Gazete Vatan Logo

Gururlu ve mutluyum

Oscar’a doğru adım adım giden Ayla filminde rol alan Duygu Yetiş, “Her hafta sonu gişenin yükselişini izlemek insana gurur veriyor. Teklif geldiğinde Oscar’da kuvvetli bir aday olacağına emindim” diyor.

Gururlu ve mutluyum

Bugünlerde neler yapıyorsunuz nelerin heyecanı içindesiniz?

Ayla’nın başarısının heyecanı içerisindeyim. Her hafta sonu gişenin yükselişini izlemek hem insanı duygulandırıyor, hem de gurur veriyor. Ayla dışında sakinim. Hem film projesi hem de bir yolculuk yüzünden uzun bir süre evden ayrı kaldığım için evde vakit geçiriyorum. Kitaplar, diziler, müzikler derken günlerin hızla geçmesinden yakınırken buluyorum kendimi.

Ayla filmi hem Türkiye’de hem de katıldığı festivallerde büyük ilgi görüyor. Böyle bir yapımda rol almak filmin başarısını gördükçe neler hissettiriyor?

Gurur duyuyorum ve mutluyum. Ayla benim için ilk görüşmeye gittiğim günden beri çok önemli bir proje oldu. Çünkü gerçek sevgiyi anlatan inanılmaz bir hikaye. Ayrıca Türkiye’den birçok önemli oyuncu ile birlikte bu büyük prodüksiyonlu işte bu ekibin bir parçası olmak çok mutluluk verici.

Oscar yolculuğunda olması bir oyuncu olarak sizi nasıl heyecanlandırıyor?

Daha önceki senelerde de Türkiye’den birçok başarılı yapım bu aşamaya geldi. Ben Ayla’nın senaryosu önüme geldiği andan itibaren çok kuvvetli bir aday olacağına emindim.

Haberin Devamı

Dünyayı gezmek için çalıştığını söyleyen güzel oyuncu bugüne kadar on dört ülkeyi görmüş.

Dram veya komedi ayrımı yapmayan oyunculardansınız diyebilir miyiz?

Karar verirken dram ya da komedi olması ile ilgilenmiyorum. Benim için senaryonun ve karakterin nasıl olduğu önemli. Eğer bir senaryoyu okurken kendimi kafamda kurduğum imajın içerisine yerleştirebiliyorsam o zaman ben bu projede olmalıyım diyorum.

Ne yapmazsam gözüm açık gider dersiniz?

Okul yıllarından beri kafamı kurcalayan kesinlikle bir gün oynamak istediğim iki oyun var. Birisi Albert Camus’nun Yanlışlık eseri diğeri ise Jean Genet’in Balkon oyunu. Bir gün mutlaka bu yapımların içerisinde olmak istiyorum. Özel hayatımda ise tekrar Hindistan’a gitmek hatta birkaç ay orada yaşamak istiyorum.

Dünyayı gezmek için çalıştığınızı söylemişsiniz. Bugüne kadar kaç ülkeye gittiniz, sırada neresi var?

Evet dünyayı gezmeyi çok istiyorum. Daha yeni Japonya’dan döndüm. Henüz yolun başındayım bugüne kadar 14 ülkeyi gezebildim. Öncelikle Asya kıtasını bitirmek niyetinde olduğum için sırada arkadaşlarımla birlikte Srilanka turumuz var. Sonrasında ben Vietnam ve Laos’a devam edeceğim.

Haberin Devamı

Farkındalık yaratmak istdeğiniz bir konu var mı?

Son dönemlerde hep bir şiddetin hep bir kaosun içerisinde yaşıyoruz. Hiç bir canlının hayatına, yaşam hakkına saygımız kalmamış durumda. İnsanların evcil hayvanlarını zehirliyor, yer kavgası yüzünden başka insanları öldürüyoruz.. Delirmiş durumdayız. Ne insanlara, ne hayvanlara ne de doğaya karşı bu suçları işleme hakkımız var. Hep birlikte bu şiddet döngüsüne dur demeliyiz.