Gazete Vatan Logo

Seri tezgahtar cinayetleri

Bursa’da kestane şekeri, İzmit’te ise pişmaniye satılan aynı karayolu üzerindeki iki mağazada görevli iki tezgahtar, 5.5 saat arayla av tüfekleriyle öldürüldü. Polis bu güzergahtaki satıcıları uyardı

Kestane şekeri satan üniversiteli gence infaz
İlk olay, Bursa-Yalova Karayolu üzerindeki Bahtenur Öztürk’e ait Kardelen Kestane Şekeri satış mağazasında meydana geldi. Mağazaya saat 23.30’da gelen soyguncu, okul masraflarını çıkarmak için tezgahtarlık yapan Dumlupınar Üniversitesi öğrencisi Hüseyin Çalışkan’ı pompalı tüfekle tehdit edip kasadaki paraları almak istedi. Çalışkan, parayı vermemek için direnince kafasına ateş edip öldüren soyguncular kasadaki 60 YTL’yi ve gencin cep telefonunu alıp kaçtı.

Bayram mesaisi yapan pişmaniyeci öldürüldü
İlk cinayetin üzerinden 5.5 saat geçmişti ki, İzmit’te yine aynı karayolu üzerindeki Aytaç Demir’e ait pişmaniyeci dükkanında çalışan ve bayram tatiline gidenlere de satış yapabilmek için mesai yapan 21 yaşındaki Fatih Kılıç, saat 05.00 sıralarında öldürüldü. Kılıç’ın sağ gözünden giren dom dom kurşunu başını da parçaladı. Ancak bu kez gasp yoktu. Ne kasadan para ne de tezgahtarın cep telefonu alınmıştı.