Gazete Vatan Logo

Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun katili bulundu mu, Ali Yasak yakalandı mı? Şafak Mahmutyazıoğu nasıl vuruldu?

İstanbul'un Bakırköy ilçesinde silahla vurularak öldürülen Ece Erken'in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde detaylar ortaya çıktı. Cinayetle ilgilisi olduğu düşünülen 6 kişiden 2'si Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sonucu yakalandı. Drej Ali olarak tanınan Ali Yasak’ın 27 yaşındaki yeğeni Ali Yasak, Kadir Yasak, Seccad Y ile Uğur Can B. ve Gökhan K Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde ismi geçen isimlerden başı çekiyor. Peki, Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun katili kim, yakalandı mı? Şafak Mahmutyazıoğu nasıl vuruldu? Mahmutyazıoğu'nun katili kim?

Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun katili bulundu mu, Ali Yasak yakalandı mı? Şafak Mahmutyazıoğu nasıl vuruldu?

6 kişiden 2'si Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sonucu yakalandı. Gözaltına alınan kişilerin Uğur Can B. ve Gökhan K. olduğu öğrenilirken, Ali Y., Kadir Y., Seccad Y., Serkan D.'yi yakalama çalışmaları sürüyor. Peki, Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun katili kim, yakalandı mı? Şafak Mahmutyazıoğu nasıl vuruldu? Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nu kim öldürdü?

Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nu kim vurdu, Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun katili kim, yakalandı mı?

Erken'in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti, şoförü Murat Bilmez ise yaralandı. Polis ekiplerinin çalışmaları sonucu, olayla ilgisi oldukları gerekçesiyle 6 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. 6 kişiden 2'si Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sonucu yakalandı. Konuyla ilgili elde edilen bilgilerde ifadesine başvurulan ve Mahmutyazıcıoğlu'nun müvekkili olan Suphi M., gayrimenkul satışı nedeniyle Gökhan K. ile aralarında 1 milyon 480 bin liralık gayrimenkul satışı olduğu ve kendisinin aynı gayrimenkulü 1 milyon 600 bin liraya satması üzerine Gökhan K.'nın kendisinden 100 bin lira daha istediğini söyledi. Bunun üzerine aralarında yaşanan anlaşmazlık sonrası Gökhan K. kendisini, "O zaman ağabeylerimi gönderirim" dediğini kaydetti.

Haberin Devamı

Bunun üzerine aralarında yaşanan anlaşmazlık sonrası Gökhan K. kendisini, "O zaman ağabeylerimi gönderirim" dediğini kaydetti. Bu konuşmaların ardından hakkında gözaltı kararı bulunan kişilerden Seccad Y.' nin de kendisini araştırdığını söyleyen Suphi M. kendisini Ali Y.'nin (Drej Ali) yeğeni olarak tanıtan Kadir Y.'nin çağırmasıyla Mahmutyazıcıoğlu ile kafeye gittiklerini söyledi. Yapılan görüşmede 65 bin liraya anlaştıklarını söyleyen Suphi M., Mahmutyazıcıoğlu'nun kendisine yazılı bir belge olmadan parayı vermemesini söylediğini ifade etti.

Bunun üzerine Seccad Y.'nin Mahmutyazıcıoğlu'nu arayarak tartıştıklarını söyledi. Suphi M., Gökhan K. da kendisini aradığını belirterek, ona da Mahmutyazıcıoğlu'ndan alması gerektiğini söylediğini ifade etti. Sonrasında tartışma yaşandı.

Haberin Devamı

 

Kasığından vurulan Mahmutyazıcıoğlu, kurşunun atardamara isabet etmesi üzerine olay yerinde kan kaybından hayatını kaybetti. Olayda silahı kullanan ve olay yerine geldiğinde kendisini Drej Ali kod adlı 27 yaşındaki Ali Y. nin yeğeni olarak tanıtan Kadir Y. olduğu belirlendi. 

Olayla ilgili daha önce yakalanan Uğur Can Bilge ve Gökhan Karakan’ın ardından İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışması sonucu diğer şüpheliler de yakalandı. Aralarında Drej Ali olarak bilinen Ali Yasak’ın yeğenleri Ali Yasak ve Kadir Yasak, Büyükçekmece'de tuttukları günlük kiralık evde diğer 9 kişi de 18 ayrı adrese yapılan eş zamanlı operasyon ile 24 saat içinde yakalanmış oldu.

DREJ ALİ'DEN AÇIKLAMA

Öte yandan basında çıkan haberler üzerine açıklama yapan Şanlıurfalı Drej Ali Yasak'ın; "Benim herhangi bir aranmam yok. Bu şahıslar benim uzun süredir görüşmediğim yeğenlerimdir olayın benimle alakası yok. Benim adımı kullanıyorlar kendileri ile görüşmüyorum" dediği öne sürüldü.

Haberin Devamı

ECE ERKEN: KEŞKE BEN ÖLSEYDİM

Bakırköy'de balık restoranında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden, Beşiktaş'ın eski yöneticisi ve sunucu Ece Erken'in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun (42) cenazesi, memleketi Rize'nin Fındıklı ilçesine getirildi. Ece Erken, taziyelerin kabul edildiği sosyal tesise, elinde eşinin fotoğrafının yer aldığı çerçeve ile geldi, "Çok erken gitti. Onun yerine keşke ben ölseydim" diyerek gözyaşı döktü.

Mahmutyazıcıoğlu'nun cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından dün gece uçakla Trabzon'a, buradan da kara yolu ile memleketi Rize'nin Fındıklı ilçesi Hürriyet Mahallesi'ne getirildi. Mahmutyazıcıoğlu'nun cenazesi, Gavra Camii morguna konuldu. Şafak Mahmutyazıcıoğlu için ikindi vakti ilçede cenaze namazı kılınacak.