Gazete Vatan Logo

YGS için kimlik yenileme zorunlu mu? ÖSYM’ den açıklama!

ÖSYM, YGS için başvuru yapan adayların ‘’çipli kimlik kartı’’ ile girmelerinin zorunlu olmadığını açıkladı. Sınava girecek olanlar, nüfus cüzdanları ve geçerlilik süresi olan pasaportlarını kullanabilecekler. Bunların dışında yeni kimlik kartları alınana kadar geçen süre için düzenlenen ve 15 gün geçerlilik süresi olan geçici kimlik belgeleri ile sınava giriş yapabilecekler.

YGS için kimlik yenileme zorunlu mu? ÖSYM’ den açıklama!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından YGS’ye başvuru yapan adayların, çipli kimlik kartı ile girilmesinin zorunlu olmadığı bilgisini paylaştı. ÖSYM Basın Müşavirliği tarafından ‘’12 Mart 2017 tarihinde yapılacak olan YGS için çipli kimlik kartı ile girilme zorunluluğu yok’’ açıklaması yapıldı. Konu ile ilgili olarak ÖSYM’nin resmi internet sitesinde de bir yazılı açıklama yapılmış durumda. İçişleri Bakanlığı’nın Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü doğum, kayıp, ve mevcut olan kimlik kartlarının geçerlilik sürelerinin sona ermesi ile tahrifat sebebi ile kullanılamayacak duruma gelen kimlik kartlarının yenilenme başvuru işlemlerinde, yeni bir kimlik kartı düzenlenme süresince 15 gün geçerli olmak üzere geçici kimlik belgesi verilmektedir. Bu yüzden adayların, herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için yeni kimlik alma işlemlerini sınav günlerine bırakmamaları gerekmektedir.

ÖSYM'DEN YAPILAN YGS AÇIKLAMASI

2017 YGS Adaylarının Dikkatine!
İçişleri Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından doğum, kayıp, mevcut kimlik kartının geçerlilik süresinin sona ermesi veya tahrifat sebebiyle kullanılmayacak durumda olan kimlik kartlarının yenilenmesi başvurularında yeni kimlik kartı düzenleninceye kadar 15 gün geçerli “Geçici Kimlik Belgesi” düzenlenmektedir. Bu süreyi düşünerek, kimlik değişikliği talebi olan adayların yeni kimlik kartı edinme işlemlerini sınav günlerine bırakmamaları önem taşımaktadır.
Adaylar mevcut Nüfus Cüzdanları, geçerlilik süresi dolmamış pasaportları veya yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar yukarıda belirtilen nedenlerle düzenlenen 15 gün süreli “Geçici Kimlik Belgesi” ile de sınava girebileceklerdir.
Adaylara önemle duyurulur.
ÖSYM BAŞKANLIĞI

Haberin Devamı