Gazete Vatan Logo

Meclis'te sürpriz görüşme

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis Başkanı Kahraman, Başbakan Yıldırım ve MHP lideri Bahçeli Meclis'te İsmail Kahraman'ın makamında görüştü.

Meclis'te sürpriz görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Meclis'teki konuşmasını tamamlanmasının ardından sürpriz bir görüşme gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Lideri Devlet Bahçeli Kahraman'ın odasında görüştü.

Sürpriz zirvenin gündeminde Meclis'e gelecek olan uyum yasaları olduğu belirtiliyor. Görüşmeye Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın da katıldığı öğrenildi.

Kahraman'dan Kılıçdaroğlu açıklaması

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Meclis Genel Kurulundaki yeni yasama yılı açılışının ardından makamında gerçekleşen görüşmeye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da davet edildiğini ancak daveti yapan görevlilerin ihmal ya da ulaşamama durumunun söz konusu olduğunu bildirdi.

TBMM'nin 26. Dönem 3. Yasama yılı dolayısıyla gerçekleştirilen Genel Kurul toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile yüksek yargı organlarının başkanları Kahraman'ın makamında bir araya gelmişti. Kahraman, Kılıçdaroğlu'nun da davet edildiğini belirtirken, CHP'den gelen açıklamada, böyle bir davetin söz konusu olmadığı duyuruldu. Bunun üzerine İsmail Kahraman, Kemal Kılıçdaroğlu ile telefonda görüştü.

Haberin Devamı

TBMM Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, İsmail Kahraman'ın telefon görüşmesinde, Meclisin yasama yılının açılışından sonra teamül olan görüşmeye Kılıçdaroğlu'nun da davet edildiğini ancak kendisinin kürsüde olması nedeniyle daveti yapan görevlilerin ihmal ya da ulaşamama durumunun söz konusu olduğunu söyledi.