Gazete Vatan Logo

MSÜ sınavı ne zaman? İşte 2020 MSÜ sınavı tarihi ve konu dağılımı

Askeri öğrenci yetiştirmek amacıyla yapılan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (MSÜ) internette merak edilen konular arasında geliyor. MSÜ giriş sınavı başvuru yapan adaylar sıklıkla MSÜ sınavı ne zaman? MSÜ sınavı giriş belgesi nereden alıcak? İşte 2020 MSÜ sınavı tarihi ve konu dağılımı hakkında merak edilenler...

MSÜ sınavı ne zaman? İşte 2020 MSÜ sınavı tarihi ve konu dağılımı

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (MSÜ) internette araştırılan konular arasında geliyor. ÖSYM tarafından yapılan MSÜ sınavının ne zaman yapılacağını merak eden adaylar internette sıklıkla MSÜ sınavı ne zaman? MSÜ sınavı giriş belgesi nereden alıcak? sorularının yanıtlarını arıyorlar. İşte 2020 MSÜ sınavı tarihi ve konu dağılımı hakkında detaylar...

Corona virüsün yayılımını azaltmak amacıyla bazı sınavlar ertelenmişti. Cumhurbaşkanlığı öncülüğünde coronba virüste normalleşme takviminin açıklanmasıyla birlikte ÖSYM'nin yaptığı bazı sınavların tarihlerinde de tekrar değişiklik yapılmıştı. Bu sınavlardan biri de Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (MSÜ). Şubat ayında MSÜ sınavına başvuru yapan adaylar internette sıklıkla MSÜ sınavı ne zaman? MSÜ sınavı giriş belgesi nereden alıcak? sorularını araştırıyor. İşte 2020 MSÜ sınavı tarihi ve konu dağılımı hakkında merak edilenler...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamanın ardından MSÜ sınavı tarihi hakkında da bilgi vermişti.

Haberin Devamı

2020 MSÜ NE ZAMAN?

Corona virüs normalleşme takviminin değerlendirildiği Cumhurbaşkanlığı Kabine toplansının ardından yaptığı açıklamanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2020 MSÜ sınavı tarihini duyurdu. Erdoğan, askeri öğrenci seçme sınavının 14 Haziran 2020 tarihinde yapılacağını duyurdu.

2020 MSÜ SINAVI KONU DAĞILIMI

Sınava katılacak adaylara Türkçe testinden 40, temel matematik testinden 40, sosyal bilimler testinden 20 ve fen bilimleri testinden 20 olmak üzere toplam 120 soru yöneltilecek. Sorularda alan dağılımı ise şu şekilde:
Türkçe: 40
Tarih: 5
Coğrafya: 5
Felsefe: 5
Din Kültürü: 5
Temel Matematik: 40
Fizik: 7
Kimya: 7
Biyoloji: 6
Adaylara sınavda 135 dakika süre verilecek. Sınav sonuçları, yalnızca sınavın yapıldığı yıl için geçerli olacak.

MSÜ SINAVI PUAN HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?

MSÜ sınavı puanları; sayısal, eşit ağırlık, sözel ve genel olmak üzere dört ayrı puan türünde hesaplanıyor. Puanlar hesaplanırken her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlendikten sonra doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan (net sayısı) hesaplanıyor. Tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunmaktadır. Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50 ve standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanmaktadır. Hesaplanan standart puanlar ve ÖSYM tarafından oluşturulan testlerin ağırlıkları tablosundaki ağırlıklar kullanılarak adayların ağırlıklı puan hesaplamaları yapılmaktadır.

Haberin Devamı

Adayların ağırlıklı puanlarının hesaplanabilmesi için Temel Matematik veya Türkçe testlerinin en az birinden 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekmektedir. Ağırlıklı puanlar kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek adayların MSÜ-SAYISAL (SAY), MSÜ-EŞİT AĞIRLIK (EA), MSÜ-SÖZEL (SÖZ), MSÜ-GENEL (GN) puanları oluşturulmaktadır.

Haberin Devamı

2020 MSÜ SONUÇLARININ AÇIKLANMASI

Adaylar sınav sonuçlarını; T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebilecekler. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmünde sayılacak. Sonuçlar, MSÜ internet sayfasında duyurular bölümünden ilan edilecek.