Gazete Vatan Logo

UYAP Vatandaş Girişi İle Mahkeme Dava Dosya Sorgulama

UYAP vatandaş girişi ile mahkeme dava dosya sorgulama online olarak yapılabilmektedir. UYAP vatandaş girişi ile mahkeme dava dosya sorgulama yapmak için detaylar UYAP vatandaş girişi ile dava dosya sorgulama haberimizde.

Adli olaylar ile ilgilisorgulamaların yapılması amacıyla UYAP adında yeni bir sisteme geçilmiştir. UYAP üzerinden girişi yapılabilmesi için kişilerin statülerine göre ayrı bir giriş ekranı oluşturulmuştur. Bu nedenle kişilerin durumlarına göre ilgili giriş sayfasını seçmeniz gerekmektedir. UYAP vatandaş girişi ile dava dosya sorgulama gibi hizmetlerden böylece yararlanmanız mümkün olacaktır. Özellikle vatandaşlar için oluşturulan vatandaş girişi ile birlikte, sorgulama yapılabilmesi mümkündür.

MAHKEME DOSYA SORGULAMA

YARGITAY DOSYA SORGULAMA

DANIŞTAY DOSYA SORGULAMA

UYAP vatandaş girişi ile mahkeme dava dosya sorgulama işlemlerinden tüm vatandaşların yararlanması mümkünken, UYAP vatandaş girişi ile dava dosya sorgulama işlemleri için kişilerin ilk olarak UYAP portalına giriş yapmasıgerekmektedir. UYAP girişi için E Devlet üyeliğinin bulunması gerekmektedir. Aksi halde UYAP vatandaş girişi ile dava dosya sorgulama işlemleriniz yapabilmeniz mümkün olmayacaktır.

Siteye giriş yaptığınızda yer alan giriş seçeneklerini tercih ettikten sonra UYAP portalına giriş yapabilirsiniz. Ardından açılacak olan ekranda yer alan dava dosyası sorgulama adımlarını takip ederek sorgulamanızı gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

UYAP vatandaş girişi ile mahkeme dava dosya sorgulama işlemlerin yapmak isteyenlerin haberde belirtilen adımları takip etmesi yeterli olacaktır. Herhangi bir ücret ödemenize gerek kalmadan sorgulamanızı kolay bir şekilde sizler de yapabilirsiniz. UYAP vatandaş girişi ile mahkeme dava dosya sorgulama işlemlerini UYAP üzerinden yapabileceğiniz gibi UYAP vatandaş girişi ile mahkeme dava dosya sorgulama işlemlerinizi için E Devlet kapsını da tercih edebilirsiniz. Aynı şekilde sunulan hizmet sayesinde E Devlet kapısı üzerinden yapacağınızUYAP vatandaş girişi ile dava dosya sorgulama işlemleri sonrasında dava bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

Mahkeme konusunda aynı veritabanı kullanıldığı için iki portla arasında herhangi bir fark olmayacaktır. Ayrıca UYAP üzerinden de E Devlet giriş gerektiği için direk E Devlet üzerinden dava dosyası sorgulamanız daha kolay olacaktır.

Haberin Devamı