Gazete Vatan Logo

Polisle terörist burun buruna!

Polisle terörist burun buruna!

ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde nöbet tutan polislere dün sabah iki kadın terörist silahlı saldırıda bulundu. Polis, teröristlerden birini ara sokakta kıstırdı. Kıyasıya çatışmanın ardından kadın saldırgan yaralı ele geçirildi.

İstinye’de bulunan ABD İstanbul Başkonsolosluğu dün güne silahlı bir saldırıyla başladı. Sabah 07.00 sıralarında iki kişi binaya silahlı saldırıda bulundu. Görgü tanıklarının ifadesine göre başkonsolosluğun önündeki kulübede bekleyen polislere ateş açan iki kadın saldırgana anında karşılık verildi. Bunun üzerine saldırganlardan biri İstinye yönüne, diğeri ise konsolosluğun arka tarafından bulunan mahalle arasına kaçtı. Olayın duyulmasının ardından çok sayıda polis ekibi bölgeye geldi.
Kömürlükte kıstırıldı
Saldırganlardan birinin bir binanın kömürlüğünde olduğu tespit edildi. Bunun üzerine polis bölgede geniş güvenlik önlemleri alarak kadına teslim olması çağrısında bulundu. Saldırgan teslim olmayacağını söyledi. Polis ise kadını vurarak etkisiz hale getirildi. Yaralı saldırgan ambulansla Şişli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ameliyata alınan kadın saldırganın 51 yaşındaki DHKP/C’li Hatice Aşık olduğu ortaya çıktı.
Tüm yollar kapatıldı
Saldırının ardından konsolosluğa çıkan tüm yollar kapatıldı. Bölgeye çok sayıda polis ekibi kaydırılırken, olay yeri inceleme ekipleri hem konsolosluğun önünde hem de kadının yakalandığı bölgede inceleme başlattı. İncelemeler saat 11.30 sıralarında tamamlanarak, kapatılan yollar tekrar açıldı. Bir çevik kuvvet otobüsü de konsolosluk bahçesine girerek beklemeye başladı.
Kurşunu bitti taş attı
ABD Konsolosluğu yakınında bir apartmanın boşluğuna gizlenen kadın teröristin çevresi polisler tarafından çevrildi. O polislerden biri, kadınla burun buruna geldi. Kurşunu biten kadın terörist polise taş attı. Polis, saldırganı yaralayarak yakaladı.
CEZAEVİNDEN 33 GÜN ÖNCE TAHLİYE OLMUŞ
Canlı bomba listesindeydi
‘’Hülya” kod adını kullanan 51 yaşındaki Hatice Aşık’ın, eski hemşire olduğu ve kalp rahatsızlığı bulunduğu ortaya çıktı. Kadın teröristin, terör örgütü DHKP/C’nin Ankara ve İstanbul’daki hücre evlerinde eğitim aldığı, intihar saldırısında bulunabileceği düşüncesiyle fotoğraflarının güvenlik birimlerine dağıtıldığı belirtildi. Aşık 3 yıl önce, Bahçelievler Yenibosna 75’nci Yıl Polis Merkezi Amirliğine bombalı ve uzun namlulu saldırı gerçekleştiren Nebiha Aracı ile Nurgül Acar’a ev temin ettiği gerekçesiyle tutuklanmış, 8 Temmuz 2015 tarihinde yapılan duruşmada yani 33 gün önce tutuklu kaldığı süre ve delillerin toplanması gerekçesiyle tahliye edilmişti. Hatice Aşık, “Örgüt üyeliği” ve “Anayasal düzeni değiştirmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2’si tutuklu toplam 6 kişi ile birlikte yargılanıyor.
Vatandaş teröristlere balkondan sandalye attı
Görgü tanıklarının ifadelerine göre iki kadının polise ateş açtığını gören vatandaşlar, ellerine ne geçtiyse balkondan üzerlerine attı. Kafasına sandalye gelen kadın terörist tüm kurşununu apartmanlara ateş açarak harcadı
Konsolosluğa yapılan saldırıyla ilgili görgü tanıklarından Engin Yüksek, gazetecilere yaptığı açıklamada, camdan bakarken pazar çantasıyla iki kadın teröristin aşağı doğru indiğini gördüğünü söyledi. Teröristlerin duvarın yanında mevzi aldığını ve çantayı yere bıraktıktan sonra 4 el ateş ettiğini belirten Yüksek, şunları anlattı: “Silah seslerini duyan çevre binalardaki vatandaşlar evlerinin balkon ve camlarına çıktı. Kadınların üstüne masa sandalye, ellerine ne geçtiyse onların üzerine atmaya başladı.”
‘Suruç’un intikamı’
“Silahı tutan kadının kafasına sandalye geldi. Panik yapınca kafasını kaldırıp yukarı baktı. Eli tetiğe değince mermiler binadaki dairelere doğru saçılarak evlerin camlarına isabet etti. Daha sonra kömürlük gibi bir yere saklandı. Polisler teröriste yanındaki çantayı bırakması yönünde çağrı yaptı. Ancak kadın, ‘Suruç’un intikamını alacağım’ diye bağırdı.”
‘Apartmanlara ateş açtı’
Mermileri biten teröristin polise taş attığını, daha sonra kaçarak başka bir binaya girdiğini anlatan Yüksek, silahla yaralanan kadının ambulansla hastaneye götürüldüğünü, diğer kadın teröristin de olay yerinden kaçtığını söyledi.
Konsolosluk kapandı
Saldırının arkasından ise ABD İstanbul Konsolosluğu, ABD vatandaşlarına güvenlik uyarılarında bulundu ve konsolosluk binasının bir sonraki açıklamaya kadar halka kapalı olacağını duyurdu. ABD vatandaşlarını konsolosluk bölgesinden uzak durmaları konusunda uyaran ve gelişmeleri takip ederek güvenlik konusunda farkındalıklarını kaybetmemelerini isteyen açıklamada, “Kişisel güvenlik planınızı tekrar gözden geçirin ve çevrenizdeki olaylar, yerel haberlerle ilgili güncellemeleri takip edin” denildi. Açıklamada, yerel otoritelerin yönlendirilmelerine sadık kalınması ve uyanık olunması istendi. Konsolosluk ayrıca Türkiye’ye seyahat edecek ya da halihazırda ülkede ikamet eden vatandaşları, güncel güvenlik ve emniyet uyarılarına erişebilmek ve acil durumlarda iletişimde kalabilmek amacıyla ABD Dışişleri Bakanlığı Seyahat Kayıt ve Başvuru Programı (STEP) adlı mobil uygulamayı kullanarak ya da en yakınlarındaki konsolosluğa kayıt olmaları için yönlendirdi.
Hastane önünde sekiz gözaltı
Kadın teröristin kaldırıldığı Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Hastanenin acil servis girişi önünde TOMA ve akrebin yanı sıra çelik yelek giyen Özel Tim ve sivil güvenlik ekipleri konuşlandı. Hatice A.’nın ameliyatının sona erdiği hayati durumunun bulunmadığı, daha önceden de kalp rahatsızlığı olduğu bildirildi. Hastane önünde oturarak “Hatice Aşık onurumuzdur, Tayad’lı aileler” yazılı pankart açan 8 kişi de gözaltına alındı.

Haberin Devamı