Gazete Vatan Logo

O karara iptal davası!

İstanbul Barosu harekete geçti

O karara iptal davası!

İstanbul Barosu, emniyet müdürlükleri binalarına basın mensuplarının girmesinin yasaklanmasına ilişkin Emniyet Genel Müdürlüğü talimatının iptali ile yürütmesinin durdurulması istemiyle iptal davası açtıklarını açıkladı.

İstanbul Barosu’ndan yapılan açıklamada, "Anayasal hak olan halkın bilgi edinme ve haber alma hakkı, basının hür olduğu ve sansür edilemeyeceği düzenlemelerine aykırılığın bildirildiği davada; Anayasa ile güvence altına alınmış temel hak ve hürriyetlerin idari işlemle kullanılamaz hale getirildiği, devletin basın özgürlüğünü ve halkın haber alma hakkını kısıtlamasının hukuka uygun düşmediği, tam aksine idarenin Anayasal zorunluluk nedeni ile basın özgürlüğünü ve halkın haber alma hakkını sağlayacak tedbirleri alması gerektiği belirtilmiştir" denildi.



BİR DAVA DA TGC'DEN

TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyeti (TGC) emniyete basın mensuplarının girmesinin yasaklanması kararına karşı yarın dava çacağını açıkladı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, gazetecilerin emniyet müdürlüklerine girmesinin yasaklanması ve basın odalarının boşaltılması kararına karşı yarın sabah saat 09.00’da Şirinevler’deki İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’nde dava açacağını açıkladı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan 22 Aralık tarihi itibariyle Türkiye genelinde basın mensuplarının emniyete girişlerinin yasaklanması kararını sansür ve halkın doğru bilgilenme hakkına indirilmiş bir darbe olarak nitelendirmiş ve bu yanlıştan geri dönülmesini istemişti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto saat 09.00’da İstanbul İdare Bölge Mahkemesi’nin kapısının önünde yarın konuya ilişkin bir basın açıklaması yapacak.

Haberin Devamı