Gazete Vatan Logo

Milletvekili yemini sözleri ve metni! Milletvekili yemini nasıl edilir? Meclis milletvekili yemini edilmezse ne olur? İşte Milletvekili yemin metni!

Meclis’te 28. Dönem milletvekilleri, Genel Kurul'da yemin etmeye başladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yöneteceği ilk oturumda, milletvekilleri sırayla yemin edecek. Peki, milletvekili yemini nasıl edilir? İşte milletvekili yemini sözleri...

Milletvekili yemini sözleri ve metni! Milletvekili yemini nasıl edilir? Meclis milletvekili yemini edilmezse ne olur? İşte Milletvekili yemin metni!

Milletvekilleri, 2 Haziran Cuma günü 28'inci Dönem 1'inci Yasama Yılı'nın açılışında yemin ediyor. MHP Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli, 28'inci dönemin ilk birleşimini en yaşlı üye sıfatıyla Geçici Meclis Başkanı olarak yönetiyor.

MİLLETVEKİLİ YEMİNİ SÖZLERİ

Milletvekilleri, Anayasa'da yer alan "Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyet'e ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim" şeklindeki yemini ederek görevlerine başlayacak.

MECLİS MİLLETVEKİLİ YEMİNİ EDİLMEZSE NE OLUR?

Yemin yapmadığınız takdirde milletvekili olursunuz ancak yasama faaliyetlerine katılamazsınız.