Gazete Vatan Logo

Son dakika! Bursluluk sınavı sonuçları açıklandı

Bursluluk sınavı sonuçları açıklandı. 3 Haziran'da gerçekleştirilen Bursluluk sınav sonuçları az önce erişime açıldı. Adaylar Bursluluk sınav sonuçlarını www.meb.gov.tr adresi üzerinden sorgulayabilecek

Son dakika! Bursluluk sınavı sonuçları açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Bursluluk sınavına 5. Sınıftan 11. Sınıfa kadar katılım sağlanabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 18 yaşına kadar verilen devlet parasız yatılılık bursu ilköğretim ve lise öğrencilerine verilen bir burstur.

BURSLULUK SINAV SONUCU NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan bursluluk sınav sonuçları 14.00 itibariyle erişime açıldı. Öğrenciler sonuçlarını http://www.meb.gov.tr ve http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinde sorgulayabiliyor. Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde “Sınav Sonuç Belgesi” ni elektronik ortamdan alıp, onayladıktan sonra mühürleyerek öğrenci velisi ya da öğrenciye imza karşılığı verecektir.

Bursluluk Sınav Sonuçları için aşağıdaki alanda MEB resmi sitesi üzerinden T.C. kimlik numarası, Doğum Tarihi ve Güvenlik Kodu kısımlarını doldurarak sınav sonuçları görüntüleniyor.