Gazete Vatan Logo

Tekrar deprem olacak mı, artçı depremler devam edecek mi? Kandilli Rasathanesi'nde son durum!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki depremin ardından gözler artçı sarsıntılara ve tekrar deprem olup olmadığına çevrildi. Kahramanmaraş, Gaziantep il sınırlarının birleştiği yerde olan deprem 17 Ağustos 1999 depreminden sonra en büyük deprem. Doğu Anadolu fayı üzerinde olan bir deprem sonrası vatandaşlar “Tekrar deprem olacak mı, artçı depremler devam edecek mi?” sorularına yanıt arıyor.

Tekrar deprem olacak mı, artçı depremler devam edecek mi? Kandilli Rasathanesi'nde son durum!

Kahramanmaraş'ta ve Gaziantep'te peş peşe yaşanan iki deprem meydana geldi. Depremin etkisi devam ederken deprem bölgesindeki vatandaşlar “Tekrar deprem olacak mı, artçı depremler devam edecek mi?” sorusuna yanıt aramaya başlandı. Peki, Artçı depremler kaç gün sürer? Tekrardan depremler bekleniyor mu? Kandilli Rasathanesi'nin uzman isimleri, Kahramanmaraş'ta gerçekleşen depremi CNN TÜRK'e değerlendirdi.

Artçı depremler devam edecek mi, tekrar deprem olacak mı?

Doç. Dr. Doğan Kalafat, "Artçı sarsıntıların en büyüğü 6.6, 45'e yakın 4'ün üzerinde deprem var. Artçı depremler yaklaşık 1 yıl sürecektir. O yüzden vatandaşlarımızın muhakkak hasarları binalardan kaçınmasını ve evlerine girmemesini" diliyoruz." uyarısında bulundu.

Dr. Selda Altıncı Poyraz, "Artçı depremin büyüklüğüne bağlı, eğer 6.7 ya da 6.8 büyüklüğünde artçılar olursa tabii ki binayı yıkması söz konusu olabilir." ifadelerini kullandı.