Gazete Vatan Logo

Yerli otomobil CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş kimdir? Nerelidir ve yaşı kaçtır?

Yerli otomobil CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş kimdir sorusu vatandaşlar tarafından araştırılıyor. 1965 yılında Antalya’da doğan Mehmet Gürcan Karakaş günün en çok aranan isimleri arasına girdi, 1988 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nden mezun olan, Yerli otomobil CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş kimdir İşte Yerli otomobil CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş hakkında merak edilenler...

Yerli otomobil CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş kimdir? Nerelidir ve yaşı kaçtır?

Yerli otomobil görücüye çıktı. Yerli otomobil tanıtım toplantısında TOFF CEO’u Mehmet Gürcan Karakaş da bir konuşma yaptı. Törende yaptığı konuşma sonrası Mehmet Gürcan Karakaş hakkındaki araştırmalar da hızlandı. Peki, Mehmet Gürcan Karakaş kimdi? Nerelidir ve kaç yaşındadır?

MEHMET GÜRCAN KARAKAŞ KİMDİR, NERELİ VE KAÇ YAŞINDA?

1965 Antalya Akseki doğumlu olan Mehmet Gürcan Karakaş, 1988 yılında Ortadoğu Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Aynı yıl Aselsan’da çalışmaya başlayan Karakaş, 1990 yılında Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş’de görev aldı, 1991-1992 yılları arasında Almanya Feuerbach’ta dizel püskürtme sistemleri ürün geliştirme mühendisi olarak çalıştı.

1995 yılında Bursa’da teknik aplikasyon projelerinden sorumlu kısım müdürü olan ve 1996-1997 yılları arasında Almanya Bühlertal’da enerji ve karoseri sistemleri üzerine Japon ve İskandinav müşterilerden sorumlu proje müdürü olarak görev aldı.

2004 yılında Bosch Türkiye’ye Genel Müdür olarak atanan Karakaş, 2007 yılında Bosch’un Almanya’daki merkezine geçti. 2007 yılından bu yana grubun yenileme pazarlarından sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor.

Haberin Devamı

CEO'NUN MESAJI

Değerli paydaşlarımız,

Türkiye’nin merak edilen, bir an evvel hayata geçmesi beklenen projesinin en heyecanlı üyelerinden biri olarak sorumluluğumuzun ne kadar büyük olduğunun farkındayım.

Uzun yıllardır ülkece hayalini kurduğumuz bir büyük işi gerçekleştirmek üzere yola çıktık. Stratejimizi belirleme aşamasında otomotivi etkileyen temel eğilimleri analiz edip tüm dünyadan alanında başarılı olmuş veya olamamış birçok vakayı inceledik. Bu incelemelerde otomotivdeki büyük dönüşümün sinyallerini görüp sadece otomobil üretmekle, marka geliştirmekle kalmayıp otomobilden daha fazlasını yapmamız gerektiğine karar verdik. Otomobilden daha fazlası demek, elektrikli ve bağlantılı otomobillerle ortaya çıkıp otomobilin ev ve işimizden sonra üçüncü bir yaşam alanına dönüştüğü, otonom seviyesinin arttığı, otomobil sahipliği kavramının yeniden ele alındığı ve yeni hizmetlerin ortaya çıktığı bir hareketlilik yani mobilite dünyası demektir. Bu dünya ise kendi içinde bir ekosistem olarak kurgulanmayı gerektiren yeni fikirlere açık, yeni teknolojilerin hâkim olduğu ve tek başına değil işbirlikleriyle başarının sağlanacağı ve girişimciliğin ön planda olduğu bir ortamdır.

Haberin Devamı

2019 yılı sonunda ön gösterim aracımızın örtüsünü kaldıracak, takip eden iki yılda fabrikamızı tamamlayacak ve C segmentinde bir SUV olan ilk ürünümüzü 2022 yılında yola çıkartacağız. 2030 yılına kadar ise ürün gamımızı geliştirip 5 modelle farklı ihtiyaçlara cevap vereceğiz.

Projemiz ile 2022 yılından itibaren 15 yıl içinde GSMH’ye toplam 50 milyar Avro, cari açığa ise 7 milyar Avro katkıda bulunup, 5 bini doğrudan olmak üzere 20 bin kişiye ise istihdam sağlayacağız.

Bu son derece iddialı ve zorlayıcı, bir yandan da oldukça keyifli yolculukta bizi yalnız bırakmadığınız için ve bizleri desteklediğiniz için şimdiden hepinize teşekkür ediyorum.

Mehmet Gürcan Karakaş
CEO

Haberin Devamı

TOGG HAKKINDA

"Fikri mülkiyet haklarına Türkiye'nin sahip olduğu, küresel ölçekte rekabet edecek bir otomobil markası yaratma hedefiyle Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell, Zorlu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği güçlerini birleştirdi ve 25 Haziran 2018'de Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş.'yi (TOGG) kurdu.

TOGG olarak elektrikli ve bağlantılı yeni nesil otomobiller geliştiriyor ve bu otomobiller etrafında bir mobilite ekosistemi oluşturuyoruz. Bu ekosistem sayesinde geniş kitlelerin hayatını kolaylaştırıp, zararlı emisyonları sıfırlayarak temiz bir geleceğe katkıda bulunmayı hedefliyoruz.

2022 yılında doğuştan elektrikli, bağlantılı ve güncel otonom seviyesine sahip, orta büyüklükte (C segmenti) bir "sportif çok amaçlı otomobil (SUV)" ile yola çıkacağız. Akıllı ve bağlantılı otomobilimizin etrafında oluşturduğumuz ekosistem dahilinde yeni hizmetler, yeni kullanıcı deneyimleri ve yeni iş modelleri geliştireceğiz. İş ortaklarımızla ve çevremizde filizlenen girişim şirketleriyle yeni fikir ve teknolojilerin ortaya çıkmasını sağlayacağız."

Haberin Devamı