Gazete Vatan Logo

VATAN'a dört ödül

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin geleneksel "başarı ödülleri"ni kazananlar belli oldu. Gazetemizden Necati Doğru "Ekonomi", Zeki Çol "Spor Köşe Yazısı" ve Halit Kayacan ile Haydar Tanışan ise "Fotoğraf" dalında ödül aldı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nce (TGC) düzenlenen "Geleneksel Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri" ni kazananlar belli oldu. "Gazetecilik", "Radyo-TV" ve "İnternet" alanında oluşturulan seçici kurulların yaptığı değerlendirmeler sonucu ödüle değer görülen gazeteciler belirlendi. Seçici kurulların yaptığı değerlendirme sonucu "Gazetecilik" alanında ve "Haber" dalında ödül kazanan gazetecilerin konu kategorileri ile haber başlıkları şöyle:

Siyasal: Semire Sibel Hürtaş-ANKA, "Deprem Yağması Askeri Mahkemede."

Ekonomi: Necati Doğru-Vatan Gazetesi, "Gizlenen Kazık." Bu dalda Akşam Gazetesi'nden Ahmet Ünsal'ın "Çalışmadan emekli oldular" haberi övgüye değer bulundu.

Çevre eğitimi: Ümran Avcı-Milliyet Gazetesi, "Kaçak Kuran kursundan ailelere ilanlı çağrı."

Kültür Sanat: Önay Yılmaz-Milliyet Gazetesi, "Tuhaf Rehber."

Spor: Pervin Metin-Sabah Gazetesi, "Rıza Çalımbay."

Köşe yazısı, araştırma, röportaj: Köşe yazısı dalında Umur Talu'nun Sabah Gazetesi'nde yer alan "Saygı kıtlığı" başlıklı yazısı ödüle değer bulunurken Tercüman Gazetesi'nden Erhan Öztürk'ün "Dubai Towers ve Bilinmeyenler" başlıklı haberi "Araştırma" dalında ödül aldı. Bu dalda Hürriyet Gazetesi'nden Ersin Kalkan'ın "Son 1244 Rum" başlıklı araştırması da övgüye değer görüldü. Röportaj dalında Hürriyet Gazetesi'nden Gülden Aydın "O gün saat 18.00" başlıklı yazısıyla ödül kazanırken bu dalda Posta Gazetesi'nden Mert Ali Başarır'ın "Tiplemeler" yazısı övgüye değer bulundu. Spor köşe yazısı dalında ise Vatan Gazetesi'nden Zeki Çol'un "Bırakalım da batalım mı?" yazısı ödüle layık görüldü.

Sayfa düzeni, karikatür ve fotoğraf: Sayfa düzeni dalında "Birinci Sayfa Düzeni" kategorisinde Hürriyet Gazetesi'nden Arif Dizdaroğlu ödül kazanırken Zaman Gazetesi'nden Mustafa Sağlam ise övgüye değer bulundu. "İç Sayfa" kategorisinde Akşam Gazetesi'nden Doğa Özkan ödüle layık bulunurken "Spor Sayfası Düzeni"nde ise Milli Gazete'den Ali Yüksel ödül kazandı. Bu dalda Fanatik Gazetesi'nden Serdar Dinçbaylı övgüye değer bulundu. Karikatür dalında Tempo Dergisi'nden Cihat Hazardağlı "Yaşasın basın özgürlüğü" lejantlı karikatürüyle ödüle değer görülürken fotoğraf dalında Hürriyet Gazetesi'nden Şenol Çakır "Üst kimlik, alt kimlik" fotoğrafıyla ödül kazandı. Bu dalda Vatan Gazetesi'nden Halit Kayacan-Haydar Tanışan'ın "Saklayamazdık" fotoğrafı da 'övgü' ödülü aldı.

Radyo-televizyon: Radyo-Televizyon alanında seçici kurulun ödüle değer gördüğü gazetecilerle ödülleri şunlar:

TV Haber: Bu dalda seçici kurul birincilik ödülü vermedi. CNN Türk'ten Didem Arslan'ın "Kaçak ambulanslar" haberi övgüye değer görüldü.

TV Haber Program: Emine Başak Şengül-CNN Türk, "AB yolunda çocuk işçiler." Bu dalda yine CNN Türk'ten Şebnem Başak Çubukçu'nun "Türkiye'de restorasyon makyajı" programı övgüye layık bulundu.

TV Belgesel: Bu dalda da birincilik ödülü verilmedi. TRT2'den Erdoğan Şentürk'ün "Oyuncakların dili" belgeseli övgüye değer görüldü.

TV Kültür-Sanat-Magazin: Yaşamdan Dakikalar Ekibi-TV 8.

TV Kamera Çalışması: Bahadır Öktem-Ali Koray Uzun-CNN Türk, "TAYAD'lılara linç girişimi."

Radyo Haber Program: Murat Erdin-Best FM, "Konuşan Türkiye" programı.

İnternet: "sabah.com.tr" internet çalışması ödül alırken "ajansspor.com" da övgüye değer bulundu.

Nezih Demirkent Özel Ödülü: TGC'nin eski başkanlarından merhum Nezih Demirkent adına koyduğu özel ödül de "Mesleki çalışmalarının yanı sıra TGC tarafından gerçekleştirilen yerel medya eğitim seminerlerine ve Anadolu toplantılarına katkıları" nedeniyle gazeteci Taylan Erten'e verildi.

Haberin Devamı