Gazete Vatan Logo

Sauna çetesi

İbrahim Tatlıses'in 'Derin devlet sandım' dediği çetenin, saunaya gizli kamera yerleştirip elde ettikleri görüntülerle şantaj yaptığı ortaya çıktı

Sanatçı İbrahim Tatlıses'e kadar uzanan, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün yaklaşık 6 aydır sürdürdüğü "Küre Operasyonu" nda ortaya çıkarılan çete, değme filmlere taş çıkarıyor. Çetenin, saunalarda gizli kamera yerleştirip, şantaj yaptığı ortaya çıktı.

Operasyonda Emniyet Genel Müdür vekilinin de aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklandı. Örgüt üyelerinin ifadeleri üzerine bir yüzbaşı da gözaltına alındı. Yüzbaşının, örgüt üyelerine kırsal alanda istihbarat ve silah eğitimi verdiği ileri sürüldü.

* 31 saat sorgu: "Çete kurmak ve çete adına faaliyette bulunmak" iddiasıyla yürütülen "Küre Operasyonu"nda, 2001 yılında Genel Müdürlüğe de vekalet eden eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Çakır'la birlikte 8'i tutuklanan toplam 10 kişi adliyede 31 saat kalarak rekor kırdı.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Yedek Hakimi Kadir Kayan, sorguladığı 10 kişiden eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Çakır, çete lideri olduğu ileri sürülen Kasım Zengin, 3 yıl önce komiserlikten atılan Tamer Topsakal, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nde memur olarak görevli Siyami Gündüzoğlu ile Verdi Kırmızıateş, Osman Hüseyin Selçuklu, Özgür Altun ve Serdar Yük'ü tutukladı. Zeliha Tüfekçi ve Tayfun Ölçer isimli sanıklar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar ancak adli kontrole tabi tutulacaklar. Kara Kuvvetleri Komutanhğı'nda görevli Yüzbaşı N.G. B de gözaltına alındı.

* Zengin çete lideri: İfadelere göre, yakalanan çetenin lideri kendini medyum olarak tanıtan 29 yaşındaki Kasım Zengin. İstanbul'daki barlarda medyum olarak para kazanan Zengin, burada ünlü kişileri tanıdı. Aldığı bilgileri eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Çakır'a aktaran Zengin, Ankara'da büro açtı. Ertuğrul Çakır tarafından da kullanılan büroda kendisini MİT'çi olarak tanıtan Osman Hüseyin Selçuklu ve binbaşı olarak tanıtan Verdi Kırmızıateş ile işbirliği yaptı. Özel kuvvetlerde çalıştığını söyleyen bir yüzbaşı ile de tanışan Zengin, bu yüzbaşından MİT'çi Kaşif Kozinoğlu'nun imzasını taşıyan özel bir tanıtım belgesi aldı. Çete, şantaj, haraç, ihale yolsuzluğu gibi çok sayıda faaliyete girişti.

* Sauna şantajı: Sanık ifadelerine göre, Zeliha Tüfekçi isimli kadına ait Geyşan isimli saunadan adamları aracılığıyla haraç alan Kasım Zengin, kendisini MİT ve JİTEM'in adını kullanarak "Buraya devlet görevi için ihtiyacımız var" gerekçesiyle Özgür ve Serdar isimli elemanlarını saunaya gönderdi. Birkaç gün sonra bu iki elemandan rahatsız olduğunu söyleyerek geri gönderen Zeliha Tüfekçi, Kasım Zengin'in müşterilerinin görüntülerini "gizli kamera" ile kaydettirdiğini öğrendi.

* Haraca bağlamışlar: Ankara Balgat'ta bir ay önce polisçe kapatılan Geyşa Sauna'nın sahibi Zeliha Tüfekçi, "Örgüt üyesi olmak ve fuhuşa aracılık etmek" suçlarından mahkemede alınan ifadesinde sauna skandalını şöyle anlattı: "Kasım Zengin'i masaj salonuna sık sık geldiği için tanıdım. Güven ortamı olunca, işyerlerine de gittim. Kasım işlettiğim masaj salonuna Serdar ile birlikte gelirdi. Büroya gittiğimde Ertuğrul Çakır da bürodaydı. Kendisini İnterpolden sorumlu Türkiye Müdürü olarak tanıtmıştır. Osman kendisini MİT daire başkanı olarak tanıttı. Serdar da JİTEM'de çalışıyorum dedi. Kasım da MİT'te çalıştığını söyleyerek, kimliğini gösterdi. Bana sizin masaj salonuna ihtiyacımız var tahkikat için gerekli dediler. Kimliklerini gösterdikleri için sakınca görmedim.

Benden devlete yardımcı olmam için ihtiyaç için para istediler. Özgür birkaç defa silahlı olarak geldi. Her gelince 1-1.5 milyar civarında para alıyordu. 1 ay kadar sonra Kasım (Emre) bana telefon açtı beni büroya çağırdı. Bir CD seyrettirdi. Bu CD'yi sık sık gelip giderken iş yerinde uygunsuz durumları da çekmişler. Bunu Arena'ya vereceğini söyledi. CD'nin verilmemesi için benden para talep etti. 50 milyar TL'ye anlaştık. Parayı temin ederek büroya gittim. Büroda parayı Kasım'a verdim. Salon kısmında oturuyorlardı. Oturanlar Kasım, Osman ve Serdar'dı. Ben parayı Kasım'a verdim. Bir çay içim kadar bekledim. Arkadaşın henüz gelmediğini söyleyerek, CD'yi yarın veririz diye söylediler ancak daha sonra bu CD'leri vermediler.

Çakır kimdir?
İki kez görevinden alındı
Ertuğrul Çakır, 1942 yılında Çankırı'da doğdu. Polis Akademisi'ni bitiren Çakır, Kütahya, Ankara, Gaziantep, Konya, Kars ve Rize'de Emniyet teşkilatının çeşitli kademelerinde görev yaptı. Ankara'da İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Emniyet Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunan Çakır, 1988'de Ordu'ya il emniyet müdürü olarak atandı. Ertuğrul Çakır daha sonra Van ve Hatay'da da il emniyet müdürlüğü görevlerinde bulundu. 1996 yılında Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı'na atanan Çakır, dönemin İçişleri Bakanı Meral Akşener ve sonrasında İçişleri Bakanı Saadettin Tantan tarafından görevden alındı. Çakır, Danıştay kararıyla iki kez görevine geri döndü. Çakır, Tantan'ın bakanlık görevinden alınmasının ardından 2001 yılında vekâleten Emniyet Genel Müdürlüğü'ne atanmıştı.

Haberin Devamı