şubat sonuna kadar... Tüm İstanbulluları yakından ilgilendiren bir açıklama geldi. DSİ tarafından yapılan açıklamada barajlarda İstanbul'a 3 ay yetecek kadar su kaldığı bildirildi.
13.12.2020 Gündem
Su faturaları ile ilgili flaş karar! Resmen açıklandı...
Su faturaları ile ilgili flaş karar! Resmen açıklandı... Su faturası ile ilgili çok sayıda vatandaşı ilgilendiren önemli karar. Resmen açıklandı. Su borçları yeniden yapılandırılmaya başlandı. Peşin ödemede yüzde 90 gecikme zammı indirimi yapılıyor. 31 Ağustos 2020 öncesine ait ödenmemiş su borçlarına ilişkin yapılandırmadan yararlanmak isteyen vatandaşların yıl sonuna kadar başvuru yapması gerekiyor. Öte yandan 36 aya kadar taksit imkanı da sağlanıyor.
10.12.2020 Ekonomi
İstanbul'da suya yüzde 25 zam teklifi!
İstanbul'da suya yüzde 25 zam teklifi! İstanbul'da yaşayan milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiren adım. İSKİ Genel Müdürlüğü'nün 2021 yılı su satış tarifeleri teklifinde, 1 Ocak 2021'den itibaren geçerli olmak üzere suya konutta yüzde 25 zam talebi yer aldı.
9.11.2020 Ekonomi
Veysel Eroğlu kimdir? Eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu nereli? Ilısu Barajı’na adı verildi!
Veysel Eroğlu kimdir? Eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu nereli? Ilısu Barajı’na adı verildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ilısu Barajı'na eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun adının verildiğini bildirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet Bahçeleri Toplu Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulunurken, Ilısu Barajı'na Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun adının da verildiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tarafından Ilısu Barajı’na Veysel Eroğlu’nun adının verilmesinin ardından, Veysel Eroğlu kimdir, Veysel Eroğlu nereli? Soruları arttı.
5.06.2020 Gündem
İSKİ'nin bahçesinde dikkat çeken görüntü!
İSKİ'nin bahçesinde dikkat çeken görüntü! Eyüpsultan'da bulunan İSKİ Genel Müdürlüğü'nün bahçesine dizilen çok sayıda araç dikkat çekti. İSKİ'nin Eyüpsultan'da bulunan genel merkezi bahçesine ve çevresine yeni araçlar dizilmeye başlandı.
31.05.2020 Gündem
Veysel Eroğlu'dan Ekrem İmamoğlu'na "Haliç" yanıtı
Veysel Eroğlu'dan Ekrem İmamoğlu'na "Haliç" yanıtı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından Haliç'in dibinde yer alan 400 bin ton çamurun bertaraf edileceğini duyurmuştu. 1995-2002 yılları arasında İSKİ Genel Müdürlüğü yapan, eski Orman ve Su İşleri Bakanı, AK Parti Milletvekili Veysel Eroğlu, 1994 yılından sonra Haliç için yapılan çalışmaları anlatarak, tertemiz bir Haliç teslim edildiğini söyledi. Eroğlu, " O zaman hiçbir canlı yaşamayan Haliç'te şu an da 48 civarında balık türü var. Ayrıca yunuslar yüzüyor" dedi.
31.05.2020 Gündem
İBB Meclisinde borçlanma talepleri karara bağlandı
İBB Meclisinde borçlanma talepleri karara bağlandı Olağanüstü gündemle toplanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) meclisinde borçlanma taleplerinin birçoğu revize edilerek meclisten geçti.
11.05.2020 Gündem
İstanbul'da suya zam! İşte oran...
İstanbul'da suya zam! İşte oran... İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük kuruluşlarından olan ve kentin su ihtiyacının karşılandığı İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSKİ) 2020 bütçesi hazırlandı. Yeni bütçeye göre, 1 Aralık’tan itibaren suya yüzde 20 zam yapılacak.
11.11.2019 Ekonomi
Belediyeler 7 gün 24 saat hizmet verecek
Belediyeler 7 gün 24 saat hizmet verecek Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum imzasıyla belediyelerin vatandaşa 7 gün 24 saat hizmet etmesi, bu kapsamda personel bulundurulması ve gece-gündüz hizmetlerin devam ettirilmesi ile ilgili 81 ile genelge gönderildi.
7.03.2019 Gündem
İSKİ personel alımı başvuru sonuçları açıklandı!
İSKİ personel alımı başvuru sonuçları açıklandı! İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından farklı pozisyonlarda görevlendirilmek üzere personel alımı için başvuru sonuçları belli oldu. KPSS sınavından en az 70 puan alma şartıyla yapılan başvuru sonuçları listesi haberimizde yer alıyor.
18.12.2018 Gündem
Battal İlgezdi'nin 'helikopter pisti' davasında karar
Battal İlgezdi'nin 'helikopter pisti' davasında karar İçişleri Bakanlığı'nın kararıyla Ataşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Battal İlgezdi ile 6 çalışanın, envanterde helikopter olmamasına rağmen, belediyeye ait yeşil alana mevzuata aykırı helikopter pisti yaptırıp ücretsiz olarak özel kullanıma sundukları iddiasıyla ilgili "görevi kötüye kullanma" suçundan yargılandıkları dava karara bağlandı.
7.12.2018 Gündem
Son dakika: İstanbul'da suya yüzde 15 indirim
Son dakika: İstanbul'da suya yüzde 15 indirim İstanbul'da ev ve iş yerlerinde 1 Ocak'tan itibaren geçerli olmak üzere suya yüzde 15 indirim yapıldı. İndirim haberini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal duyurdu.
14.11.2018 Ekonomi
İBB, sanayicilerin kullandığı suda indirim yaptı
İBB, sanayicilerin kullandığı suda indirim yaptı İstanbul Büyükşehir Belediyesi, biyolojik arıtmalarda temizlenerek sanayicilerin kullanımına sunulan geri dönüşüm suyunun metreküp fiyatında yüzde 16,6 indirim yaptı.
17.05.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri