Gazete Vatan Logo

Tilkiler ne yer, ne ile beslenir? Tilkiler en çok neyi sever?

Tilkilerin nasıl beslendiği merak edilmektedir. Hayvanların beslenme alışkanlıkları birbirinden farklı olmaktadır. Tabiatta kurnazlıkları ile anılan bu hayvanlarında beslenme şekilleri merak edilmektedir. Vahşi bir hayvan olarak bilinen tilkilerin insanlara saldırma ihtimalleri bile araştırılmaktadır. Bu hayvanların tabiatta pek çok gıdayı tükettiği bilinmektedir.

Tilkiler ne yer, ne ile beslenir? Tilkiler en çok neyi sever?

Tilkiler tabiattaki pek çok hayvan gibi hepobur bir hayvan türü olarak tanımlanmaktadır. Yani hem et hem de ot ile beslenmektedir. Tabiatta bulunan pek çok gıdayı tüketmektedirler. Güçlü dişleri ile kemirgenleri öldürüp yemektedirler. Ayrıca kuşlar, tavuklar, balıklar, böcekler ile beslenirler. İnsanların atığı olan leşleri de yiyebilirler. Tilkiler yiyecek konusunda çok fazla ayırt edici olmamaktadırlar. Kimiz zaman geyik ve domuz yavrusu da avlayabilirler.

TİLKİLER NE İLE BESLENİR?

Tilkiler tabiatta buldukları pek çok gıdayı rahatlıkla tüketmektedir. Kemirgen hayvanları, kuşları, tavşanları, hayvan leşlerini yerler. Ayrıca insanların atık yiyeceklerini yeme eğilimi gösterirler. Yemek konusunda çok seçici oldukları söylenemez. Böcek, balık, kuş gibi küçük hayvanların yanı sıra bitkide tüketirler. Ayrıca tavuk yerler. Hatta kümeslere girerek tavukları çalabilirler. Hayvan leşleri ile beslendikleri bilinmektedir.

TİLKİLER EN ÇOK NEYİ SEVER?

Tilkiler yiyecek konusunda çok seçici hayvanlar değildir. Hayvanların yanında bitkileri hatta hayvan leşlerini yemektedirler. Tavuk yemeyi severler. Küçük hayvanlar onların beslenme grubunda yer almaktadır. Yakalayabildikleri pek çok küçük hayvanı yerler. Böcekler ve balıklar ile beslenirler. Ormanlık alanlarda yaşadıkları için buldukları gıdalar ile beslenirler.

Haberin Devamı

TİLKİLER NASIL HAYVANLARDIR? Tilkiler kurnaz hayvanlar olarak nitelendirilmektedir. Beslenme alışkanlıklarında da bu kurnazlıkları devam etmektedir. Tavuk kümeslerine girerek hayvanları avlarlar. Hayvan leşleri ile beslenebilirler. Tilkilerin yaklaşık yedi ayrı cinsi bulunmaktadır. Kızıl tilki ise en çok biline tilki türüdür. Bu hayvan köpekgiller ailesinden gelmektedir. Güçlü bir çene yapısına sahiptirler.

Beslendikleri kemirgenleri seri bir ısırık ile öldürürler. Tilkilerin etçil oldukları söylense bile farklı besinlerde yerler. Sebze ve meyve yedikleri bilinmektedir. Günün farklı saatlerinde avlanma alışkanlıkları vardır. İnsanların olduğu yerlerde dolaşarak onların bıraktığı artıkları tüketirler. Çok iyi koku alma özellikleri vardır. Bu durum avlarını kolay yakalamalarına yardımcı olur. Ayrıca sesleri çok iyi duyabilirler. Tabiatta tavşan ve fare ile beslenirler.

Haberin Devamı

TİLKİLER NEREDE YİYECEK ARARLAR?

Tilkiler genellikle ormanlık alanlarda bulunurlar. Burada bulunan pek çok hayvan ile beslenme alışkanlıkları vardır. Ama kamp yapan insanların yakınına kadar gelebilirler. Onların yiyecek artıkları ile beslenmektedirler. Tavşan, tavuk, kuş gibi hayvanları çok severler. Aç olmazlarsa insanlara saldırma eğilimi göstermezler.