MEB'den LGS'ye gireceklere kritiik uyarı!
MEB'den LGS'ye gireceklere kritiik uyarı! Millî Eğitim Bakanlığı, 2 Haziran 2024'te yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınava ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.
13.03.2024 Gündem
LGS başvuru yapma ekranı 2022! MEB LGS başvuru kılavuzuna göre LGS başvuruları nereden ve nasıl yapılır?
LGS başvuru yapma ekranı 2022! MEB LGS başvuru kılavuzuna göre LGS başvuruları nereden ve nasıl yapılır? LGS başvuruları başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan başvuru kılavuzunun ardından öğrenciler liselere geçiş kapsamındaki sınav başvurularını, 4-14 Nisan'da gerçekleştirilecek. Peki, LGS başvuru nasıl yapılır, nereden yapılır? İşte LGS başvuru ekranı ve başvuru kılavuzu…
4.04.2022 Eğitim
2022 LGS kılavuzu yayınlandı! LGS başvuruları ne zaman başlıyor? LGS başvurusu nasıl yapılır?
2022 LGS kılavuzu yayınlandı! LGS başvuruları ne zaman başlıyor? LGS başvurusu nasıl yapılır? Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) duyurdu! 2022 LGS kapsamındaki merkezî sınav kılavuzunu yayımlandı. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer yapıtğı açıklamada, LGS’de oturumlar, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımlarında herhangi bir değişiklik yapılmadığını açıkladı. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı yıl 5 Haziran'da gerçekleştirilecek. Peki, LGS başvuruları ne zaman 2022? 2022 LGS başvuru nasıl yapılır? 2022 LGS ne zaman? İşte LGS kılavuzu 2022!
29.03.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Milyonlar bekliyordu, tarihler, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımları...
MEB resmen duyurdu! Milyonlar bekliyordu, tarihler, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımları... Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi açıklama yapıldı. Tarihler belli oldu. Milyonlarca öğrenci bekliyordu. Hem öğrenciler hem de veliler değişiklik yapılıp yapılmayacağını merak ediyordu. MEB tarafından detaylı açıklama yapıldı. Bakan Özer konunun ayrıntılarını paylaştı. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer: “LGS kapsamında 5 Haziran 2022'de uygulanacak merkezî sınavın başvuruları, 4-14 Nisan 2022 tarihleri arasında Bakanlık tarafından merkezî olarak gerçekleştirilecek. Sınavda oturumlar, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımlarında herhangi bir değişiklik yapılmadı." diye konuştu.
29.03.2022 Eğitim