Gazete Vatan Logo

Yağmur nedeniyle 2 ilde eğitime ara verildi

Hakkari il genelinde etkili olan yoğun sağanak yağış nedeniyle yarın ilk ve orta dereceli eğitim-öğretim kurumları tatil edildi. Şırnak’ta etkili olan yoğun sağanak yağış nedeniyle yarın eğitim ve öğretime ara verildi.

Yağmur nedeniyle 2 ilde eğitime ara verildi

Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Hakkari il genelinde etkili olan yoğun sağanak yağış nedeniyle 13 Nisan 2023 Perşembe hünü ilk ve orta dereceli eğitim, öğretim kurumları, özel öğretim kursları,
Halk Eğitim Merkezleri, Rehberlik ve Araştırma Merkezleri, özel eğitim ve Rehabilitasyon merkezlerinde eğitim öğretime 1 gün ara verilmiş olup engelli ve hamile kamu personeli de bir gün idare izinli sayılacaktır" denildi.

ŞIRNAK'TA EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Şırnak’ta etkili olan yoğun sağanak yağış nedeniyle yarın eğitim ve öğretime ara verildi. Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada, "Alınan meteorolojik raporlar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 13 Nisan 2023 Perşembe günü; Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilimiz merkez ilçe ve bağlı belde ve köylerde, bütün resmi ve özel temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarımızdaki eğitim faaliyetlerine bir gün süreyle ara verilmesi kararlaştırılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) da gönderdiği SMS ile beklenen şiddetli yağışlar için tedbirli olunması yönünde uyarılarda bulundu. Vatandaşlara gönderilen SMS'te, "Meteorolojiye göre bugün ve yarın Şırnak'ta kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Sel, su baskını, heyelan ve yükseklerde yoğun kara karşı tedbirli olun” denildi.

Haberin Devamı