Gazete Vatan Logo

Seçim tarihi belli oldu mu? 2023 seçimleri ne zaman, açıklandı mı?

Seçin tarihi ne zaman açıklanır, 2023 seçimleri ne zaman, açıklandı mı? sorularına yoğun bir şekilde yanıt aranıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Kayseri Toplu Açılış Töreni ve Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı Temel Atma Töreni'nde konuştu. Erdoğan burada yaptığı konuşmada 2023 seçimlerine de değindi. Peki, Seçim tarihi belli oldu mu, erken seçim olur mu?

Seçim tarihi belli oldu mu? 2023 seçimleri ne zaman, açıklandı mı?

Seçim tarihi konusu yeniden gündeme geldi. 2023 seçimleriyle ilgili geçtiğimiz günlerde konuşan Erdoğan, "Meclis'te Cumhur İttifakı'nın, Cumhurbaşkanlığını da bizim kazanmamız şart. Bu seçim kızgınlık, kırgınlıkla hareket edilebilecek bir seçim değildir" dedi. Peki, 2023 seçimleri ne zaman, açıklandı mı?

2023 seçimleri ne zaman, belli oldu mu?

Türkiye genel seçimleri, en geç 18 Haziran 2023 tarihinde gerçekleşecek. Erdoğan açılışta seçim tarihine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

Eğer kendilerine güvenselerdi, şurada seçime kalmış neredeyse 10 ay, en azından cumhurbaşkanı adaylarını ilan ederlerdi. Hala cumhurbaşkanı adaylarını açıklayamadılar. Hala diyorlar ki Cumhur İttifakı adayını açıklasın, seçim tarihi belli olsun. Bay Kemal Cumhur İttifakı'nın adayı da belli, seçim tarihi de belli. Gerek şahsım gerek Sayın Bahçeli defalarca seçim tarihini de adayımızı da ilan ettik. Kendi adaylarıyla karşımıza çıkıp eser ve hizmet siyaseti yarışına girmesi gerekenler ise sağıra yatıp 'Hele bir de Erciyes'in tepesindeki karlar erisin.' havasında gökyüzüne bakarak ıslık çalmaya devam ediyorlar. Aslında bu tavırlarıyla kendilerine güvenleri olmadığını söylüyorlar. Seçim filan istemedikleri, hallerinden memnun olduklarını söylüyorlar. Ülkeyi yönetme sorumluluğunun altına girecek, bunların yüreklerinin bulunmadığını söylüyorlar. Milletimize anlatacak vizyonları, hayata geçirecek programları, yönelecek hedefleri olmadığını söylüyorlar ama mecburen bu oyunu oynamaya mecbur oldukları için de sürekli kaçak güreşerek 'yerimiz dar' türküsünü söylüyorlar. Kardeşlerim, siz bunların kürsülerden nasıl höykürdüklerine, sosyal medyada nasıl efelendiklerine, sırtlarını pışpışlayan büyükelçilerden aldıkları cesaretle seslerini nasıl yükselttiklerine bakmayın. Hiçbir şey yapmadan sadece konuşarak muhalefet yapmanın konforu dururken, eğitimden sağlığa, altyapısından güvenliğine, savaşından salgınına, ekonomisinden tarımına bunca yükün altına soruyorum girerler mi acaba? Girmezler. Bunlar dün de öyleydi, bugün de öyle, eğer gerçek bir değişime maruz kalmazlarsa yarın da öyle olacaklar. Bu tablo karşısında kendi adımıza değil ama ülke adına üzülüyoruz. Çünkü demokraside iktidar kadar muhalefetin kalitesi de önemli. Bunlara bakınca ise sadece coğrafyamızın kadim deyimiyle 'nato kafa nato mermer' sözünün ete kemiğe bürünmüş halini görüyoruz.

Haberin Devamı

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin ATO Congresium'da düzenlediği "Geçmiş Dönem Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı"nda konuşma yaptı.

Haberin Devamı

2023 seçimlerinin çok önemli olduğunu belirten Erdoğan, "Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasından taviz vermemek için 2023 seçimlerini Meclis'te Cumhur İttifakı'nın, Cumhurbaşkanlığını da bizim kazanmamız şarttır. Evlatlarımızın ve onların çocuklarının geleceği için bu imtihanı da başarıyla vermeye mecburuz. Bu seçim kızgınlık, kırgınlık, nefsaniyetle hareket edilebilecek bir seçim değildir" ifadelerini kullandı.

"Siyasi gücümüzle, diplomatik etkinlik, ekonomik büyüklük, eser ve hizmet altyapımızla farklı bir yerdeyiz. Daha açık bir ifadeyle artık kaybedecek çok şeyimiz var" diyen Erdoğan, "2023'te yanlış tercih durumunda küresel yönetim ve ekonomi sisteminin en üst ligindeki yerimizle bu ligin lokomotif ülkeleri arasına girme fırsatımızı tehlikeye atmış olacağız" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı