Gazete Vatan Logo

Peş peşe orman yangınları! Çanakkale, Muğla...

Son dakika haberi... Çanakkale'nin Ezine ilçesinde ve Muğla'nın Seydikemer ilçesinde orman yangını çıktı. Her iki bölgede de ekipler alevleri söndürmek için seferber oldu. Ezine'de çıkan orman yangını, ekiplerin müdahalesi sonucu büyümeden kontrol altına alındı. Aynı bölgede son bir ay içerisinde 10 orman yangını çıktığı belirtildi. Seydikemer'deki yangın da müdahalelerin ardından kısmen kontrol altına alındı.

Peş peşe orman yangınları! Çanakkale, Muğla...

Çanakkale'nin Ezine ilçesinde, Tavaklı köyü yakınındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Durumu fark eden vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye ekipler yönlendirildi.
Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü, Ayvacık ve Bayramiç Orman İşletme Müdürlükleri, Ezine Orman İşletme Şefliğine bağlı ekipler, arazöz ve diğer ekipmanlarla alevlere müdahale etti.

KONTROL ALTINA ALINDI
Ezine ilçesi Tavaklı köyü yakınlarında son bir ayda 10'uncu kez orman yangını çıktı. Havadan 5 yangın söndürme helikopteri, karadan da 10 arazöz ve çok sayıda işçiyle müdahale edilen yangın, büyümeden kısa sürede kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürerken 5 hektarlık alanın zarar gördüğü yangının çıkış nedeni araştırılıyor.
MUĞLA'NIN SEYDİKEMER İLÇESİNDE YANGIN
Muğla'nın Seydikemer ilçesinde Karaköy Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.
5 helikopterle havadan, toplam 34 arazöz ve dozerle karadan yapılan 2 saatlik müdahalenin ardından kısmen kontrol altına alındı.

Haberin Devamı

GELİBOLU'DA ORMAN YANGINI; 20 DÖNÜM ALAN ZARAR GÖRDÜ
Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın kısa sürede söndürüldü. Yangında yaklaşık 20 dönüm alanın zarar gördüğü belirtildi.
Gelibolu'ya bağlı Ortaköy mevkiinde saat 13.30 sıralarında başlayan yangını söndürme çalışmalarına 3 helikopter, çevre belediyelerine ait itfaiye araçları,10 arazöz ve çok sayıda tanker katıldı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılmaya başlayan alevlerin bölgedeki askeri birliklere yakınlaşması tedirgin etti. Karadan ve havadan yapılan müdahalelerin ardından yangın söndürüldü. Yaklaşık 20 dönüm alanın zarar gördüğü yangını soğutma çalışmaları sürüyor.