Fatih Terim’in ifadesi ortaya çıktı: Seçil’e fon için para vermedim
Fatih Terim’in ifadesi ortaya çıktı: Seçil’e fon için para vermedim Bankacı Seçil Erzan davasında Fatih Terim’in ifadesinde “Bu fonla alakalı Seçil Erzan’a hiç para vermedim. Bahsedilen fon ile yakından uzaktan ilgim yok” dediği öne sürüldü.
24.11.2023 Gündem
İşte Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın yeni ekibi! Liyakat vurgusu yapıldı
İşte Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın yeni ekibi! Liyakat vurgusu yapıldı Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın önceki gün ses getiren enflasyon raporu sunumunun ardından dün de yeni atanan ekibi açıklandı. Yeni Merkez Bankası başkan yardımcıları Hatice Karahan, Osman Cevdet Akçay ve Fatih Karahan’la ilgili karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Piyasaların yakından takip ettiği üç isim de uzmanlardan tam not alırken, ‘liyakat’ vurgusu yapıldı.
29.07.2023 Ekonomi
CHP'nin Akşener stratejisi ortaya çıktı! İşte İYİ Parti'nin adaylık için yeşil ışık yaktığı isim
CHP'nin Akşener stratejisi ortaya çıktı! İşte İYİ Parti'nin adaylık için yeşil ışık yaktığı isim İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 6 Mart'taki toplantıya katılıp katılmayacağı belli oldu. CHP’li büyükşehir belediye başkanları ile görüşen Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Akşener’e, bir yanına Mansur Yavaş diğer yanına Ekrem İmamoğlu’nu alarak verdiği pozla yanıt verdi. Akşener’in adaylık için yeşil ışık yaktığı isim ise tartışma konusu oldu.
5.03.2023 Gündem
Atilla Gökçe: Yılmaz Vural kötü haberi aldıktan sonra hıçkırıklarla ağlıyor, konuşamıyor
Atilla Gökçe: Yılmaz Vural kötü haberi aldıktan sonra hıçkırıklarla ağlıyor, konuşamıyor Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerle sarsılan Malatya'da 28 yaşındaki kaleci Ahmet Eyüp Türkaslan'ın naaşına ulaşılmasının ardından usta yazarlardan Atilla Gökçe'nin 'Yılmaz Vural hala uyuyamıyor hıçkırıklarla ağlıyor, konuşamıyor' yazısı okuyucuları derinden üzdü.
9.02.2023 Futbol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sözleşmelilere kadro ve EYT açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sözleşmelilere kadro ve EYT açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda mevzuat karmaşasını gidermek suretiyle sözleşmeli personel statüsünü yeniden belirledik. Mahalli idareler dahil olmak üzere sözleşmelilerin kadroya geçişinde 3 yıl bu statüde çalışmış olma şartı aranacaktır. Ayrıca 1 yıl da aday memurluk süresi olacaktır. Dolayısıyla sözleşmeliden kadroya geçiş 3+1 yıllık bir süre sonunda gerçekleşecektir. Halihazırda 3 yılı dolmuş olan sözleşmeliler hemen aday memurluğa geçiş yapabilecektir. Henüz bu süreyi doldurmamış olanlar ise 3 yılın sonunda aynı hakkı elde edeceklerdir" dedi.
28.11.2022 Gündem
Bakan Bilgin'den canlı yayında EYT, asgari ücret ve taşeron işçilerle ilgili önemli açıklamalar
Bakan Bilgin'den canlı yayında EYT, asgari ücret ve taşeron işçilerle ilgili önemli açıklamalar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin milyonların beklediği EYT düzenlemesine ilişkin merak edilenleri canlı yayında yanıtladı. Bakan Bilgin, "Staj ve çıraklık sigortası olanlar EYT kapsamında olacak mı?" sorusuna, "Onlar EYT kapsamında değil. Sigorta girişi olanlarda bir sorun yok. 1999 öncesi işe girmiş olanların karşılaştıkları sorunun çözümüne dönük düzenleme hazırlığı içerisindeyiz. Tek tip bir düzenleme. Tam veriler elimizde. Gerçek veriler üzerinden çalışıyoruz." dedi. Bakan Bilgin, asgari ücret için de, "Aralık'ta asgari ücret için yeniden masaya oturacağız." ifadelerini kullandı. Taşeron işçilerle ilgili Bakan Bilgin, "Kasım ayı içinde bu işçilerimiz için olan çalışmalarımızı sonlandırırız. Geçici işçi için ise çalışma farklı. O işçilerimizin hukukunu düzenleyecek bir çalışma yapıyoruz ve onların bu statülerini değiştireceğiz." dedi.
5.10.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Enflasyonun üstesinden geleceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Enflasyonun üstesinden geleceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katılım Finans Strateji Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan "Küresel gelişmelerin ortasıyla bir süredir etkisini hissettiğimiz enflasyon meselesinin üstesinden gelerek inşallah Türkiye Yüzyılını hep birlikte inşa edeceğiz" dedi.
3.10.2022 Siyaset
Kılıçdaroğlu: O yollar, köprüler, tamamını kamulaştıracağım
Kılıçdaroğlu: O yollar, köprüler, tamamını kamulaştıracağım  Düzce’de kamyoncuların sorunlarını dinleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Size söz veriyorum. Köprüler, yollardaki büyük paraları düzelteceğiz. O yollar, köprüler kamu özel iş birliği yap-işlet-devret, tamamını kamulaştıracağım" dedi.
25.05.2022 Siyaset
CHP lideri Kılıçdaroğlu: Devlet maceracı politikalarla yönetilmez
CHP lideri Kılıçdaroğlu: Devlet maceracı politikalarla yönetilmez CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Maceracı para ve kur politikalarından vazgeçin. Devlet maceracı politikalarla yönetilmez" dedi.
29.03.2022 Siyaset
İş Bankası yeni kararı resmen duyurdu! Hesabı olan müşterileri kapsıyor, şubelerde...
İş Bankası yeni kararı resmen duyurdu! Hesabı olan müşterileri kapsıyor, şubelerde... İş Bankası harekete geçti ve yeni gelişmeyi resmen duyurdu. Hesabı olan müşterileri kapsıyor. Yeni uygulama hizmete sunuldu. İş Bankası'ndan yapılan açıklamada mesleğini dijital mecra üzerinden yapan müşteriler için 'Dijital İşim Hesabı' devreye alındı. Şubelerde hesap açtıran kişiler vergi istisnasından yararlanabiliyor. Kazançlar tahsil edildiğinde işlem anında vergi kesintisi de otomatik gerçekleşiyor. İstisnadan faydalanılması için kişilerin ikametgâhlarının bulunduğu yerdeki vergi dairelerine başvurması, istisna belgesiyle bankadan hesap açılması gerekiyor. Aynı zamanda kazançların tamamının da bu hesap ile tahsil edilmesi gerekiyor. İşte tüm detaylar...
21.02.2022 Ekonomi
Bakan Nebati'den canlı yayında önemli açıklamalar!
Bakan Nebati'den canlı yayında önemli açıklamalar! Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati canlı yayında açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, "20 Aralık tarihi bir gündür. Türkiye'nin en önemli günlerinden birisi olarak anılacaktır." dedi. Bakan Nebati, yıl sonu büyüme hedefinin çift haneli olacağını belirterek, TL mevduatların 38 milyar arttığını ifade etti. Öte yandan Nebati SWAP anlaşmalarıyla ilgili olarak, "Çok yakın zamanda yeni anlaşmalar geliyor." dedi.
27.12.2021 Gündem
17 milyon dolarlık vurgun... Çarpıcı detaylar! İstanbul'da başladı, 5 gün sürdü
17 milyon dolarlık vurgun... Çarpıcı detaylar! İstanbul'da başladı, 5 gün sürdü Moskova Borsası’nı 17 milyon dolar dolandıran şebekenin Türkiye ayağındaki üç kişi ile ilgili karar çıktı. 12 yıl 6’şar ay hapis, 50’şer milyon lira da adli para cezası verilen üç kişi, kararla birlikte tahliye edildi. Moskova Borsası’nın CEO’su dahil üç üst düzey çalışanın işten atılmasına yol açan dolandırıcılık planı ise değme film senaryolarını aratmıyor.
3.12.2020 Gündem
EFT'de yeni dönem! EFT saatleri değişiyor mu? 7 24 EFT ne zaman başlıyor?
EFT'de yeni dönem! EFT saatleri değişiyor mu? 7 24 EFT ne zaman başlıyor? Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası EFT saatleri ile ilgili açıklama yaptı. Yeni uygulamada, FAST Sisteminde katılımcılar arası uçtan uca bir para transferi işleminin ortalama 2-3 saniyede tamamlanması hedefleniyor. En fazla 25 saniye içerisinde tamamlanmayan işlemler iptal edilecek. Yeni sistemle vatandaşlar, farklı bankalardaki hesapları arasındaki para transferlerini saniyeler içerisinde, 7 gün 24 saat gerçekleştirebilecek. FAST Sistemi ile birlikte, ödemelerin IBAN yerine telefon numarası, kimlik numarası veya e-posta adresi gibi bilgiler kullanılarak başlatılmasını sağlayan Kolay Adresleme Sistemi de vatandaşların kullanımına sunulacak. Peki, FAST nedir? FAST ne zaman devreye giriyor? FAST ile EFT saatleri değişiyor mu? FAST ile para transferleri nasıl yapılacak? İşte FAST ile ilgili tüm detaylar...
16.11.2020 Ekonomi
Türkiye'den AB'ye sert yanıt! 'Ne pahasına olursa olsun koruyacağız...'
Türkiye'den AB'ye sert yanıt! 'Ne pahasına olursa olsun koruyacağız...' Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay AB'ye çağrıda bulunarak, "Hakkaniyet bekliyoruz. Bu hakkaniyet çerçevesinde de Türkiye'nin geri adım atmasını kimse beklemesin. Türkiye ne pahasına olursa olsun Doğu Akdeniz'in her metrekaresinde, o suyun her metreküpünde haklarını koruyacaktır." dedi. Oktay, Yunanistan'ın karasularını 12 mile çıkarmak istemesi ile ilgili de "Bunu kabul etmemizi mi bekliyorsunuz? Bu savaş sebebi olmayacak da ne olacak? Cumhurbaşkanımız da bunu söylüyor zaten. Elimizden kaza çıkmaz. "Kazara falan" diyorlar ya gerekeni yaparız. Burada Türk milleti olarak biz gerekeni yapmayacaksak nerede yapacağız?" ifadelerini kullandı.
29.08.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Libya mesajı: Kimse heveslenmesin izin vermeyeceğiz!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Libya mesajı: Kimse heveslenmesin izin vermeyeceğiz! Cumhurbaşkanlığı Hükümet Kabinesi iki yıllık değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Libya'da Trablus'u tehdit eden darbecileri gerilettik. Libya halkının yanında olmayı sürdüreceğiz. Son günlerdeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz, kimse heveslenmesin ona da prim vermeyeceğiz." dedi.
21.07.2020 Siyaset
Garanti Bankası'ndan hesabı olanlara duyuru
Garanti Bankası'ndan hesabı olanlara duyuru Garanti BBVA, bankada hesabı olanlara ilişkin bir duyuru yayımladı. Garanti BBVA yaptığı duyuruda zaman aşımına uğrayan mevduat ve emanet hesaplara ilişkin 10 yıllık süreye dikkat çekildi.Aranmayan hesapların 10 yılı sonunda zaman aşımına uğrayacağı belirtilerek internet sitesinde listenin yayımlandığı belirtildi. Listede ismi olan müşterilerin ya da mirasçılarının en geç 15 Haziran 2020 tarihi kadar hesaplarının bulunduğu şubeye başvurmaları istendi.
22.04.2020 Ekonomi
Türkiye İş Bankası'ndan hesap sahiplerine duyuru!
Türkiye İş Bankası'ndan hesap sahiplerine duyuru! Türkiye İş Bankası yatırımcılara ait banka nezdinde zaman aşımına uğrayacak her türlü emanet ve alacaklara ilişkin bir ilan yayınladı.
6.04.2020 Ekonomi
Türkiye eve kapandı, dolandırıcıların iştahı arttı: Virüslü soygun
Türkiye eve kapandı, dolandırıcıların iştahı arttı: Virüslü soygun Koronavirüs salgınıyla birlikte nüfusun büyük bir bölümü eve kapanırken nakitle ödemeler azaldı. Kartla temassız yöntemlerle ve dijital bankacılık kanalıyla ödemeler arttı.
6.04.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'an meselesi' dedi ve dünyaya ilan etti!
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'an meselesi' dedi ve dünyaya ilan etti! Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Bu ülkede FETÖ'yü terör örgütü olarak ilan edip, ona savaş açan; şahsım ve AK Parti'dir" açıklamasında bulundu. Erdoğan; "Liderler ile görüşmeyen tek isim Erbakan hocamdır" dedi. Erdoğan, İdlib harekatı konusunda da sert açıklamalarda bulunarak, "Türkiye kendi harekat planını hazırladı. İdlib harekatı bir an meselesidir, bir gece ansızın girebiliriz" ifadelerini kullandı.
19.02.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk kez anlattı: Dolandırmaya çalışıyorlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk kez anlattı: Dolandırmaya çalışıyorlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda şehir üniversitesi meselesiyle ilgili konuşarak, "Sayın Babacan'ın imzası var bunun altında, Mehmet Şikşek'in var, Ferudun Bilgin var. Hani bunlar dürüstlüğü kimseye bırakmıyordu. Kimin ne olduğunu yaptıkları ile öğrenin. Bunlar Halk Bankasını da dolandırmaya çalışıyorlar" dedi.
8.12.2019 Gündem
Devlet Bahçeli'den "'Beştepe'ye çıkan CHP'li" iddiasıyla ilgili açıklama
Devlet Bahçeli'den "'Beştepe'ye çıkan CHP'li" iddiasıyla ilgili açıklama MHP Lideri Devlet Bahçeli, önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, 'Beştepe'deki CHP'li' iddiası hakkında "Kılıçdaroğlu günden güne erirken, Türkiye’nin siyasi ve toplumsal dengelerini de bozmanın çabasındadır. Kılıçdaroğlu’nun günahları saymakla bitmez" sözlerini kullandı.
26.11.2019 Siyaset
BDDK'nin bazı yetkilerinin TCMB'ye devredilmesine ilişkin kanun Resmi Gazete'de
BDDK'nin bazı yetkilerinin TCMB'ye devredilmesine ilişkin kanun Resmi Gazete'de Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
22.11.2019 Gündem
TBMM'de kabul edildi! Merkez Bankası'na devrediliyor
TBMM'de kabul edildi! Merkez Bankası'na devrediliyor TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen kanunla Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) 6493 Sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun kapsamındaki görev ve yetkileri, Merkez Bankasına devredilecek, Merkez Bankası ödemeler alanındaki yetkili otorite olacak.
13.11.2019 Ekonomi
BDDK'nın yetkileri Merkez Bankası'na devrediliyor
BDDK'nın yetkileri Merkez Bankası'na devrediliyor Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK), görev ve yetkileri Merkez Bankası'na devredilecek. Merkez Bankası, ödemeler alanındaki yetkili otorite olacak.
12.11.2019 Ekonomi
Türkiye Futbol Federasyonu 42. başkanı Nihat Özdemir!
Türkiye Futbol Federasyonu 42. başkanı Nihat Özdemir! Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı Ankara’da yapıldı. Genel kurula tek aday olarak giren Nihat Özdemir, oyların 179'unu alarak federasyon başkanlığına seçildi, 4 oy ise geçersiz sayıldı. Bu seçim öncesinde Yıldırım Demirören ve Hüsnü Güreli dönemi mali ve idari açıdan oy birliğiyle ibra edildi.
1.06.2019 Futbol