Gazete Vatan Logo

Meteoroloji'den hava durumu uyarısı: Geliyor

Meteoroloji'den İstanbul'a hava durumu uyarısı geldi. İstanbul, Sakarya ve Kocaeli çevrelerinin aralıklı sağanak alacağı tahmin ediliyor. Hava durumu 2 ila 4 derece düşecek. İşte il il hava durumu...

Meteoroloji'den hava durumu uyarısı: Geliyor

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünün resmi sitesinde yer alan duyuruya göre, bugün Marmara Bölgesi'nde hava çok bulutlu olacak. Bölgenin güney ve batı kesimleri ile İstanbul, Sakarya ve Kocaeli çevrelerinin aralıklı sağanak alacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının 2 ila 4 derece azalması beklenen İstanbul'da rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden orta kuvvette ve zaman zaman kuvvetli eseceği belirtiliyor.

İSTANBUL'DA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU:

15 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

MARMARİS YAĞMURA TESLİM

Marmaris'te 4 gün önce başlayan yağmurda metrekareye toplam 284 kilo yağış düştü, Hisarönü Mahallesi'nde bazı evleri su bastı. Marmaris'te 4 gün önce başlayan yağmur giderek etkisini artırdı. Mevsim normallerinin üzerinde yağışla metrekareye toplam 284 kilo yağmur düştü.

En şiddetli yağmur dün gece başlayıp aralıksız devam etti. Son 24 saatte metrekareye 99 kilo yağmur düştüğü bildirildi. Hisarönü Mahallesi'nde taşan dere yatağı yollarda su taşkınlarına neden oldu, bazı ekili araziler sular altında kaldı. 50'ye yakın arı kovanı selden zarar gördü. Hisarönü Hüseyin Durmaz İlkokulu yanındaki iki evi su bastığı için eşyalar kullanılamaz hale geldi. Marmaris'te en son 12 Aralık 1992'de metrekareye 466 kilo yağmur düştüğü için sel felaketi yaşanmış, çok sayıda araç suda sürüklenerek denize ulaşmıştı. Meteorolojiden alınan bilgiye göre yağmur yarın akşama kadar ekisini sürdürmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

ANTALYA İÇİN SAĞANAK VE FIRTINA UYARISI

Antalya için kısa süreli fırtına ve sağanak uyarısında bulunuldu. Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya göre, parçalı bulutlu hava hakim olan kentte, sağanak ve gök gürültülü sağanak geçişleri de yaşanacak. Yağışlar Antalya genelinde kuvvetli olacak. Rüzgar güney yönlerden kuvvetli, yağış anında yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esecek.


Denizlerde ise Antalya Körfezi'nde güneydoğudan fırtına bekleniyor. Rüzgar güneydoğudan 4 ila 6, gece yarısından sonra 7 ila 8 kuvvetinde esecek.

Yağışlar, 15 Mart Çarşamba gününe kadar etkisini azaltarak bölgeyi terk edecek.

Haberin Devamı

ANKARA'DA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU:

DOĞUDA HAVALAR ISINIYOR

Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, havanın parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği, yağışların yağmur, karla karışık yağmur ve yükseklerde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don ile yer yer sis ve pus öngörülüyor.

Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği bölgede rüzgarın güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları Tunceli'de 8, Iğdır'da 5, Erzincan'da 2, Erzurum'da sıfır, sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 3, Ardahan ve Ağrı'da 4 derece ölçüldü.

Gün içinde en yüksek hava sıcaklıklarının Tunceli'de 13, Erzincan ile Iğdır'da 11, Erzurum'da 7, Ağrı'da 3, Kars'ta 2 ve Ardahan'da 1 derece olması bekleniyor.

Kar kalınlıkları da Ağrı'da 39 ve Kars'ta 6 santimetre kaydedildi.

Yetkililer, dik ve eğimli yamaçlarda çığ düşme riskine karşı tedbirli olunması uyarısında bulundu.

Haberin Devamı